Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Ne jede jer je tužan?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Ne jede jer je tužan?

Znate da svaka mama ima sesto culo za svoje dijete pa i meni tako "zvoni u glavi" da je malac tuzan jer je tata otisao na teren nakon sto je 10 dana bio doma pa zbog toga ne jede vec 2 dana. A mozda se i varam... Jer opce stanje je ok, razigran je, mozda ne bas onako 100% ali to pripisujem vrucinama.
    Uglavnom, jucer ujutro je doruckovao, u vrticu je pojeo malo juhe za rucak, popodne 2 keksa i to je to!! Nista nije vecerao niti pojeo danas za dorucak. Nece ni piti, cak ni svjeze cjedeni sok kojeg je inace u stanju popit litru dnevno (da mu dam toliko) Vode gutljaj-dva i to uz moje nagovaranje.
    A ako je tko citao moje prijasnje postove zna da je moje dijete stvarno prava izjelica, jede cijelo svoje budno vrijeme i popije do 1 l vode dnevno i oko pola litre preko noci. Dakle, nesto ne stima...
    I jos nesto, ne spava, jucer u vrticu svega 15 min a inace bez problema 2 sata, kasnije je doma malo odrijemao, ponoci katastrofa, svako malo se budio, nije plakao ali kao da nesto ruzno sanja.
    Pa eto, ovo je nas problem, pomozite mi ga rijesiti..

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

koksy kako je sa zubićima? Ima li već trojke?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ima i trojke i cetvorke... A i ne slini niti pokazuje ikakve znakove da bi mogli biti zubi. Cak ni ne pokazuje znakove da ga nesto boli, mrvicu je vise mazast, vise bi se grlio i nosio ali inace je sve normalno.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Uh, i kod nas se sve preokrene kada je mm na putu . Losije spava, slabije jede i ima neobjasnjive ispade besa (Mishica, ne mm).
    Jedino sto ti mogu reci za utehu je da nama vremenom postaje sve lakse. Valjda je veca pa je naucila nekako da izlazi na kraj sa tim. A ja sam uvela poseban rezim kada tate nema..."zenski dani"...lakiranje noktiju, sminkanje, zajednicko kupanje...I dalje pati kada tata nije tu ali mozemo o tome pricati i njegovo odsustvo se ne odrazava vise toliko na apetit.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

čudno neko zatišje nadam se ne pred buru.....
    a jel se kaj u vrtiću dogodilo? ima li neka novina u vašem malom svijetu?
    teško reći na što sve djeca znaju odreagirati no sigurna sam da ćeš ti to budno pratiti....koksy da što prije pronikneš u srž problema.....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne stellita, bas nista se nije dogodilo osim sto je MM otisao, ali on je na terenu vec godinama, dakle malac je vec navikao da ga nema preko tjedna tj. da je doma samo vikendom, al eto, ovaj put ga nije bilo doma 2 tj. pa je dosao na tjedan dana, malac se nije odvajao od njega, bas se vidjelo da mu je falio. Pa sam zato automatski pomislila da je zbog toga. Jer moje dijete jede i kad je najbolesnije. Cudi me i da nece piti, pogotovo po ovakvim vrucinama. Ma bas sam zabrinuta, valjda ce bit ok...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MOžda neki skok u razvoju...
    Negdje sam čitala da se čak znaju i razboliti - ono, temperatura, umire se itd. kao neka blaga virozica.

Mislim da će brzo proći! Nadam se...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mislim da je neka viroza u pitanju..od mog brata mali tri dana skoro ništa nije jeo ( inače isto voli jesti), čudni je bio, i onda nakon tri dana sve po starome, sve 5..s tim da su mu roditelji i brat imali blagi proljev..moj stariji sin isto imao blagi proljev, a najmlađi isto imao slabi apetit 2 dana..tak da ti to hara sad po vrtićima..kao neka blaga vrsta rota virusa..netko povraća, ili ima proljev, a netko samo nema apetita..
    pozdrav..

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Tužan ...M.ne spava popodne kad tata ode raditi a dan prije mu ne objasni kam ide...eto,u nedjelju mm nije ispričao M.da u pon ide na posao i da ga neče biti 2 dana,pa maleni uopče nije spavao...to sam povezala danas kad se ponavljala ista priča...malo sam vrtila film,nazvala muža,stavila ga na spikerfon,on je sve objasnio sinu i maleni sad spava...probajte to i javite se

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Poveselila sam se jer je teta u vrticu rekla da je pojeo varivo, doduse kaze da inace uvijek trazi jos (vise puta ) ali da je bar nesto pojeo. Ali...doma situacija koma, samo je na meni, kraj mene, ako se igra ja moram sjedit kraj njega. Nije htio ni ici kod bake bez mene, bili smo vani ali samo je htio da ga nosim...Moze li dijete od 20 mj. biti toliko tuzno da se, od malog veseljaka koji se stalno smije, brblja, trci, skace, nema mira ni sekunde, pretvori u malog maltene depresivca?
    E da, i doma jos nista nije jeo od tog variva u vrticu a to je bilo prije 8 i pol sati.. :/ Popio je malo vode, pojeo kocku cokolade ali nista drugo.
    Kak da ga razveselim? Srce mi puca kad ga vidim takvog. Pitala sam ga dal je tuzan, samo je kimnuo glavom "da"

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nabavi si bachove kapi 'rescue remedy' za klince (bez alkohola). pomazu kod stresnih stanja, da se djeca lakse izraze i nose s tim tezim osjecajima. mi ih isto koristimo ako treba kad je tata na dolasku/odlasku.

za malog tuznog misa

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Gdje ima tih kapi za kupiti? U obicnoj ili biljnoj ljekarni? Najcesce sve sta procitam na forumu pa trazim u ljekarni zavrsi sa neizmernim cudenjem teta u apoteci...

I jedan update, "pricao" je s tatom na mob. tata mu je rekao da mora papati da bi narastao velik pa je pristao na malo pudinga, nista drugo nije htio, al ajde bar nesto.
    A ja sam jedva cekala da zaspi i da se mogu posteno isplakat jer mi je ovo bio pretezak dan a bojim se da je samo prvi u nizu...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam ih narucila preko weba i stigle su mi jako brzo, bez postarine. kupila sam i za odrasle, i rr kremu. mozda ih ima za kupiti kod homeopata, probaj vidjeti na www.ukoh.hr ili nazvati homeolab.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Probaj razgovarat s djetetom prije nekih kapi za smirenje i sl...da ne uči od malena da su za rješavanje problema potrebne neke dr.supstance...nažalost,morat če se naučiti nositi i boriti sa problemima ma kako to teško bilo. to je bit života i dio odrastanja.nažalost.ti si tu da mu to olakšaš na najbolji moguči način.i najprirodniji.sam ti je rekao da je tužan.on se na svoj način nosi sa odlaskom oca...ti ga ljubi,pazi mazi,nek priča s tatom)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jojkoksy znam kako ti je. nama je tata otišao na brod prije 3 tjedna i eto idemo iz dana u dan.
    nemam ni ja neznam kakav pametan savijet, sve kao što su i cure rekle, zabavljaj ga, igraj se s njim, pokazuj mu slike tatine i pričajete o njemu, mom malom to dosta pomaže. gledamo slikice gdje je tata, on jadan stalno viće tata, tata i ljubi monitor ili sliku ali sada je ok, pričamo o tati, govorimo kako će tata brzo doći, tata je išao na put i takve stvari.
    mogu ti reći da razgovor punoooo pomaže, bez obzira što je mali, vjeruj mi.
    ja sam imala sa starijom kćeri istu situaciju u njenoj dobi od 3 god, kada sam imala polipe na jajnicima i bila u bolnici, djete je mislilo da nikada više neću doći doma, a kada sam došla, da ću umrijeti i svašta si je jadna posložila u glavi, i zbog toga nije htjela jesti, spavati, igrati se.
    tada sam rzgovarala s njom, rekla da je puno volim, da će mama uvijek biti uz nju, da me je malo boljelo ali je prošlo i da se ne brine, i nakon toga se sve vratilo na staro.
    eto sorry što dužim, ali moj savjet ti je puno, puno razgovora, jer oni kuže više nego što mi mislimo, i svašta si u toj svojoj glavici zamišljaju.
    nadam se da će sve ubrzo biti ok

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Možda malo pomognem. Naš tata, hvala Bogu, ne odlazi na tako duga razdoblja, ali tuga je isto ogromna.
    Obavezno objasnimo dan prije da sutra tata odlazi, da budemo sami spavali,... i maleni se obavezno dogovori s tatom što da mu tata donese kad se vrati. 99% je to mali autić, ili mali valjak za malanje.
    Svaki dan se s tatom čuje na mob i uvijek je naglasak na to: Ajde reci tati što da ti donese. (Znam, znam, nije pedagoški, ali stavimo naglasak na to što ga veseli).
    Obavezno prije spavanja opet napomenem, da ćemo sami spavati, jer inače po noći pita gdje je tata.
    Kod mojeg malenog je uvijek jako bitno objasniti. Recimo danas tata radi cijeli dan, ali je iskombinirao da je u jutro s malenim do 10 doma, da se ipak vide. Kod nas je obavezno da prije spavanja objasnimo tko će biti u jutro kraj njega kad se probudi, inače je zbunjen.
    Vjerujem da je moguće da tvoj maleni od tuge ne jede, možda stvarno da probate staviti naglasak na nešto pozitivno što će tata donjeti. :/

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam prije dva tjedna počela raditi svaki dan, tata radi u smjenama i vidi je svaki drugi dan jer navečer zaspe prije nego on dođe. Često i jednom i drugom zna reći: Ti mama/tata sad nećeš ići raditi, ja neću ići u vrtić! Vidim da joj je teško, ali pokušavam što više razgovarati s njom, kvalitetno provoditi vrijeme kad smo skupa. Ne znam, baš nije nam lako, a tek smo počeli, ne mogu niti zamisliti kako je vama kojima su M duže odsutni. Mi smo još na adaptaciji u vrtiću i ne jede skoro ništa tamo, valjda tako pokazuje svoje osjećaje, jer je inace sve drugo ok.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo da napomenem da bachove kapi nisu kapi za smirenje i da unutra nema nikakvih ni potencijalno stetnih supstanci. jednostavno pomazu ljudima da se lakse nose sa stresom (ja ih recimo koristim kad putujem avionom jer trtarim), ne slagiraju i ne omamljuju

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    samo da napomenem da bachove kapi nisu kapi za smirenje i da unutra nema nikakvih ni potencijalno stetnih supstanci. jednostavno pomazu ljudima da se lakse nose sa stresom (ja ih recimo koristim kad putujem avionom jer trtarim), ne slagiraju i ne omamljuju
    da,niti ne trebaju imati potecijalno štetne supstance,ali dijete može naučiti da se s problemom ne suočava nego ih rješava kapima,ili nečim drugim kad odraste...razmisli kakvu poruku šalješ djetetu i o potecijalnim posljedicama za njega u budučnosti...imaš puno slučajeva gdje djeca kopiraju roditelje koji im daju razne tablete za olakšavanje boli,jer ih boli isto kao i roditelja itd...no sad je to offtopic

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ovo zuadnje se odnosi na veču djecu,ali tak to ide nekak tim redosljedom...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala vam svima na odgovorima i savjetima. Danas smo bolesni. Ja imam proljev i mucnine, on je jednom imao proljev al nesto malo i sav je bio bezvoljan do maloprije kad sam ga nagovorila na malo caja i stapica. Kao da sam znala, ujutro sam ga odlucila ostavit doma samo zato sto sam htjela da se naspava, spavao je 12 sati u komadu bez ijednog budenja!
    Dal je stvarno viroza bila uzrok tomu sto ne jede vec 3 dana, ne znam!
    Mada sumnjam jer bi barem proljev dobio il nesto al nije imao nikakve simptome do danas, mozda se jednostavno pogodilo u isto vrijeme
    Tako da danas oboje ne jedemo, samo lezimo i mazimo se. Tj, on sad vec pola sata pretace caj iz jedne salice u drugu, sve je zalio al bas me briga, bitno da je malo bolje!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Koksy, ~~~~~~~~~~~~~~~ za brzo ozdravljenje. Moguce da ga je viroza lomila ali se on nije dao pa se odrazilo samo na apetit.

Inace, potpisujem DianaMaximus-a(ili Dian-uMaximus? Kako ti se deklinira ime? ) po pitanju suocavanja sa problemima, odnosno da decu treba uciti da se zivot sastoji i iz tuge i da se sa tim moze izaci na kraj. Ja uvek Mishici objasnjavam kako je najvaznije pricati o svojim osecanjima i dobro nam ide (osim sto me MM stalno zeza kako nase vec brbljivo dete podsticem da jos vise brblja ).

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~
    ozdravite nam brzo

ps nebitna deklinacija

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj polfezna prvotno napisa
    Koksy, ~~~~~~~~~~~~~~~ za brzo ozdravljenje. Moguce da ga je viroza lomila ali se on nije dao pa se odrazilo samo na apetit.

Inace, potpisujem DianaMaximus-a(ili Dian-uMaximus? Kako ti se deklinira ime? ) po pitanju suocavanja sa problemima, odnosno da decu treba uciti da se zivot sastoji i iz tuge i da se sa tim moze izaci na kraj. Ja uvek Mishici objasnjavam kako je najvaznije pricati o svojim osecanjima i dobro nam ide (osim sto me MM stalno zeza kako nase vec brbljivo dete podsticem da jos vise brblja ).
    ja tebe potpisujem ..razgovor je najbitniji(mislim da se svaka osoba bolje osječa kad priča o problemu/osječajima)...kada se osječaji dugo potiskuju oni nekako moraju izbiti van,a to nisu dobre stvari.

mikka da ne bi mislila šta smo sad navalile na tebe ..ovo je skroz dobronamjerno...ti si svom djetetu majka i znaš najbolje za njega,makar se mi ne slagale s tim.ali ponekad je i ono rješenje koje ti se najmanje sviđa možda ok..razmisli

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

DianaMaximus, da znas mene i moje metode ne bi gubila slova da pises ovakve stvari

ja sam zadnja na svijetu pobornik tableta preko protiv bolova do antidepresiva. bas zato i preporucujem bachove kapi (mozda ne bi bilo zgorega da malo pogledas to je to).

da ne duljim, mogu objasniti situaciju i kako kapi djeluju--djetetu odlazi tata i dijete je tuzno/nervozno/ljuto/sto god. e sad, kapi bi recimo potakle dijete da mami/nekom bliskom kaze tuzan sam/ljut/nervozan/bilo sto. i to je sve. nikakvo negiranje problema, nikakvo potiskivanje, samo lakse "otvaranje".

mislim da i koksy zna moje pisanje vec neko vrijeme i zna da joj ne bi preporucila nekakve gluposti.

svima

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja uopste ne smatram da si koksy preporucila glupost. Odlicno znam o cemu se radi i kako Bachove kapi deluju i jasno mi je naravno da ne mogu ni najmanje skoditi.
    Ono sto mi u celoj stvari jedino nije ok je da dete uci da mu za resavanje problema treba lek. Pogotovo sto je u pitanju tako malo dete ciji su problemi ipak znatno laksi za prepoznati od npr. tinejdzera. Imam samo jedno dete i po njemu se ravnam pa bolje da prestanem sa pricom kad mi je iskustvo oskudno . Deca su razlicita i mozda kod nekoga stvarno ne pali "samo" beskrajno strpljenje i prica.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam ni rekla da mu za svaki i najmanji problem treba dati kapi. nekako smatram da djecji problem oko dolaska/odlaska oca spada u bitnije, nije to da mu dajes kapi jer mu je netko oteo loptu, karikiram.

ja sam f. dala samo jednom, i to kad sam na njegovom ponasanju vidjela da ga ta nestalnost oko naseg bivanja s tatom muci puno vise i jace nego inace, a on je inace veliki emotivac. maloj sam isto dala jednom, kad je bila na granici histerije. ostale probleme uglavnom rjesavamo na drugacije nacine, s puno ljubavi i pokusajem razgovora, ako ima zelje za tim.

koksy, kako je kod tebe?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joj mikka, ne pitaj, ne pamtim ovako tezak dan... Osim mucnina, proljeva i gadne, al stvarno gadne glavobolje, dobila sam i mengu, a moja menga je extremno bolna. Malac imao gadno smradni proljev par puta a ja, sa zelucem ionako u grlu, ne znam kak da ga presvucem.
    Al izgurali smo nekako, cvili on, cvilim ja, sta drugo...Pojeli smo par slanih krekera, stalno ga nudim s vodom, sve u svemu zadovoljna sam jer je bar nesto pojeo i popio. Popili smo i probiotike pa se iskreno nadam da ce sutra biti bolje. Jedva cekam da se okupamo i idemo spavati...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj polfezna prvotno napisa
    Ja uopste ne smatram da si koksy preporucila glupost. Odlicno znam o cemu se radi i kako Bachove kapi deluju i jasno mi je naravno da ne mogu ni najmanje skoditi.
    Ono sto mi u celoj stvari jedino nije ok je da dete uci da mu za resavanje problema treba lek. Pogotovo sto je u pitanju tako malo dete ciji su problemi ipak znatno laksi za prepoznati od npr. tinejdzera. Imam samo jedno dete i po njemu se ravnam pa bolje da prestanem sa pricom kad mi je iskustvo oskudno . Deca su razlicita i mozda kod nekoga stvarno ne pali "samo" beskrajno strpljenje i prica.

potpisujem

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Koksy, držite se
    Iva je isto par dana prije nego je dobila temperaturu prestala jesti, ja sam mislila da je od stresa zbog adaptacije na vrtić, na kraju je bila upala grla. Možda je tako i kod vas bilo pred virozu.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Napokon jede! :D Trazio je dvaput repete dorucka, i stalno gricka krekere, pije i puno vode!

Ali je totalno bezvoljan! Spavali smo do pola 11 i onda ustali na moje nagovaranje. U 15 do 12 on je opet zaspao na trosjedu. I evo ga, sad opet lezi. Bili smo vani al on je htio ici unutra. Nema temp. nema vise proljeva, sve je ok osim te bezvoljnosti. Jos danas cemo tako, ako sutra ne bude bolje idemo pedici. ne znam sta bi drugo...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Super sto jede! :D
    ~~~~~~~~~~da sutra bude kao nov!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bojim se da nece biti tako jednostavno... Za rucak je nesto malo pojeo, za veceru skoro nista! Prije spavanja opet proljev. Bezvoljnost cijeli dan, samo je lezao na trosjedu ili meni na rukama, bio je s bakom u setnji, bili u susjedstvu al je bio skroz asocijalan prema ostalim klincima dok je inace skroz suprotno. Stalno je htio ici doma.
    Ako sutra nebude bolje idemo pedici, ne znam sta bi drugo. Bojim se anemije posto nije posteno jeo 4 dana, a danas je puuuno spavao sto obicno bude kod anemije.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

citam i sve si mislim kako imate rotu

prosli smo to prije mjesec dana, trajalo je 6 gadnih dana i jos 10ak dana do potpunog oporavka

nemojte medju drugu djecu dok traje proljev, zarazan je rota ko sam vrag

drzim fige da uskoro oboje budete skroz dobro, nama se nakon prvog poboljsanja mrcina vratila negdje 9ti dan i jos drmala 2 dana punim intenzitetom (u tom drugom naletu se javila i visoka temepratura)

imala sam osjecaj da nije nista jela 2 tjedna, srecom pila je taman dovoljno da izbjegnemo infuziju

pusti ga da se povuce i miruje ako mu to sad treba, klinci zapravo super znaju paziti na sebe kad nisu zdravi

sretno

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I ja bi rekla da je to rota ili kakva druga crijevna viroza. Normalno je da je bezvoljan, muka mu je, ništa ne jede danima Nemoj ga forsirati sa hranom, probaj što manje količine, više puta nuditi, što laganiju hranu. Neka pije, pije i pije. Mismo imali rotu, i nakon par mjeseci još neku crijevnu virozu... oba puta je završila na infuziji jer od bezvoljnosti neće ni da pije. Tad je imala 10 mjeseci, drugi put 1,4 g i oba puta u bolnicu, ležala je bezvoljno, užasno je gledati tako malo dijete tako bezvoljno, baš sam se bila preštrašila. Hvala Bogu pa je prošlo brže nego su doktori predviđali
    Držite se

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Koksy, nadam se da ste bolje.
    A da mu probas dati onaj makrobioticki pripravak od umeboshi sljive? Neko je tu na forumu poslao recept, mogu ga posle potraziti ako si zainteresovana. Nisam nikada probala ali sa vise strana sam cula vrlo pozitivna iskustva.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

koksy, nadam se da ste bolje

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Koksy, jel sve ok?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam imala internet par dana (pakao za mene) pa evo da vam se javim. Zdravi smo! Sve je ok, papa, pije, spava..Jos je do subote imao proljev, jednom dnevno, ali vrlo obilan! Odonda nista!
    Ali...doma je zivi kaos, apsolutno svi ukucani su bolesni i to jako, trodnevno povracanje, proljev, temperatura...Svi osim nas dvoje. Doduse, s malcem je nekako krenulo, ja sam samo onaj jedan dan imala mucnine i proljev ali ostali...koma! Svi do jednog na bolovanju! Tako da nemam pojma jel to malac nesto donio iz vrtica posto je on prvi poceo s proljevom. Ali ako je, zasto nas dvoje (srecom) nije tako jako slomilo?
    Moze li rota tako jako utjecati na odrasle?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nazalost moze.....:-)
    sada imate i cjepivo protiv rota virusa

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Super da je malac bolje :D . Ocigledno vas dvoje imate super imunitet cim ste prosli samo blagu varijantu virusa.
    ~~~~~~~~da i ostali sto pre ozdrave.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nažalost ,može, probali na vlastitoj koži. Isto tako, tko god je tih dana bio u kontaktu s nama loše se proveo. Kad smo došli iz bolnice, uhvatilo je mene, pa mi je došla mama pomoći, ali samo jedan dan, drugi nije mogla jer je i nju uhvatilo, pa je došla sveki i isto 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •