Zanima me gdje ima za kupiti srerbna žlica za djecu i album za slike (po mogućnosti dječji) s eventualno srebrnim ukrasom (okvirom). Molim ako netko zna da mi napiše.
Zanima me gdje ima za kupiti srerbna žlica za djecu i album za slike (po mogućnosti dječji) s eventualno srebrnim ukrasom (okvirom). Molim ako netko zna da mi napiše.
Zna, da je u Draškovićevoj, na tramvajskoj stanici prema Maksimiru bio dučanćić sa prekrasnim srebrenim stvarčicama (i ostalim); i baš sam gledala foto albume (doduše, za "odrasle").
Nisam dugo tamo zagledala, tako da ne znam dali dućan još radi, ali pogledaj.
Hvala Ava M, ali taj dućan je nažalost zatvoren i zato tražim ako neko zna neko drugo mjesto gdje bi se to moglo naći. Ne znam jel se taj dućan preselio ili je skroz zatvoren.
srebrna žlica ima za kupiti u Rodiću kod katedrale, možda ima i okvira
Antigona, jel to onako zakrivljena žlica baš za klince ili obična srebrna žlica? I gdje je ta, pretpostavljam, zlatarna kod katedrale?
tek sam sad vidjela post, sorry
baš ona dječja zakrivljena, a zlatarna je kad gledaš od katedrale na lijevom uglu, dolje ideš prema bakačevoj, a ravno je onaj izlaz na dolac
Ima i kod Krznarića u Balkan prolazu, a kod njega možeš dobiti i čišće srebro. Ako ikada kaniš dijete hraniti srebrnom žličicom, gledaj da je čistoća barem 925. Takvo srebro je nešto mekše, ali mu ni svrha nije stajanje u vitrini.
Bila sam u Rodiću i nije mi se dopala, skroz je obična žlica (mi smo dobili jednu za poklon i prekrasna je pa sam si ja takvu zamišljala), niš posebno. A cijena, mislim oko 350-400 kn.
davore, molim te pojasni zašto je to bitno?Davor prvotno napisa
925 je promila srebra u leguri, a to znači da je 75 promila drugih metala. Obično je kod 925 već prilično dobro nadzirana kakvoća srebra i neće ti škoditi. Primjer loših metala u leguri je nikal ili bilo koji teški metal, recimo kadmij.
Čisto nelegirano srebro je prilično mekano i zlatari ga izbjegavaju jer se teško polira u visoki sjaj. Upotrebom npr. žlice od čistog srebra ostaju otisci zubi. Ako ti je dekorativna strana presudna za nabavljanje srebrne žličice, onda ipak biraj manju čistoću.
hvala na brzom odgovoru. pitam jer smo dobili i mi srebrnu žličicu, al na njoj ništa ne piše, tj piše nešto presitno što ne vidim.
znam da na većini srebrnog nakita piše taj 925.
u svakom slučaju hvala na pojašnjenju.
Ako baš ništa ne piše mogla bi biti "alpaka" - legura koja liči na srebro. "Punce" na srebru moraju biti čitljive barem pod jakim povećalom.
u rodiću u bakačevoj ima tih običnih zakrivljenih, nisu 925 nego 800.
kažu da im je sav srebrni beštek je 800. rekla mi je ženska da imaju i okvire i zvečke ak nekog zanima.
sad mi se čini da ono sitno i na mojoj piše 800.
U Lidlu na akciji novih sredstava za čišćenje ima krpica za srebro.