Malo si off topicdaisy may prvotno napisa
![]()
znaš što će ti sada živahna ribica reći, zar neAngie75 prvotno napisa
![]()
ne treba pisati
![]()
sofke, preporučam dokumentarac Supersize Me! - Michael Moore. Svaka čast ako se nakon toga vratiš sa istim stavom. Biti ćeš živahna ribica kao jel' ja![]()
ma daj, jesam?! :shock:Balarosa prvotno napisa
više od pola postova je OT, pa nikom ništa,
a i sviđa mi se kud je rasprava krenula.....![]()
Rasprava se razmahala....Nije tu mjesto pizzi i Pago sokovima...
Ma, ja samo želi sjesti u kafić, a da pri tom mi ne ide dim u lice. Bez nekakvih rasprava oko propadanja kafića, povećanja nezaposlenosti, pitanja djece u kafićima, rasprave o popijenim kavama i sl. Baš sam prizemna i uskogrudna. Ne želim udisati tuđi duhanski dim.
Stvarno ne kužim kaj tu pušaćima nije jasno. Ja njih ne diram, iskreno, nije me uopće briga za tuđe navike. Sve dok meni ne smrde. Zašto bi ja trebala trpiti smrad i duhanski dim? Neka puše dom ako žele.....
Pošto se ja osobno sigurno ne hvalim zdravom prehranom /znaju cure koje me znaju s FB) moram priznati da je to i meni komično.
No, koliko sam ja registrirala - 98% forumašica hrani sebe i djecu isključivo zdravo, smatra da je smoki najveće zlo modernog svijeta, većina je 24h dnevno s djecom, u kafiće ne idu nikad, i moj favorit - sve dobiju po 5kg u trudnoći.
icyoh prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
A koji onda šok doživiš kada neke skužiš u RL, a ono totalne suprotnosti onome što pišu.![]()
Ja se iskreno nadam za neke forumašice da su u RL totalna suprotnost onome što pišu, jer ako nisu, onda su alienke ili nadžene-nije mi simpatična niti jedna navedena kategorija![]()
Joj Svimbalo, moraš bacit udicusad ću se ja (ponovo) izjest jer ne znam tko.
Samo svracam reci da imam pozamasan visak kilograma, a zdravo se hranim i ponosno cu se, ako treba, pre*eravati tim stavovima. Zasto svracam, eto.. zato sto i mene smetaju licemjerni, ali bogami i ovakvi stavovi. UN dijete i slicno me ne zanimaju. A zasto imam visak kilograma? Zato sto prije nisam poznavala prehranu i stavove koji su mi sad dragi.
Za kafice i slicno mi je, zapravo, svejedno. Ako nema terase, ionako tamo, u principu, ne zalazim. Mozda sad bude bolje, tko zna.
Icy, ne referiram se ni na koju određeno, opći opis sličan tvojem opisu takvih (onom sa smokijem) + što ubacujem tu i one koje NIKAD nisu podigle glas na dijete (koje je starije od godine dana), a spremne su stavljati ove/ :shock: smajliće na sam spomen pec po ručici.
Ne pamtim nickove, ali sjećam se takvih postova...
konkretno, ovoj pušačici nije jasno boldano, zar baš "ć"Deaedi prvotno napisa
![]()
![]()
ne kenjaj, zar baš moraš bosti ranu (dobila 18 kg i još se nisam, nakon 2 g. vratila na svoju težinu - možda zato i pušim, tko znaicyoh prvotno napisa
)
E pa kad već uništismo temu oftopikom-ja sam dobila samo 9 kg u trudnoći, ali zato jer mi je prva tri, četiri mjeseca bilo konstantno zlo, pa nikako da vratim apetit, pa sam u 7. mjesecu trudnoće imala samo + 1,5 kg u odnosu na (pozamašnu) predtrudničku kilažu. Ostatak od 7,5 kg nakupila u zadnjih mjesec i pol-pa ti vidi koliko bi to bilo da sam otpočetka išla tim tempom![]()
[quote="elin"]konkretno, ovoj pušačici nije jasno boldano, zar baš "ć"Deaedi prvotno napisa
![]()
![]()
A cuj, ja sam ti kombinacija purgerke i zagorke, jel treba kaj vise objasnjavati![]()
Sve dok moje č i ć nikoga ne ubija ko duhanski dim, ne brinem se oko toga u forumskoj komunikaciji.![]()
Bolja sam, dobila puno više.elin prvotno napisa
![]()
Sjećam se da mi je bilo muka postati na topicu "koliko ste kila nabacile" - ono sve, graciozne trudnice 38tj +3kg.
Nakon bacanja pogleda na topic o braku dodajem i da smo tu sve poštene, vjerne žene![]()
Joj da, obožavam ovakve smajlićeSvimbalo prvotno napisa
:shock: . Čovjek bi rekao, brate mili, da si ubila nekog, a ja ono, napišem da sam sinoć vikala na muža.
zato što puše, pa im ne treba dodatni sexicyoh prvotno napisa
![]()
Ili da se bacimo u provjeru
Evo ti, konačno :D , argumenta protiv zakona: lakše održavanje braka i manje nevjere
8)
drage zene, al' se zakuhao ovaj topic![]()
hvala onima koji su me shvatili, hvala onima koji su me citirali.
kao sto je svimbalo pretpostavila, ja sam samo opisivala ono sto vidim oko sebe, bez ikakve namjere da sudim ovako ili onako.
pa da opisem jos i ovo:
kada je njemacka rijesila uvesti zakon o nepusenju, prvo smo naravno svi smatrali da je to nemoguce IKAD sprovesti, da ce mozda cak doci i do socijalnih nemira itd...
kao sto je poznato, do socijalnih nemira nije doslo, a najveci broj gradjana se uredno pridrzava novog zakona. medjutim, postoje neke regionalne razlike, i one su stvarno zanimljive.
na primjer, ako posjetite kafane, restorane i javna mjesta na jugu zemlje (minhen, freiburg...) - dakle gradove gdje skoncentrisan najveci dio kapitala i bogatstva ove drzave, tu se zakon strogo postuje i sva buka oko pusenja-nepusenja se cini kao da se nikada nije ni desavala...
sa druge strane, ovdje na sjeveru gdje je vise prisutan proletarijat, kreativnost, stranci etc, tu frka i borba izmedju pusaca i nepusaca u sustini jos uvijek traje! jer - dzaba zakon kad nema ko da ga primijenjuje u tolikim kafanama i (sto je najvaznije!), cak i kada bi bilo dovoljno policije da kontrolise pusenje, mnogi ne bi imali pare da plate kaznu koja je propisana, i eto drzavi dodatnog troska!
ma bilo je stvarno smijesnih momenata u berlinu kada je zakon o nepusenju tek stupio na snagu: mnogi kafici su, u strahu da ne izgube musterije, stavljali ispred radnje table sa natpisima - imamo odvojene stolove za pusace (sto je smijesno - kao kada bi neko u bazenu dozvolio da se piski, ali samo na jednom odredjenom mjestu)
pa je onda u neko doba krenula trka ko ima bolje uslove da ponudi ugrozenim pusacima...
na kraju, vecina kafica je izbacila pusace ispod pecurki-grijalica ispred radnje, ali je onda izracunato da one trose toliko plina, da prave vecu ekolosku katastrofu nego ikakav duvan!?! :shock:
sada je 'ravnoteza' postignuta na taj nacin da neki dijelovi grada naprosto imaju vise 'polu-pusackih' kafana, i to tolerisu obje strane...
dakle-zna se, ako si nepusac u odredjene kneipen ne ides vise, i obrnuto (ako si pusac, ostanes u svojoj stamm-kneipe i ne ides unaokolo...)
mozda je i to neki kompromis...
Ja sam osobno veeeliki nepušač, tata mi je umro u velikim bolovima, upravo zbog pušenja. I mrzila sam to pušenje od malih nogu, oduvijek su mi se gadie i cigarete, i dim, i opušci, i pepeljare, i onaj odvratni smrad sto dolazi s cigaretama, pušačima, pušenjem. A najviše me dan danas smeta ona nemarnost pušača prema nepušačima, prema djeci, trudnicama, ma bilo kome. Toliko su mi licemjerne sada, nakon ove zabrane, žalopojke pušača, kakva je ovo demokracija, još malo pa nećemo smjeti ni jesti šta hoćemo, ni disati, i sl. Jelom, disanjem, i sl. ne štetite nikome drugome nego sebi, ali cigarete bogme donose puno zla svima koji su u kontaktu s pušačima. Ja imam kolegicu na poslu koja, unatoč zabrani, i dalje puši na radnom mjestu, meni pod nos, ali iz poštovanja prema njoj jer puno starija od mene, ne želim joj prigovarati ili sl. I sada, tko je tu lud, zar ne bi od nje bilo u redu da ne puši? Zar ne bi bilo normalno da je njoj neugodno, a ne meni?![]()
elin prvotno napisa
da..upravo zbog toga mozemo optuziti svaku mamu koja zivi u centru da ako sece svoje dijete u kolicima isto truje preopasnim razinama ugljicnog monoksida koji se u najvecoj koncentraciji pojavljuje bas u razini djecjih kolica...halo ljudi????
Mene zanima nešto drugo, naime, shvatila sam da većina vas koje pušite, to ne činite kod kuće dok ste u istoj prostoriji sa djecom, dakle svjesne ste štetnosti tog dima i tu ne igraju svi argumenti o zatrovanom zraku/vodi/hrani itd, dakle bez obzira na to što su ta vaša djeca izložena raznoraznim oblicima trovanja u životu, vi im svejedno ne želite priuštiti još i trovanje dimom cigareta.
Zašto bi onda trovali druge ljude i tuđu djecu u nekom restoranu?
x. Baš me zanimaju odgovoriSvimbalo prvotno napisa
.
Ja nisam za to da se truje itko po restoranima ili zatvorenim prostorima.
Ali maaajke mi, idete mi na živce s dimom koji vam smeta i na terasi.![]()
Meni dim smeta i u zatvorenom, a bome i na otvorenom - pa dim je dim, kvragu. A uvijek baš nekako dođe do mog nosa.
piplica pgodila u sridu.![]()
Kao bivša pušačica najrađe bi hodala okolo i vikala koliko su cigarete zlo,zlo,zlo (jer to ZNAM).(al bi ispala samo luđakinja
)
AM, a u čemu je razlika? sjediš na terasi, netko sjedne za susjedni stol i dimi ti pod nos.
dođeš s djetetom u park, staneš kraj penjalice a mama do tebe dimi li ga dimi. sjedneš na klupu, spustiš dijete na pod a ono nakupi punu kanticu čikova. super!
x. A živciranje - uvijek je prisutno na obje strane, evo, mogla bih reći da mene živicira kako to neko ne može skužit da dim smeta u kojim god okolnostima, drugoga živcira sad to nešto oko nepušenja, pa još i na otvorenomems. ivy prvotno napisa
.
A ja ipak potpisujem AM![]()
Podsjećam na svoj moto da su i pušači ljudi-dajte nam bar to pravo na pušenje na terasi nemojte osporavati, pliz![]()
Pa na pitanje sam ti odgovorila, a tiče se pušenja u zatvorenom prostoru: protivnik sam pušenja u zatvorenom prostoru, slažem se i podržavam, kako kod sebe doma, tako i bilo gdje drugdje.
Ma mislim, u čemu je razlika... pa tebi je nema jer te ne zanimaju razlike, ja razliku vidim.
U zatvorenom zadimljenom prostoru si svakako pasivni pušač, na vanjskoj terasi to jednostavno nije istina.
Gledajte, pušački maniri su kao i sve ostalo - stvar osobne kulture.
Ja ne pušim u tuđem stanui jednako kao ni u svom, ma koliko domaćini pušili i nudili mi. Ne mogu im uzvratiti istom mjerom, a bez cigarete par sati mogu.
Tako isto ne bih čikala uz tobogan jer, ili se igram s djetetom ili pušim, nemrem raditi sve odjednom, majku mu staru.
ALi da se bunite i na pušenje na terasi birca, e pa svašta.
Zabranjeno je pušenje u bircevima. OK, poštujem zakon.
Ovo ostalo mi je, bez uvrede.
![]()
svimbalo, pušači su ljudi baš kao i nepušači. samo što se ipak svi rađamo kao NEpušači a pušači postajemo po vlastitom izboru. koji se u ovom slučaju htio-ne htio nameće drugima.
Ja pokušavam biti simpatično duhovita, nemojte me ozbiljno shvaćati, jer mi pušači ustvari nismo ljudi, mi smo samo hodajući čik bez osjećaja odgovornosti
Potpis.ms. ivy prvotno napisa
Pusaci nas bas teroriziraju sa svojim pusenjem, nije mi jasno zasto i kako to ne kuze...Tko zeli, neka pusi, ali doma, u svoja 4 zida.
Dalje, zasto traziti razumijevanje drugih i stalno opravdavati tu svoju slabost drugima: Moram zapaliti, joj, ne mogu bez cigarete, molim vas, mogu li zapaliti.... To mora da je isto dosta frustrirajuce, hocu reci, stalno moras ocekivati neko razumijevanje od druge strane. Koja pak iz nekog sazaljenja onda istrpi tu cigaretu.
evo jos jedne ludjakinje kojoj se otvorio novi svijet mirisa (i smradova) nakon sto je ostavila cigareteDijana prvotno napisa
![]()
ali fakat me smeta. uzasno me gusi.
bas kao i smrad kamiona u trudnoci.
i danas sam hiperosjetljiva na njih.
i kao klinka mogla sam roniti na dah ohohoh.
pa sam sa 25 mogla 3 zamaha a da ne ostanem bez zraka.
sad mi je kapacitet pluca opet na starom.
i nek mi netko ne veli da to nije zbog cigareta...
AM, slažem se da je (ne)pušenje na terasi kafića i uz tobogan stvar (ne)kulture. kamo sreće da svi pušači razmišljaju kao ti - ne bi mi se dijete svaki dan u parku najelo čikova.
a djecji parkovi?AdioMare prvotno napisa
davno sam ih spomenula.
i ti imas osobnu kulturu i sigurno ces na terasi, kad vidis da tvoj dim ide direkt na nekoga, pomaknuti cigaretu ili se okrenuti.
vecina nece.
ili nece imati gdje od 4 mjesta za 8 stolova oko tebe pusi nih 70% i opet imas oblak dima.
i ti sigurno neces dopustiti da na tram. stanici tvoj dim ide u tudje dijete. neke to nece dirati. niti ces zadnji dim iz pluca ispuhati u tramvaj u kojeg ulazis.
tako da nije bas svejer nisu svi AM
![]()
Ima li zainteresiranih za odgovaranje?piplica prvotno napisa
Ma kužim, kako ne bih kužila.Deaedi prvotno napisa
I poštedjet ću te bilo gdje svog pušenja osim na terasi birca.
Jer ti tamo ne moraš biti jednako kao ni ja. Ili moraš. Kao i ja.
Leo, znam ja da ima svega.
Nema mi odvratnijeg nego vidjeti pušače kako čikaju na ulazu u bolnicu na samom stepeništu iako je na vratima naglašeno da je zabranjeno.
Ma, to ti nitko ne mora ni reći da je zabranjeno, neke stvari ti i samom mogu biti degutantne.
Evo, ja ću - iako sam već navela da je to good point, pa samim time priznala da prihvatljivog odgovora nema, ipak ću se ponovno pozvati na austrijski model, po kojem bih, kad sam sama (tj. bez djeteta), odabrala pušački kafić, u nadi da tamo neće sjediti i na to "prisiljeni" nepušači, nego samo oblakom vlastitog dima zavijena ekipa. Tako ne bih extra trovala nikoga.
U situacijama kad sam s djetetom ili nepušačkim društvom, odaberem nepušački kafić-i svi sretni, zar ne?
Uletješe ina i AM; odgovor je bio za piplicu i vertex
Ina-![]()
BTW, Ina, za svaki slučaj (da ovajne bi bio uzalud potrošen)-bila sam ironična
![]()
Tko dobro barata ironijom, joj što ga volimSvimbalo prvotno napisa
!
AM, ali ako smo obje tamo, dakle pusac i nepusac, pusac je taj koji trazi da mu se dopusti da radi nesto sto smeta nepusacu. Nepusac ne dimi, pusac da. U tome je razlika: nismo jednake. Jedna od te dvije osobe ima jednu neugodnu naviku koju bi drugi trevbo trpjeti. A ne zeli.AdioMare prvotno napisa
odredjeni pusaci poznanici/prijatelji, a roditelji su, doma idu na balkon 8)vertex prvotno napisa
Nemam nista protiv pusaca (to je osobni izbor), ali meni dim smeta uzasno, a volim ispijati kave u kaficima (bez djece) i zato je meni super sto vise nema pusenja u kaficima. Jos bi zabranila i pusenje u djecijim parkovima, bez uvrede pusaci, ali obazrite se po svakom djecijem parku i vidjet cete bar nekoilicinu roditelja koji puse. Najgore mi je kad vidim nekog kako cuva dijete na toboganu jednom rukom, a u drugoj drzi cigaretu.
Znaci doslovce treba staviti tablu zabranjeno pusenje a to znaci da treba potrositi jos ne znam koliko novaca za upozorenja, da bi mnoge prislili da ne puse u blizini djece. Zato cigarete trebaju jos poskupiti.
samo nije u pitanju navika, nego ozbiljna ovisnostDeaedi prvotno napisa
Svimbalo, ovaj dio posta je direktan odgovor (ili rječito odsustvo odgovora) na direktno pitanje. Molim da mi to ne pokušavaš zakamuflirati u nekakve modele!Svimbalo prvotno napisa
AdioMare, ja bih se zaklela da si baš ti jednom pisala kako ti još više od pušenja u zatvorenom smeta kad ti na čistom zraku vjetrić nosi nečiji dom prema tebi. Valjda sam ipak nešto falila.