Eto - imam mali problemek sa kukurikuuuuu, tj. pijevcem, tj, kokošima, tj. susjedima.
Htjela bih se zapravo izjadati jer na tu moju situaciju baš i nema nekog rješenja te vas stoga i ne pitam kaj da napravim, eventualno mi možete reć kaj bi vi napravili ili možda imate kakav sličan problem pa da mi eto bude lakše jer vas ima još i da mi kažete kak je to kod vas prošlo.
Živim u gradu- selu, tj. to mjesto je grad (ima status grada) no zapravo je to naselje obiteljskih kučića sa lijepim dvorištima. Nema krava, svinja, tu i tamo koji pesek i micek. I kokoši.
Naš prvi susjed je otraga (propisno - 3m od svoje ograde) napravio kokošinjac (to je zapravo bila gajba za pesa kojeg su morali uspavati jer ga nikad nisu cijepili niti se bavili njime pa je bio divlji i ugrizo im dijete - morali su ga uspavati), znači onu su tu gajbu iskoristili za kokoši - imaju žićanu ogradu i 3 sklepane daske za "kokošju nastambu" - sve to je onda povrh toga prekriveno ogromnim ružnim najlonom.
Mi odmah pored tog kokošinjca imamo prozor spavaće sobe (dakle ta kokokuća je udaljena od našeg kreveta 6-7 metara).
Sad su nabavili i pijevca koji nas uredno u 3.59h budi i pjeva do 5.00, ja se u 5.10h dižem jer idem raditi. Sad je vruće, klimu nemamo a prozor ne mogu otvoriti jer mi drekeka od kokica ne bi vjerovali ali smrde!
Ko bi reko!
E sad....... kaj da radim.
Ona me je kao slučajno neki dan vidjela na dvorištu pa započela monolog (tip je osobe - jako jako ljubazna i samo melje svoje):
"znate ja vas nisam nikako vidjela ovih dana (svaki- ali svaki dan dođem s posla u 3.25 i kasnije smo do večeri na dvorištu igrajući se) pa vas nisam mogla pitati i reći vam da smo nabavili kokice, malo samo - drage su i lijepe koke, mislila sam ja pa neće biti one glasne, ma ne bi ja ni nabavila ali moj sin voli životinje pa sam zbog njega a odmah usput imam i koristi od toga, pa neće one biti glasne, mislila sam ja i pijetla al on je glasan", na to ja uspijem dodat " da pijetao zaista je glasan i moguće da bi smetao" ona nastavlja monolog gotovo bez prekida - "je al koke nisu glasne a drage su eto i jaja imamo, ma ne bi ja al sin voli jako, baš jako voli životinje a onog smo psa se morali riješiti bio bolestan nešto, al koke su dobre a ovo a ono i melje melje melje melje melje.............."
Ja dođoh doma ošamućena u transu (energetski vampir suseda) i ne znam što bih. Za 2 dan dakle nabavili i pijetla.
Znam ja - mnogi će reći - e imam ja 100 x gori problem, sve je meni jasno, znam ja da problem nije baš prestrašan - ali eto meni se čini da zato što se trudim biti fer i ljubazna - zato mi takvi s--- po glavi.
Ak joj bilo šta kažemo - sigurna sam da će reći - OOOO nema problema budem ja čistila kokošinjac a pijetla...... ne znam ni ja šta). Sigurna sam da ih ne bi sve eliminirala.
Ma otkud joj uopće hrabrosti i bezobraznosti staviti to sve takoreći pod prozor spavaće sobe susjedima?
Ja to stvarno nikad ne bi napravila. Ma da oni još od toga žive - ono - to im je izvor života, prihoda - trpila bi jer moraju ljudi živjet od nečeg, al korist joj je što tjedno ima 10 jaja (salmonela moguća ).
mm ne bi prijavio (ja skoro i bi) jer kaže onda su gotovi dobrosusjedski odnosi a on to ne želi. Ma ne želim ni ja - al po meni dobrosusjedski odnosi već jesu narušeni (a i moje zdravlje jer mi se naravno SPAVA).
Nisam tip da potrujem koke, razgovor ne pomaže, kaj pomaže?
Šuti i trpi. A kad tak lijepo šutim i trpim možda mi i svinjice stave pod prozor spavaće sobe.
A ja ću biti i dalje dobra i šutjet.
Sve za doborsusjedske odnose, ma mogu mi s... po glavi, samo da se oni ne naljute.
Kokokokokokoda kokokokokoda