Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: gutanje zraka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno gutanje zraka

Kako da proverim (i sprecim) da u toku dojenja beba proguta previse zraka? Stalno ima problem sa podrigivanjem (moze da podrigne i 4 puta nakon jela sa razmacima i od pola sata, pa dosta ispljune prilikom podrigivanja, pa onda opet jede jer joj se ispraznio zeludac (valjda), pa place dok ne podrigne...i tako sve ukrug (jelo, plakanje,podriguvanje)) ima gasove i stuca cesto (mada je stucala i u stomaku pa to mozda i nije zbog gutanja zraka).

Puno pozdrava

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj usporiti tok mlijeka. Obicno se nagutaju zraka kada mlijeko jako brzo tece. Neki od nacina za usporavanje mlijeka su slijedeci:

1. Rucno se izdoji malo prije podoja tako da se rijesis naleta let-downa (ili prvog otpusta mlijeka).

2. Smanji efekt gravitacije: Doji u lezecem ili polulezecem polozaju.

Takoder, cesto pomaze ako podrignes bebu oko 5 minuta nakon pocetka podoja, pa nastavis sa podojem.

Probaj takoder varirati sa metodama podrigivanja dok ne nades metodu koja pomaze da se vecina viska zraka izbaci netom nakon podoja:

- Standardnom podrigivanju na ramenu pridodaj lagano tupkanje po guzi u smjeru glave (da poguras zrak prema gore), radije nego po ledima.

- Probaj Doroteu polegnuti na trbuh preko jedne tvoje butine tako da joj noge vise izmedu tvojih nogu i tupkaj po guzi isto kao i kod podrigivanja na ramenu.

- "Posjedni" Doroteu na tvoje krilo tako da je lagano nagnuta naprijed i sa tvojom rukom podmetnutom ispod njene glave tako da podrzava i vrat, a i tezina njenog trupla ce biti prenesena na tvoju ruku i nece davati stres na njezina leda. Ako je potrebno, lagano tupkaj u donjem predijelu leda.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

doji ju 5 minuta i stavi je podrignuti. tako nece izbacivati hranu van, a nakon toga kada je stavis ponovo na cicu nece tako lakomo vuci da se opet naguta zraka. znaci: dojenje 5 minuta-podrigivanje-dojenje dok zeli.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo da te pozdravim

moguce je da beba tijekom dojenja proguta previse zraka ako jako halapljivo krene dojiti. ako je tako, pozeljno je da je pokusas staviti na prsa prije nego jako ogladni, tj. s prvim znacima. pozeljno je i da je u tijeku jednog podoja dignes nekoliko puta da podrigne (tako ce joj u stomacicu biti manje kolicine mlijeka pa ce i manje bljucnuti pri podrigivanju). mozda ne bi skodilo da pokusas dojiti ju u sto uspravnijem polozaju (da joj je stomacic nize od tvojih grudi). moguce je i da tebi mlijeko jako krene pa onda ne stigne toliko gutati i usput proguta i zraka...

ovo su savjeti koji su mi sad na bzrinu pali na pamet, nadam se da ce nesto pomoci, a sigurno ce se javiti jos cura s dobrim savjetima

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

opet smo istovremeno pisale, ja mislila da ce moj post ici prvi... eto pregrst savjeta istovremeno :D:D:D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Hvala puno!

opet ste me odusevile!!!
    hvala puno!

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam detaljno vidjela jel ti koja cura napisala da pokušaš dojiti u položaju da je bebina glavica iznad, ne ispod dojke, tako da se spriječi nagli refleks otpuštanja mlijeka.
    Imaš li još nekih simptoma, npr. počne li se beba nakon par minuta dojenja jako meškoljiti, čak i plakati, ili zakašljavati? Imaš li dojam da prebrzo jede?

vugy

Početno

[quote]
    Citiraj klia prvotno napisa
    ...da pokušaš dojiti u položaju da je bebina glavica iznad, ne ispod dojke, tako da se spriječi nagli refleks otpuštanja mlijeka...
    Kako to da je bebina glavica iznad a ne ispod dojke? Ja dojim uglavnom ležeći na boku. Da li bi to značilo gore npr. prema mojoj glavi ili gore npr. da pod nju stavim nešto npr. dekicu pa da bude malo više gore? Ili sam nešto krivo skužila.

vugy

Početno

Uh što ima ovih npr.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i evo još samo o štucanju: to je jako često kod malih beba i javlja se jer probavni sustav nije još u potpunosti razvijen (ne znam detalje napamet, ali mogu ti ptonaći ako te zanima). bebama to štucanje ne smeta pa ne brini!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snowhite, mislim da je Klia mislila da dojis tako da je beba paralelna sa tvojim tijelom (za razliku od uzduz kada je i bebina glavica ispod dojke) i na taj nacin je glavica iznad odnosno u visini dojke.

Lezeci na boku je tocno to sto ona preporuca (a i ja bih se s tim slozila), Doroteino tijelo je paralelno s tvojim i glavica joj je u visini dojke.

Klia, ispravi me ako sam krivo interpretirala sto si rekla

Početno

I prijedlog koji je mene i Karla spasio kod grčeva...masiraj bebin trbuh i radi krugove u smjeru kazaljke na satu, malo jače pritisni, to ih ublažava...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uspelo je! prvi put posle 2 nedelje ne place posle pre podrigivanja :D :D
    Ona inace postane jako nervozna i placljiva 2min od pocetka jela i to je izgleda bas zbog mog mleka koje naglo krene (a ja mislila da place jer je gladna i jos se cudila kako nocu imamo manje problema (a nocu uvek dojim u lezecem polozaju!)).
    Sad mi je krivo sto sam je mucila sve ovo vreme jer nisam znala kako da postupim
    Hvala puno svima!
    Dorotea i ja smo vam je jako puno zahvalne!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super, uživajte!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas mi je drago Snowhite da ste uspjeli rijesiti problem! :D

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super za vas! Točno tako sam mislila: da je beba paralelna s tvojim tijelom, ne okomita. Odnosno, da joj glavica nije ispod sike. Ma važno je prepoznati prejaki refleks tj. da se upravo o tome radi, pa ti onda i sama možeš naći položaj u kojem mlijeko sporije ide.
    O štucanju sam isto našla podatak da on više nervira nas roditelje nego njih bebače!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •