Ja, nazalost, vise nisam trudna - prije 4 dana imala sam kiretazu u 11 sedmici. To mi je treci spontani, imam jedno zdravo dijete. Nisam ni znala da imam problem sa stitnom, rutinskim vadjenjem otrkiven mi je tsh 12 u 8. sedmici, nakon cega mi endokrinolog propisuje prvo pola euthyroxa 4 dana, zatim cijeli sedam dana da bih nakon toga presla na 1,5 jer sam tada jos bila trudna i smatrao je da 1 za trudnicu "ne znaci nista" s takvim TSH. Otkirven mi je i Hasimoto i niski hormoni T3 i T4. E sad mi nakon kiretaze endokrinolog kaze - hajte da probamo prvo ovako: jedan dan uzimajte jednu, a onda jedan dan jednu i po tabletu. Ako neko ima slicno iskustvo ili je na nekoj hormonalnoj terapiji: sta vi mislite o tome da se ta doza lijeka dnevno varira? Meni kao laiku to zvuci nekako nelogicnu, mislim ako trebam jednu dozu zar cinim dobro svom organizmu ako mi terapija nije ista svaki dan?
Zar nije logicnije da onda uzimam jednu i cetvrt svaki dan ako smatra da je 1,5 previse? Napominjem da mi je rekao da nalaze ponovo izvadim za mjesec dana, iako s eplasim da sad nakon trudnoce i kiretaze to uopce nece biti realno stanje. Oduzih