Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Povremena dadilja

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Povremena dadilja

Zanima me imate li iskustava s povremenom dadiljom?

K. čuva baka tijekom dana dok smo mi na poslu, ali za situacije kad bismo MM i ja nekamo otišli navečer (vikendom) nemamo nikoga.
    Nije opcija da je baka čuva i subotu navečer dok smo mi u kinu/na večeri itd. stoga bismo željeli angažirati osobu koja će biti u stanu dok dijete spava. Dakle ne-aktivno čuvanje. Mi je spremimo u krevet, uspavamo, a ta osoba treba biti tu u slučaju da se probudi ( ne budi se inače), da nas nazove na mobitel.

Uskoro idemo na jednu svadbu i K. svakako ide s nama, ali bismo unajmili sobu u hotelu u kojem će se svadba slaviti, pa kad dođe vrijeme spavanja i kad ja dijete uspavam, želim da je ta osoba pored nje. Angažman bi bio potreban i u jutro, kad se dijete probudi, a kad mi spavamo, da je dadilja izvede (ja ću je obući, namazati kremicom za sunčanje), nahrani (doručak), zabavlja i čuva. Dadilji bismo uzeli zasebnu sobu, kad mi dođemo s večere da žena može odspavati i raskomotit se mimo nas (ne apartman).

Nadam se da ste dobili sliku što trebamo, pa me zanima jeste li već tako uzimali nekog i kakva su iskustva?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam svojevremeno tražila takvu osobu, ali nisam imala sreće.
    Pitala sam par studentica, kćerke od mojih kolegica sa posla (koje su inače jako pažljive s djecom) ali njima ne odgovara babysittiranje vikendom, jer tada one izlaze.
    Neku stariju dadilju koja bi pristala raditi samo povremeno (čitaj jednom, max dvaput mjesečno) i to samo noću, nisam našla.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni se tu, uzimajući u obzir svoju djecu, njihove navike i prihvaćanje drugih osoba, čini nekako kao SF.

I MM i ja smo razmišljali o tome isto jer u Zgb nemamo baka/dida, no ovo rješenje meni praktički znači da djeca ostaju sa skoro nepoznatom osobom :/ pa smo odustali.
    Mislim, mi ne bi izlazili svaki vikend već jednom u dva tjedna možda pa mi se čini da ne bi dovoljno dobro poznavali tu osobu.

Možda malo pretjerujem , no moja starija kći malo teže prihvaća novine...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Meni se tu, uzimajući u obzir svoju djecu, njihove navike i prihvaćanje drugih osoba, čini nekako kao SF.
    Da, zato smo mi i išli na to da pitamo cure koje ih poznaju.

Ukoliko bi to bila neka nepoznata osoba (dobro bi bilo da ima barem preporuku), prvo bi ih par puta čuvala dok sam ja kod kuće (i npr. peglam... ), da vidimo da li su si uzajamno "legli" i da se malo upoznaju, a poslije bi po potrebi dolazila malo prije nego bi mi izišli, da je klinci vide prije nego zaspu.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi smo bas za takve stvari pitali rodbinu, jer mi nema smisla (ako netko od rodbine moze), placati nekome da mi pazi dijete dok spava. pa nije to svaki vikend, nego rijetki trenuci kad mama i tata zele biti malo sami. ako baka cuva dijete dok vi radite, mozda mozete pitati neke prijatelje za vikend kad bi htjeli negdje otici. nama su nekoliko puta uletili moja sestra i jedni prijatelji, i djetetovi krsni kumovi.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vidiš, mi smo baš htjeli izbjeći moljakanja i opravdavanja zbog čega izlazimo, što sada moramo, pa nam je uvijek neugodno (zbog toga jaaaako rijetko i izlazimo).

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Meni je problem rodbina je jer stav "Nemaju što ljudi s malom djecom izlaziti, a uostalom, trbali smo znati da kad imaš dijete nema izlaženja."
    Jednom (neuspjelo) smo pokušali tako organizirati čuvanje, pa je ispalo da trebamo doći natrag oko 9, trebam li reći da je rezervacija stola bila u 8 :/
    A i za svadbe mi treba (najmanje 2 ove godine )

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi srećom imamo moju mamu koja bi ubila za svaku sekundu s L. Pa nas "tjera" da stalno idemo negdje "odi s mužem na večeru/kino/kavu..".

povremenu babysittericu sam htjela naći, no od tri koje je agencija poslala na razgovor, sve su mi bile sumnjive (jest, ja sam paranoičan control freak).

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam zvala frendicu iz srednje koja je stvarno ok a znam da studira i da joj je svaka lipa bitna da dođe s nama na svadbu, sjedila je malo dolje večerala i onda je otišla s malim u sobu. tamo je bila do kad i mi i onda smo je odbacili doma kada smo mi išli. dala sam joj 200kn. Jel puno ne znam ali eto toliko sam ja odredila i bilo nam je super.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sa zanimanjem ovo čitam, ne kužim kako je to kod nas problem (da nema takvih osoba), a vani nije tako teško ili je to možda neka moja iluzija? Meni se baš čini da je za brak potrebno da par ima par sati tjedno vremena jedan za drugoga (ne u kućnom okruženju di se uglavnom onda bave kućnom logistikom).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    (ne u kućnom okruženju di se uglavnom onda bave kućnom logistikom).
    Danas se to tako zove?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Citiraj ina33 prvotno napisa
    (ne u kućnom okruženju di se uglavnom onda bave kućnom logistikom).
    Danas se to tako zove?
    Ma, . Nek' se zove i "održavanje". Shvaćam koliko je bitno malo se proventilirat... i izvan kuće . Često puta bude roditeljstvo shvaćeno kao e sad se na xy godina ne može ili smije želit ovo ili ono, ali vidim da tako brak strada. I nije isto radit stvari odvojeno - jedan doma čuva drugi vani, nego baš zajedno, a zadovoljavanje tih potreba ne možeš odgodit na xy godina.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, kada gledaš filmove, svi imaju neku djevojku u susjedstvu koja im babysittira po potrebi, ali čini mi se da je na zapadu općenito uobičajeno da mladi nešto rade part-time dok se školuju.
    Kod nas je nekako normalno da džeparac dobiješ od svojih roditelja i uz školovanje radi uglavnom onaj koji ima egzistencijalnih problema.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemaju što ljudi s malom djecom izlaziti
    ovakvih sklopova imam i ja u svojoj okolini

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

iskreno, ja moje i roditelje MM nisam ni pitala (mozda bi i oni imali taj sklop u glavi). ali frendovi nam i sami znaju reci, pa dajte malo solo izadjite van, ne uvijek s L. i tako smo mi u 16mj (koliko L. ima) bili slovom i brojem na 1 svadbi (moja sestra cuvala) i 2 puta u vecernjem izlasku (frendovi cuvali) nekome se to cini malo, al je meni bilo sasvim dovoljno da vidim da nis ne propustam

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

cure, mama_još_malo traži iskustva sa povremenom dadiljom molim da se držite tema, o izlascima s mužem možete na nekoj drugoj temi. hvala.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja ne smatram da nešto propuštam time što sam udana i majka pa nisam svaku subotu u nekom "in" baru.
    no, volim otići sama s mužem negdje da u miru porazgovaramo, pojedemo, pogledamo film, poradimo na braci - što je nemoguće s našim malim hiperaktivcem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •