Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 93

Tema: Sunčanje?!

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Sunčanje?!

¸OK, znam da nije dobro djecu izlagati suncu i da baš nije dobro mazati ih svim i svačim, al zanima me čime ih vi mažete. Imal tko kakav "prirodni namaz"?
    Ja imam onu Babylove-ovu kremu za zaštitnim faktorom 40. Jedva se razmaže i smrdi pa bih je se što prije htjela riješiti

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

'Sašit' ću se na ovaj topic jer bih i ja htjela kupiti Lei nešto za sunčanje, nešto što se može mazati i na lice, znam da je bio topic o tome nedavno ali ga ne mogu naći. U apoteci su mi rekli da Avene neko sredstvo za sunčanje nema kemijsku nego fizičku zaštitu, zna li netko nešto više o tome? Ili da kupim Eucerin?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

daylong krema, ima u svim apotekama, košta cca 70 kn. za male bebe preporuča se faktor 16, a ima i 25 i još neki viši. lako se razmazuje, bez boje i mirisa, dovoljno je namazati jednom dnevno!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prošle godine sam se i ja mučila tim pitanjima, a onda sam pročitala jedan topic, na forumu Mame&Bebe. Ugl. cura je istraživala potencijalno štetne sastojke kremi za sunčanje i otkrila da je najbolja Babylove krema. Osim kreme postoji i mlijeko koje se lakše razmaže. Meni inače babylove kozmetika smrdi ali ovo za sunčanje mi baš i nema nekakav miris...

Evo i link
    http://p221.ezboard.com/fmameibebefr...cID=1384.topic

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam djecu lani mazala niveinom svijetlo plavom linijom faktor 25 i odlična je,dosta gusta teže se razmazuje ali moja prijateljica
    dermatologica mi ju je preporučila kao jednu od boljih,kaže da su Musteline jako loše :? .Mi smo po 3 mjeseca na moru i treba nam dobra krema pa sam se dosta raspitivala

lidac2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    daylong krema, ima u svim apotekama, košta cca 70 kn. za male bebe preporuča se faktor 16, a ima i 25 i još neki viši. lako se razmazuje, bez boje i mirisa, dovoljno je namazati jednom dnevno!
    nama je zena u apoteci dala faktor 25 i to koristimo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

babylove mlijeko faktor 30, lako se razmaže, nema miris, fizička a ne kemijska zaštita... jedino ostane onaj bijeli film na koži, međutim ostavljalo ga je i "mustelino" mlijeko s faktorom 60 (isto fizička a ne kemijska zaštita) s cijenom od 170 kuna koje sam joj mazala prošlo ljeto...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bit će da sva sredstva sa fizičkom zaštitom ostavljaju taj bijeli film na koži ??

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A što to znači "fizička , a ne kemijska zaštita"? Znači li da se "kemijska" ne bi smjela upotrebljavati? Niš' ne kužim...

Što se tiče te Daylong kreme, jel' to znači da se stvarno namaže napr. samo ujutro, pa onda jutarnja kupanja i opet je popodne do navečer "aktivna"?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e sad ću ja to glupo objasniti, možda se nađe netko stručniji...

kemijska se ne bi smjela upotrebljavati jer funkcioniraju na bazi, jelte, kemijskih tvari koje su uglavnom štetne (a koje su to, nemam pojma...)

fizička je na bazi refleksije sunčanih zraka, nekakvih minerala, mikrokristala i tako nešto...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mislim da kemijska zastita znaci da se tvar na neki nacin "poveze" sa kozom i djeluje na principu apsorpcije.
    fizicka - mineralna zastita znaci, kako lutonjica kaze, da je mineralni sloj fizicka "zapreka" na kozi koja odbija, reflektira suncane zrake.
    sigurno ce se javiti i neke strucnije osobe da to bolje objasne.

u principu (barem u austriji) se za male bebe i manju djecu (kao i za osobe sklone alergijama) preporucuje mineralni zastini faktori bas zato sto kemijska sredstva mogu nadraziti kozu i na neki nacin ipak vise dospijevaju u organizam neko mineralni filteri. osim toga mineralni faktor djeluje odmah po nanosenju, dok se kemijski filteri trebaju nanjeti pola sata (20 min) prije izlaganja suncu, sto je sa malom djecom ponekad komplicirano.
    moje je osobno misljenje da su mineralna sredstva za djecu puno bolja. a bijeli film na kozi i nije neki problem. holisticki orjentirani lijecnici i strucno osoblje globalno, dakle svima, vise preporucuji mineralnu zastitu, ali vecina odraslih osoba bas ne voli te bijele filmove na kozi. doduse i ta sredstva (u bio ducanima u becu ima zaista puno takvih firmi, logona, lavera, hauscha itd.) postaju sve sofisticiranjija pa i taj problem polako nestaje.

ja bih preporucila (osobno iskustvo)
    1. avenino (ne znam sad da li je mlijeko ili krema) sredstvo- faktor 25 za djecu. (bijela linija).
    2. dr. hauschka mlijeko za dijecu faktor 22. ono je na prirodnoj bazi (prava ulja, etericna ulja, nikakvi parafini i sl.) odlicno njeguje kozu, divno mirise i super stiti.
    ja obicno za svoju petogodisnju curu kombiniram ta dva sredstva. hauschka mi je nesto draze, bolja je koza nakon nanosenja i mislim
    da je nesto "prirodnija" a i ina je vise voli. medutim kad je sunce nesto jace onda mi se cini da avena jace stiti.

osim toga nakon isprobavanja raznih preparata na mineralnoj bazi iz apoteke kao vishy, roc (kad smo nju isprobali onda je ini koza postala malo hrapava, to je naravno individualno), eucerin i sl. ove su nam dvije bas sjele i mogu ih toplo preporuciti.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lidac, nama je 16 lani preporučila pedijatrica - andrejček je imao tri mjeseca.

čokolado, lani se baš nismo kupali pa ne znam kako se krema ponaša u vodi, nisam sigurna je li je sunce koristila za fabijana... možda ti ona zna reći.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

seni, na što točno misliš kad kažeš 'avenino' - da li na Avene kozmetiku ili nešto drugo; znam da postoji neka kozmetika sličnog imena. Na dr. Hauschku sam skroz zaboravila, imaju li oni kakva sredstva za sunčanje baš za djecu? Inače baš nisam oduševljena tom kozmetikom, ali za dijete možda i nisu loši.

lidac2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    lidac, nama je 16 lani preporučila pedijatrica - andrejček je imao tri mjeseca.

.

mi smo kupili kada je malena imala nekih 5,5 mjeseci i apotekarka je rekla da je bolje faktor 25,mi to koristimo za lice i rukice i tu i tamo nogice a cijelu cu ju mazati tek za 2 mjeseca na moru.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daylong stvarno traje.
    S obzirom da je naš tempo boravka na suncu ranojutarnji i kasnoposlijepodnevni, ipak za svaki slučaj namažem oba puta prije polaska na plažu. Traje odraslima skoro čitav dan, al ja s malim ipak ne riskiram... Za šetnje po kvartu namažem jednom.

Imam i Mustelinu 50-ku i Vichyjevu 30-ku. Vichy mi je puuuno bolji (a i jeftiniji) jer ugodnije miriši, rjeđi je i ne ostavlja nikakav trag na koži.

Iskušala sam to troje, F nikada nije izgorio, koža mu je mekaaaaa... Kad gledaš omjer cijene i kvalitete, Daylong i Vichy prednjače. Mustela je definitivno preskupa, makar nam je ona bila prva kozmetika.
    Daš 42 kune za sapun, 60 za kupku, 80 za maramice, 55 za kremu za lice, 172 kune za antisunčanu kremu - opacaaaa!!!
    Još uvijek koristim njihovu kupku, ostalo lagano ignoriram i zamijenila sam za jeftiniji Uriage.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam svu zarinu kozmetiku zamijenila za babylove - cijene su fakat super, proizvodi su vrlo kvalitetni (prema raznim istraživanjima), nisu testirani na životinjama, najprirodniji su (koliko je to danas moguće...)

fakat se "odričem" marki, jeftine kreme imaju iste sastojke kao i one skupe, jedino nemaju "ime" pa ga ne moraš ni skupo platiti (... govori kćer žene koja odbija kupiti bilo što osim lancome-a i shiseida... odreći će me se majka :hi hih i hihi

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I samo još nešto: da li taj Daylong ostavlja bijeli film na koži, tj. može li se normalno obući odjeća preko? Trba li se navečer specijalno "ribati" sapunom da se taj eventualni film skine skine?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma možeš normalno dijete oblačiti preko tog "filma" i ne moraš ništa posebno ribati - nije to tak strašno kao što zvuči :namig:

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    fakat se "odričem" marki, jeftine kreme imaju iste sastojke kao i one skupe, jedino nemaju "ime" pa ga ne moraš ni skupo platiti (... govori kćer žene koja odbija kupiti bilo što osim lancome-a i shiseida... odreći će me se majka :hi hih i hihi
    I ja sam u toj fazi (vlastita kozmetika), poludim kad povremeno odvalim lovu na neku "must have" kremu koja vraća studentski izgled i još valjda kuha ručak usput, a ispadne da me od nje svrbi lice ili suze oči...

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

daylong ne ostavlja nikakav bijeli film, pa ja bojanu s tim mažem lice, a sa babylove nogice i rukice.
    i to obilno, možete si zamislit kak bokče izgleda.
    facica crna, a ostalo se bijeliiiii

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prošlo ljeto smo bili na moru i koristili Babylove kremu i mlijeko. Bili smo zadovoljni pa ćemo tako i ove godine.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo me opet (a stalno mislim - ovo je zadnje za večeras...):
    Ana obožava jesti kreme :?! Kad joj mažem lice (svagdanjom kremom) jezik razvlači valjda do očiju i do vrata ne bi li pokupila ostatke... a losion za tijelo sama razmazuje (koliko god se ja pretvorim u hobotnicu dok ju mažem), pa prstićem skuplja viškove i trpa u usta.
    Jesu li kreme za sunčanje "otrovnije"? Pitanje glupo, ali što ću...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za Mustelu definitivno znam da je 'jestiva', pa sam mu njome lani uvijek mazala ručice.

Za Vichy i Daylong nemam pojma, ali nije ništa pokušavao u zadnje vrijeme. Pitat ću našu magistru idućih dana, informira me o svim kozmetikama.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

evo mi smo upravo ovih dana na moru, u zgb sam kupila mustelu faktor 60, fizički faktor - znači ima taj bijeli film kad se namaže. taj "film" se u biti ne kuži, jedino što sam mu zamazala sve majice..
    krema je odlična, ali je skuupa, a mala je tubica. mislim da ću slijedeću kupiti neku u spreju, malo niži faktor, hauschka mi zvuči o.k..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mustelu samo za lice (skupa), a za tijelo bebylove! Zadovoljni!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mima, mislim kozmetika Avene, kad kazem avenino ( po vuku).
    malo sam se krivo "odrazila".
    ja za sebe isto tako volim samo maske za lice od dr. hauschka i njihove linije za tijelo, ali proizvodi za sunce, pogotovo ovo mlijeko za djecu su im jako dobri. taj proizvod je bas za djecu. pise na pakovanju "für Kinder". i koza je uprkos suncu i moru prekrasno meka i ima onaj divan miris po finim uljima. (ja sam potpuno "navucena" na primaveru, i slicna 100% prirodna etericna ulja, pa mi "kemijski" mirisi bas ne sjedaju.)
    sigurno imaju u makronovi ili bio&bio.

doduse kad je ina bila jako mala, ja sam isto uzimala u apoteci malo jace zastitne faktore 40, 60 ali uvijek mineralne , mada ona naravno nije bila na suncu nego u hladu sa sesiricem i ostalim, pa ne znam da li za manje bebe je bolji jaci faktor. u becu ima proizvoda i za bebe i djecu.

lutonjica imas neki recept za "skidanje " sa marki. nisam ja neka ovisnica, ali kad god kupim neku maskaru, puder, parfem ili slicno odmah mi gospodaja u parfimeriji uvali cudo proba najnovijih tehnoloskih dostignica (na zalost ne kuhaju jos i rucak ) pa svko tolko nesto i kupim.

cokolada ja ni jednu skupu kremu ne kupujem prije nego sto mi daju par proba za dva, tri tjedna upotrebe i tek ako vidim rezultate, kupim.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jako zadovoljna 'eucerin' markom krema i gelova i mlijeka za suncanje, za djecu
    toplo preporucam ....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e sad ja imam pitanje. kažu da krema za sunčanje "drži" godinu dana a poslije više ne štiti. a na pakovanju piše da vrijedi recimo do 2006. je li onda krema od prošlog ljeta dobra ili nije??

Početno

Mislim da se taj "rok upotrebe" odnosi na neotvorenu kremu...Ako ju jednom otvoris, traje godinu dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

seni, nemam recept nego jednostavno kupim (npr. DM balea dnevnu i noćnu kremu za lice za osjetljivu kožu), pa si mislim - ako ne valja, nisam bacila neke velike pare...

a kad ono, kremice su super ...

sad sam si tako kupila i "s-he" maskaru, puder i lak za nokte (mislim da nijedno od toga nije skuplje od 30 kuna) - lak je recimo osrednji i vjerojatno ga neću više kupiti, ali je zato maskara najbolja do sada (znači bolja mi je od svih koje sam ikad imala od loreala do lancoma...)...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

"s-he" je neki hrvatski proizvod?
    lakove za nokte kupujem svake prestupne godine, ali maskare u uvijek dobrodosle.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s-he je dekorativna kozmetika od DM-a

ova maskara koju sam kupila ima ona dva dijela - bijeli za njegu trepavica i drugi u boji koju odabereš (mislim da loreal ili max factor imaju isto tako nešto...)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

s-he je ja mislim neka DM-ova dekorativna kozmetika, njihova marka, kao Balea. Ja isto koristim sve više Balea i Alverde proizvoda i skidam se s marki - pogotovo otkad sam pala na 2.500 kn naknade

seni, nisam znala misliš li na avene ili onaj neki aveeno (??) znam da ima neka kozmetika sličnog imena, ja ću vjerojatno kupiti avene ili eucerin jer mi se čini da je Lea sklona lišajevima i ekcemima. Inače dr. Hauschke ima u Bio&Bio dućanima; meni njihova kozmetika baš nije odgovarala, ali što jest, jest . sve jako fino miriši ; )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dr. hauschka KREMA
    nisam znala da ima i mliejko
    baš ću ga potražiti ove godine

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ova maskara koju sam kupila ima ona dva dijela - bijeli za njegu trepavica i drugi u boji koju odabereš (mislim da loreal ili max factor imaju isto tako nešto...)
    lutonjice, pa kaj si se ti počela šminkat ??! :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma joj, sad bumo tu zachatavali topik kret okret očima:

ma išla sam van s MM-om proslavit godišnjicu braka, a onda sam jednu svadbu imala, pa sam se htjela malo zrihtati... kupila sam i toniranu kremu za lice, kao koristit ću je svaki dan da mi se ne vide podočnjaci... možeš mislit, meni to tak smeta na licu, namazala se njom samo za taj izlazak i vjenčanje... a za njih sam zapravo kupila puder, ali ja to fakat ne mogu imat na licu :bljak blju:

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

jeftine kreme imaju iste sastojke kao i one skupe
    Ispričam ja to danas prijateljici (inače je farmaceut) i ona kaže NEMA ŠANSE! Vichy je zakon! 100-godišnja tradicija, velika ulaganja u razvoj, zaštićeni izumi, ... faktor je najbitniji sastojak ... najbolji ima Vichy ...
    Možda me tješila jer sam ja kupila Vichy mlijeko faktor 30 za djecu.
    Zanimljivo je, kada sam u apoteci pitala mogu li to koristiti za 8-mjesečnu bebu rekli su mi kako se djeca do tri godine ne smiju izlagati izravnom suncu ... uglavnom ogradili su se ... a ja svejedno kupila ... cijena strava (barem meni).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da se taj "rok upotrebe" odnosi na neotvorenu kremu...Ako ju jednom otvoris, traje godinu dana.
    Ali dosta krema nema nikakvu zaštitu osim poklopca. Ako je poklopac i stavljen pod nekakvim uvjetima da ne dođe do kvarenja kreme ili što već, kako znati da netko prije nije otvorio kremu :?

lidac2004

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Ali dosta krema nema nikakvu zaštitu osim poklopca. Ako je poklopac i stavljen pod nekakvim uvjetima da ne dođe do kvarenja kreme ili što već, kako znati da netko prije nije otvorio kremu :?

bas sam se i ja to pitala....po ducanima svi otvaraju kreme da pomirisu zato je najbolje kupovati u apoteci.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

[quote="lidac2004
    po ducanima svi otvaraju kreme da pomirisu [/quote]

ja se i namažem; i sebe i bojana, neki dan u konzumu, ha, ha

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo prošlo ljeto koristili kremu za sunčanje od dr. Hautcha 8ili kako se već piše) i bila nam je odlična.
    Danas sam dermatologicu pitala koju kremu da kupim pošto je Sven jelte sav osipan i rekla je da su najbolje te fizikalne i to Avene i Eucerin.
    A inače sam još prije čula da zaštitni faktori veći od 30 to zapravo i nisu, jer navodno ne štite ništa više od onih od 30, nego je to sve samo reklama. Ne pitajte me zašto jer ne znam, tako sam čula još valjda prošle godine.

lidac2004

Početno

[quote=andrea]
    Citiraj "lidac2004
    po ducanima svi otvaraju kreme da pomirisu [/quote
    prvotno napisa

ja se i namažem; i sebe i bojana, neki dan u konzumu, ha, ha
    sram te bilo :belj:

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

lalah dr.hauscha je naravno krema, ne mlijeko kako sam ja krivo napisala.
    (izvin, izvin).
    cini mi se da sam vidjela i novi proizvod mlijeko u spreju za cijelu familiju (dakle i za djecu), ali ne znam da li vec ima u hrvatskoj.

to sa visokim faktorima stima u smislu, da na pr. faktor 25 filtrira 96 % uva i 97% uvb (ili obrnuto) faktor 40 97% i 98%.
    tako da su razlike izmedu visokih faktora minimalne.
    a za neke posebno osjetljive, alergicne i sl. koze koje uopce ne podnose sunce postoje mislim i posebni proizvodi od la roche possay ili od roc kozmetike. (sve apoteka) ali mislim da nisu bas za male bebe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Goga40 prvotno napisa
    jeftine kreme imaju iste sastojke kao i one skupe
    Ispričam ja to danas prijateljici (inače je farmaceut) i ona kaže NEMA ŠANSE! Vichy je zakon! 100-godišnja tradicija, velika ulaganja u razvoj, zaštićeni izumi, ... faktor je najbitniji sastojak ... najbolji ima Vichy ...
    Možda me tješila jer sam ja kupila Vichy mlijeko faktor 30 za djecu.
    ajde, bar je rekla vichy, on donekle ima normalne cijene :namig: :ha ha:

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Uvijek mi na ovakvim temama pada na pamet kako nas kao djecu nitko nije mazao...ja se uopće ne sjećam tih radnji? Dobro, odrasla sam na moru, znam da se ko beba nisam ni mogla sjećati, ali kasnije od 5.-6. godine stalno smo sami čoporativno plutali u moru od 13 do 20h, i to od zadnjeg do prvog dana škole bez ikakvog mazanja ... U 8.razredu je bio "in" Coperton i to ulje bez faktora(!), tko se više sjajio - veća frajerica

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a ja se sjećam prekrasnog mirisa kakao-putra kojeg je mama kupovala na zrinjevcu, i polusatnog mazanja na plaži dok bi namazali nas 4 :cer:, još nas je mama naganjala s majicama... i ipak su nam uvijek izgorila ramena, a nos bi mi se gulio cijelo ljeto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ooo mene je mama stalno mazala sjećam se! (ja sam '75. godište...)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali sam isto svejedno pocrvenila, i ono čega se ja najviše sjećam je mazanje jogurta po ramenima dvalj:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo jučer bili u DM-u i kupili smo kremice: Dančiu faktor 18 i balzam za poslije sunčanja i meni faktor 8. Ukupno 3 kremice! MM je isto tako komentirao Čokolada! Nekada se nismo ničim mazali ili eventualno maslinovim uljem a sada cijela hrpa kremica.
    Ja svake godine kupim kreme u DM-u i super su mi.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sada malo reklame - ja sam neki dan podlegla i kupila Vichy. U kutiji je pakirana krema faktor 60, pa sprej faktor 30, pa gel poslije sunčanja, pa narančasti ruksak i bijela kapica. To sve košta 220 kn.

Ja sam inače Franu mazala Avene kremom (jer je on dermatitično dijete). Koristila sam ju dva ljeta i dobro ga je štitila. Obično bi ga mazali time dva tjedna a onda prešla na manji faktor.

Inače i Nivea i ostale firme imaju visoke cijene ak je faktor visok. bočica je obično oko 100 kuna.

Sebe nikad ne mažem ali starije dijete mi je skroz bjeloputo i s osjetljivom kožom, tak da se ne usudiom kupiti jeftinu kremu za njega.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •