Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 132

Tema: Popis stvari za bolnicu/rodilište

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Popis stvari za bolnicu/rodilište

Što uzeti? Koristila bih pretražnik, ali mi nešto šteka....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih rekla čim manje (naravno ja sam uzela puuuuno):
    Meni se činilo najvažnije:
    - jednokratne gače (one kao mreža)
    - spavačice (ako misliš nositi svoje - ja jesam, bile su mi puno udobnije i nije se niti jedna zaflekala, što se svigdje navodi kao razlog protiv svojih, a da i je nikome ništa)
    - ručnik
    - ogrtač (šlafrug - čim tanji)
    - šlape za tuširanje
    - papuče
    - grudnjak za dojenje
    - čarape (ako si zimogrozna)
    - WC papir
    - neko sredstvo za tuširanje
    - uzela sam i sapun i papirnate ručnike (u sobi je bio rukoper, pa mi je tamo bilo ugodnije prati ruke)
    - voda za piti
    - obavezno nešto za pojesti nakon poroda (Corny ili nešto slično, neki keksi,...)
    - Donat Mg (nije nužno, ali meni je odmah pomogao sa prvom stolicom)
    - izdajalica (nije nužna, meni je trebala)
    - ulošci VIR 80 - puuuuno
    Za porod sam u posebnu vrečicu na vrh torbe stavila:
    WC papir, mali ručnik, jednokratne gače, dva uloška VIR 80 (to sve mi je trebalo za tuširanje nakon pripreme i za tuširanje nakon poroda)
    U rađaonu je MM donio vodu, fotić i meni je dobro došla mala gaza ili tetra pelena, jer mi je bilo užasno vruče u glavi, to mi je bilo za stavljanje obloga na glavu cijelo vrijeme poroda)

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Anemona je sve lijepo napisala , ja bi samo dodala jastućići za dojilje jer meni je mlijeko užasno curilo i sva sam bila mokra .

Ali to ti može i suprug donjeti drugi dan , kao i izdajalicu . Mislim da nije potrebno da je imaš odmah sa sobom . Meni je trebala tek drugi ili treći dan.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj rinče prvotno napisa
    Ali to ti može i suprug donjeti drugi dan , kao i izdajalicu . Mislim da nije potrebno da je imaš odmah sa sobom . Meni je trebala tek drugi ili treći dan.
    A može i ručno izdajati (ako bude potrebe), najjednostavnije, a oprema uvijek uz tebe

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2488

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2136

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja bih napomenula;
    ako se ima rana od epiziotomije,jako su kosrisni kuhinjski papirni ubrusi.
    Bolji od wc papira.Deblji su,veci i ne lepe se za ranu.Takodje Rivanol rastvor.Namocis ulozak i "progledas" :D
    Mene je nakon porodjaja jako bolela guza i za to su odlicni Diklofenak cepici.
    Ne zaboravi mobilni i punjac

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Postoje i podloge za krevet.
    Meni je,recimo,krvarenje bilo bas obilno,i nisam mogla izbeci da ne uflekam i sebe i krevet.Sto mi je bilo jaaako neprijatno i sputavajuce.
    Ima ih za kupiti u apoteci,s jedne strane su nepromocivi a druge podsecaju na ulozak,dobro upijaju.Stavis ispod guze...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa
    Meni je,recimo,krvarenje bilo bas obilno,i nisam mogla izbeci da ne uflekam i sebe i krevet.Sto mi je bilo jaaako neprijatno i sputavajuce.
    Ima ih za kupiti u apoteci,s jedne strane su nepromocivi a druge podsecaju na ulozak,dobro upijaju.Stavis ispod guze...
    Baš zanimljivo. Ja sam npr. očekivala da bude krvarenje puno jače. Koristila sam VIR 80 uloške i jednokratne mrežaste gače i nisam zaflekala niti jednu spavačicu niti ništa. Jedino je dosta dugo trajalo, ali isto u granicama normale.
    Ja sam još uzela:
    - Lupocet tablete - možda će ti trebati u slučaju bolnih kontrakcija maternice nakon poroda
    - naravno i mobitel i punjač

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vlažne maramice
    Fotoaparat

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa
    Pa te podloge su na svim bolničkim krevetima, standardna oprema uz posteljinu, barem kod nas.
    A ako već nisu vjerujem da bi poslužile i one iz DM-a za prematanje beba (10 kom 25 kn), pretpostavljam da su jeftinije (barem kod nas je sve u apotekama papreno).

I još bi napomenula za vlažne maramice - što blaži miris, po mogućnosti nikakav, vjerujte

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni je najvise trebalo jednokratnih gacica , always ulozaka,onih za noc i vir pamucnih.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam ponijela 6 paketa vir uložaka (da mi ne nosi muž) a potrošila samo dva.
    imala carski, bila u bolnici 5 dana
    večera bi bila negdje oko 5, pa bi navečer uvijek bila gladna, muž bi mi donio neke kekse ili voće
    pelene za bebu

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

preporučam uzeti dm-ove vlažne dezinficirajuće maramice za wc školjku (i ostalo)
    to mi je bila baš super stvar u rodilištu, mislim baš mi je poslužila svrsi

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vlažne maramice (Domestos ili slične) svakako ponesi za brisanje svega i svačega.
    Meni je Brufen protiv bolova bio spas.
    Čaj za dojenje.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja ti savjetujem da poneses sto manje. vidim da si vec jednom rodila, pa otprilike znas sto ti i koliko treba. a sve ti moze TM donijeti kad dodje. moze ti doci i izvan vremena posjeta, meni je moja seka nosila stvari koje sam trebala svaki dan prije posla, dakle oko 7 ujutro.
    ja sam u bolnicu nosila mobitel, punjac, jednokratne gacice, vatene uloske (2 paketa, seka mi je donijela jos 3), 2 role wc papira, kozmeticku torbicu (cetkica za zube, kalodont, cetka, dejzic, gel za tusiranje), slafrok, natikace. seka mi je drugo jutro donijela sve za prematanje bebe, sok, cokoladne napolitanke, krekere i tako svako jutro.

iskreno, ne znam sto sam sve nosila na 1. porod, al se sjecam da mi je trebala cijela putna torba + jos jedna velika vrecica + kozmeticka torbica je bila posebno. sada mi je sve stalo u tu istu putnu torbu i jos je bilo mjesta

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

e, da, i voda mi je bila za tijekom poroda (ali ako ides na CR pretpostavljam da ti nece trebati), lupocet i 2 svoje spavacice (koje nisam koristila jer su u bolnici imali svoje)

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Uskoro ću roditi, pa me zanima, sto trebam ponijeti u rodilište, molila bih popis osnovnih stvari, koje trebam imati u riječkom rodilištu. Što trebam ponijeti, a što dobijem tamo?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Preporučam da zadužite jednu osobu da vam skuha kompot od sljive&jabuke i donese u rodilište odmah da imate za pojesti nakon poroda zbog prve stolice i sljedece XYZ stolica. I da vam nastavi kuhat barem jos 15/20dana
    Mene je to spasilo

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Mali savjet. Osim znači onih osnovnih stvari, meni su u mojem prvom slučaju ( neplanirani carski rez) trebale pastile za grlo. Naravno da ih nisam uzela jer mi niti na kraju pameti nije bilo da ću trebati pastile, no nakon što je doktor shvatio da od prirodnog poroda neće biti ništa išla sam na hitni carski, prilikom kojeg nisam bila budna, već pod anestezijom. Kada sam se probudila mislila sam da ću umrijeti kako me boljelo i peklo grlo, radi one tube što vam uvode u usta. Tako da sam prvom prilikom poslala mm po 2 kutije pastila. Eto čisto da imate i to na pameti!!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Diana72 prvotno napisa Vidi poruku
    Uskoro ću roditi, pa me zanima, sto trebam ponijeti u rodilište, molila bih popis osnovnih stvari, koje trebam imati u riječkom rodilištu. Što trebam ponijeti, a što dobijem tamo?
    u principu,.. sve sto ti treba dok si u bolnici trebala bi dobiti kod njih, samo ih treba pitati.. imaju oni sve, od uložaka, do izdajalice itd.

ja za sebe planiram uzeti 1 spavaćicu, japanke, ručnik, veš i nekoliko uložaka.
    toalet papir, sapun, izdajalicu, to bome necu nositi.

za bebu ti ne treba nista osim robe u kojoj ces ju odnjeti doma., cak ni pelene ti ne trebaju.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pelene trebaju, bar u varaždinskom rodilištu
    već u rađaoni moraš dati 1-2

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    to se zove pozitivan stav!
    jedini problem je što se s pozitivnim stavom ne možeš pobrisati nakon nužde, a niti oprati - za to ti trebaju toalet papir i sapun. A to NEĆEŠ dobiti u svakoj bolnici, vjeruj mi, nećeš. Bolje ti je da poneseš

Kao i rezervnu spavaćicu. Ja nisam imala, klasa optimist, pa sam 2 dana bila u krvavoj spavaćici s poroda, jer nisu imalu čistih

ma koma

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    u principu,.. sve sto ti treba dok si u bolnici trebala bi dobiti kod njih, samo ih treba pitati.. imaju oni sve, od uložaka, do izdajalice itd.

ja za sebe planiram uzeti 1 spavaćicu, japanke, ručnik, veš i nekoliko uložaka.

za bebu ti ne treba nista osim robe u kojoj ces ju odnjeti doma., cak ni pelene ti ne trebaju.
    Ja bih isto rekla da je ovo malo preoptimistično.
    Ja sam nakon prvog poroda u ri dobila nešto uložaka i jed. gaćice, ono, taman dosta za valjda pol sata nakon poroda. Toalet papir, sapun i sl. smo isto koristile svoj jer nije bilo. Spavaćice su bile njihove, ali se dogodilo da im je jedan dan ponestalo pa sam koristila svoju.

Za bebu zbilja nije trebalo ništa do izlaska iz rodilišta.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Potpis na punticu!
    U mojoj torbi je sve spremno, ja ne bih mirna išla u bolnicu da nije tako, lako ću ja vratiti doma i spavaćice i wc papir i sapun ako oni to tamo budu imali

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam cetvrti put otkrila Chicco uloske za rodilje, meni su se vise svidjeli od Vir 80.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Čula sam za te uloške, navodno su veći i bolji od vira, ali ih nisam nigdje vidjela. Jel tko zna gdje ih ima za kupiti?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Chicco ulosci mogu se kupiti u njihovom ducanu u mercatoru u vukovarskoj. Meni su bili super. Preporučam

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja nisam našla Chicco uloške a isto sam čula da su odlični.
    našla sam neke od tosame isto postporođajne, ali su preskupi - 65 kuna 10 kom. uzela sam si jedno pakovanje pa ćemo vidjeti. i piše na kutiji da su svaki posebno pakovani i sterilni . ostalo sam uzela Vir80.

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

imate chicco uloske u bubamara ducanu u king cross jankomir.
    mislim da je 30kom 60kn.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam pak koristila uloške za inkontinenciju i bila oduševljena!!!
    nisu skupi a stvarno su odlični za tako obilno krvarenje!

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja sam o njima razmišljala, naletila sam na njih tražeći vir, ali ne znam kakva im je površina (zbog rane)?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

skroz okej, onako pamučna, nikako plastična.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj luci07 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih isto rekla da je ovo malo preoptimistično.
    Ja sam nakon prvog poroda u ri dobila nešto uložaka i jed. gaćice, ono, taman dosta za valjda pol sata nakon poroda. Toalet papir, sapun i sl. smo isto koristile svoj jer nije bilo. Spavaćice su bile njihove, ali se dogodilo da im je jedan dan ponestalo pa sam koristila svoju.

Za bebu zbilja nije trebalo ništa do izlaska iz rodilišta.
    kao i u svemu ostalome u zivotu, ako ne pitas ( bez srama i ispricavanja ) neces ni dobiti.
    Bolnica je pacijentu duzna pruziti sve sto mu je potrebno dok se u njoj nalazi. OK, nece ti dati 100 ulozaka i 8 spavacica, ali vjerujem da se dva dana moze prezivjeti na zalihama koje dobijes od njih. Pomaze da se pita osoba koja je za to zaduzena - konkretno za toalet papir i sapun zaduzena je čistačica..
    Ne znam, ja sam prije toga bila na cuvanju trudnoce u rijeckoj bolnici nekih mjesec dana i nisam ni u tih mjesec dana trebala toalet papir niti sapun.

Sve su to tamo ljudi sa svojim problemima i nekim tripovima u glavi, a u svakom slucaju im je lakse reci vam da nesto nema ili se ne moze dati, nego otici do skladišta i donjeti vam sto vam treba.. imajte to na umu
    ili.. ako vam se neda natezati uzmete sve to sa sobom ja cu se u rodiliste najvjerojatnije voziti taksijem, pa zato nosim sa sobom jednu vrlu malu torbu u koju toalet papir ne stane sve i da mi zivot ovisi o tome lol :D

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam pak koristila uloške za inkontinenciju i bila oduševljena!!!
    nisu skupi a stvarno su odlični za tako obilno krvarenje!
    E ovo je dobra ideja! koliko kostaju ti ulošci?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni muz svaki dan donosi prema narudzbama; jer stalno sam imala nesto viska i nesto mi falilo
    svasta se promijenilo u bolnici
    a trece...

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Šta kažete, je li 3 mjeseca ranije prerano za nabavku? Nekako me strah da me sve sačeka financijski baš zadnji mjesec. Koliko ste se vi ranije pripremale?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Chicco uloske preporucam svakako. Odlicni pogotovo ako ste sivane.

Jedna banalna stvar za u radjaonu - mene spasilo - labello! Valjda sam pol sticka potrosila na prvom porodu koliko su mi usta bila suha. Muz mi je ili punio bocu vodom ili mazao usta labellom. Usta se jako jako suse radjajuci pa eto ako nekome koristi....

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Šta kažete, je li 3 mjeseca ranije prerano za nabavku? Nekako me strah da me sve sačeka financijski baš zadnji mjesec. Koliko ste se vi ranije pripremale?

u svakom slucaju treba poceti odvajati novce za nabavaku sto ranije.. a kada ces kupiti ovisi o tebi., nema prerano ili prekasno

u svakom slucaju, nebi bilo lose barem dva mjeseca ranije imati sve spremno. ja sam prvo dijete rodila mjesec dana ranije, a moze ti se desiti i prije.

ja sam sada u 5. mjesecu i pocela sam lagano izvlaciti stare stvari od starijeg, da vidim sta imam, sta nemam, sta je pokidano i tako.. u svakom slucaju mjesec dva prije hocu sve imati pripremljeno, a ne da kasnije bude navrat - nanos

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure, kad ste počele pakirati stvari za rodilište? Ja sam u 34. tjednu, ali još si nikako nisam "zrela" za to. U prvoj trudnoći mi je stalno najavljivan raniji porod, pa sam tako u 34.-35. tjednu već imala torbu u autu koja je na kraju još stajala 5 dana poslije termina.

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Muž se panično boji prijevremenog poroda i strke koja bi mogla nastati. Danima me već maltretira da spakiram torbu, pa je ja radi mira u kući upravo pakiram. 36 tt.
    Rekao je da i njemu pripremim što će obući i stavim na torbu .

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, kad ste počele pakirati stvari za rodilište? Ja sam u 34. tjednu, ali još si nikako nisam "zrela" za to. U prvoj trudnoći mi je stalno najavljivan raniji porod, pa sam tako u 34.-35. tjednu već imala torbu u autu koja je na kraju još stajala 5 dana poslije termina.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj andrejaaa prvotno napisa Vidi poruku
    Muž se panično boji prijevremenog poroda i strke koja bi mogla nastati. Danima me već maltretira da spakiram torbu, pa je ja radi mira u kući upravo pakiram. 36 tt.
    Rekao je da i njemu pripremim što će obući i stavim na torbu .
    zakon!

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovo gore ja nisam pisala,nisam čak ni trudna.hmmm netko se služi mojim nickom,ali kako?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj andrejaaa prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo gore ja nisam pisala,nisam čak ni trudna.hmmm netko se služi mojim nickom,ali kako?

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

andrejaaa mjenjaj lozinku

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Poslije nekoliko dana ležanja na Kasnidolu na ginekologiji saznala sam da moram spakirati i torbu za bebu (uz torbu za sebe).

Bože, ne zna čovjek što bi pomislio... za što to nam skidaju lovu s računa za zdravstveno svakog mjeseca, pa stvaaaaarno... Ma nije stvar u novcu toliko, ali ovu državu treba biti sramota! Jesam li ja blesava ili sam dobro upamtila- kod nas u Hrvatskoj se ne nose bolnici pelene za bebe, odjeća, hrana (ako nema mlijeka) i sl...nego se to donosi na izlazak iz bolnice, zar ne?
    Posljednje uređivanje od zekana : 18.02.2013. at 07:48

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Zekana, kod nas u Osijeku se moraju nositi pelene, vlažne maramice i krema za guzu. odjeću ne smiješ nositi, jer oni peru to sve u posebnim deterdžentima pa zato inzistiraju na svojoj odjeći. za hranu nisam sigurna. potiču dojenje, a ne znam imaju li adaptirano mlijeko ako je potrebno ili ako majka ne želi dojiti.
    rekli su nam na tečaju da, ako je majka u teškoj financijskoj situaciji, daju i ovo ostalo za tih par dana što ste u bolnici, ali da ne daju to svima, jer i oni to dobiju iz donacija pa nemaju puno toga.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Zekana, kod nas u Osijeku se moraju nositi pelene, vlažne maramice i krema za guzu. odjeću ne smiješ nositi, jer oni peru to sve u posebnim deterdžentima pa zato inzistiraju na svojoj odjeći. za hranu nisam sigurna. potiču dojenje, a ne znam imaju li adaptirano mlijeko ako je potrebno ili ako majka ne želi dojiti.
    rekli su nam na tečaju da, ako je majka u teškoj financijskoj situaciji, daju i ovo ostalo za tih par dana što ste u bolnici, ali da ne daju to svima, jer i oni to dobiju iz donacija pa nemaju puno toga.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Jesen u meni prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kako se nađe za sve, tako će se naći i za bebu tih nekoliko dana u bolnici. Stvarno nije do novca koliko je do njihove prakse, tj. prakse države. Što i ti radnici jadni da rade kad im ne daju sredstva. Za primjer, ja sam sad ležala i stvarno što se hrane tiče nisam nimalo izbirljiva. Ali sam svekrvi ipak rekla da mi donose jesi barem jedan obrok, jer je hrana u bolnici bogu za plakati... ne mogu tete kuharice pripremiti nešto od nilega, ma žalost živa. A nije onda čudo ni sve ostalo... stvarno sramota za državu...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I u Varazdinu trebaju pelene za bebu i vlazne maramice (iako su se ponudili da mi je par puta premotaju i nosili su svoje maramice)
    U sobi je bila i neka krema za guzu, al ja sam imala svoju lanolinsku
    Roba je njihova, a i adaptirano koliko znam
    Uloske za mame daju, al meni je bilo premalo, potrosila sam hrpu svojih
    Hranu su mi nosli, jer mi nije bilo dosta sto sam dobila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •