Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: izdajanje i povecanje mlijeka

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno izdajanje i povecanje mlijeka

Moja bebica ima mjesec dana i ja se cijelo vrijeme izdajam- dojenje nam nije uspjelo zbog uvucenih bradavica. Pokusavali smo, ali ona gladna vristi i ne moze uhvatiti, pa sam nakon nekoliko puta po 10 min vristanaj od gladi presla na izdajanje i to nam dobro funkcionira.

Problem su mi nocna izdajanja.. svako hranjenje traje 20.30 min... i onda jos min pola sata izdajanja.. dok ju uspavam i sve obavim ona je opet za sat vremena budna, tako da se samo vrtim o cijele dane i noci u krug.

Kako da povecam proizvodnju mlijeka pa da odjednom mogu izdojiti za barem dva obroka po noci, pa da uhvatm koji sat sna?

Sad izdojim oko 100-120 ml, a ona uglavnom oko 100 pojede..

Izdajam svaka 2,5 sata..

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ledolin@,
    čestitke na bebici!

Za povećanje proizvodnje mlijeka potrebno je redovito i potpuno pražnenje dojki.

Proizvodnja mlijeka funkcionira po principu ponude i potražnje - koliko mlijeka izdajaš, toliko se mlijeka stvara. Kako bi poslala tijelu signal da proizvede više mlijeka, izdajaj se svaki put još barem 2 minute nakon što je izašla posljednja kap. Tom stimulacijom dojki, tj. izdajanjem na prazno, šalješ tijelu poruku da treba proizvesti više mlijeka.

Jako je bitno i da se više odmaraš (koliko je to uopće moguće).

Noćno izdajanje također je vrlo bitno kada se želi povećati proizvodnja mlijeka.

Kada se uspostavi željena proizvodnja, možeš prestati s izdajanjem na prazno i željenu proizvodnju održavati redovitim izdajanjem.

Ako želiš pokušati uspostaviti dojenje, nazivi SOS, savjetnice će ti pomoći!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •