Puno ste pisale o teskocama s uspavljivanjem djece, cestim budjenjima, plakanjem u snu... Nisam nasla nista o tome kako takve probleme tretiraju pedijatri pa evo otvaram novu temu.
Imam blizance stare 7 mjeseci: R. spava super i po danu i po noci, a L. se tesko uspavljuje (na rukama) a nocu se budi ponekad i svakih sat vremena. Najcesce pocne jako plakati jos u snu, mi ga onda dignemo i nosimo, ponekad nahranimo. Vec se bojim da s L. nesto nije u redu, no pedijatrica samo kaze da nas mali iskoristava i da ga jednostavno prestanemo hraniti i nositi po noci pa ce se i on prestati buditi. Mi to ne mozemo jer je L. u stanju urlikati do besvjesti.
Moje je pitanje za vas majke s djecom koja se slicno ponasaju: jeste li obavljale kakve pretrage i sto na sve to kazu vasi pedijatri, odn. neki drugi specijalisti kod kojih ste djecu mozda vodile? Meni na pamet padaju svakakve dijagnoze, vodila bih ga na EEG, nabavila sam kontakt lijecnika koji se bavi homeopatijom... Ma ne znam sto bih, svo ovo nespavanje puno bih lakse podnosila da se ne brinem da mali ima nekakvu dijagnozu poremecaja spavanja ili vec slicno.
Unaprijed hvala na vasim iskustvima!
![]()