Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Mascarpone-čokoladni brownies

  1. #1

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno Mascarpone-čokoladni brownies

    SLIKA .... mmmmmmm....

    ---->>>> Mascarpone čokoladni brownies


    RECEPT

    Sastojci za tijesto:

    250 grama maslaca
    80 grama naribane čokolade (ne slatke)
    1 čaša šećera
    100 g kakaa u prahu
    125 g mascarpone sira
    3 velika jaja (po mogućnosti domaća)
    1 ekstrakt vanilije (Vanilla Back u prašku)
    1/2 čaše glatkog brašna

    mjera za 1 čašu = 2,5 dl


    Sastojci za preljev

    150 g naribane čokolade (ne slatke)
    6 velikih žlica slatkog vrhnja ili biljnog šlaga
    3 velike žlice maslaca


    Postupak - izrada tijesta

    Zagrijte pećnicu na 170oC.

    Rastopite maslac i umiješajte naribanu čokoladu te promiješajte. Dodajte šećer te izmiksajte do sjaja. Ne smeta ako izgleda malo grudičasto.

    Dodajte mascarpone sir, ekstrakt vanilije i jaja te miksajte dok smjesa ne postane glatka.

    Dodajte brašno, sol i kakao u smjesu i promiješajte.

    Uzmite četvrtasti protvan 20x20 cm ili 10x25... ili sličan - znači manji - namažite ga maslacem i pospite s malo brašna kako se kolač ne bi zalijepio (ili ga obložite papirom za pečenje).

    Ulijte smjesu u protvan i poravnajte po površini kako bi kolač bio što jednoličniji.

    Pecite oko 45-50 minuta na 170oC, odnosno dok testna čačkalica ne bude suha
    Nakon 20-tak minuta očekujte zamamne mirise iz pećnice.

    Pečeni kolač izvadite iz pećnice te u protvanu ostavite da se hladi.


    Postupak - izrada preljeva

    Dok je kolač još vruć, započnite s izradom preljeva.
    Rastopite maslac i vrhnje (pazite da ne zavrije!) i dodajte čokoladu. Miješajte dok smjesa ne bude glatka.
    Promiješajte i prelijte preljevom još topli kolač.

    Ostavite da se ohladi dovoljno da se stavi u frižider; stavite u frižider i držite na hladnom najmanje 2 sata da se preljev lijepo stvrdne.

    Izvadite kolač iz frižidera i režite na kockice veličine otprilike 4x4 cm.

    Kušajte kolač. Dobar tek!


    (Step-by-step strip stiže uskoro... upload traje malo dulje )

  2. #2

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    je li baca malo na Hola kocke (izgledom da) okusom?

  3. #3

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Ne znam, nisam probala... mekani su...

  4. #4

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    onda ću ja probati ove tvoje i dati izvještaj

  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Može

  6. #6
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    fakat izgledaju ko holla kocke

    ajme meni, ja sam na dijeti

  7. #7

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Sad sam tražila recept za hola kocke... preljev je izgleda sličan (u ovome ima još i maslaca), ali tijesto nije isto.

    Sad moram raditi i hola kocke

  8. #8

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Evo step-by-step.

    http://img2.imageshack.us/slideshow/...1105699mr.smil

    Napomena: na jednoj slici ono crno ispod nokta nije zmazanoća per se, nego ugurana naribana čokolada.

    Edit: u receptu sam napisala sol, ali soli ne treba.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    aime, čokolada na čokoladi, to sad moram radit

    za upload

    jel' bude tijesto malo žvačkavo (u nedostatku boljeg izraza), onak' kao da se malo lijepi za zube?

  10. #10
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    kojih je dimenzija ovaj tvoj protvan?

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    hvala za recept, izgleda odlicno. jos da posaljem mm-a po mascarpone, a danas nedelja, sutra neradni dan :/
    i mene interesuju dimenzije protvana. i da, bez soli, tako?

  12. #12
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    wow ovaj slide show

  13. #13
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    Citiraj Lu prvotno napisa
    wow ovaj slide show
    xxx

  14. #14
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma kakav slide show!
    najokrutnije je kad šalje mms-ove!

  15. #15

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Imga, tijesto je mekano, ali se ne lijepi za zube.

    Arkana10
    Da, bez soli.

    Moj protvan je 15x25.

    I da - sljedeći dan su jooooš bolji... mascarpone prožme onaj donji dio svojom mekoćom i - nestanu u dahu! :shock:

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ma kakav slide show!
    najokrutnije je kad šalje mms-ove!

  16. #16

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    Hvala Amalthea!
    Nisam dosla do mascarponea, sutra cu, obecala sam si.

  17. #17

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    u receptu sam napisala sol, ali soli ne treba
    Jamie Oliver kaže uz čokoladu uvijek mrvica soli....

    Ja imam sličan recept ali bez marscaponea tako da vjerujem da je ovo još finije. Nego... jel bi pasalo malo sjeckanih oraha u smjesu ili gore ispod glazure?

  18. #18
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja sam sigurna da bi

  19. #19
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ja sam sigurna da bi
    pa trostruka mjera, u dva sloja, a izmedju tabla od po' kile cokolade

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno


  21. #21
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Jučer sam gledala slikice browniesa i naravno da sam se sanas popodne uposlila ...stvarno su božanstveni ....i MM je pao u trans

  22. #22
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Meni ovo izgleda stvarno mljac, ali mi je malo presparno za takve čokoladne kolače, isprobati ću svakako najesen!

  23. #23
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    A ja sam danas umjesto mascarponea kupila ricottu :lupa se u glavu:
    Koja je razlika?
    Nisam nikada kupovala/probala niti jedan.
    Bili jedan kraj drugog i uopće nisam skužila dok nisam došla doma

  24. #24

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    709

    Početno

    evo došli su "hladniji" dani i ja se bacila u ovaj kolač, kuća miriše bajno, ne znam kako ćemo do sutra izdržat da ga probamo, moje dijete je uživalo dok je radila sa mnom, sva je bila smeđa

  25. #25

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Našla sam mascarpone samo od pola kile. Morat ću čekati Marelicu da mi dođe u goste pa da napravim 4x mjeru :D

  26. #26

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Našla sam mascarpone samo od pola kile. Morat ću čekati Marelicu da mi dođe u goste pa da napravim 4x mjeru :D

  27. #27
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Wow, super izgledaju. Svaka čast za slide show
    I super ti izgleda glazura
    Ja s tim znam imati problema, valjda ne bude stegnuta dobro. Dobro da nema mslide show toga

  28. #28
    Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    1,312

    Početno

    Citiraj piplica prvotno napisa
    Meni ovo izgleda stvarno mljac, ali mi je malo presparno za takve čokoladne kolače, isprobati ću svakako najesen!
    ...eh, da ja ovako razmišljam sigurno ne bi imala vliko kila .

    Ali eto, i zahladilo je :D ( mislim ovdje sad skačem a za 10 dana idem na ljetovanje a more će bit ladnoooooooo)
    Amalthea, kao i uvijek za trud i za super recept.

  29. #29

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    709

    Početno

    evo jutros nestalo oko polovice, al je žestok, da nije tako žestok pojela bi ja sve, najbolje mi je bilo kad me noćas u neko doba bebence probudilo a ono kuća sva još puna tog čokoladnog mirisa , išla sam popit vode i samo malo kucnut glazuru dal vidim jel se stislo. još samo čekam reakcije od MM

  30. #30
    Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    130

    Početno

    Recept sam isprintala kolegici sa posla, radila ga je ovaj vikend
    no ni mrvicu nije donjela :shock:
    Ostaje mi samo vjerovat da je bio super kad je nestao i zasukat rukave te se bacit na posao

  31. #31

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    hvala ti za recept. zaboravila sam da javim. Pojeden u jednom trenu i planiran opet za vikend.

  32. #32
    japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    na rubu znanosti
    Postovi
    859

    Početno

    mmmmmmmmmmm....

  33. #33

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    A gdje nađete malo pakovanje mascarponea? Ili pravite 4x mjeru
    Ili potrošite ostatak za nešto drugo?
    Ili dijelite međusobno?

  34. #34

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Ja kupila od 250 grama u Mercatoru (ali je skupoooo :shock: )

    Radiš za par dana sljedeću turu. Ili odmah dvostruku.


    Jutros smo, doduše, nadijevali čokoladnu tortu trešnjama - nismo radili ovu, ali to je nešto sasvim drugo... apri, si dobila mms?

  35. #35

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    apri, si dobila mms?
    Mislim da je oguglala na MMSove... mislim moš uslikat bilo gdje bilo što...
    Ali da šalješ pakete

  36. #36

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Paket... da... 8)

  37. #37
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Browniese sam radila dva puta prošli tjedan, tako da je svaki komentar suvišan ...

  38. #38
    migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Lokacija
    Zg - istok
    Postovi
    578

    Početno

    Joj, snimam ovaj recept već neko vrijeme ali u mom kvartu nikako da nađem mascarpone . Čula sam da je dobra zamjena 'dukatela' namaz (pakirana je po 70g i puno jeftinija) . Jel tko probao ?

  39. #39
    bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    600

    Početno

    Citiraj migoh prvotno napisa
    Joj, snimam ovaj recept već neko vrijeme ali u mom kvartu nikako da nađem mascarpone . Čula sam da je dobra zamjena 'dukatela' namaz (pakirana je po 70g i puno jeftinija) . Jel tko probao ?
    Ja sam probala kao zamjenu u tiramisu i ne kuži se razlika!

  40. #40

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    816

    Početno

    jel može to tijesto za biskvit za tortu? (onaj iz hola kocki mi nije baš uspijevao). krema bi bila takva, ali bi ju smiksala i tako punila

  41. #41
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Moj se hladi u frižideru :curemusline:

  42. #42
    Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    1,312

    Početno

    Nemam ovaj ekstrakt vanilije (Vanilla Back u prašku)
    Šta mogu staviti umjesto toga? Može li tekući ekstrakt vanilije?

  43. #43
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Ja sam stavila taj neki tekući, u nekoj ampulici je :/

  44. #44
    Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    1,312

    Početno

    peče se ....

  45. #45
    tamaris avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    181

    Početno

    Sta znaci ˝ne slatka cokolada˝?
    jel to za kuhanje ili???
    pomoc

  46. #46
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    tamaris, koliko ja znam, znači neka sa što većim % kakaa, jel tak ljudi?
    Pomagajte.

  47. #47
    migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Lokacija
    Zg - istok
    Postovi
    578

    Početno

    Citiraj kahna prvotno napisa
    tamaris, koliko ja znam, znači neka sa što većim % kakaa, jel tak ljudi?
    Pomagajte.
    :/ ja isto mislim kao kahna , iako bi ja koristila i tu za kuhanje

  48. #48
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Mog kolača više nema :shock:
    Trebam li pisati kakav je bio? (cure sa fejsa ne čitajte ovo )

    Nego, imam pitanje,
    čemu ribati čokoladu ako se za biskvit stavlja u rastopljeni (topli) maslac
    a za preljev se također grije sve zajedno.

    Obzirom da mrzim ribat čokoladu i kad mi se naelektrizira :shock: i počne letjeti po kuhinji ja sam gotova.

    Tak da sam ja to fino nadrobila na kockice i udri miško

  49. #49
    tamaris avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    181

    Početno

    Hvala cure na odgovorima
    probam sa coksom za kuhanje pa javim rezultate

  50. #50
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    Citiraj willow_tree prvotno napisa
    jel može to tijesto za biskvit za tortu? (onaj iz hola kocki mi nije baš uspijevao). krema bi bila takva, ali bi ju smiksala i tako punila
    isto pitanje, jel se može kako ovaj kolač preobličiti u tortu?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •