Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 56 of 56

Thread: Trudnice i pravo na besplatan javni prijevoz u Zagrebu

smedja's Avatar

po mom osobnom misljenju mihim ne krsi propise... naime ima posao koji nije primjeren trudnici pa po zakonu o radu ju poslodavac treba preseliti na adekvatan posao, buduci da to ocito ili ne moze ili ne zeli, mora biti na bolovanju na teret hzzo...

to je samo moje misljenje, nisam pravnik, pa neka me netko ispravi ako treba

Osoblje foruma leonisa's Avatar

ja ne znam odnos nje i poslodavca, ali znam sta je napisala
    ali, ja varam drzavu, nije mi nista, a ne radim od 6 tjedna trudnoce.
    stoga ponovno skrecem paznju na pravila foruma.

vesna72's Avatar

samo ukratko i off topic, ali odgovor na zadnje postove:

na http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...02_24_532.html nalazi se pravilnik o uvjetima i postupku ostvarivanja prava na stanku za dojenje djeteta i prava na trudnički ili dojenački dopust s pravom na naknadu plaće

to nije bolovanje radi komplikacija u trudnoći, to je dopust za zdrave trudnice koje rade na poslovima koji se štetni po njihovo zdravlje, ili zdravlje djeteta.
    na takvom dopustu trebala bi se nalaziti mihim

hbubica - pomiješala si kruške i jabuke - gradske novce i one iz državnog proračuna. al ajde - načelo ti je "novci su novci"
    mala napomena - nema ničijih i nema svačijih. i zbog svakog ovakvog stava u novom zakonu se dodatno postrožuju mjere, uvode se obveze staža osiguranja tamo gdje ih nije bilo i sl.
    zato stav neka ostane tvoj, da ne trošim vrijeme na razuvjeravanje - ali na ovoj temi nije mu mjesto. bogme ni na ovom pdf-u.

on topic:
    ako stigne odgovor iz ureda gradonačelnika, bila bih zahvalna da ga se zalijepi.

a prazne diskusije, offtopičarenje i kršenje pravila pdf-a molim da prestanu.

hvala unaprijed

dobro, al je bi radila ti/ Vi? bila je kod nas kolegica koja je ostala radit ( 3 mj trudna ), i??? nakon nase rutine za 15 minuta prokrvarila - nema bebe... da izravno ugrozavam zivit djeteta jer volim svoju hrvatsku. bez komentara.

Osoblje foruma leonisa's Avatar

Quote Originally Posted by mihim
    dobro, al je bi radila ti/ Vi? bila je kod nas kolegica koja je ostala radit ( 3 mj trudna ), i??? nakon nase rutine za 15 minuta prokrvarila - nema bebe... da izravno ugrozavam zivit djeteta jer volim svoju hrvatsku. bez komentara.
    ja ne govorim sta ti trebas napraviti ili sto bi ja napravila vec sto dopustaju i nedopustaju pravila.
    vesna ti je dala odlican pravni savjet i takodjer zamolila da se ova tema vodi u smijeru: ako tko sazna odgovor iz grada (gdje bi ja jos dodala da je mozda bolje poslati upit nadleznom uredu nego samom gradonacelniku) da ga napise i ovdje.

sretna35's Avatar

ponovila sam upite gradskom uredu i gradonačelniku i nažalost još nema nikakvog odgovora

Page 2 of 2 FirstFirst 12