seni prvotno napisa
kao napr. sto trazis da medicinsko osoblje tebe promatra kao osobu, a ne kao auto kojemu treba promjeniti kuplung.
ne kužim kako smo uspjeli sada doći na ovo, ali kad već jesmo: postoji jako dobar razlog zašto te ne može liječiti nitko iz obitelji, ma kako dobar stručnjak bio. Moja najbolja frendica je doktorica i rekla mi je ovo: "Ako se ja nad nekim raspekmezim i raspadam, ta osoba je mrtva." Znači, treba ti hladna glava da bi nekoga mogao liječiti. Oni to rade da bi nekome spasili život, a ne zato što su neljudi.
S druge strane, ako je fakat frka: npr. jedna druga frendica, ostavili joj u Petrovoj dio posteljice i dobila sepsu - primili su je na Rebro i očekivali su da neće preživjeti noć. Jedan je stažist cijelu noć sjedio pored njezina kreveta i držao je za ruku jer nije mogao ništa drugo napraviti.
Mi uvijek vidimo neke negativnosti, nikada ništa pozitivno, nikada ovakva lijepa priča ljudi koji su napravili ovakvo što, a ima ih jako puno, posebno kod nas, jer, bez obizra na sve naše mane, ipak smo mi i dalje ljudi koji će u trenutku frke priskočiti jedan drugome, i to, vjerujte, više nego bilo koja zapadna nacija na koju stalno gledamo sa nekakvom sjetom i govorimo: da nam je biti kao oni.