Results 1 to 11 of 11

Thread: Grlo me žari...

Default Grlo me žari...

Ma ne znam kako to opisati... ko da sam popila neku kiselinu....
    I nije konstantno.... ali nekad ko da se gušim...

Jel može biti alergija? Ili koji vrag? Kontam da je upala bilo bi konstantno?

boškarin's Avatar

a klima? ja sam se udesila prije dva dana, peče me grlo povremeno samo s jedne strane. Užas!

Nije od klime....

clumsy mom's Avatar

Kad ti se javlja - koje doba dana (ujutru, uveče, noću, nevažno), koji položaj tela (kad ležiš, stojiš...), pre ili nakon obroka, kako jedeš (prežderavaš li se ili imaš više manjih obroka tokom dana, piješ li gazirano, jedeš li kiselo voće, jedeš li kasno noću...)...

Sve ovo pitam jer je takav osećaj kod osoba koje pate od gastroezofagealnog refluksa tj vraćanja sadržaja iz želuca u jednjak. Izguglaj malo

Ugl. navečer kad legnem... nisam primijetila da je vezano za neku hranu osim što mi paše kada jedem nešto hladno ili pijem toplo. Ne pijem gazirano ni kasno noću. Prijepodne gotovo da i nemam smetnji.
    Ma guglala sam i palo mi je i ovo na pamet.... Pogotovo zato što mi se to lagano počelo dešavati od trudnoće u kojoj sam dosta povraćala. U zadnje vrijeme se događa sve češće ali kao i sve drugo - pomislila sam umor, stres, klasika....
    Ne želim više guglati jer ima previše horor priča....

Koliko je to strašno? Kakve pretrage?

clumsy mom's Avatar

Pa strašno je u smislu da kiselina iz želuca nagriza i oštećuje pvršinu jednjaka pa se onda mogu javljati jaki napadaji žgaravice koji ponekad čak liče i na astmatični napad. Mm ima problema sa tim ali kad ne večera kasno i kad ne legne odmah nakon obroka, kad ne pretovari želudac i kad ne konzumira gazirano ili recimo naranče onda nema nikakvih problema. Ranitidin koji je dobio kao terapiju ne pomaže nešto preterano, više ovo što sam navela.

Pregled je endoskopski. Kamerom se uđe kroz jednjak i promatraju eventualna oštećenja.

kinder's Avatar

Quote Originally Posted by Janoccka
    Ugl. navečer kad legnem... nisam primijetila da je vezano za neku hranu osim što mi paše kada jedem nešto hladno ili pijem toplo. Ne pijem gazirano ni kasno noću. Prijepodne gotovo da i nemam smetnji.
    Ma guglala sam i palo mi je i ovo na pamet.... Pogotovo zato što mi se to lagano počelo dešavati od trudnoće u kojoj sam dosta povraćala. U zadnje vrijeme se događa sve češće ali kao i sve drugo - pomislila sam umor, stres, klasika....
    Ne želim više guglati jer ima previše horor priča....

Koliko je to strašno? Kakve pretrage?
    LPRD 100 % ,bez pregleda
    Controloc 2x20 mg /8tjedana, vidimo se 5.6. (dobit ćeš i kavu )

Quote Originally Posted by kinder
    Controloc 2x20 mg /8tjedana, vidimo se 5.6. (dobit ćeš i kavu )
    Ha? Hoće mi to moj doc htjeti prepisati ili se to kupuje na slobodno?
    Šta je 5.6.? Di?

A smijem piti kavu :shock:

Osoblje foruma BusyBee's Avatar

Bas sam ti htjela napisati da je meni jedan otorinac rekao da ovo sto opisujes moze biti od refluksa.. kinder ti je napisala

Quote Originally Posted by kinder
    Controloc 2x20 mg /8tjedana
    Dobila!
    SUmnjivi su i krajnici pa smo napravili i bris nosa i grla.

Još kolači....

kinder's Avatar

Još,nikad dosta