ukratko: imam sina od 2,5god kojeg sam dojila 20mjeseci, s njim sam na desnoj dojci odradila 2 mastitisa, ragade..
sad imam bebu staru 2mjeseca, dojenje je krenulo relativno dobro, al su počeli problemi sa istom dojkom.
kad je beba imala 10ak dana, imala sam visoku temp. prepunjenu dojku, stavljala sam tople obloge, kupus i sve što treba, nakon 4 dana mi se temp nije spuštala nego bi i nakon lekadola rasla pa sam išla kod doktora i odradila antibiotik.
opet nakon nekih 15ak dana, temperatura 2 dana, i grozna drhtavica, dojka mekana po njoj ništa. temperatura je prošla sama od sebe.
prestala sam dojiti ležečki na tu dojku i beba više ne spava pored mene nego u krevetiću.
soor nemamo je on ima normalno rozi jezik bez naslaga.
ovo sa drhtavicom i užasnom glavoboljom se ponovilo još 2x uz povišenu temp a dojka je bila mekana i nije bila bolna.
postoji i oštra bol u leđima u visini te dojke i to me često boli, pogotovo kad ispraznim cijelu dojku.
jutros sam se probudila sa užasnom glavoboljom, boli u leđima, temp 37.6
dojka je bila mekana ali lagano crvena oko aureole.
to crvenilo se do večeras raširilo i sad je veličine 5-6cm, bolno na dodir, ali i dalje bez čvorića i dojka uobičajeno mekana.
sad dojim jednu dojku jedan podoj drugu drugi (jer mi ne mogu izdržati da dajem jednu unutar 3 sata a i on super dobiva na kilaži)
od jutros ga stavljam 2x na ovu i 1x na drugu, položaj u naručju tako da mi baš sa bradom masira taj dio.
predpostavljam da se radi o zastoju, nebakterijskom, druga dojka je sasvim u redu, da li sam u pravu i što mi je činiti?