Imam doma dosta jagoda, pa da ne propadnu. Što se sve može raditi s jagodama?
1. Pekmez (ime tko recept za pekač)?
2. Kolači (koji)?
.....
Imam doma dosta jagoda, pa da ne propadnu. Što se sve može raditi s jagodama?
1. Pekmez (ime tko recept za pekač)?
2. Kolači (koji)?
.....
ja sam neki dan pravila ledeni vjetar s jagodama, bio je predobar
pavlova
KOLAC OD JAGODA
BISKVIT:
3 jaja
20 dag secera
20 dag brasna
1 prasak za pecivo
10 zlica mlijeka
5 zlica ulja
korica od limuna
Izmiksamo zumanjak i sve ove primjese, a bjelanjak posebno i kasnije ga dodajemo zlicom u tu smjesu.
Peces na 180 20-ak min (pri kraju mos malo smanjit temperaturu)
Tijesto namocimo sokom od narance (iscijedis jednu narancu)
KREMA:
1/2 kg mascarponea ( ili 1/2 kg sira s vrhnjem)
1/2 kg slaga hopla
2 vanilin secera
2 preljeva za torte (crveni)
1/2 l juice od jagoda
jagode
U izmiksani slag dodajemo mascarpone i vanilin secer te sve miksamo.
Preljev za torte napravimo kako pise na poledini. Juice stavimo grijat i kad bude mlak dodamo preljev i mijesamo dok ne prokuha. Pricekamo da se ohladi tj. da bude mlak i stavljamo na jagode.(ako se skroz ohladi bit ce tvrd)
evo jedan brzinski - već se o njemu pisalo na forumu: http://kuchina.blogspot.com/2008/06/...-jagodama.html
savjet: napraviti odmah 2
a sladoled od jagoda?
evo i nesto jednostavno: izmiksas jagode sa malo meda u frape aparatu. stavis u frizer. ja to dajem djeci umjesto sladoleda. moze i malo jogurta unutra
ŠARENI KOLAČ SA JAGODAMA
BISKVIT
3 žutanjka
12 dag šećera
10 dag maslaca ili margarina
4 velike žlice vode
Baš sam neki dan pročitala jedan zaista jednostavan recept za džem od jagoda, a izgleda baš mljac: http://athenaair.blog.hr/2009/05/162...po-atheni.html
ja danas radila - nisam zadovoljna. prvo mi se zalijepilo za podlogu, drugo - ocito mi slag bio premekan, pa sam jedva nekako smotala, dobro da ga zlicom na kraju ne jedemoevo jedan brzinski - već se o njemu pisalo na forumu: http://kuchina.blogspot.com/2008/06/...-jagodama.html![]()
Ja s jagodama i s drugim voćem radim brzinski voćni jogurt. Izmiksam ih štapnim mikserom i pomiješam s jogurtom (light). Uopće ne kupujem voćne jogurte.
koliko takav jogurt moze stajati?
jesi dobro posula masni papir šećerom u prahu prije nego si stavila bademe?Originally Posted by Bubica
mmm ovo izgleda fino. ali sastojci su isti kao za pavlovu. tko nije isprobao
5 bjelanjaka
200 gr šećera
1 vanilin šećer
od cvrste smjese bjelanjaka na papiru za pecenje oblikovati okruglo velicine torte oblik kao gnjezdo, ispeci (susiti kao puslice)
u ohladjeno "gnjezdo" staviti jagode i slag
400 ml slatkog vrhnja
500 gr narezanih jagoda
Originally Posted by Janoccka
ajme,prepresavršena rolada
radila sam više puta,prvi put mi je ispala malo kilavo izgledom ali okus mmmmm
i svi koji su je probali bili su oduševljeni
topla preporuka
mi obožavamo ovaj kolač, to je recept od ane ugarković, jel da?Originally Posted by Janoccka
baš je![]()
Kupila sam danas šumske jagode.
Jedva sam odoljela da ih ne pojedem sama.
No, napravila sam pitu.
Prhko tijesto na dnu, šumske jagode sa šećerom i gore šaum od bjelanjaka i šećera.
Mi ga pojedemo kad ga napravim, mislim da bi mogao stajati par dana, ali ne znam što bi od vitamina tada u njemu ostalo (čitala sam da se dio vitamina iz voća i povrća izgubi odmah čim se ono smiksa/oguli/nareže/nariba, još jedan dio za pola sata ili sat, itd. - znači bolje da ne stoji uopće).Originally Posted by Bubica
Meni su takvi jogurti bolji od kupovnih voćnih, pogotovo ljeti kad ima jagoda, malina, kupina...
Ovaj sam pravila,cim sam ga otkrila prosli vikend.Moji hoce ponovo za sutra.
http://www.coolinarika.com/recept/737759
Ledeni vjetar, ali samo s jagodama, tiramisu s jagodama...
Prije par dana u povratku iz ZG u ST na Tifonovoj pumpi pojela sam neopisivo dobru pitu s jagodama i sirom..
Nažalost bez recepta.-/
Ako netko je u prilici pa u ZG se ogrebati za recept, bilo bi super..
Ja sam jučer radila muffine s čokoladom i jagodama, ali samo zato jer su mi jagode već bile ružne, predugo sam ih nosala po vrućini u vrećici... inače mi je grijeh raditi s njima išta što uključuje kuhanje ili pečenje, dosta mi je malo šlaga ili sladoleda![]()
Ovim postom također pojašnjavam zašto se jučer i danas ne javljam tamo gdje bih trebala prijaviti ono što sam pojela u toku dana
Kad mi slučajno ostane već pošećerenih jagoda drugi dan, pa su već skroz mekane i ne izgledaju ukusno, onda ih kratko prokuham, izmiksam, dodam gustin (ili puding od vanilije) rastopljen u vodi i napravim "voćni puding". Moji ga obožavaju u onim slatkim košaricama od prhkog tijesta, a može i sam u zdjelicu pa sa šlagom. Ohlađeno, naravno.![]()
Imam ja jedan preegenijalan i totalno jednostavan izmišljeni kolač(torta) s jagodama. Moji su ludi za njim.
Ja obično radim kolač jer mi je jednostavnije.
Ispeći biskvit od 4 jaja. ( 4 jaja, 4 žlice šećera, 4 žlice oštrog brašna, pola praška za pecivo- jaja umutiti odvojeno bjeljanjke i žumanjke).
Skuhati u 8 dl mlijeka 2 pudinga od vanilije + prethodno umućena 2 žumanjka sa 2 žlice šećera i jednim vanilin šećerom. U hladno umutiti pola maslaca.
Na biskvit staviti kremu i na to jagode izrezane na komadiće. Gore šlag, bolje 2 komada.
Brzo, kremasto i osvježavajuće.
evo i od mene jedan receptić, ovo je lagano i osvježavajuće
http://www.coolinarika.com/recept/jogobela-torta
Ja upravo napravila http://kuchina.blogspot.com/2007/03/voni-kola.html sa jagodama.
Ovo mi je najbolji biskvit za voćni kolač jer je jednostavan i sočan. Nije spužva kako Jan inače zove žuti biskvit![]()
Izgleda za prste polizatiOriginally Posted by Janoccka
! No, koja ti je mjera za šalicu? 1,5 dl? 2 dl? Više? Manje? :/
Hvala!
Uzmem čašu od jogurta koji sam potrošila za kolač.
Izleda primamljivo! Jesi radila s jagodama? Od čega si onda dobila sok? Koliko otprilike u dl bi trebalo biti tog soka?
Ima tu cijelo brdo recepata, nijedan nisam isprobala :D ali ako treba nekome, mogu prevesti ako vam se sviđa koja slika. :D
http://foodgawker.com/?s=strawberries
Pomoć! Šta kod vas znači "šalica"? Zanima me koja je to količina, jer kod nas je šoljica 100 ml, a šolja 250 ml.Originally Posted by Janoccka
http://www.coolinarika.com/recept/703396
i stvarno nije kompliciran za napravitia jako je fiiinnnn
Kod nas svatko ima svojuOriginally Posted by vanesax
, ali piše Janoccka gore da je doza čašica jogurta.
obično je "šalica" 180-200ml, otprilike.
nisam gledala linkove ali najbolji kolač od jagoda ili bilo kojeg šumskog voća mi je onaj sa beze korama...kupim 4-5 beze kora u slastičarni, ovisi koliko veliku tortu želim...jagode i šlag (kupujem ***** šlag) izmiksam i svaku koru namažem sa tom smjesom...kolač se jede drugi dan dok kore opuste...mmmmmmmmmljac![]()
![]()
![]()
![]()
Šta izgleda... pa probala si - ali sa višnjamaOriginally Posted by ivancica
![]()
Ah.... bit će da je dano bilo....
Ma možeš staviti sok koji imaš... Ja sam imala smrznutog soka od višnje. Moja mama je nekad prije pravila sa onim sokom za razmnožavanje... I u prirodni sok od višnje stavim vode da ne bude prežestoko.
Sok za razmnožavanje???!!!![]()
![]()
Mmmmm, to je Pavlova! Ne bih ja mogla čekati do drugi dan!Originally Posted by GrgurovaMama
![]()
Pa nego kakoOriginally Posted by ASTRA
![]()
znači nije greška, valjda za razrjeđivanje!!
Ovaj sam vikend radila toru od jagoda, ne moram ni napisat da je nestala u hipu
BISKVIT: 3 jaja (odvojiti žutanjke od bjelanjaka)
3 žlice šećera
3 žlice brašna
1/2 paketića praška za pecivo
3 žlice ulja
Žutanjke pjenasto izmješati sa šećerom, dodati ulje, brašno prosijati zajedno sa praškom za pecivo, izmiksati snijeg od bjelanjaka i lagano umješati. Smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen kalup za torte.
Peći oko 20 tak minuta na 180 *C
KREMA: 3 čvrsta jogurta
1/2 l vrhjna za šlag
15-20 dag šećera
3 vrećice želatine
500 dag jagoda ( može i drugog bobičastog voća)
Vrhnje za šlag izmiksati (u jednoj posudi), dva čvrsta jogurta pomiješati sa šećerom(u drugoj posudi), a u treći jogurt staviti želatinu i na laganoj vatri otopiti.Sve zajedno izmješati i dodati narezane jagode.
Smjesu preliti na ispečen biskvit te sve zajedno sa kalupom staviti u škrinju na 2 sata.
Izvaditi iz kalupa i ukrasiti prema želji...DOBAR TEK
Ovaj sam puta 2 čvrsta jogurta zamjenila sa 2 jogurta od jagoda (da mi upotpuni okus), nije se nitko bunio i ispalo je za prste polizat :D
pa to je ta torta za koju sam stavila link gore,samo što je biskvit malo izmijenjen... zove se Jogobela torta mljac mljac mljac
danas na pijacičujem recept za odličan kolač.
Ne može biti brži. I ne morate uključivati rernu, jer se ne peče
Treba vam:
300 gr. mlevenog Plazma keksa (ili nekog sličnog - ne znam da li ima kod vas da se kupi, ali izvlačim odnekud iz podsvesti da ga imate)
7 kašika šećera
1 kisela pavlaka (vrhnje)
1 kiselo mleko
To pomešati i formirati "testo" u odgovarajućoj posudi.
Po tome poslagati voće (oko 500 gr) i po želji ga preliti želatinom
Odgore staviti šlag.
Dobro rashladiti.
Jesti velikom kašikom![]()
za koju ti je veličinu pleha to?Originally Posted by Janoccka
ima li tko da zna?upravo se spremam raditiOriginally Posted by princess puffy
pretpostavljam da je po količini satojaka mali pleh
Po kolicini se i meni cini da je mali,ili uzmi okrugli onaj za tortu.
Ma znas sta,ako vas ima napravi lijepo duplu mjeru u veliki pleh i to je to.
hvala ti joy,zaista sam poduplala dozu,ali mi se činilo premalo za veliki pleh,pa je otišlo u onaj kao za hole kocke
peče se (stavila na 200,iako ne piše ni na koliko stupnjeva) pa ćemo vidjeti što će biti
budući da mislim staviti jagode,pa nemam soka,može li se puding skuhati na soku od ocijeđenih naranči?
Vanilin puding i sok od naranci-ne znam bas.
Ako je vocni puding zasto ne.
A da napravis sok od jagode s onim sokom za razrijedivanje ako imas.
Javi sta si napravila i kakav je kolac.
Ja ću ovo praviti danas. Ne da mi se peći biskvit.
http://www.coolinarika.com/recept/sarlota-s-jagodama
Nema šanse pogriješiti...