-
Dojenje i dohrana
Pošto nam se bliži peti mj. i pedica nam je rekla da sa 5 mj. krenemo sa dohranom ja već posjedujem strah. Pošto me dosta okružuju majke koje govore da im je sa četri,pet ili šest mj. nestalo mlijeka ustvari kada su počele uvoditi dohranu bojim se da se to nebi meni desilo.
Imate li neka iskustva savjete da se oslobodim tog straha prije uvođenja dohrane da bi sve bilo u najboljem redu i zašto se to dojiljama događa?
Kako se ponašati da do toga ne dođe?
Mi bi dojili što duže jer oboje u tom uživamo
-
kad zapocnes s dohranom (a moj dobronamjeran savjet
ti je da pricekas dok dijete ne napuni 6 mjeseci) nastavi dojiti na zahtjev i nikakvih problema i nestajanja mlijeka nece biti. koliko beba pocica toliko se mlijeka stvara.
to nestajanje mlijeka o kojem slusas se po meni (koliko sam uspjela primjetiti po slucajevima u mojoj okolini) dogada onima koji doje na sat i uvode obroke dohrane izbacujuci podoje (pa sa 6 mjeseci dodu na jedan podoj ujutro i jedan navecer).
dakle, kad beba trazi sisati ti joj daj i ponudi joj sisu kao desert nakon dohrane i problema nece biti.
-
moja je počela jesti dohranu sa 4, 5 mj. sd ima 8 i još uvijek sisa. jede 3 kašice dnevno a između sisa ili ne, zavisi koliko sam je dostupna..kad god traži ja joj dajem...i noću sisa minimalno 3 puta...zna proći cijeli dan da ne sisa tek noć sisa i nikad nisam imala problema sa nedostatkom mlijeka...količina mlijeka će se prilagoditi njenim potrebama ne brini..
-
pozdrav,
mene je isto bilo strah koliko ću imati mlijeka nakon što ona počne jesti, ali sve je bilo ok
počeli smo dohranu s 5,5 mjeseci, sad ima skoro 9, jede 2 oobroka dnevno i dalje cica
često pojede skoro cijelu zdjelicu mesa, povrća i žitarica,popije vode i kad mislim da više ne može ni zinit, evo nje za 5 minuta na još malo cike za desert
ja ni dan danas ne znam odgovoriti na pitanje koliko puta dnevno ona cica. jede kad oće i koliko oće, a ja samo izvadim cicu i ne brojim je li to 2, 3 ili 10 put.
kad dijete zatraži, ti daj i sve će biti u redu
-
mi dojimo 14 mjeseci i kusur..
a dohrana od navrsenih 6 mj ne znace obroci nego po par zlicica da se beba navikava na nove okuse..prateci namirnice po tablicama dohrane.
moja L je pocela jesti posten obrok tek sa nekih 9, 10 mj a sve dotad je bilo isprobavanje..tako da nemas brige, nece mlijeko nikud ako beba sisa!!
sretno!!
-
moj je sa dohranom krenuo sa skoro 7. mjeseci i nništa mu ne fali. baš je sa 6 imao bronhitis pa su mi i njegova pedica i liječnici dnevne bolnice na srebrnjaku savjetovali da odgodim dohranu dok je pod lijekovima. kako god, u početku nije htio jesti samo sisati, a i dan danas imamo takvih dana. ništa me ne brine, samo da dobije mlijeka koliko mu treba. i dalje dojim na zahtjev a tako će biti još neko vrijeme dok god poželi
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma