Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: kozice-u kojim slučajevima aciklovir?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno kozice-u kojim slučajevima aciklovir?

bilo je nekih tema o tome, ali mene zanima slijedeće;moj sin 4 g dobio kozice, danas je 4. dan, temparatura oko 37,5, znači ništa strašno, koristimo hipermangan i Pruriced, tu i tamo tonik lavanda-čajevac. on je inače po prirodi jako osjetljiv na sve i svašta, po cijele dane cendra, plače, a ima i na kapku 3 kom kozica, oko naoteklo, crveno, pedijatar preko tel dao tobrex mast i kremu. ne vidim da je išta bolje. zvala hitnu oftamoligiju na rebru, rekli ništa, nastaviti terapiju i to je to. zanima me u kojim slučajevima se daje taj Virolex ( tak se valjda zove)?imam i bebu od 8 mj i jako me strah za njega u kojem obliku će njega zapasti?!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo ti citat iz udžbenika infektologije o liječenju kozica (napomena: aciklovir je generičko ime a Virolex tvorničko):

Liječenje
    Vodene kozice kod imunosno normalnog domaćina treba liječiti simptomatski nastojeći smanjiti rizik od komplikacija, osobito bakterijskih superinfekkcija. Bolesniku treba osigurati primjerenu higijenu, svakodneno kupanje i kupke u otopini dezinficijensa. Treba smanjiti svrbež i samoozljeđivanje grebenjem eflorescencija primjenom antipruritičnih lokalnih sredstava i podrezivanjem nokata. Kao antipiretik treba rabiti paracetamol.
    Donedavno se liječenje aciklovirom provodilo samo u slučajevima varicele s visceralnim manifestacijama, kod imunosno kompromitiranih osoba, novorođenčadi i trudnica. Danas se u nekim zemljama, npr. u SAD-u, preporučuje i u liječenju varicele i herpes zostera kod osoba koje nisu imunokompromitirane bez obzira na dob.
    ...oralna primjena aciklovira kod imunokompetentne djece, adolescenata i odraslih s nekompliciranom varicelom, skraćuje trajanje vezikulozne erupcije za l dan, reducira ukupan broj eflorescencija za 25% i smanjuje intenzitet općih simptoma kod 1/3 bolesnika te da u slučajevima herpes zostera ubrzava cijeljenje kožnih promjena i reducira intenzitet subjektivnih tegoba akutnog neuritisa.
    Antivirusno liječenje trudnica, novorođenčadi i imunokompromitiranih bolesnika s VZV-infekcijom je obvezatno, dok se liječenje pneumonitisa i drugih komplikacija VZV-infekcije najčešće smatra potrebnim, no procjena bi uvijek trebala biti individualna.
    Bakterijske komplikacije VZV-infekcija treba liječiti primjerenim izborom antibiotika prema dokazanom ili pretpostavljenom etiološkom agensu.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajde za nas neznalice, što je to aciklovir/virolex?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Antivirusni lijek- za infekcije virusima iz porodice herpes virusa (herpesi, vodene kozice, herpes zoster...)

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

da se samo ubacim:
    virolex koristim kad me počasti herpes tzv. groznica na usnama (puj, puj, puj)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

isprva mi nije bilo jasno, ako postoji "lijek" zašto se ne daje, ali naravno, očito postoje razlozi kada se daje, tj., kod nekompliciranih oblika je možda bolje pustiti da izbiju koliko trebaju i ne sputavati ih i pustiti da bolest odradi svoj tijek, ali opet dobro je znati da postoji tako nešto ako zatreba. kao što rekoh, strah me za bebača pa ću popričati s pedijatrom u vezi virolexa da vidim šta on misli o primjeni

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam nedavno imala slučaj gdje se pedijatrica (k tome dežurna, na zamjeni) odlučila na oralnu terapiju aciklovirom. Dijete staro 4 godine ima teži oblik atopijskog dermatitisa, izabrana pedijatrica se postavila izuzetno aljkavo (ničim ne mazati, ništa ne davati protiv svrbeža, proći će samo), i dijete je u roku od 24 sata dobilo žive rane po tijelu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

help!!kozica u piši, ispod kožice, piša naotekla i crvena, užas!zvala zaraznu, žena mi rekla kupati u kamilici??!!i od toga bi trebalo proći??!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

dragaalanat ja se sjećam kozica svoje prve curice...u životu nikada nisam idjela takav slučaj kozica. Nije bilo dijela kože sluzokože ni sluznice gdje ih u konačnici nije bilo. U oku , u uhu, u nosu, u rektumu, u pikici, između prstiju, po cijeloj glavi, tijelu.....da plačeš od muke. No sve se sasušilo...kasnije smo mazali uljem od smilja u baznom ulju za brzu regeneraciju i sve je ostalo čisto. Nije se tuzila da ju ove u sluznici više smetaju od drugih. Ali jednostavno grozno je bilo za gledati....Ne paničari i nastavi kako si do sada. To će se proći. A naravno pazi na druge simptome (temperatura infekcija lokalna i sl.).
    Držim palčee da što manje buba.....

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

joj cure, ovo je stvarno grozno.sad sam zvala pedijatra i isto veli samo hladni oblozi.pa nemogu vjerovati, prvo se oko upali i naotekne, sad piša.te kozice su tako glupa bolest, prestrašno. užasno me strah za bebača.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

samo smireno alanat.....to je jednostavno lokalna reakcija jer dijete to dira jer ga smeta....naravno rekoh prati dobro stanje sveukupno djeteta. I to će draga proći...da vodene kozice znaju biti gadne ....
    preporučam uvijek cjepivo jer ako dijete i dobije vodene kozice neće biti gadan oblik...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

stvarno sam ga trebala cijepiti, al dobro, sad je gotovo. ide na bolje nema više temp., i počele su se sušiti. sad za jedno cca tjedan dana opet sve ispočetka sa bebačem

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kaj je i mlađe dobilo? mislim inkubacija ti je 2 tjedna ali ne mora nužno i drugo dijete dobiti. Nekada roditelji to priželjkuju kao u stilu ajde neka se riješi ali to ti je kao ruski rulet. Možeš dobiti i ne moraš.
    Toplo preporučam eterično ulje smilja u nekom baznom ulju (bademovo, maslinovo pšeničnih klica) za mazanje nakon što kraste otpadnu. Jako lijepo i brzo se koža regenerira. U prilog ti ide i to kaj dolazi ljeto i more, učinak talasoterapije je isto jako povoljan. Alanat bravo za izdrzavanje!!!

pusa djeci

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa
    kaj je i mlađe dobilo? mislim inkubacija ti je 2 tjedna ali ne mora nužno i drugo dijete dobiti. Nekada roditelji to priželjkuju kao u stilu ajde neka se riješi ali to ti je kao ruski rulet. Možeš dobiti i ne moraš.
    Toplo preporučam eterično ulje smilja u nekom baznom ulju (bademovo, maslinovo pšeničnih klica) za mazanje nakon što kraste otpadnu. Jako lijepo i brzo se koža regenerira. U prilog ti ide i to kaj dolazi ljeto i more, učinak talasoterapije je isto jako povoljan. Alanat bravo za izdrzavanje!!!

pusa djeci
    u kojem omjeru? za slučaj da zatreba

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mrkvica jako malo....na 250 ml baznog ulja svega 2-3 kapi smilja. Ili možeš nabaviti svježe smilje pa ga prokuhati i onda u tome okupati dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mrkvica i alanat evo:

Smilje, Helichrysum italicum, mediteranska je biljka koja raste na sunčanim kamenjarima, visoka do 60 cm, uskih listića i žutih cvjetova, tradicionalno upotrebljavana za tretirnje astme, migrene, jetrenih tegoba i kožnih oboljenja. Za terapeutsku upotrebu smatraju se najpoželjniji varijeteti bogati italodionima (oko 30%), neterpenskim diketonima, najefikasnijim poznatim spojevima koji pomažu apsorpciji hematoma, a također i iznimno djelotvorno utječu na regeneraciju tkiva.

Zahvaljujući svom sastavu, osim sto djeluje antihematomatično i regenerativno, smilje je također mukolitik, spazmolitik, djeluje snažno protuupalno i antioksidativno, antikoagulantno, stimulira rad hepatocita, smanjuje razinu kolesterola, pokazuje analgetičko djelovanje.

Indikacije: tretiranje hematoma, proširenih i upaljenih vena, tromboze, popucalih kapilara, sportskih ozljeda, ožiljaka, keloida, strija, kožnih alergija, atopijskog dermatitisa, psorijaze, reumatoidnog artritisa; stimulacija funkcije jetre.

Kako upotrebljavati i dozirati eterično ulje smilja?

Hematomi: ukoliko kap eteričnog ulja smilja nanesemo na mjesto udarca, velika je mogućnost da modrica uopće neće nastati. Ukoliko su već nastale, modrice premažemo u tankom sloju uljem ploda divlje ruže ili nekim drugim biljnim uljem, a preko toga kapnemo eterično ulje smilja – postupak ponavljamo 2 x dnevno tijekom 3-4 dana.

Ožiljci: za friške ožiljke koristimo eterično ulje smilja u kombinaciji sa eteričnim uljem širokolisne lavande, te biljnim uljima nevena, kalofila i ploda divlje ruže. Za stare ožiljke, uz smilje koristimo eterična ulja ružmarina verbenona i španjolske lavande, u biljnim uljima ploda divlje ruže, centele, pšeničnih klica, kalofila i kantariona. Sličnu kombinaciju koristimo i za tretiranje strija.

Sportske ozljede i bolovi: na mjesto udarca i boli možemo nanijeti jednu kap smilja i jednu kap eteričnog ulja paprene metvice – djelovanje je trenutno.

Njega kože: u kombinaciji sa eteričnim uljem palmarose, koristimo ga za njegu zrele, suhe kože; zajedno sa eteričnim uljem njemačke kamilice u biljnom ulju nevena izvrsno djeluje na ekceme i lišajeve; u varijanti sa eteričnim uljima narda, smriče i njemačke kamilice, predstavlja rješenje za tretiranje psorijaze.

Krvožilni sustav: za tretiranje popucalih kapilara, eterično ulje smilja kombiniramo sa eteričnim uljima čempresa i limuna; kod rizika od tromboze vena, smilje dodajemo eteričnom ulju čempresa; kod upaljenih vena, uz čempres, koristimo smilje i druga protuupalna ulja poput njemačke kamilice i limunskog eukaliptusa.

Smilje je rijetko i skupo ulje, ali zbog svojih svojstava nezaobilazno u maloj kućnoj ljekarni. Ukoliko si ga želite priuštiti, budite sigurni da kupujete ulje dobiveno od varijeteta bogatih italodionima – samo takvo ulje pokazuje punu terapeutsku vrijednost.

sada sve znate o smilju.... [/quote]

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj alanat prvotno napisa
    joj cure, ovo je stvarno grozno.sad sam zvala pedijatra i isto veli samo hladni oblozi.pa nemogu vjerovati, prvo se oko upali i naotekne, sad piša.te kozice su tako glupa bolest, prestrašno. užasno me strah za bebača.
    Meni ovako bilo mjesec dana, prvo stariji od 1-15.4., a mlađi od 16-30.4. Cijeli 4 mjesec.
    Obojici se zakompliciralo do bola. Zbetile su mi se kozice.
    Stariji dobio antibiotik jer mu je dio od nosa prema oku užasno natekao, a mlađem guza, piša i jedna jako gadna u oku. Nju smo tretirali s Virolexom.

Ono što ih je smirivalo, tuširanje s jakim mlazom, kao hidro-masaža.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

smilje i bosilje

stellita, puno hvala! odmah radim copy/paste

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

stellita, mlađi još nije dobio, a računam da bi mogao dobiti sad ovaj tjedan, to je točno 2 tjedna od početka izbijanja starijem.bila bi najsretnija da ne dobije, ali je veća vjerovatnost da će dobiti nego da neće. al dobro, šta je tu je.u biti ne bi nama te kozice čak ni bile nešto tako strašno da nisu poizbijale na tako nezgodnim mjestima pa je sve po redu počelo naoticati.i super je ova informacija za smilje, imam frendicu aromaterapeuta pa će mi napraviti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •