Vidi rezultate ankete: Odlazite na mjesta na koja dosad niste?!

Glasači
113. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • ne

74 65.49%
  • da

39 34.51%
Stranica 7 od 10 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 491

Tema: Zakon o nepušenju......

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Vertex, ja bih ipak model

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne može!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    samo nije u pitanju navika, nego ozbiljna ovisnost
    Ma daj? :shock:

Deaedi, meni smeta i kad netko kopa nos, ježi ga, gadi mi se jest. :/
    Ponavljam, ok sam s tim da se ne puši u zatvorenom prostoru gdje je nepušač pasivni pušač, ali to što nekome smeta moja navika negdje gdje mu ne može nauditi (a pazi, dozvoljena je!) me tjera da ti odgovaram ovako kako odgovaram.
    Neću te zapušavati niti ispred ambulante, niti ispred HNK, niti na tramvajskom stajalištu. Posebno ti neću dijete zapuhivati dimom na dječjem igralištu. Dijete tamo mora biti, to je njegov prostor i samo krebil to ne kuži.

Vertex, vjerojatno si pročitala da mrzim čikove na plaži. Onako kad si lijepo prostrem ručnik, legnem, a ispod nosa mi stoji desetak čikova zabijenih u pijesak.
    Kad smo kod toga što meni smeta, smeta mi i kad mi sin (nepušač) dođe doma nadrogiran i smrdljiv od tog silnog birtijaškog dima, dapače, i ja sama, bez razlike. Uopće nisam protivna ovom novom zakonu, nigdje to nisam napisala i nikada rekla.
    A sad kad vidim da vam smeta i moje pušenje na otvorenom, predviđenom za to prostoru, bez obzira što "vam" ne pušim na dječjim igralištima ili dok čekam tramvaj, pa ja stvarno ne znam što bih rekla. :/

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kod mene je upravo navika u pitanju, nepušim i po cijeli tjedan, mogu danima bez da zapalim, ni ne pomislim na cigaretu...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

AM, meni ne smeta tvoje pušenje na otvorenom (trept, trept )

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Prootiv sa pušenja, strašno mi smeta i došlo je do toga da čak ne idem u goste kumi čiji dečko ne vadi cigaretu iz usta (jer smrdim kao pepeljara).
    Dok sam bila malada i izlazila, prag tolerancije mi je bio puno viši, iako me i onda dim iritirao.

Zakon pozdraljam i smatram da nema opravdanog argumenta za pušenje u zatvorenom prostoru.
    No tu bih stala na loptu. Pušenje na otvorenom (tu naravno izuzimam dj.park ili terasu restorana na kojem se ruča) mi zaista ne smeta. Mislim, da ne očekujem od pušača da nestanu s lica zemlje.
    Smeta mi jedino nekultura kod pušenja (na otvorenom) - znači dimljenje u društvu djece, na mjestu gdje se jede, bacanje čikova... Naročito kad u Dalmaciji (u ostatak Jadrana idem rijetko pa ne mogu komentirati) kad vidim da netko baca upaljeni čik kroz prozor. Najradije bi mu ga... da ne budem prosta

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A mene najviše od svega smeta pušenje na stanici vlaka, tramvaja, autobusa. Posebno ujutro, nema mi gorega nego kad mi netko puše dim u lice, pa još kad malo sjednem na stanici a kraj mene se ulogori netko sa cigaretom. I u dječjim parkovima mi je pušenje katastrofa, i radi dima, i radi smeća, i radi toga što postoji realna opasnost da se dijete speče na nečiji čik.

( Ja sam inače povremeni pušač - tu i tamo zapalim cigaretu, obično navečer na balkonu.)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    samo nije u pitanju navika, nego ozbiljna ovisnost
    Ma daj? :shock:
    pa problem je u tome što je u pitanju ovisnost
    oni kojima je to još navika koja još nije prešla u ovisnost, nemaju 'problem' msa novim zakonom
    jer ne osječaju krizu i jedva čekaju pauzu da odu popušit cigaret tj. ubrizgat dostatnu dozu nikotina

navike se lako mjenjaju
    ovisnost... to je borba

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    AdioMare, ja bih se zaklela da si baš ti jednom pisala kako ti još više od pušenja u zatvorenom smeta kad ti na čistom zraku vjetrić nosi nečiji dom prema tebi. Valjda sam ipak nešto falila.
    Nisi morala faliti!
    Ja sam do prije 6 mjeseci bila nepušač, vrlo moguće da sam to napisala.
    Ali moram reći da mi ovo cjepidlačenje s djecom po birtijama (ma i bez djece, sa ovim sada postojećim zakonom) stvarno ide na živce.
    Možda sam ja samo drugačiji čovjek nego vi ostale?
    Kada znam gdje što mogu očekivati ja to prihvatim i uzmam najbolje moguće za sebe i dijete ili ne prihvatim.
    A da bih sad išla odrasle ljude, ovisnike, bolesnike , ljude koji bi slobodno mogli pušiti samo na psihijatriji :shock: protjerivati sa otvorenih terasa e da bi meni srce bilo na mjestu - ne bih.
    U birceve nikada nisam vodila djecu pa možda zato. Mi smo se hranili zdravo u jedinom (do negdje prije) nepušačkom restoranu za djecu MC Donalds'u i jeli sladoled na Bundeku ili Prisavlju. Sad vidim da se i tamo puši.. :/
    I tu vidim problem: u nepostojanju nepušačkih restorana i vani i unutra.

Mislim, da ne očekujem od pušača da nestanu s lica zemlje.
    E, pa ovo pokušavam cijelo vrijeme reći.
    Valjda će ovaj malo rigorozniji zakon nego do sada dati neke plodove. Imajte razumijevanja.

Znam i zašto. Ti u Splitu, ja u Zagrebu.
    Ali zato smeta Deaedi.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Grubi, kao pušačici u svim oblicima i bivšoj okorjeloj, i nekolikogodišnjoj nepušačici, i kontroliranoj pušačici vjeruj mi: NEMA TU KRIZE.
    Kakva crna kriza?
    To su gluposti za malu djecu.
    Nema onoga tko se ne može par sati strpjeti bez cigarete, ako želi.
    AKo ne želi to nije kriza, to je sebičnost i bezobrazluk.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako navratiš, sjest ću s tobom na terasu i neću niti grintat kad zapušika u mom smjeru!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Zašto bi onda trovali druge ljude i tuđu djecu u nekom restoranu?
    sorry, ne mogu ti baš pomoći, ja sam i u kafićima uvijek pitala ljude okolo da li smijem zapaliti, ako sam vidjela da netko ne puši, a ako sam vidjela dijete maknula sam se dalje i uvijek pazim da dim ide dalje od onih koji ne puše (iako, jako malo takvih znam). Vani ne pušim. Da se znamo, budući ti ne pušiš, da mi dozvoliš zapaliti vidjela bi super scenu - kako oko moje glave uvijek maše jedna ruka ili kako uzimam dim i onda okrećem glavu kako bi ispuhnula (tako sam uvijek radila kad sam bila na kavi sa jednom frendicom koja ne puši) 8)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Ako navratiš, sjest ću s tobom na terasu i neću niti grintat kad zapušika u mom smjeru!
    Dok budemo kafenisale sa zadovoljstvom ću se odreći te uši.
    Ti ćeš mi biti odličan razlog!

Kvragu i moje birtijašenje, a birtijašim ravno pola sata u jutro prije posla (i to s ostalim kronerima ) jerbo poštujem zakon o nepušenju na poslu.
    Pa sad još i terasa birtije!
    Zle li sreće

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a dobro, od kud vama svi ti primjeri ljudi koji puše po parkovima sa djecom, ja idem sa malom po parku (i svom u naselju i u Maksiću bila i na Bundaću) i nikada nisam to vidjela. Zato imam takvih kronera u zgadi da puše u liftu :? - pa k vragu, zar baš u liftu, to fakat ne kužim. A lift se teško izrači, jer nema kud dim.
    Apropo ljudi koji žive u centru Zg. - to je fakat koma. Imam frenda koji živi u stanu na "zelenom valu" - taj svake godine farba stan jer su mu nakon 6 mjeseci zidovi crni kao ugljen - lik je nepušač i ima sjenu na plućima (doktor mu isto rekao da prestane pušiti).

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

by the way, jučer gledala dnevnik na Novoj: obrtnici najavljuju štrajk. Već sad govore o gubitcima. A komentari na to?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni su malo bezvezni ti primjeri: umro od raka pluća, a nije bio pušač ili umro od ciroze, a nije bio alkoholičar, kao da to zdravstveno opravdava prekomjerno pušenje ili pijenje.
    Ja pušim i ne zavaravam se.
    A pušača po parkovima, WC-ima (da, da, uđe s čikom pišat) i onih koji ti ispuhuju dim u lice kada sjede preko puta tebe ima, nemo'š reć.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Zakon pozdraljam i smatram da nema opravdanog argumenta za pušenje u zatvorenom prostoru.
    No tu bih stala na loptu. Pušenje na otvorenom mi zaista ne smeta. Mislim, da ne očekujem od pušača da nestanu s lica zemlje.
    Smeta mi jedino nekultura kod pušenja (na otvorenom) - znači dimljenje u društvu djece, na mjestu gdje se jede, bacanje čikova...

Popisujem.

Ne smeta me čak niti kada roditelji na dječjem igralištu zapale, lijepo sjednu na klupicu, prate djecu pogledom i u miru popuše tu svoju cigaretu.
    Naravno, sve dok ne otpuhuju dim drugima u lice i cigaretu ne ugase na tu istu klupicu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja moram priznat da mi stvarno birtijašimo, i to praktički isključivo s djecom. Sami izlazimo relativno rijetko, a onda mi je kafić zadnja opcija. Radije neki klub ili restoran, kino.
    Mi se redovito nalazimo s prijateljima s djecom, pa i ako je to Marjan, i ako su neke dječje skakalice, ili kupanje - uvijek je i kava. Često se nađemo u gradu, to je onda šetnjica - i kava. Centar Splita je zapravo dječje igralište, djece je krcato, nema prometa, riva je široka, društvo je ili dogovoreno ili se nađe na licu mjesta.
    Zimi je popodne već mrak, ali se često svejedno prošeta po gradu. Nema sumnje da ćemo sad svi skupa i sjedat na nekakve kavice ili zalogajčiće u toplo i nezadimljeno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sve se manje bojim za ugostitelje. Dograđuju se terase naveliko... Na pješačke zone, staze... ma sve se pitam kada će se i stabla početi vaditi

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    a dobro, od kud vama svi ti primjeri ljudi koji puše po parkovima sa djecom
    Imaš jednu u mom kvartu.
    "Markooooo, dođi mama da jabuku, ne možeš jest čokoladu" - kaže s cigaretom za zubima i baca prezirni pogled na mene koja ližem sladoled.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svi dječji parkovi u mom kvartu puni su čikova, i veliki broj ljudi koji dolaze sa djecom u park puši u parku. NEdavno je otvoren jedan novi parkić, vrlo je mali i natrpan spravama, i stvarno bude velika gužva u njemu popodne tako da je opasnost da se dijete opeče na čik velika.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a gle cure, dođite kod mene u kvartovski parkić (jest da je mali, ali gdje ima volje stanu svi ), lijepo ćemo se družiti sa klincima i garantirano nitko ne puši (čak niti ja, dobro, nije čak jer ja po vani inače ne pušim)

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Čikova stvarno ima posvuda - u parkovima, igralištima, na cesti, nogostupu... To nisam ni kužila do nedavno od kad mi je mlađi ozbiljno prohodao i naravno da mu je uvijek najdraže pokupiti čik s poda i ravno u usta :shock:
    E, to mi je stvarno postala paranoja - ajde da stavi listić ili čak komadić zemlje ili kamen u usta, ali nečiji čik Prestrašno! A ima ih stvarno svugdje u gore navedenim mjestima i u ogromnim količinama. Zato kad smo vani ja mu trpam dudu u usta pa bar tako ništa drugo ne stavlja u usta - i naravno stalno sam nagnuta nad njim i pokušavam mu nešto drugo utrpati u ručicu (lopaticu, igračkicu, lopticu), ali ne- čikovi su najzanimljiviji :/
    Zaista ne kužim - jel' postoji način da se ti čikovi ne bacaju posvuda? Što kažete na to, pušači?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivorka prvotno napisa
    Zaista ne kužim - jel' postoji način da se ti čikovi ne bacaju posvuda? Što kažete na to, pušači?
    Naravno da postoji.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    Naravno da postoji.
    To s bacanjem čikova mi je isto kao i bacanje npr. kauguma - stvar kućnog odgoja koje bih ja osobno sankcionirala izuzetno oštro - 2000kn po čiku/žvaki. Pa bi država popunila proračun, a i možda bi se naučili kulturi ako nas se opali po džepu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Opet ja, dežurni telefon
    Dakle, čikovi posvuda nisu stvar pušača as such, nego NEKULTURNIH pušača. Ja uredno ugasim cigaretu, pa je lijepo odnesem u koš za smeće. MM je još finiji-uvijek u šetnje nosi praznu bočicu s malo vode i onda u istu trese pepeo i baci popušenu cigaretu. Samo me sad nemojte prozvati da tako lišavam nekog sirotog prihoda od 0,50 kn jer takvu bocu izvučenu iz smeća ne može vratiti u dućan (a i nije ekološki)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Opet ja, dežurni telefon
    Dakle, čikovi posvuda nisu stvar pušača as such, nego NEKULTURNIH pušača.
    Upravo to. I ja zgasim i bacim u koš i ne volim kad se sve pušače obilježava ko smrdljive, nekulturne bacače čikova koji drugima pušu dim u lice.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Što kažete na to, pušači?
    kažem na to da ne znam o čemu pričaš i da ne pušim po vani, pa posljedično ne bacam niti čikove. A veliš list koji je možda zapišala mačka, pas ili posrao golub je o.k. da klinac stavi u usta?

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Opet ja, dežurni telefon
    Upravo to. I ja zgasim i bacim u koš i ne volim kad se sve pušače obilježava ko smrdljive, nekulturne bacače čikova koji drugima pušu dim u lice.
    Evo - tu je bit našeg (ne)razumijevanja između pušača i nepušača na ovom forumu - ja cijelo vrijeme razmišljam upravo o NEKULTURNIM pušačima i imam osjećaj da njih ima puno i da su posvuda i da su zaista brojni jer sam svaki dan svjedokom njihove nekulture i loših navika (bacanja čikova po parkovima, puhanja dima u lice, pušenja kraj djece i trudnica i da ne nabrajam već sve do sada navedeno...).
    I zato je taj zakon o nepušenju dobar jer se odnosi na sve pušače i njih miče iz restorana, kafića i ostalih mjesta na koja rado navraćam sama ili s djecom.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Opet ja, dežurni telefon
    Nekulturnih ljudi uopće, ne isključivo pušača.
    Pada mi na pamet da isti bez pardona odbace i papirić, najlon vrečicu ili bilo što drugo.
    Možda ne čiste ni drekec iza pesa? Možda svašta nešto..

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I zato je taj zakon o nepušenju dobar jer se odnosi na sve pušače i njih miče iz restorana, kafića i ostalih mjesta na koja rado navraćam sama ili s djecom.
    Pa i meni je drago da postoji taj zakon no bilo bi mi puno draže da se ograničio na kafiće za pušače i kafiće za nepušače. Za restorane mi je razumljivo da pušenje nije dozvoljeno niti u jednom od njih al kafići su se mogli podijeliti. No i mene ljuti stav da se i na terasama kafića treba zabraniti pušenje

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

No i mene ljuti stav da se i na terasama kafića treba zabraniti pušenje
    Ja terase puno lakše riješavam (ako nisu prepune, jelte ) - prvo gledam od kud vjetar puše i nastojim se smjestiti za stol koji je krajnji u smjeru puhanja vjetra tako da dim ne dopire do mene. Ako to nije moguće - bad luck - tad ću se samo kratko zadržati na terasi ili neću ni sjesti. A da smeta dim na terasi - smeta, a da je to ipak kakav-takav kompromis u cijeloj toj priči oko nepušenja - je - pa onda neka terase ostanu to neko utočište za pušače jer u tom slučaju nepušači mogu izabrati i ući u kafić gdje je sve nezapušeno (ipak postoji izbor).

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ako smijem, a oko čega mi to već cijelu 7. stanicu?
    Još dok smo se prepirale argumentirano, ajde, ali ovo sa čikovima po travi :? Kao da po travi nema: smeća, razbijenih flaša, govana (što ljudskih, što pasijih, što ostalih živina), bljuvotina, ručkova koje škvadra baca sa prozora jer im je teško smeće baciti u kontejner, kruha jer hrane golubove itd. Pa su sad čikovi u travi problem :?

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

...i iz kafića ih je izbacio na klupe i parkove da mogu još više i u večem broju bacati čikove po ulicama. Tamo su barem imali pepeljaru
    (naravno da mislim na nekulturne pušače).
    Restorani i ostala mjesta ok, ali za kafiće se i dalje ne slažem.
    Neka fino bude kafića za pušače i za nepušače.

Već sam rekla da sam kao pušač bila izuzetno obzirna prema nepušačima i da sam danas kao nepušač obzirna prema pušačima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

razbijenih flaša
    Ovo mi je strava i užas, uistinu, u parkiću iza kuće nema šanse prići zbog flaša .

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajmo mi napraviti nešto korisno, umjesto sad već bezvezno čavrljanja na ovoj temi: zapazila sam kod Suncem.m. da možeš otići na peticiju Rode protiv nacrta Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Pročitajte. Ja potpisala i pridružila se peticiji.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

da, ina ziher nije potpisala

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    da, ina ziher nije potpisala

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj i meni je lift najgora kategorija. kad idem kod staraca s klincima, otvorim vrata od lifta i zapuhne me smrad, pa dode mi da nekog zadavim. 500 puta sam stavljala ljubazne obavijesti da molim da se u liftu ne pusi i netko ih uredno skida

a za birtije, pusacke i nepusacke--mislim da ne bi islo, jer bi opet svi izabrali da se kod njih smije pusiti--osim eli's-a u ilici. i opet ista prica. ponekad je ovo jedini nacin, iako ne mislim da se bas previse pusaca zapitalo--pa zar je moja navika stvarno toliko nezdrava i ugrozava druge da se donose ovakvi drasticni zakoni.

btw, ja sam potpisala peticiju

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A to sa pušačkim i nepušačkim birtijama - ma kad bi se ljudi malo potrudili išlo bi.
    Npr - u određenom dijelu grada može biti neki broj birtija za pušače koje moraju zadovoljavati super turbo ventilacijske uvjete.
    Napravi se natječaj. Ko zadovolji otvara kafić za pušače.
    I još lupi da taj kafić mora plaćati nešto veća neka davanja - tipa jače zdravstveno konobarima i sl.

A ako neko sad kaže - onda će ovi nepušački kafići bit prazni, e onda definitivno zakon o ne pušenju u birtijama ne štima .

Ma ja sam super sretna što više ne pušim i naj radije bi da svi prestanu pušiti i trovati i sebe i druge. Ali kad se sitim koji mi je gušt bio sist u kafić sa ekipom i zadimit koju...... uh.

ajmo mi napraviti nešto korisno, umjesto sad već bezvezno čavrljanja na ovoj temi: zapazila sam kod Suncem.m. da možeš otići na peticiju Rode protiv nacrta Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Pročitajte. Ja potpisala i pridružila se peticiji.

Citiraj mikka prvotno napisa
    btw, ja sam potpisala peticiju

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

OK, i ja sam potpisala peticiju

A vezano za nekulturne pušače, ja imam sličnu situaciju u liftu kao elin i mikka-jučer sam tražila u NN naljepnice "zabranjeno pušenje" da polijepim po liftu, ali su prodane. Imam u haustoru susjede, muškaraca i ženu, koji uredno puše u liftu, s time da ne možete ni zamisliti kako je to strašno jer je lift toliko mali da npr. moram skidati kotač s kolica da bismo stali unutra, a nema čak ni one dvije rupe - nema baš NIKAKVU ventilaciju I tako ja jedan dan zateknem tog susjeda kako izlazi iz lifta sa cigaretom, a ja s Ivanom. Beskrajno kulturno i ljubazno ga zamolim da ne puši i pozovem se na dijete (tad je bio još manji, beba od godinu dana), a on mi bahato odgovori (a BTW nije riječ o nekom balavcu, nego čovjek ima 60+ godina) "E, sad ću još više pušiti" :shock: . I što da tu čovjek kaže? TAKVE bih pušače i ja protjerala na Goli otok ili već nešto tome slično. Naravno, ispunio je svoju prijetnju, gušim se u liftu redovito, a takvome ne bi ni moje naljepnice pomogle, vjerojatno bi ih odmah bacio.
    [/quote]

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

OK, i ja sam potpisala peticiju

"E, sad ću još više pušiti" :shock: .
    [/quote]

:shock: Prestrašno. Stvarno mi je žao što takvih ljudi (ne pušača - jer to je prije svega stvar ljudskosti) ima.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Citiraj icyoh prvotno napisa
    No tu bih stala na loptu. Pušenje na otvorenom mi zaista ne smeta. Mislim, da ne očekujem od pušača da nestanu s lica zemlje.
    Smeta mi jedino nekultura kod pušenja (na otvorenom) - znači dimljenje u društvu djece, na mjestu gdje se jede, bacanje čikova...

Popisujem.

Ne smeta me čak niti kada roditelji na dječjem igralištu zapale, lijepo sjednu na klupicu, prate djecu pogledom i u miru popuše tu svoju cigaretu.
    Naravno, sve dok ne otpuhuju dim drugima u lice i cigaretu ne ugase na tu istu klupicu.
    Ovo bi potpisala

U našem malom gradu su i od prije bila 2 kafića koja su bila za nepušaće i uvijek su bili puni. Zato ne vidim problem kod zabrane pušenja po kafićima. Stvar je navike i prilagodbe. Što se pak restorana tiče e tu sam presretna što se više ne puši jer mi stvarno smeta da mi smrdi dim dok jedem.

Isto tako, iskreno se nadam da će taj zakon kroz godine donijeti do toga da se stvarno smanji pušenje i da će naša djeca biti pošteđena te ovisnosti.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Beskrajno kulturno i ljubazno ga zamolim da ne puši i pozovem se na dijete (tad je bio još manji, beba od godinu dana), a on mi bahato odgovori (a BTW nije riječ o nekom balavcu, nego čovjek ima 60+ godina) "E, sad ću još više pušiti" :shock: . I što da tu čovjek kaže?
    a što uopće reći. Da se uopće moraš dovoditi u tu sitauciju Ma gle, ja sam fakat kroner (pušim kutiju i pol na dan), ali da čovjek mora pušiti u liftu - to fakat ne razumijem. Pa jel' pripali i dok spava, pitam se :?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

X na Elin. U svemu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Iako sumnjam da će ikoga s ovog topica ovaj tekst razuvjeriti, pročitajte ga jer je stvarno O-D-L-I-Č-A-N!
    Hvala, sorcie!

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Pročitala sam ga.
    I ne, nije odličan.
    Hiperboličan je i dijaboličan.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je patetičan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bojim se da stvarno ne može promatrati svijet na isti način iz pušačko-nepušačkih cipela - reference na kao "trovanje", Arijevsku rasu (?) itd. Od mene dobija smajlić .

Stranica 7 od 10 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •