Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 59

Thread: Mascarpone-čokoladni brownies

  1. #1

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default Mascarpone-čokoladni brownies

    SLIKA .... mmmmmmm....

    ---->>>> Mascarpone čokoladni brownies


    RECEPT

    Sastojci za tijesto:

    250 grama maslaca
    80 grama naribane čokolade (ne slatke)
    1 čaša šećera
    100 g kakaa u prahu
    125 g mascarpone sira
    3 velika jaja (po mogućnosti domaća)
    1 ekstrakt vanilije (Vanilla Back u prašku)
    1/2 čaše glatkog brašna

    mjera za 1 čašu = 2,5 dl


    Sastojci za preljev

    150 g naribane čokolade (ne slatke)
    6 velikih žlica slatkog vrhnja ili biljnog šlaga
    3 velike žlice maslaca


    Postupak - izrada tijesta

    Zagrijte pećnicu na 170oC.

    Rastopite maslac i umiješajte naribanu čokoladu te promiješajte. Dodajte šećer te izmiksajte do sjaja. Ne smeta ako izgleda malo grudičasto.

    Dodajte mascarpone sir, ekstrakt vanilije i jaja te miksajte dok smjesa ne postane glatka.

    Dodajte brašno, sol i kakao u smjesu i promiješajte.

    Uzmite četvrtasti protvan 20x20 cm ili 10x25... ili sličan - znači manji - namažite ga maslacem i pospite s malo brašna kako se kolač ne bi zalijepio (ili ga obložite papirom za pečenje).

    Ulijte smjesu u protvan i poravnajte po površini kako bi kolač bio što jednoličniji.

    Pecite oko 45-50 minuta na 170oC, odnosno dok testna čačkalica ne bude suha
    Nakon 20-tak minuta očekujte zamamne mirise iz pećnice.

    Pečeni kolač izvadite iz pećnice te u protvanu ostavite da se hladi.


    Postupak - izrada preljeva

    Dok je kolač još vruć, započnite s izradom preljeva.
    Rastopite maslac i vrhnje (pazite da ne zavrije!) i dodajte čokoladu. Miješajte dok smjesa ne bude glatka.
    Promiješajte i prelijte preljevom još topli kolač.

    Ostavite da se ohladi dovoljno da se stavi u frižider; stavite u frižider i držite na hladnom najmanje 2 sata da se preljev lijepo stvrdne.

    Izvadite kolač iz frižidera i režite na kockice veličine otprilike 4x4 cm.

    Kušajte kolač. Dobar tek!


    (Step-by-step strip stiže uskoro... upload traje malo dulje )

  2. #2

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    je li baca malo na Hola kocke (izgledom da) okusom?

  3. #3

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Ne znam, nisam probala... mekani su...

  4. #4

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    onda ću ja probati ove tvoje i dati izvještaj

  5. #5

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Može

  6. #6
    Administratorica puntica's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,634

    Default

    fakat izgledaju ko holla kocke

    ajme meni, ja sam na dijeti

  7. #7

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Sad sam tražila recept za hola kocke... preljev je izgleda sličan (u ovome ima još i maslaca), ali tijesto nije isto.

    Sad moram raditi i hola kocke

  8. #8

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Evo step-by-step.

    http://img2.imageshack.us/slideshow/...1105699mr.smil

    Napomena: na jednoj slici ono crno ispod nokta nije zmazanoća per se, nego ugurana naribana čokolada.

    Edit: u receptu sam napisala sol, ali soli ne treba.

  9. #9

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    aime, čokolada na čokoladi, to sad moram radit

    za upload

    jel' bude tijesto malo žvačkavo (u nedostatku boljeg izraza), onak' kao da se malo lijepi za zube?

  10. #10
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    kojih je dimenzija ovaj tvoj protvan?

  11. #11

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Mkd
    Posts
    1,667

    Default

    hvala za recept, izgleda odlicno. jos da posaljem mm-a po mascarpone, a danas nedelja, sutra neradni dan :/
    i mene interesuju dimenzije protvana. i da, bez soli, tako?

  12. #12
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    wow ovaj slide show

  13. #13
    anamar's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    2,336

    Default

    Quote Originally Posted by Lu
    wow ovaj slide show
    xxx

  14. #14
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ma kakav slide show!
    najokrutnije je kad šalje mms-ove!

  15. #15

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Imga, tijesto je mekano, ali se ne lijepi za zube.

    Arkana10
    Da, bez soli.

    Moj protvan je 15x25.

    I da - sljedeći dan su jooooš bolji... mascarpone prožme onaj donji dio svojom mekoćom i - nestanu u dahu! :shock:

    Quote Originally Posted by apricot
    ma kakav slide show!
    najokrutnije je kad šalje mms-ove!

  16. #16

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Mkd
    Posts
    1,667

    Default

    Hvala Amalthea!
    Nisam dosla do mascarponea, sutra cu, obecala sam si.

  17. #17

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by Amalthea
    u receptu sam napisala sol, ali soli ne treba
    Jamie Oliver kaže uz čokoladu uvijek mrvica soli....

    Ja imam sličan recept ali bez marscaponea tako da vjerujem da je ovo još finije. Nego... jel bi pasalo malo sjeckanih oraha u smjesu ili gore ispod glazure?

  18. #18
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ja sam sigurna da bi

  19. #19
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    ja sam sigurna da bi
    pa trostruka mjera, u dva sloja, a izmedju tabla od po' kile cokolade

  20. #20
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default


  21. #21
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Jučer sam gledala slikice browniesa i naravno da sam se sanas popodne uposlila ...stvarno su božanstveni ....i MM je pao u trans

  22. #22
    piplica's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,169

    Default

    Meni ovo izgleda stvarno mljac, ali mi je malo presparno za takve čokoladne kolače, isprobati ću svakako najesen!

  23. #23
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    A ja sam danas umjesto mascarponea kupila ricottu :lupa se u glavu:
    Koja je razlika?
    Nisam nikada kupovala/probala niti jedan.
    Bili jedan kraj drugog i uopće nisam skužila dok nisam došla doma

  24. #24

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    709

    Default

    evo došli su "hladniji" dani i ja se bacila u ovaj kolač, kuća miriše bajno, ne znam kako ćemo do sutra izdržat da ga probamo, moje dijete je uživalo dok je radila sa mnom, sva je bila smeđa

  25. #25

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Našla sam mascarpone samo od pola kile. Morat ću čekati Marelicu da mi dođe u goste pa da napravim 4x mjeru :D

  26. #26

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Quote Originally Posted by Janoccka
    Našla sam mascarpone samo od pola kile. Morat ću čekati Marelicu da mi dođe u goste pa da napravim 4x mjeru :D

  27. #27
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Wow, super izgledaju. Svaka čast za slide show
    I super ti izgleda glazura
    Ja s tim znam imati problema, valjda ne bude stegnuta dobro. Dobro da nema mslide show toga

  28. #28
    Suncem.m.'s Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    1,312

    Default

    Quote Originally Posted by piplica
    Meni ovo izgleda stvarno mljac, ali mi je malo presparno za takve čokoladne kolače, isprobati ću svakako najesen!
    ...eh, da ja ovako razmišljam sigurno ne bi imala vliko kila .

    Ali eto, i zahladilo je :D ( mislim ovdje sad skačem a za 10 dana idem na ljetovanje a more će bit ladnoooooooo)
    Amalthea, kao i uvijek za trud i za super recept.

  29. #29

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    709

    Default

    evo jutros nestalo oko polovice, al je žestok, da nije tako žestok pojela bi ja sve, najbolje mi je bilo kad me noćas u neko doba bebence probudilo a ono kuća sva još puna tog čokoladnog mirisa , išla sam popit vode i samo malo kucnut glazuru dal vidim jel se stislo. još samo čekam reakcije od MM

  30. #30
    Dora06's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    130

    Default

    Recept sam isprintala kolegici sa posla, radila ga je ovaj vikend
    no ni mrvicu nije donjela :shock:
    Ostaje mi samo vjerovat da je bio super kad je nestao i zasukat rukave te se bacit na posao

  31. #31

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Mkd
    Posts
    1,667

    Default

    hvala ti za recept. zaboravila sam da javim. Pojeden u jednom trenu i planiran opet za vikend.

  32. #32
    japanka's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    na rubu znanosti
    Posts
    859

    Default

    mmmmmmmmmmm....

  33. #33

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    A gdje nađete malo pakovanje mascarponea? Ili pravite 4x mjeru
    Ili potrošite ostatak za nešto drugo?
    Ili dijelite međusobno?

  34. #34

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Ja kupila od 250 grama u Mercatoru (ali je skupoooo :shock: )

    Radiš za par dana sljedeću turu. Ili odmah dvostruku.


    Jutros smo, doduše, nadijevali čokoladnu tortu trešnjama - nismo radili ovu, ali to je nešto sasvim drugo... apri, si dobila mms?

  35. #35

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by Amalthea
    apri, si dobila mms?
    Mislim da je oguglala na MMSove... mislim moš uslikat bilo gdje bilo što...
    Ali da šalješ pakete

  36. #36

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iza kapaka
    Posts
    5,351

    Default

    Paket... da... 8)

  37. #37
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Browniese sam radila dva puta prošli tjedan, tako da je svaki komentar suvišan ...

  38. #38
    migoh's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Zg - istok
    Posts
    578

    Default

    Joj, snimam ovaj recept već neko vrijeme ali u mom kvartu nikako da nađem mascarpone . Čula sam da je dobra zamjena 'dukatela' namaz (pakirana je po 70g i puno jeftinija) . Jel tko probao ?

  39. #39
    bilbo7's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    600

    Default

    Quote Originally Posted by migoh
    Joj, snimam ovaj recept već neko vrijeme ali u mom kvartu nikako da nađem mascarpone . Čula sam da je dobra zamjena 'dukatela' namaz (pakirana je po 70g i puno jeftinija) . Jel tko probao ?
    Ja sam probala kao zamjenu u tiramisu i ne kuži se razlika!

  40. #40

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    816

    Default

    jel može to tijesto za biskvit za tortu? (onaj iz hola kocki mi nije baš uspijevao). krema bi bila takva, ali bi ju smiksala i tako punila

  41. #41
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    Moj se hladi u frižideru :curemusline:

  42. #42
    Suncem.m.'s Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    1,312

    Default

    Nemam ovaj ekstrakt vanilije (Vanilla Back u prašku)
    Šta mogu staviti umjesto toga? Može li tekući ekstrakt vanilije?

  43. #43
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    Ja sam stavila taj neki tekući, u nekoj ampulici je :/

  44. #44
    Suncem.m.'s Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    1,312

    Default

    peče se ....

  45. #45
    tamaris's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    181

    Default

    Sta znaci ˝ne slatka cokolada˝?
    jel to za kuhanje ili???
    pomoc

  46. #46
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    tamaris, koliko ja znam, znači neka sa što većim % kakaa, jel tak ljudi?
    Pomagajte.

  47. #47
    migoh's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Zg - istok
    Posts
    578

    Default

    Quote Originally Posted by kahna
    tamaris, koliko ja znam, znači neka sa što većim % kakaa, jel tak ljudi?
    Pomagajte.
    :/ ja isto mislim kao kahna , iako bi ja koristila i tu za kuhanje

  48. #48
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    Mog kolača više nema :shock:
    Trebam li pisati kakav je bio? (cure sa fejsa ne čitajte ovo )

    Nego, imam pitanje,
    čemu ribati čokoladu ako se za biskvit stavlja u rastopljeni (topli) maslac
    a za preljev se također grije sve zajedno.

    Obzirom da mrzim ribat čokoladu i kad mi se naelektrizira :shock: i počne letjeti po kuhinji ja sam gotova.

    Tak da sam ja to fino nadrobila na kockice i udri miško

  49. #49
    tamaris's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    181

    Default

    Hvala cure na odgovorima
    probam sa coksom za kuhanje pa javim rezultate

  50. #50
    ivy's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,035

    Default

    Quote Originally Posted by willow_tree
    jel može to tijesto za biskvit za tortu? (onaj iz hola kocki mi nije baš uspijevao). krema bi bila takva, ali bi ju smiksala i tako punila
    isto pitanje, jel se može kako ovaj kolač preobličiti u tortu?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •