KOLAC OD JAGODA

BISKVIT:
3 jaja
20 dag secera
20 dag brasna
1 prasak za pecivo
10 zlica mlijeka
5 zlica ulja
korica od limuna

Izmiksamo zumanjak i sve ove primjese, a bjelanjak posebno i kasnije ga dodajemo zlicom u tu smjesu.
Peces na 180 20-ak min (pri kraju mos malo smanjit temperaturu)
Tijesto namocimo sokom od narance (iscijedis jednu narancu)


KREMA:
1/2 kg mascarponea ( ili 1/2 kg sira s vrhnjem)
1/2 kg slaga hopla
2 vanilin secera
2 preljeva za torte (crveni)
1/2 l juice od jagoda
jagode

U izmiksani slag dodajemo mascarpone i vanilin secer te sve miksamo.
Preljev za torte napravimo kako pise na poledini. Juice stavimo grijat i kad bude mlak dodamo preljev i mijesamo dok ne prokuha. Pricekamo da se ohladi tj. da bude mlak i stavljamo na jagode.(ako se skroz ohladi bit ce tvrd)