Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: inseminacija(AIH)-razlika kod stimulacija po klinikama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno inseminacija(AIH)-razlika kod stimulacija po klinikama

curke, ma koliko pretraživala po netu ne mogu pronaći npr. podatak o uspješnosti aiha koje su bile stimulirane samo
    klomifenima ili klomifen + gonal.

Npr. na VV inseminacije idu samo sa klomifenima, u pol.Vili klomifeni + gonali u manjoj količini (do 6 kom.), dr. Bauman isto kombinira kao i dr. Radončić, IVF pol. isto kombinira sa klomifenima i gonalima.

E sad, da li je moguće ako se kombinira klomić sa npr. gonalom da se dobije kvalitetnija jajna stanica?
    Da li se postotak uspješnosti (15%) aiha povećava dodavanjem gonala ?

Općenito kakva su vaša iskustva sa stimulacijama kod inseminacija?
    Na koju ste bolje reagirale?

svima veliki i

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam nakon klomifena (3. - -7.dc) od 8. dc uzimala Menopur. Takav je postupak u Osijeku kod dr. P.

Imala sam 4 folikula na lijevom i 3 manja na desnom jajniku, ako ti to nešto znači.

Upravo betu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

curke ma nije moguće da od 80 puta pogledanog posta nitko nema nikakav komentar

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Katarina, ja sam obavila sve skupa 3 AIH.Dvije su bile skroz prirodne s jednim folikulom, a jedna kombinacija klomifena i menopura.Tad sam dobila 8 odličnih folikula koji su bili lijepi i veliki , a i estradiol koji sam tada vadila je pokazivao dobar rezultat. Da sam tad znala ono što znam sada ne bih dopustila da mi na 8 folikula rade AIH nego bih tražila punkciju.
    Vjerojatno je uspješnost veća kad imaš više folikula i naravno da su kvalitetniji ako se uvede i gonal ili menopur, ali sve to je tako individualno i sve mi različito reagiramo na stimulaciju. Ja ti želim puno sreće i da ti AIH svakako uspije

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislim da je 15% za AIH pretjeran, vec da je realno izmedju 8-10% bez obzira na stimulaciju. Kod stimulacije u treba zaista biti turbo oprezan kod broja JSa, savjestan ljecnik ce ili punktirati 'visak' stanica ili odluciti napraviti ivf/icsi. Po meni je inseminacija na veliki broj JS krajne neodgovoran!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Mislim da je 15% za AIH pretjeran, vec da je realno izmedju 8-10% bez obzira na stimulaciju.
    Potpis.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne samo za AIH nego za brojne druge stvari klinike se razlikuju - VV i MB furaju slično, jedino na VV-u nema onog klasičnog dugog protokola za IVF, SD i Pol. Vili furaju slično, mislim da IVF Poliklinika fura isto više klasiku za AIH, nego miks gonala i klomifena, a pravila što će tebi upalit jednostavno nema. Znam cure kojima je nakon puno stimulacija u visokim godinama bingo bio baš takav jedan prirodnjak SD tipa - klomifeni + gonali, nekome će upalit jednostavna klomifenska stimulacija za AIH, a svaki doktor će ti obrazložit svoj reasoning. MPO je prilično khrka stvar, barem po mom feelingu, a propos uspješnosti, kad mu najjača stvar uspijeva u dobroj dobnoj skupini maks 30-40% (znači stimulirani IVF kod mlađih žena) - hoću ti reć' čak i maksimalna stvar u optimalnoj skupini ima veće šanse neuspit nego uspit (iz prve govorimo). Tako da ti tu ima puno traženja, pokušaja-pogrešaka i sl. Drži se onoga što ti je tvoj doktor rekao, a onda ili budi vjerna doku ili mijenjaj, reći će ti to tvoj feeling - nema niti tu pravila, neko će uspit ponavljajući istu stvar 20-ti put, neko će uspjet u klinike-hoppingu. Bitno je samo da si na OK MPO mjestu, a to jesi. Sretno, i snimaj sama što kod tebe pali, koliko si imala folikula, kakav ti je bio endometrij itd. !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, neko mi reče da je jedino uspješnost s doniranom js preko 50% jer se tu pažljivo biraju donorice - znači jedino ima veće šanse iz prve upalit, nego neupalit, ali, naravno, nije to za svakoga niti je svako za to spreman. Tako da ti je moja poruka, ako si mlada i imaš vremena (čitaj: ispod 35-te), morate ti i tvoj doktor zavrtit postupak i vidit koja je reakcija bila, a sve ovo ti je, onda, iz tog praktičnog rezultata koji ćete dobiti - u smislu toliko i toliko folikula, takav endometrij, je li uspjelo ili nije - puka teorija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

inči ja ti vjerujem svojem docu do neba i za sada zaista nemam razloga ne vjerovati da sam na pravom mjestu

kad sam razgovarala s njim i pitala ga kaj misli za miks gonala i klomića, odgovorio mi da oni na VV to ne rade, jer kaj da se dogodi da dobijem više folikula, tko bi mi onda pametan radio aih, on sigurno neee.
    kad realno promisliš, na veći broj stanica fakat bi bio rizik i ta odluka mi se čini dobra, s druge strane kod radončića to prolazi a bogme i na svetom duhu, pa mi je to zaista interesantno s obzirom da su to renomirana mjesta gdje se odlazi na mpo.

e sad, ja i doc smo zajedno odlučili da ćemo još jedan aih a ako ne uspije, u 9. mj me čeka moj prvi ivf (ako nekaj ne napravimo preko ljeta)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj katarina prvotno napisa
    kad sam razgovarala s njim i pitala ga kaj misli za miks gonala i klomića, odgovorio mi da oni na VV to ne rade, jer kaj da se dogodi da dobijem više folikula, tko bi mi onda pametan radio aih, on sigurno neee.
    E, sad kad već pitaš do u te detalje, meni objašnjavalo, al' zaboravila, zašto taj miks klomifeni gonal i - jel' stvar u tome da se osigura da ima više stanica ili da folikuli ne budu prazni, da li to nude svima, ili kategoriji 39+ koja se jajno "ispuhala" pa da se osigura da se baš nešto nađe jer kao klomifen slovi da s njim nastaju slabije jajne stanice (to je onako isto urbana legenda s VV-a), to ti ja ne kužim. Mislim - ako se s klomifenom dobiju lošije stanice, kako to da onda AIH-ovi upoće uspijevaju i zašto ih na VV-u rade (a znam da uspijevaju) itd. Za znat odgovore na to sve ipak bih ja trebala bit nešto pametnija i informiranija, ali mogu ići tvoja pitanja doku u tom smjeru, sigurno će ti odgovorit nešto smisleno i konzistentno, a možda naiđe na ovu temu neka koja zna - možda da ppaš rikikiki, ona je puno toga sustavnog naučila a propos stimulacija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    zašto taj miks klomifeni gonal i - jel' stvar u tome da se osigura da ima više stanica ili da folikuli ne budu prazni, da li to nude svima, ili kategoriji 39+ koja se jajno "ispuhala" pa da se osigura da se baš nešto nađe jer kao klomifen slovi da s njim nastaju slabije jajne stanice (to je onako isto urbana legenda s VV-a), to ti ja ne kužim. Mislim - ako se s klomifenom dobiju lošije stanice, kako to da onda AIH-ovi upoće uspijevaju i zašto ih na VV-u rade (a znam da uspijevaju) itd.
    ma upravo zato sam pokrenula topic, jer nigdje nisam pronašla podatak o kojem si gore navedeno pisala ali kao što vidiš nema baš puno odaziva, možda zato što većina cura koje ovdje pišu prelaze odmah na ivf

ja npr. sa klomićem reagiram ali sporo i to sa 3 tbl. dnevno, i nekako imam osjećaj da na jedvite jade izmučim tih par jajnih stanica, a da im kvaliteta nije nikakva i da onda ne dolazi do oplodnje.Kako bi bilo sa par gonala, mislim da će za mene ostati enigma 8)

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

oba puta sam pila samo Klomifem ..
    Prvi puta su bila dva folikula i jako lijepi endometrij (AIH tek 17 dc) drugi puta jedan folikul i endometrij dosta dobar (AIH 12dc)..
    o čemu to ovisi nemam pojma..
    ne znam zašto tijelo može tako različito reagirati na istu terapiju ..

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tri AIH - prva dva klomifen 2 - 5 dc, uvijek samo jedan folikul, znači reakcija nikakva jer sam to imala i bez klomifena. A uspio mi je i prilično zbrčkati ciklus.
    Treći AIH - Femara 3 - 6 dc, dva folikula na istom jajniku, ali ipak nije uspjelo. I ciklus nakon tog zadnjeg AIH sam još osjetila djelovanje Femare jer je ovulacija umjesto 21 dc stigla 13 dc. Ja dakle puno bolje reagiram na Femaru i više nebi gubila vrijeme na klomifen.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •