Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: jelovnik osmomjesecne bebe

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno jelovnik osmomjesecne bebe

Zadnjih par dana me stalno kopka crv sumnje da je Farisu malo ono sto jede. U principu, primjetila sam da trazi kolicinski vise ...sto je u principu i normalno jer je sve veci i veci...

Njegov jelovnik po obrocima izgleda ovako
    1. siki i pije adaptirano poslije toga cca 120ml
    2. vocna kasica ili sok iz domace radinosti
    3. kuhano povrce sa dodacima..nekad meso, nekad zitarice opet sve iz domace radinosti
    4. pije adaptirano poslije toga cca 120ml
    5. siki + adaptirano
    6. siki + adaptirano
    7. siki, siki, siki do zore

kako izgledaju vasi jelovnici?
    moram reci da je Faris inace hvala Bogu, zdrav i da napreduje na kilazi sasvim normalno....cak je bucko mamin dragi. Dohranu je prihvatio od pocetka fantasticno i nemamo nikakvih problema.
    obzirom da sam nekad davno jos pisala da je F postao izjelica, pitam se je li si ja to samo umisljam posto je mama izjelica na gugol

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi imamo sedam mjeseci i slicno jedemo kao vi, s tim da mu uvecer pred spavanje dam mlijecnu kasicu.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

isto kao i ti, samo bez adaptiranog, 2 obroka dnevno i puuuuuuno cice. Do nekih 10,5 mjeseci.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sisa i samo sisa tko zna koliko puta po danu i po noći te dva obroka-jedan žitarice i voće a drugi žitarice,povrće i ponekad meso.Ratujemo sa pokušajima uvođenja trećeg obroka ali nam baš ne ide.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: jelovnik osmomjesecne bebe

Citiraj mamaNjojza prvotno napisa
    Zadnjih par dana me stalno kopka crv sumnje da je Farisu malo ono sto jede. U principu, primjetila sam da trazi kolicinski vise ...sto je u principu i normalno jer je sve veci i veci...

Njegov jelovnik po obrocima izgleda ovako
    1. siki i pije adaptirano poslije toga cca 120ml
    2. vocna kasica ili sok iz domace radinosti
    3. kuhano povrce sa dodacima..nekad meso, nekad zitarice opet sve iz domace radinosti
    4. pije adaptirano poslije toga cca 120ml
    5. siki + adaptirano
    6. siki + adaptirano
    7. siki, siki, siki do zore

kako izgledaju vasi jelovnici?

moram reci da je Faris inace hvala Bogu, zdrav i da napreduje na kilazi sasvim normalno....cak je bucko mamin dragi. Dohranu je prihvatio od pocetka fantasticno i nemamo nikakvih problema.
    obzirom da sam nekad davno jos pisala da je F postao izjelica, pitam se je li si ja to samo umisljam posto je mama izjelica na gugol
    Kako stignete dati 7 obroka? Ja jedva 5, obicno 4. Moja H se ima ovaka raspored:
    1. Budjenje oko 10, 240ml adaptiranog
    2. 13 h povrce
    3. 16 h oko 150-200 ml adaptiranog
    4. 19 h voce
    5. 22 h 240 adapiranog, spavanje do jutra

Problem je sto obicno zaspi u setnji, pa preskoci voce, probudi se oko 20h kad dodjemo doma, pa onda ranije popije adaptirano. Izmedju popije vodu, blagi caj ili jako razrjedjeni vocni sok i to oko 500ml dnevno.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: jelovnik osmomjesecne bebe

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Kako stignete dati 7 obroka? Ja jedva 5, obicno 4. Moja H se ima ovaka raspored:
    1. Budjenje oko 10, 240ml adaptiranog
    2. 13 h povrce
    3. 16 h oko 150-200 ml adaptiranog
    4. 19 h voce
    5. 22 h 240 adapiranog, spavanje do jutra

Problem je sto obicno zaspi u setnji, pa preskoci voce, probudi se oko 20h kad dodjemo doma, pa onda ranije popije adaptirano. Izmedju popije vodu, blagi caj ili jako razrjedjeni vocni sok i to oko 500ml dnevno.
    F standardno jede 5-6 obroka u toku dana,kako kad, a 7-i obrok racunam iskljucivo dojenje po noci....koliko god puta da zeli, ne bi li mu pokusala nadoknaditi to sto sike nema preko dana dok je mama na poslu.
    Doduse, zna se buditi samo da vidi jesam li ja tu a ne da bi jeo....
    Kad pije adaptirano, to je max. 120ml pa mi se cini da on jede cesce ali manje kolicnski sto opet dodje na isto...valjda...
    Tvoja H se budi u 10 a moj F u 7,30h pa je to automatski vec jedan obrok vise
    I koliko vidim po svim mamama na forumu, definitivno je sve to individualno al mene ipak zanima i dalje kako se druge bebe hrane

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo i nas: 9 meseci, budi se u 7 i 30, pokusavam mu dati nesto kao "dorucak" dok ja doruckujem ali to se uglavnom svede na:
    1. pola keksa i dva cuga caja ili par gutljaja jogurta i malko peciva...
    2. spava ponovo oko 10 i tad sisa
    3. rucak oko 13 povrce zitarice i meso ponekad
    4. Ponovo spavanac oko 15 i tad opet sisa.
    5. "vecera" u 18 uglavnom voce nekad sa zitaricama, nekad sa keksom ili samo voce
    6. na spavanje u 20-21 tad opet sisa i
    7. siki, siki, siki do zore Valjda zato i nece ujutro nista.
    Total obroka 6-7
    Total spavanja 13h

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj djuma prvotno napisa
    evo i nas: 9 meseci, budi se u 7 i 30, pokusavam mu dati nesto kao "dorucak" dok ja doruckujem ali to se uglavnom svede na:
    1. pola keksa i dva cuga caja ili par gutljaja jogurta i malko peciva...
    2. spava ponovo oko 10 i tad sisa
    3. rucak oko 13 povrce zitarice i meso ponekad
    4. Ponovo spavanac oko 15 i tad opet sisa.
    5. "vecera" u 18 uglavnom voce nekad sa zitaricama, nekad sa keksom ili samo voce
    6. na spavanje u 20-21 tad opet sisa i
    7. siki, siki, siki do zore Valjda zato i nece ujutro nista.
    Total obroka 6-7
    Total spavanja 13h
    Potpuno jednak dnavni raspored ima i Bibi (7mj) samo što nema večeru.
    1. zajutrak - sika
    2. dorućak oko 9:00 - voće
    3. prije spavanja u 10:00 - sika
    4. ručak oko 13:00 - povrće (uglavnom neuspješno)
    5. prije spavanja u 15:00 - sika
    6. prije izlaska vani oko 18:30 - sika
    7. prije spavanja oko 21:00 - sika
    8. jedno noćno buđenje oko 2:00 - sika

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Podižem i molim još dnevnih rasporeda, čisto da usporedim.
    Ovako je kod nas:

1. Budjenje oko 9, cika
    2.Oko 11 voćna kašica ( najčešće banana, kruška, jabuka) pa spavanac oko 40 min.
    3.Oko 14 ručak u raznoraznim povrće-meso-riba-riža ili palenta kombinacijama, spavanje oko1,5 sati.
    4.Oko 20 isto voćna kašica sa cornflakesom ili **** mliječna kašica (rijetko)
    Kod cike nemamo rasporeda jer ciki kad hoće, noću najčešće dva puta.

Da ne otvaram novi topic molim vas i kratko odgovore na ovih par pitanja što me muče:

a) Lea ne voli kupovne kašice od povrća a bitno mi je da ima jedan takav obrok dnevno. Mogu li, kad idemo nekamo, skuhati unaprijed pa staviti u termosicu i dati joj npr. 2,3 sata nakon kuhanja?

b)Imamo Milupine rižine pahuljice, na kutiji piše da se miješaju sa mlijekom, mogu li ih ukuhavati u kašice bez obzira na to (ne izdajam se u kašice)?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa

a) Lea ne voli kupovne kašice od povrća a bitno mi je da ima jedan takav obrok dnevno. Mogu li, kad idemo nekamo, skuhati unaprijed pa staviti u termosicu i dati joj npr. 2,3 sata nakon kuhanja?
    F ama bas nikada nije htio kupovnu kasicu ili sok ili bilo sta drugo i meni je drago zbog toga. Ti slobodno skuhaj i stavi u termosicu, moze tako jesti.

za B ne znam jer ne koristimo te pahuljice

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi još nemamo točnu satnicu,ali se pomalo uštimavamo.
    1.buđenje oko sedam-siki
    2.ustajanje u 8-siki,ako oće,ako ne hipova mliječna kašica
    (mislim da ćemo je izbaciti jer mu se javlja crvenilo oko usta)
    3.sika i spavanje oko 9,9.30
    4.kad se probudi voćna kašica
    5.ručak klizan između jedan i tri(još ga nisam uštimala)-povrće,meso,riba,ponekad palenta-jede ovisi kakve je volje-nekad oće,nekad neće
    5.oko14.30,15.00-sika i spavanje
    6.kad se probudi-voćna kašica
    7.oko 19.30 sika,sika pa spavanje i tako do ujutro

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ni ja se nisam uspijevala izdajat tak pahuljice stavljam u voće...li bih ih zakuham na vodi sa malo grožđica.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tackice, ne vidim razlog zasto bi ih uopste stavljala u termosicu...nece joj nista biti ni od "hladne" kasice od povrca.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Znam ali termosica je zgodna za hranu jer ne može iscuriti ništa iz nje a i imam malenu baš ko stvorenu za to. Poanta pitanja je ustvari bila jel ok da se kuhana papica daje nekoliko sati nakon kuhanja.
    E, kad sam već krenula sa pitanjima evo još jedno:

Koliko je optimalno mesnih obroka u tjednu? Ja imam zamrznute malene komadiće piletine, puretine i teletine pa dajem cca 5 puta tj.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da je 4-5 puta OK

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi papamo meso 3 puta tjedno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja koristim te pahuljice koje se miješaju s mlijekom ali ih samo dodam voću ili povrću da ga malo zgusne.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Šimun ima 8 mjeseci i ovako izgleda jelovnik:
    ujutro oko 7 siki
    oko 9 voće + žitarice
    oko 10 siki ( za uspavljivanje ali to bude full obrok - sisanje 20 minuta)
    oko 13 ručak ( povrće, meso, žitarice)
    oko 14 siki ( za uspavljivanje ali to bude full obrok - sisanje 20 minuta)
    oko 16 voće + žitarice
    oko 18-19 malo siki, mislim da je to za žeđ jer ne pije nikad ništa
    oko 20 mliječno, voćno, žitarična kombinacija
    oko 21 obadvije sike za uspavljivanje

Sad kad sam napisala čini mi se puno. Al on nije debeo( za razliku od mame), ni najmanje, sve mu rebra osjetim kad ga dragam.
    MamaNjoza ako mislš da mu je malo, dodaj mu žitarice u voće i u povrće, to je zasitno a i zdravo. Meni je palenta ( dvije žlice ukuhane u vodi) zakon i podloga za sve obroke, voćne i povrtne i mesne.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kako napravite palentu s voćem,voćnom kašicom?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

skuham palentu na vodi (sad već dvije žlice palente stavim, u početku sam jednu). izmiksam ( ili viljuškom izgnječim) voće i palentu i to je to. ako dajem gotovu voćnu kašicu onda u palentu umiješam nju.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moj mišić najviše voli palentu s kuškom. Pred kraj samo na vrlokratko u palentu dodam krušku da zamiriši. Popapa neviđene količine..

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A mi smo se nekako navikli jesti palentu samo sa povrćem, voće miješamo sa prosom, cornflakesom, a počet ćemo i druge žitarice.
    Najdraži obrok joj je ručak i tu smaže jako puno a najviše voli brokulice, karfiol, mrkvu, rižu.....Kad je povrće na meniju samo halapljivo otvara usta.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nas jelovnik:

1. izmedju 8-9h voce (samo ili u kombinaciji sa (kršitelj koda) zitaricama-naravno ovisi o vocu)
    2. 10-11h je dojenje za uspavljivanje (mislim da cu otvoriti novi topic-kako zaspati bez cice-priprema za doba kad mama ode raditi...)
    3.13h rucak-povrce-zitarice-meso (4-5 puta tjedno) ili riba
    4. cca 15-16h sisanje za popodnevno spavanje
    5. 18h vecernji obrok (onaj diskutabilni vecernji!) nekad je voce sa ili bez rizinih pahuljica, zganci,ili **** mlijecna kasica
    6. oko 20h cica za laku noc
    7. dojenje po noci je vjecno-i kamenujte me sad- ali sam ju dok je mm na nekoj edukaciji dva tjedna barbara spava sa mnom i to je najljepse spavanje....ever....
    i ne gledam i ne brojim koliko ciki....

sto se tice milupinih rizinih pahuljica-ja sam ih uvela sa 7 mjeseci (najcesce dodam 3-4 male zlicice u naribanu jabuku, npr. za dorucak) i zadovoljna sam time najvise iz razloga jer joj je stolica od toga zitkija i puno lakse kaka, sa manje napinjanja....ja to pripisala zitaricama..... :?

Inace, ne znam kako ostale osmomjesecne bebe, ali ova moja mala (nikad i nije bila mala, rođena sa 4340g ) naprosto BUJA....ja sam citala da je sa 8 mjeseci neki zamah rasta,. pa tome pripisujem, ali ona jede sve sto joj ponudim i jede, jede, jede....i ja mislim (po kucnoj, ne toliko preciznoj, vagi da ima oko 10kg?!, Na zadnjem sluzbenom vaganju 20.09. je imala 8.5kg pa mi se cini da je prirast prevelik...?! Malo me to i plasi, slijedeci put idemo kod pedice 2.12., svakako cu to s njom iskomentirati...ali sto vi mislite? Gdje grijesim? Dugacka je (kucno mjerenje) 72 cm....molim komentare i savjet.....

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj zika prvotno napisa
    Nas jelovnik:

Inace, ne znam kako ostale osmomjesecne bebe, ali ova moja mala (nikad i nije bila mala, rođena sa 4340g ) naprosto BUJA....ja sam citala da je sa 8 mjeseci neki zamah rasta,. pa tome pripisujem, ali ona jede sve sto joj ponudim i jede, jede, jede....i ja mislim (po kucnoj, ne toliko preciznoj, vagi da ima oko 10kg?!, Na zadnjem sluzbenom vaganju 20.09. je imala 8.5kg pa mi se cini da je prirast prevelik...?! Malo me to i plasi, slijedeci put idemo kod pedice 2.12., svakako cu to s njom iskomentirati...ali sto vi mislite? Gdje grijesim? Dugacka je (kucno mjerenje) 72 cm....molim komentare i savjet.....

Ma super za malenu veliku mišicu!

J. je na zadnjem mjerenju ( sa 9mj) imao 10850 i 75 cm, a rođen sa 3660 i 55 cm.
    I isto bi stalno samo papao...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma znam da je desetka ok po tablici rasta, ali da li me treba brinuti tako veliki prirast tezine u relativno kratkom roku?

a J. je bio pravi dugonja, wow, zbilja impresivno.... :D

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj zika prvotno napisa
    ma znam da je desetka ok po tablici rasta, ali da li me treba brinuti tako veliki prirast tezine u relativno kratkom roku?

a J. je bio pravi dugonja, wow, zbilja impresivno.... :D
    mislim da ne, i mi smo puno dobivali u kratkim intervalima..

bome je kad sam rodila Jakov je bio najduža beba na odjelu a da mene malu vidiš, niko ne bi rekao..al me zato nalupao u trbuhu..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako tu palentu da napravim, dajte mi tacan omjer pliz, znaci koliko vode, koliko palente. Moze li se banana dodati?

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja radim otprilike, oko 150 ml vode plus palente da lagano zgusne( e, jesam ti pomogla.. ..možda dvije žlice na to)

Možeš dodat što god hoćeš u nju..

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

oko 2 dl vode zakuhaš i unutra 1-2 žlice palente. ako kuhaš instant palentu, onda je potrebno 2 min kuhanja. ako kuhaš onu klasičnu palentu, ona se mora kuhat 20 min i moraš staviti puno više vode. Kad se malo ohladi ( da ne ubijem vitamine voću) dodam jabuku, krušku i bananu i smiksam u multipraktiku, a ako su same kruška i banana, onda se može i viljuškom zdrobiti. ja sam istu takvu palentu danas smiksala sa mrkvom, piletinom i korabom, mali je obožava!!!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ljudi moji, pa kad sam ovo pročitala smrzla sam se. Moji 8-mjesečni dvojčeki klopaju 4-5 puta dnevno, s time da Sven od rođenja jede više od seke i teži je 1,5kg. U zadnjih desetak dana totalno im se poremetio raspored, klopaju bez smisla i reda, i to u znatno manjim količinama nego prije. Već me frka jer kad pogledam vaše klince moji su na dijeti, mada ih stalno nutkam i jelom i pićem, kuham im povrće i meseka, druckam voće no kao da sam nevidljiva. Inače su zdravi, spavaju od 4.mjeseca po cijelu noć (od cca 21h do cca 7h), veseli su, SVen puže i stoji u krevetiću uz držanje za ogradu, a Stela se tek sad spretno valjuška i kotrlja po krevetu jer ju je usporio Equinovarus na desnoj nožici (uspješno operiran, oporavak OK). Čine mi se zadovoljni i veseli i pored takvog jelovnika i tješim se da je to samo privremeno. Možda ima utjecaja i činjenica da smo do ovih ružnih dana svakodnevno šetali barem 2 sata, ponekad i po pola dana bili vani, a sada jedva 1x tjedno jer je vrijeme koma. MOLIM SAVJET!!!!!!!!!!!!!!!!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

zaboravila sam napisati da sam ih dojila samo dok smo bili još u rodilištu, nikako nam nije išlo, mlijeka niotkud pa su malci od rođenja na (kršitelj koda)u, što dobro podnose i vole ga. donedavno je od 5 obroka bilo 3 mliječna (ili bočica ili neka mliječna kašica - kupovna ili petit/medolino u mlijeku), a dvije voćna i povrtna s mesom (teletina, puretina, pa čak i govedina). stvarno su fino papali i uživali u klopi, ne znam šta ih je spopalo ali nije mi drago i na muci sam svaki dan. što je najgore skoro uopće ne traže jesti nego ih moram promatrati i preduhitriti glad. od pića u igri su vodica, čajeki (laku noć, šumsko voće) i sokići razrijeđeni s malo vode.
    help jer sam već luda, sve je krenulo nizbrdo.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

da ne otvaram novu temu zanima me jel mora bit neka određena pauza između cike i klope ?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dvojčeki se vratili u normalu, klopaju prva liga, sve pod kontrolom
    (a ja se ustrtarila....)
    pusa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove