Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Hodočašće do M.Bistrice (32km) s djetetom od 1 godine

MartyMP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Hodočašće do M.Bistrice (32km) s djetetom od 1 godine

Ćao! Kao što iz naslova teme vidite, ove subote se MM i ja spremamo s mišićem na hodočašće dugo 32 km - :shock: naravno pješice. Samo da objasnim- da ne mislite da smo ludi :? , to nam je bio zagovor još kad sam nisam bila trudnica a i poslije a to se mora ispuniti, jel?Molim vas za savjete, ako je netko bio ili nije a ima puuno ideja što sve ponijeti(da nešto ne zaboravimo). Idemo s dubokim kolicima tako da dijete može odspavati rundu,dvije.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa svaka čast na pothvatu , znam da je teško odustati od nečega za što si se zavjetovala , ali mislim da će to Bog oprostiti ako dijete ne povedeš , nego odeš samo s mužem .

Sorry , al mislim da je djetetu od godine dana ipak malo previše par sati provesti u kolicima , ili na rukama , ili kako god već .

Ne znam , nemoj se ljutiti , ja imam dvoje djece , jedno od 9 i pol mj a drugo od 2 god i 7 mj i ne bih vodila ni jedno ni drugo na hodošašće , mislim da su ipak premali , lijepa je namjera i svaka čast , ja se trudim isto svake godine napraviti tridesetak km do Sinja ne veliku Gospu , bude prekrasno , jako puno hodočasnika , molimo se , pjevamo , ali ima i onih ekepica koji putem izvode gluposti , puše travu , ima neopreznih vozača , i desilo se nažalost da je netko i poginuo prilikom pješačenja , vidjela sam svega , od pravih vjernika koji cijelim putem hodaju bosi i mole se , do mladosti koja se putem opija , drogira i provocira ostale , al nikad nisam vidjela kolica , bebe i tomu slično .

Mislim da bi ipak trebala pričekati još koju godinicu , a ako ipak odlučiš , sretno i no hard feelings , please

MartyMP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Puno hvala na odgovoru i cijenim tvoje mišljenje. Kod nas svake godine ima dosta djece a bilo je i ovako malih nekoliko puta. Samo se nadamo da će malo popustiti ova vrućina.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sorry još jednom , unadam se da se ne ljutiš , i puno sreće ako se ipak odlučite .

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

MartyMP,neka vam je Bog na pomoc!
    To je otprilike 5-6 sati normalnog pjesacenja
    Beba ce pola puta prespavati,ionako u kolicima samo drijemaju.
    Ako vas netko moze slijediti s autom,bilo bi dobro

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozete li sa sobom ponijeti mobitel i imati nekog od obitelji ili prijatelja u pricuvi da dodje po vas autom i sjedalicom (ili bar po jednog od vas i dijete) ako bas bude "frka"?

sto se tice vrucine - kad bi ja birala - birala bi krenuti kasnije u danu da putem "idemo u" hlad, ne obrnuto - kad putem ides u sunce i vrucinu (a sve umorniji i umorniji)...

ako je vruce - skinut bebu u pelenu i zastitit od sunca tetra pelenom ili slicnim...

puno tekucine... sesire za svih, suncane naocale i zastitu od sunca....

sretno

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam nekoliko puta hodočastila pješice u Mariju Bistricu, ali mi imamo manje km. Koliko znam, vjerojatno krečete noću. Uzmite dosta tekučine, obavezno šešire na glave, laganu odjeću, jako pazite što ćete obuti, Ja bih uzela i rezervne čarape i dodatni par obuće. Ako postoji šansa za pljuskove, uzeti kabanice. Obavezno se namazati kremom.
    Dijete ne bih vodila, ali to je moje mišljenje. Jedino ako postoji ta opcija da vam je netko s autom na raspolaganju. Mislim da takav put nije za tako malo dijete. Kad sunce izađe, što ćete onda, a opet što ako bude kiša? Mislim da zagovor vrijedi i bez djeteta? :? Ne znam iz kojeg ste kraja, odnosno iz kojeg smjera idete?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nemoj se ljutiti ali ne mogu vjerovati da uopce razmisljati o tome da tako sitno dijete vodite na pjesacenje 32 km. Strucnjaci ne preporucuju da djeca budu vani izmedju 10 i 17 jer UV zraci cak i probijaju kroz suncobran (gaza, kapa itd. nisu adekvatne zastite protiv sunca). Mala djeca brzo dehidriraju pogotovo po ovim vrucinama. Sto ako se putem nesto dogodi (primjera radi: spotaknes se preko kamencica i iscasis glezanj, tko ce tebe i bebu nositi?!) Suprug i ti odite na hodocasce a mozete bebu ostavite kod bake, dide ili siterice u suprotnome hodocasce odgodite za neko primjerenije godisnje doba.

MartyMP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala na savjetima i dobronamjernim komentarima. Izgleda da će nas vrijeme poslužiti :D Inače, djeda će biti kod kuće i čekat će naš poziv u slučaju da zagusti (baka ide sa nama). Molim vas nemojte me smatrati ludom, glupom, neopreznom... ali jednostavno ne mogu tek tako odustati od zavjeta. Naravno da mislim na svoje dijete, uzet ćemo hrpetinu stvari, sve moguće i nemoguće čega se možemo sjetiti. Ni u kojem slučaju ne bi dopustila da mišić pati ili da mu nešto nedostaje pa ćemo naravno odustati ako bude tako moralo biti. Ali ćemo pokušati. Javit ćemo vam dr tjedan kako je bilo

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisi mi odgovorila (naravno, ne moraš ako ne želiš): iz kojeg smjera idete, kad je pokret?
    Pitam čisto iz znatiželje i razloga što živim u blizini i poznajem teren, pa da znam što vas očekuje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pretpostavljam da je hodanje po noći i da u Bistricu stižete oko 8 u jutro. Vjerojatno će dijete dobar dio puta prespavati. Doma, nadam se ne idete pješice. To si obavezno naručite prijevoz. Uzmite u obzir da su u M.B. u vrijeme hodočašća strašne gužve.

MartyMP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Krećemo iz Bele pa kroz Podrute, Budinščinu, Konjščinu, Vinski vrh - M. Bistrica. Al ne idemo po noći nego oko 6 ujutro. Tamo smo oko 15h. Ako si negdje usput stanemo na osvježenju šala

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MartyMP je napisala:
    Krećemo iz Bele pa kroz Podrute, Budinščinu, Konjščinu, Vinski vrh - M. Bistrica. Al ne idemo po noći nego oko 6 ujutro. Tamo smo oko 15h. Ako si negdje usput stanemo na osvježenju šala
    Ja sam ti skroz na drugom kraju. Malo vam je nezgodno vrijeme pokreta, baš bi mogli pogoditi največu vručinu. :/

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A da pričekate slijedeću godinu pa da to obavite bez malog djeteta?
    Sorry, al slažem se s Maxime. Uz sve što je ona nabrojala, gurati kolica po cesti 32 km, uz sve aute koji onuda prolaze... :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ljudi stave klinca i u auto pa putuju puste sate..frendovi su tako išli iz Zagreba do Berlina, mala beba satima u autu i autosjedalici..meni tu nema neke razlike

zašti je bebi bolje biti osam sati u kući, a ne recimo vani?

ima ful malih klinaca i po plažama, budu po cijele dane u kolicima i tam spavaju, a isto sunce prodire..ovdje je samo drugi kontekst, al zbilja ne vidim čemu toliko čuđenje, osim možda dijela gdje se hoda po cesti

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma sve je to moguće, ako je zaista potrebno, tj ako trebaš doći do berlina ili već nekamo. što u slučaju hodočašća i nije tako. a djetetu od 1 godine baš i nije neko ludilo sjediti u kolicima sate i sate, bolje mu je puzati i istraživati ili hodati, u kojoj je već fazi. pogotovo po ovim vrućinama.

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nekako mi se čini da mi možemo davati dobronamjerne ili ne savjete da se kreće na put - ali oni idu.

pa dakle draga: sve što su ti cure rekle uzmi - auto u pričuvi obavezno. Ako vam dijete bez problema proboravi par sati u kolicima - OK, znam za slučajeve kad roditelji guraju kolica i nose dijete na rukama - jer ono neće u kolica kad je s njima. Dakle kape, marame, voda, sunčane naočale tone dobre volje i strpljenja. Platnenom pelenom Vas možeš zaštiti kad ćeš dojiti. Želim Vam oblačno vrijeme i puno sreće. Javi se da čujemo kako je bilo.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

naravno ako idete sretan put, da sve prođe u redu, samo mi jedno nije jasno. razumijem da si dala zavjet i da si zahvalna i da na taj način želiš zahvalit.
    Samo mi nije jasno zašto dijete mora ić. mislim da bi Bog shvatio zašto si došla sama i da ne bi zamjerio što ne želiš dijete izlagat takvom, a bio si zahvalan na tvojoj zahvali tj. ispunjenom obećanju.
    evo to sam malo tako obijasnila, nadam se da si shvatila što sam htjela reć, bez ljutnje i još jednom sretan put!

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kojim putem idete?

Mi svake godine idemo iz GV-a... tako da do Marije Bistrice imamo negdje 48 km pješaćenja.
    Osobno na ovu rutu koju sam išla nekoliko puta nikada ne bih povela malo dijete jer se ide po jako nepristupačnim dijelovima gdje je odraslu čovjeku teško ostati na dvije noge.

Jel imaš mogućnost da vam netko doveze dijete kada stignete na Bistricu?

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj MartyMP prvotno napisa
    Sada sam tek skužila ovaj post.
    Onda je izvedivo.
    Kod nas se kreće u pola noći i stiže se na Bistricu u 12 popodne.

MartyMP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo sve je spremno, stvari su spakirane i mišići spavaju. U 6 je buđenje i polazak. Poželite nam sreću a mi ćemo misliti i moliti i za sve vas

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sretno!
    Bog vas blagoslovio i čuvao na putu.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sretno!
    Bog vas blagoslovio i čuvao na putu.

MartyMP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Neka vas prati Bozji blagoslov

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hej, svaka čast na pthvatu, ja sam rođena takoreći na bistrici, proživjela mnoge dane hodočasća, i naradila se u sezini za vrijeme školovanja, j obožavam svoju bistricu..
    sretan vam put, bit će sve u redu, ponesite fotić
    pazite na sebe, izdržat ćete bez brige...

prolazit ćete blizu mene...uživajte

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jeste se odmorili?

kako je bilo?

MartyMP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pozdrav svima! Evo konačno smo se odmorili . Moramo se pohvaliti da smo od 32 km mi hodajući prošli 24 km.Ostatak smo se moje dijete i ja vozili u autu jer je počela jako kiša padati. Mišić je bio jaaaako dobar i strpljiv tako da nismo imali problema. Kad je počeo malo cendrati onda smo ga nosili, malo je i sam hodao. Ali kad je išao sam okrenuo se natrag prema dome a ne prema M.B. Ostali hodočanici su nas ispočetka zabrinuto gledali ali su ubrzo vidjeli da je sve ok. Mateo je jako veseli dječačić i sve uveseljava tako da nam je svima bilo lakše podnijeti put(tako su bar rekli neki koji sa kojima smo išli). Tata i baka te bakina prijateljica(čiji muž je poveo mene i Matea) došli su do kraja pješice. Jako sam sretna i drago mi je oko srca što smo uspjeli. Mislili smo i molili i na sve Vas koji ste nam pomogli sa svojim komentarima, bilo pozitivnim ili negativnim. Još jednom hvala

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Super da si sretna i zadovoljna. :D
    da znaš da sam baš pomislila jučer na vas kak vam je po onoj kišurini

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MartyMP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo nekoliko fotografija pa slobodno pogledajte kako nam je bilo.
    http://picasaweb.google.com/martymp....eat=directlink

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bas lijepo!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moram priznati da sam vas se i ja sjetila i baš mi je drago da ste uspjeli u svojoj nakani.

Mene su začuđeno pogledavali i kad sam s njih troje išla busom u MB

Nekad je zaista potrebno "samo" vjerovati ...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

super da ste uspjeli maleni je presladak

nadam se da je auto u kojem ste sjedili služio samo kao zaštita od kiše i da niste vozili Matea bez autosjedalice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •