Citiraj mimi3 prvotno napisa
Svaki pacijent tijekom primitka u bolnicu potpisuje suglasnost za med. intervencije. Ispod ima dio u koji se napiše i potpiše ako neku intervenciju želiš odbiti na vlastitu odgovornost. u to se ubraja i prokidanje vodenjaka.
primanje krvi i sl...tako da ako izričito pismeno ne odbiješ intervenciju smatra se da se slažeš s rurinskim postupcima.

slažem se s L&L0809. mislim da je od svega najvažnije da su mama i bebe dobro. bebica je ocjenjena super apgarom,a pitanje je bi li tako bilo da se nije prokinuo vodenjak,pojačali trudovi i ubrzao porod, odnosno smanjila se mogućnost fetalne patnje. . mislim da je prokidanje vodenjako u ovom slučaju samo pomoglo. (...)
eh tu je ona kvaka da se po nekom prirodnom pristupu porodu prokidanje vodenjaka najčešće smatra ubrzanjem koje ne donosi smanjenje fetalne patnje nego moguće probleme - ok ovo kod L&L0809 je bio izniman slučaj, češći su problemi vezani uz požurivanje poroda koje ne ostavlja vremena otvaranju ušća rodnice, pa dolazi do puacanja međice a možda i ozljede djeteta...

Slažem se s tobom da se to smatra rutinskom intervencijom i vjerojatno se neće uvažiti žalba logice ako nije izričito odbijeno bušenje vodenjaka. No moje nestručno mišljenje, bazirano jedino na nešto literature, iskustvu jednog poroda i čistom instinktu je da to ne bi trebalo biti rutinski postupak...

Samo da dodam, ne moraš se plašitit sukoba mišljenja, svatko ima pravo na svoje. Odmah priznajem da mi ovo nije struka - a čini mi se da tebi jest?