MGrubi prvotno napisa
zanimljivo da nema odgovor od pušača: želite li da i Vaša djeca puše? Hoćete li im kad navrše 18.g. kupiti prvu kutiju cigareta?
ovo je fakat bezvezno pitanje. naravno da niti jedan pušač ne želi da mu dijete puši niti će mu sa 18 kupiti cigarete. ne razumijem zbog čega u ovu raspravu uvlačiš djecu pušača. nije valjda samo zbog dojma?
no ja i dalje ne razumijem zbog čega ne mogu postojati pušački kafići. meni ova država ponekad ide na živce u smislu donošenja nekakvih kakti europskih zakona koji u tom obliku ne postoje niti u europi, pa mi se čini kao da se pravimo većim vjernicima od pape, a to uopće nije potrebno, barem što se tiče ovog zakona. bolje bi bilo da je antikorupcjski najstroži u europi a ne antipušački.
ali ne želim ja sad skretati s teme i uspoređivati pušenje s korupcijom, nego želim istaknuti da zakon nije morao biti ovakav, nego su mogli biti predviđeni kafići za pušače.
ne znam čemu bojazan da nepušački ne bi bili puni kad ima toliko obitelji s malom djecom kojima dosad nije bilo moguće ići u kafiće zbog pušenja a izjasnili su se da bi kafiće rado posjećivali. i onda bi bio i sit vuk i ovce na broju.