SLIKA .... mmmmmmm....

---->>>> Mascarpone čokoladni brownies


RECEPT

Sastojci za tijesto:

250 grama maslaca
80 grama naribane čokolade (ne slatke)
1 čaša šećera
100 g kakaa u prahu
125 g mascarpone sira
3 velika jaja (po mogućnosti domaća)
1 ekstrakt vanilije (Vanilla Back u prašku)
1/2 čaše glatkog brašna

mjera za 1 čašu = 2,5 dl


Sastojci za preljev

150 g naribane čokolade (ne slatke)
6 velikih žlica slatkog vrhnja ili biljnog šlaga
3 velike žlice maslaca


Postupak - izrada tijesta

Zagrijte pećnicu na 170oC.

Rastopite maslac i umiješajte naribanu čokoladu te promiješajte. Dodajte šećer te izmiksajte do sjaja. Ne smeta ako izgleda malo grudičasto.

Dodajte mascarpone sir, ekstrakt vanilije i jaja te miksajte dok smjesa ne postane glatka.

Dodajte brašno, sol i kakao u smjesu i promiješajte.

Uzmite četvrtasti protvan 20x20 cm ili 10x25... ili sličan - znači manji - namažite ga maslacem i pospite s malo brašna kako se kolač ne bi zalijepio (ili ga obložite papirom za pečenje).

Ulijte smjesu u protvan i poravnajte po površini kako bi kolač bio što jednoličniji.

Pecite oko 45-50 minuta na 170oC, odnosno dok testna čačkalica ne bude suha
Nakon 20-tak minuta očekujte zamamne mirise iz pećnice.

Pečeni kolač izvadite iz pećnice te u protvanu ostavite da se hladi.


Postupak - izrada preljeva

Dok je kolač još vruć, započnite s izradom preljeva.
Rastopite maslac i vrhnje (pazite da ne zavrije!) i dodajte čokoladu. Miješajte dok smjesa ne bude glatka.
Promiješajte i prelijte preljevom još topli kolač.

Ostavite da se ohladi dovoljno da se stavi u frižider; stavite u frižider i držite na hladnom najmanje 2 sata da se preljev lijepo stvrdne.

Izvadite kolač iz frižidera i režite na kockice veličine otprilike 4x4 cm.

Kušajte kolač. Dobar tek!


(Step-by-step strip stiže uskoro... upload traje malo dulje )