Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Naocale za citanje - izbor okvira

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Naocale za citanje - izbor okvira

sve slabije i slabije vidim
    nevjerovatno je da sam prije dva mjeseca MOGLA tj. vidla rupicu od igle i mogla uvest konac, a neki dan nisam mogla

uputnicu imam
    pregled dogovoren za mjesec dana
    sad me samo muci kakav okvir da izaberem tj. na kaj da obratim paznju prilikom izbora okvira, osim da mi se svidja

neko kaze nek pogledam jel ima "feder" tj da se ona ruckica moze okrenut prema van, mada ja ne vidim koja je prakticna primjena tog federa tj. zasto bi to radila osim da vidim ima li feder ili ne

netko kaze da mu je vazno da ga ne zulja na nosu
    al kak cu ja znat jel me zulja ili ne kad okvir isprobavam PRIJE nego strave lece koje ce ga otezati

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad gledaš, trebaš vidjeti što manje okvira (to je bar meni važno).
    Feder je zato da ne puknu ako ih nepažljivo skidaš, tj. da se mogu rastegnuti više od širine stakla.
    Ako te muči težina leća, uzmi plastične.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sve slabije i slabije vidim
    nevjerovatno je da sam prije dva mjeseca MOGLA tj. vidla rupicu od igle i mogla uvest konac, a neki dan nisam mogla
    ... i... wellcome to the club!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ovak-preporučila bih veća stakla da ti okvir ne smeta pri gledanju, ali opet se možeš priviknuti nakon par dana i na manja stakla.
    ja sam nakon što sam kupila očale, i izašla van, nisam mogla hodati (jer mi je smetao okvir koji mi je ulazio u vidokrug) kolika je promjena bila između starih i novih stakala-ali nakon par dana sve se vratilo u normalu.
    bitno je da ti dobro sjedaju na nos-osobito ako imaš malo širi-onda se naočale 'podignu'-probaj i isprobavaj kad odeš u optiku i kad suziš izbor-probaj malo prohodat u njima bar po optici da vidiš kak se snalaziš

nemoj se ljutit za 'širi nos' ne znam kako izgledaš, pa da ne bi bilo zabune

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jednom kupovala okvir za naocale s lecama i tad je zena na uputnici pogledala koliki je razmak izmedju zjenica i onda mi pokazala okvire koji dolaze u obzir

meni je jako smetalo sto su ispale jako teske i ful mi je bio bed nosit ih... srecom, nisu mi dugo trebale.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o djisus...

uzet ces plastiku pa ne budu teske za nosit.
    za feder ti je zika rekla.

a za ono prvo i usicu igle...
    stari se, Muks, stari se....

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam bila uzela plasticni okvir, pa nije imao one papucice na nosu vec direktno plastiku - onda se sve to skupa fino znojilo i naocale su stalno klizile, ja ih stalno vracala... imala sam tik vise od toga.
    Onda nisu imale federe pa su se rasirivale, nosila ih suzavati u opticara, onda to radila doma sama 'stisni njezno' metodom koja jednom i nije bila njezna i pukle su po sredini.
    Onda sam kupila lagani metalni okvir s federima i papucicama i sad sam happy. :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bolje ti je da uzmes manji okvir jer ce ti biti puno lakse. Moci ces ih spustiti na pola nosa i pogledati preko njih u daljinu svojim okom jer ti za daljinu ne trebaju. Npr. za tastaturu i papir sa kojeg unosis podatke ti trebaju a za monitor ne ili nesto usivas a mozes povremeno baciti pogled i na TV. Sa velikim okvirom bi morala skidati naocale za svaku sitnicu.

Sto se tice izbora materijala, ljudi obicno kazu da im je plasticni okvir puno udobniji mada ima i metalnih okvira koji su lagani i udobni a u tom slucaju trazi da ti stave silikonske papucice ako ih vec nemaju. Flex (feder) na ruckicama je dobro imati jer ih tako neces brzo razglaviti.

Obavezno uzmi plasticna "stakla" sa slojem protiv grebanja. Ona jesu skuplja od obicnih stakala ali i puno udobnija.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stakla: plasticna, sa antirefleksom i zastitom od grebanja
    Okvir: preporucujem manji, tanji, metalni
    Plus: mozes uzeti i okvir sa clip-onom, na koji nataknes "suncana" stakla

Ja uvijek dobro prodjem sa Ray Ban okvirima (malcice skuplji - mene sa staklima dodju cca 500 Euro) i Police okvirima (jeftini - sa staklima me dodju cca 150 Euro), a naocale nosim jaaako dugo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •