-
xorimax i dojenje
xorimax je antibiotik iz porodice cefuroximuma, prepisan mi je zbog upale uha, pa su mi se upalili sinusi, nemam njuh, zaglušene uši, zeleno iz nosa, bol ...sve same krasne stvari. zanima me jel netko koristio taj antibiotik tijekom dojenja, iskustva?
ja inače pušem i na jogurt, pa eto...
u istu grupu spada i novocef (tako su mi rekli)
-
Ketocef,Novocef,Zinnat i Xorimax su različita tvornička imena za cefuroksim
Cefalosporini se inače izlučuju u niskim koncentracijama u majčino mlijeko,ali koliko su to niske koncentracije,zbilja ne znam
-
ma pretpostavila sam da se izlučuje, samo tko bi ga znao koliko i kako bi bebač reagirao...hvala ti! 
javila mi frendica za ovu stranicu, tamo isto to piše:
http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp
vidjet ću...
-
netko s iskustvom korištenja?
-
Može uz dojenje, i iz iskustva i teoretski
. Samo obrati pažnju na gljivice kod sebe i djeteta - veća je mogućnost soora kod bebe. Ja nisam imala nikakvih problema uz taj lijek (tu i tamo mi je bilo malo teško u želucu, ali baš malo), niti moje dijete.
Inače je u posljednje vrijeme praksa da se cefalosporini radije prepisuju dojiljama nego penicilini, nisam sigrna zbog čega je to tako.
Novocef je isti lijek, različiti je samo proizvođač.
-
hvala ti!
ne postaje mi baš bolje, bez obzira koliko se ja trudila s nekim pripravcima, tako da mi vjerojatno slijedi uzeti taj antib.
-
još nešto: kako da ga pijem? s jelom, poslije jela - koliko poslije? i inače mi je želudac prava mimoza :/
-
Ja sam ga uvijek pila na pun želudac. Slučajno sam ga jednom uzela natašte, i malo je falilo da ga ne zbljujem van :/ . Svakako popij barem jednu cijelu kutiju, tj. 5 dana, a dulje od toga ako ti je liječnik propisao (može i do 10 dana, tj. 2 kutije).
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma