Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 67

Thread: Recepti s jagodama

  1. #1
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default Recepti s jagodama

    Imam doma dosta jagoda, pa da ne propadnu. Što se sve može raditi s jagodama?
    1. Pekmez (ime tko recept za pekač)?
    2. Kolači (koji)?
    .....

  2. #2
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    ja sam neki dan pravila ledeni vjetar s jagodama, bio je predobar

  3. #3

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    2,235

    Default

    pavlova

  4. #4
    happy mummy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ST
    Posts
    661

    Default

    KOLAC OD JAGODA

    BISKVIT:
    3 jaja
    20 dag secera
    20 dag brasna
    1 prasak za pecivo
    10 zlica mlijeka
    5 zlica ulja
    korica od limuna

    Izmiksamo zumanjak i sve ove primjese, a bjelanjak posebno i kasnije ga dodajemo zlicom u tu smjesu.
    Peces na 180 20-ak min (pri kraju mos malo smanjit temperaturu)
    Tijesto namocimo sokom od narance (iscijedis jednu narancu)


    KREMA:
    1/2 kg mascarponea ( ili 1/2 kg sira s vrhnjem)
    1/2 kg slaga hopla
    2 vanilin secera
    2 preljeva za torte (crveni)
    1/2 l juice od jagoda
    jagode

    U izmiksani slag dodajemo mascarpone i vanilin secer te sve miksamo.
    Preljev za torte napravimo kako pise na poledini. Juice stavimo grijat i kad bude mlak dodamo preljev i mijesamo dok ne prokuha. Pricekamo da se ohladi tj. da bude mlak i stavljamo na jagode.(ako se skroz ohladi bit ce tvrd)

  5. #5

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    evo jedan brzinski - već se o njemu pisalo na forumu: http://kuchina.blogspot.com/2008/06/...-jagodama.html

    savjet: napraviti odmah 2

    a sladoled od jagoda?

  6. #6

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    2,235

    Default

    evo i nesto jednostavno: izmiksas jagode sa malo meda u frape aparatu. stavis u frizer. ja to dajem djeci umjesto sladoleda. moze i malo jogurta unutra

  7. #7

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    ŠARENI KOLAČ SA JAGODAMA

    BISKVIT
    3 žutanjka
    12 dag šećera
    10 dag maslaca ili margarina
    4 velike žlice vode

  8. #8
    piplica's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,169

    Default

    Baš sam neki dan pročitala jedan zaista jednostavan recept za džem od jagoda, a izgleda baš mljac: http://athenaair.blog.hr/2009/05/162...po-atheni.html

  9. #9
    Osoblje foruma Bubica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,700

    Default

    evo jedan brzinski - već se o njemu pisalo na forumu: http://kuchina.blogspot.com/2008/06/...-jagodama.html
    ja danas radila - nisam zadovoljna. prvo mi se zalijepilo za podlogu, drugo - ocito mi slag bio premekan, pa sam jedva nekako smotala, dobro da ga zlicom na kraju ne jedemo

  10. #10

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ZG
    Posts
    608

    Default

    Ja s jagodama i s drugim voćem radim brzinski voćni jogurt. Izmiksam ih štapnim mikserom i pomiješam s jogurtom (light). Uopće ne kupujem voćne jogurte.

  11. #11
    Osoblje foruma Bubica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,700

    Default

    koliko takav jogurt moze stajati?

  12. #12

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by Bubica
    evo jedan brzinski - već se o njemu pisalo na forumu: http://kuchina.blogspot.com/2008/06/...-jagodama.html
    ja danas radila - nisam zadovoljna. prvo mi se zalijepilo za podlogu, drugo - ocito mi slag bio premekan, pa sam jedva nekako smotala, dobro da ga zlicom na kraju ne jedemo
    jesi dobro posula masni papir šećerom u prahu prije nego si stavila bademe?

  13. #13

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    2,235

    Default

    mmm ovo izgleda fino. ali sastojci su isti kao za pavlovu. tko nije isprobao
    5 bjelanjaka
    200 gr šećera
    1 vanilin šećer

    od cvrste smjese bjelanjaka na papiru za pecenje oblikovati okruglo velicine torte oblik kao gnjezdo, ispeci (susiti kao puslice)

    u ohladjeno "gnjezdo" staviti jagode i slag

    400 ml slatkog vrhnja
    500 gr narezanih jagoda

  14. #14

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Quote Originally Posted by Janoccka
    evo jedan brzinski - već se o njemu pisalo na forumu: http://kuchina.blogspot.com/2008/06/...-jagodama.html

    savjet: napraviti odmah 2

    a sladoled od jagoda?

    ajme,prepresavršena rolada
    radila sam više puta,prvi put mi je ispala malo kilavo izgledom ali okus mmmmm
    i svi koji su je probali bili su oduševljeni
    topla preporuka

  15. #15
    Administratorica puntica's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,634

    Default

    Quote Originally Posted by Janoccka
    evo jedan brzinski - već se o njemu pisalo na forumu: http://kuchina.blogspot.com/2008/06/...-jagodama.html

    savjet: napraviti odmah 2
    mi obožavamo ovaj kolač, to je recept od ane ugarković, jel da?

    baš je

  16. #16
    Matilda's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    na turneji
    Posts
    3,232

    Default

    Kupila sam danas šumske jagode.
    Jedva sam odoljela da ih ne pojedem sama.
    No, napravila sam pitu.
    Prhko tijesto na dnu, šumske jagode sa šećerom i gore šaum od bjelanjaka i šećera.

  17. #17

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ZG
    Posts
    608

    Default

    Quote Originally Posted by Bubica
    koliko takav jogurt moze stajati?
    Mi ga pojedemo kad ga napravim, mislim da bi mogao stajati par dana, ali ne znam što bi od vitamina tada u njemu ostalo (čitala sam da se dio vitamina iz voća i povrća izgubi odmah čim se ono smiksa/oguli/nareže/nariba, još jedan dio za pola sata ili sat, itd. - znači bolje da ne stoji uopće).
    Meni su takvi jogurti bolji od kupovnih voćnih, pogotovo ljeti kad ima jagoda, malina, kupina...

  18. #18
    joy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    183

    Default

    Ovaj sam pravila,cim sam ga otkrila prosli vikend.Moji hoce ponovo za sutra.
    http://www.coolinarika.com/recept/737759

  19. #19
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Ledeni vjetar, ali samo s jagodama, tiramisu s jagodama...

  20. #20

  21. #21

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Najlipši grad na svitu..
    Posts
    635

    Default

    Prije par dana u povratku iz ZG u ST na Tifonovoj pumpi pojela sam neopisivo dobru pitu s jagodama i sirom..
    Nažalost bez recepta.-/

    Ako netko je u prilici pa u ZG se ogrebati za recept, bilo bi super..

  22. #22
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Ja sam jučer radila muffine s čokoladom i jagodama, ali samo zato jer su mi jagode već bile ružne, predugo sam ih nosala po vrućini u vrećici... inače mi je grijeh raditi s njima išta što uključuje kuhanje ili pečenje, dosta mi je malo šlaga ili sladoleda

    Ovim postom također pojašnjavam zašto se jučer i danas ne javljam tamo gdje bih trebala prijaviti ono što sam pojela u toku dana

  23. #23
    zumbulmama's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zg, Kvatrić
    Posts
    839

    Default

    Kad mi slučajno ostane već pošećerenih jagoda drugi dan, pa su već skroz mekane i ne izgledaju ukusno, onda ih kratko prokuham, izmiksam, dodam gustin (ili puding od vanilije) rastopljen u vodi i napravim "voćni puding". Moji ga obožavaju u onim slatkim košaricama od prhkog tijesta, a može i sam u zdjelicu pa sa šlagom. Ohlađeno, naravno.

  24. #24
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Imam ja jedan preegenijalan i totalno jednostavan izmišljeni kolač(torta) s jagodama. Moji su ludi za njim.

    Ja obično radim kolač jer mi je jednostavnije.

    Ispeći biskvit od 4 jaja. ( 4 jaja, 4 žlice šećera, 4 žlice oštrog brašna, pola praška za pecivo- jaja umutiti odvojeno bjeljanjke i žumanjke).

    Skuhati u 8 dl mlijeka 2 pudinga od vanilije + prethodno umućena 2 žumanjka sa 2 žlice šećera i jednim vanilin šećerom. U hladno umutiti pola maslaca.

    Na biskvit staviti kremu i na to jagode izrezane na komadiće. Gore šlag, bolje 2 komada.

    Brzo, kremasto i osvježavajuće.

  25. #25
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default

    evo i od mene jedan receptić, ovo je lagano i osvježavajuće
    http://www.coolinarika.com/recept/jogobela-torta

  26. #26

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ja upravo napravila http://kuchina.blogspot.com/2007/03/voni-kola.html sa jagodama.
    Ovo mi je najbolji biskvit za voćni kolač jer je jednostavan i sočan. Nije spužva kako Jan inače zove žuti biskvit

  27. #27
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by Janoccka
    Ja upravo napravila http://kuchina.blogspot.com/2007/03/voni-kola.html sa jagodama.
    Ovo mi je najbolji biskvit za voćni kolač jer je jednostavan i sočan. Nije spužva kako Jan inače zove žuti biskvit
    Izgleda za prste polizati ! No, koja ti je mjera za šalicu? 1,5 dl? 2 dl? Više? Manje? :/
    Hvala!

  28. #28

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Uzmem čašu od jogurta koji sam potrošila za kolač.

  29. #29
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Izleda primamljivo! Jesi radila s jagodama? Od čega si onda dobila sok? Koliko otprilike u dl bi trebalo biti tog soka?

  30. #30
    Luminitsa's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    223

    Default

    Ima tu cijelo brdo recepata, nijedan nisam isprobala :D ali ako treba nekome, mogu prevesti ako vam se sviđa koja slika. :D

    http://foodgawker.com/?s=strawberries

  31. #31

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    Quote Originally Posted by Janoccka
    Ja upravo napravila http://kuchina.blogspot.com/2007/03/voni-kola.html sa jagodama.
    Ovo mi je najbolji biskvit za voćni kolač jer je jednostavan i sočan. Nije spužva kako Jan inače zove žuti biskvit
    Pomoć! Šta kod vas znači "šalica"? Zanima me koja je to količina, jer kod nas je šoljica 100 ml, a šolja 250 ml.

  32. #32
    mia's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    522

    Default

    http://www.coolinarika.com/recept/703396

    i stvarno nije kompliciran za napraviti a jako je fiiinnnn

  33. #33
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by vanesax
    Quote Originally Posted by Janoccka
    Ja upravo napravila http://kuchina.blogspot.com/2007/03/voni-kola.html sa jagodama.
    Ovo mi je najbolji biskvit za voćni kolač jer je jednostavan i sočan. Nije spužva kako Jan inače zove žuti biskvit
    Pomoć! Šta kod vas znači "šalica"? Zanima me koja je to količina, jer kod nas je šoljica 100 ml, a šolja 250 ml.
    Kod nas svatko ima svoju , ali piše Janoccka gore da je doza čašica jogurta.

  34. #34
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    obično je "šalica" 180-200ml, otprilike.

  35. #35

    Default

    nisam gledala linkove ali najbolji kolač od jagoda ili bilo kojeg šumskog voća mi je onaj sa beze korama...kupim 4-5 beze kora u slastičarni, ovisi koliko veliku tortu želim...jagode i šlag (kupujem ***** šlag) izmiksam i svaku koru namažem sa tom smjesom...kolač se jede drugi dan dok kore opuste...mmmmmmmmmljac

  36. #36

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by ivancica
    Izleda primamljivo! Jesi radila s jagodama? Od čega si onda dobila sok? Koliko otprilike u dl bi trebalo biti tog soka?
    Šta izgleda... pa probala si - ali sa višnjama
    Ah.... bit će da je dano bilo....

    Ma možeš staviti sok koji imaš... Ja sam imala smrznutog soka od višnje. Moja mama je nekad prije pravila sa onim sokom za razmnožavanje... I u prirodni sok od višnje stavim vode da ne bude prežestoko.

  37. #37

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    Sok za razmnožavanje???!!!

  38. #38
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by GrgurovaMama
    nisam gledala linkove ali najbolji kolač od jagoda ili bilo kojeg šumskog voća mi je onaj sa beze korama...kupim 4-5 beze kora u slastičarni, ovisi koliko veliku tortu želim...jagode i šlag (kupujem ***** šlag) izmiksam i svaku koru namažem sa tom smjesom...kolač se jede drugi dan dok kore opuste...mmmmmmmmmljac
    Mmmmm, to je Pavlova! Ne bih ja mogla čekati do drugi dan!

  39. #39

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by ASTRA
    Sok za razmnožavanje???!!!
    Pa nego kako

  40. #40

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    znači nije greška , valjda za razrjeđivanje!!

  41. #41
    Dora06's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    130

    Default

    Ovaj sam vikend radila toru od jagoda, ne moram ni napisat da je nestala u hipu

    BISKVIT: 3 jaja (odvojiti žutanjke od bjelanjaka)
    3 žlice šećera
    3 žlice brašna
    1/2 paketića praška za pecivo
    3 žlice ulja
    Žutanjke pjenasto izmješati sa šećerom, dodati ulje, brašno prosijati zajedno sa praškom za pecivo, izmiksati snijeg od bjelanjaka i lagano umješati. Smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen kalup za torte.
    Peći oko 20 tak minuta na 180 *C

    KREMA: 3 čvrsta jogurta
    1/2 l vrhjna za šlag
    15-20 dag šećera
    3 vrećice želatine
    500 dag jagoda ( može i drugog bobičastog voća)
    Vrhnje za šlag izmiksati (u jednoj posudi), dva čvrsta jogurta pomiješati sa šećerom(u drugoj posudi), a u treći jogurt staviti želatinu i na laganoj vatri otopiti.Sve zajedno izmješati i dodati narezane jagode.
    Smjesu preliti na ispečen biskvit te sve zajedno sa kalupom staviti u škrinju na 2 sata.
    Izvaditi iz kalupa i ukrasiti prema želji...DOBAR TEK

    Ovaj sam puta 2 čvrsta jogurta zamjenila sa 2 jogurta od jagoda (da mi upotpuni okus), nije se nitko bunio i ispalo je za prste polizat :D

  42. #42
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default

    pa to je ta torta za koju sam stavila link gore,samo što je biskvit malo izmijenjen... zove se Jogobela torta mljac mljac mljac

  43. #43

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    danas na pijaci čujem recept za odličan kolač.

    Ne može biti brži. I ne morate uključivati rernu, jer se ne peče

    Treba vam:

    300 gr. mlevenog Plazma keksa (ili nekog sličnog - ne znam da li ima kod vas da se kupi, ali izvlačim odnekud iz podsvesti da ga imate)
    7 kašika šećera
    1 kisela pavlaka (vrhnje)
    1 kiselo mleko

    To pomešati i formirati "testo" u odgovarajućoj posudi.
    Po tome poslagati voće (oko 500 gr) i po želji ga preliti želatinom
    Odgore staviti šlag.

    Dobro rashladiti.

    Jesti velikom kašikom

  44. #44

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Quote Originally Posted by Janoccka
    Ja upravo napravila http://kuchina.blogspot.com/2007/03/voni-kola.html sa jagodama.
    Ovo mi je najbolji biskvit za voćni kolač jer je jednostavan i sočan. Nije spužva kako Jan inače zove žuti biskvit
    za koju ti je veličinu pleha to?

  45. #45

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    Quote Originally Posted by princess puffy
    Quote Originally Posted by Janoccka
    Ja upravo napravila http://kuchina.blogspot.com/2007/03/voni-kola.html sa jagodama.
    Ovo mi je najbolji biskvit za voćni kolač jer je jednostavan i sočan. Nije spužva kako Jan inače zove žuti biskvit
    za koju ti je veličinu pleha to?
    ima li tko da zna?upravo se spremam raditi
    pretpostavljam da je po količini satojaka mali pleh

  46. #46
    joy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    183

    Default

    Po kolicini se i meni cini da je mali,ili uzmi okrugli onaj za tortu.

  47. #47
    joy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    183

    Default

    Ma znas sta,ako vas ima napravi lijepo duplu mjeru u veliki pleh i to je to.

  48. #48

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    hvala ti joy,zaista sam poduplala dozu,ali mi se činilo premalo za veliki pleh,pa je otišlo u onaj kao za hole kocke
    peče se (stavila na 200,iako ne piše ni na koliko stupnjeva) pa ćemo vidjeti što će biti
    budući da mislim staviti jagode,pa nemam soka,može li se puding skuhati na soku od ocijeđenih naranči?

  49. #49
    joy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    183

    Default

    Vanilin puding i sok od naranci-ne znam bas.
    Ako je vocni puding zasto ne.
    A da napravis sok od jagode s onim sokom za razrijedivanje ako imas.
    Javi sta si napravila i kakav je kolac.

  50. #50
    saška's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    1,051

    Default

    Ja ću ovo praviti danas. Ne da mi se peći biskvit.
    http://www.coolinarika.com/recept/sarlota-s-jagodama

    Nema šanse pogriješiti...

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •