Vidi rezultate ankete: Odlazite na mjesta na koja dosad niste?!

Glasači
113. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • ne

74 65.49%
  • da

39 34.51%
Stranica 9 od 10 PrviPrvi ... 78910 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 491

Tema: Zakon o nepušenju......

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Citiraj icyoh prvotno napisa
    I najviše od svega ne shvaćam argument u korist pušenju koji navodi štetnost ispušnih plinova.
    jer su ispušni plinovi automobila jednako štetni, čak i štetniji, za zdravlje od dima cigarete, pa se pitam zašto je baš dim cigarete singled out, ti ne? Mene baš to zanima.
    Najjednostavnije - od automobila ljudi imaju koristi - služe kao prevozna sredstva, za brže stizanje do cilja, prijevoz robe, ljudi, informacija, hitne slučajeve i sl. Kao i većina sastavnica moderne tehnologije imaju i štetnih strana, no korist je neupitna.
    Ili predlažeš da cijeli svijet zabrani promet? I el. energiju isto, naravno

A od tuđeg pušenja osoba nema ama baš niti jednu jedinu korist. Štoviše, niti pušač nema od toga niti jednu jedinu korist (osim satisfakcije što puši naravno). Znači ne samo da nema koristi nego i šteti.

Osim toga, pravilo je da auti moraju proći testiranje. Znači postoje određena zakonska ograničenja za to. Za pušenje tek sad uvode pa se opet ljudi bune.
    (molim da se argument o podmićivanju servisa pri rađenju testiranja ne navodi jer je smiješan i nezakonit - a kako jedna osoba može podmititi za auto, tako i druga može podmititi inspektora da žmiri dok mu gosti puše).

A Elin, bez uvrede, mi kao da živimo u dva paralelna svemira. Ne kažem da ti nisi "obziran" pušač, no po svemu dosad viđenom takvi su malobrojniji. Mislim, super ako nisi nikad vidjela osobu koja puši pored trudnice (ili trudnicu koja puši), čikove po parkićima i sl.
    Apropo finih pušača, moj kolega je jučer parkirao ispred zgrade i našao 3 ugašena čika na haubi i plastične čaše kafe. Pa sad traže zabranu pušenja u krugu zgrade - na što će se opet naći netko prigovarati da ga se zlostavlja.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A Elin, bez uvrede, mi kao da živimo u dva paralelna svemira.
    a možda ja jednostavno to ne primjećujem jer me ne smeta, ne znam. U svakom slučaju, ovi tvoji argumenti o korisnosti prijevoznih sredstava zbog čega se dopušta zagađenje ispušnim plinovima automobila ti nije nekaj, jer ako će ići kako je do sada - ono što je prije nekoliko godina uvedeno u Europi dolazi sa nekim zakašnjenjem kod nas, onda će ti tako biti i sa automobilima: u V.Britaniji ti je već došlo da se ne smiješ voziti automobilom po središtu grada. U Nizozemskoj su se već orjenitrali na bicikl kao osnovno prijevozno sredstvo.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U svakom slučaju, ovi tvoji argumenti o korisnosti prijevoznih sredstava zbog čega se dopušta zagađenje ispušnim plinovima automobila ti nije nekaj, jer ako će ići kako je do sada - ono što je prije nekoliko godina uvedeno u Europi dolazi sa nekim zakašnjenjem kod nas, onda će ti tako biti i sa automobilima: u V.Britaniji ti je već došlo da se ne smiješ voziti automobilom po središtu grada. U Nizozemskoj su se već orjenitrali na bicikl kao osnovno prijevozno sredstvo.
    za zabranu prometa osobnim automobilima u centru (osim možda za stanare, ne znam kako bi oni).

Šteta što ne vidiš prednost prijevoznih sredstava - pretpostavljam da se ne voziš busom, autom, salješ poštu i sl

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Šteta što ne vidiš prednost prijevoznih sredstava - pretpostavljam da se ne voziš busom, autom, salješ poštu i sl
    ne, ja sam pustinjak, živim u paralelnom svijetu 8)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U svakom slučaju, ovi tvoji argumenti o korisnosti prijevoznih sredstava zbog čega se dopušta zagađenje ispušnim plinovima automobila ti nije nekaj, jer ako će ići kako je do sada - ono što je prije nekoliko godina uvedeno u Europi dolazi sa nekim zakašnjenjem kod nas, onda će ti tako biti i sa automobilima: u V.Britaniji ti je već došlo da se ne smiješ voziti automobilom po središtu grada. U Nizozemskoj su se već orjenitrali na bicikl kao osnovno prijevozno sredstvo.
    za zabranu prometa osobnim automobilima u centru (osim možda za stanare, ne znam kako bi oni).

razlog tome nisu bili ispušni plinovi, niti sigurnost pješaka, nego blokavanje prometa i nemogućnost osiguravanja parking mjesta
    pa su zatvorili centar za aute

bicikl funkcionira u ravničarskim gradovima koji se i trude osigurati staze za bicikle
    u Šibeniku je bicikl opasno prevozno sredstvo, naime glavne ulice su toliko uske da je opasno hodati njima uz automobile, a kamoli pokušati proći biciklom, da ne spominjem strminu grada

bicikli se puno koriste npr. u Varaždinu, a i vidjela sam ih dosta po Zg-u

'čista' prometna sredstva su: el. tramvaj, el. vlak, el. auti

električni auti (patenti za njih) postoje ,ali su povučeni iz proizvodnje
    razlog? prevelika su konkurencija naftnoj industriji
    dok bude nafte neće ih pustiti u prodaju

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    električni auti (patenti za njih) postoje ,ali su povučeni iz proizvodnje
    razlog? prevelika su konkurencija naftnoj industriji
    dok bude nafte neće ih pustiti u prodaju
    dakle, došli smo na ovo što je točno. Zašto je onda dim cigareta objavljeni zdravstveni problem. Nitko ne spori da je i ovo zagađenje zdravstveni problem. Prema tome, ne radi se o brizi za zdravlje, nego o čemu? Kako je duhanska industrija od zaštite došla u nemilost, to mene zanima? Nije da za ove probleme nisu znali i prije (ima jedan dobar film sa mojim i Svimbačevim miljenikom - vidi avatar od Svimbalo ).
    Da, Šibenik je zbilja problem za bicikliste jer je baš na brdu (skoro čitav, osim malog dijela uz luku) + uske uličice (jedva da jedan auto može proći) - tako da bi fakat trebao biti profi biciklist da se voziš tamo, s druge strane kada bi uklonili sve automobile... - kome je do zdravlja nije mu teško.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prema tome, ne radi se o brizi za zdravlje, nego o čemu? Kako je duhanska industrija od zaštite došla u nemilost, to mene zanima? .
    o pristupanju u EU
    moramo ubaciti neke njihove Pravilnike i uskladiti se
    pa pogledajte ovaj 'hitni' MPO Pravilnik

nije kod nas pala u nemilost, nego je pala u nemilost drugih EU država, ipak lječenje oboljelih od posljedica pušenja (i pušača i nepušača) pada na teret države, a i gubu radno sposobne ljude

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Moje je pravo da me nitko ne truje svojim "guštom", kao što ni ja ne trujem njega/nju.
    i moje. Meni se prije 10-ak godina dogodilo na zelenom valu (tad sam bila nepušač) da nisam mogla disati od zagađenja automobila - zar sam trebala stati nasred ceste i zamoliti vozače da prestanu voziti. Mene jedino u svemu tome fascinira da se nitko ne buni na to, čak i ne obraća pažnju: situacija - šetam sa malom na nogostupu koji je kraj parkirališta i lik u autu upali auto. Onaj prvi ispušni plin nama ravno u lice - kašljale smo nakon toga dobrih 5 minuta, ali dim cigarete je problem. Pa i je, ali zašto samo dim cigarete?
    Jedno zagađenje uopće ne opravdava drugo. I presmiješna mi je argumentacija "sve je štetno, pa što vam smeta ako vam pušemo svoj dim u facu".

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa kad je sve štetno, čemu onda uopće prestajati pušiti u tudnoći, ili izbjegavati dim

a možda zbog ovoga:

Djeca žena koje su pušile u trudnoći imaju veće izglede da će početi pušiti u tinejdžerskoj dobi, objavili su američki znanstvenici s University of Arizona.

Istraživači vjeruju kako izloženost duhanskom dimu prije rođenja i u prvih nekoliko godina života utječe na kemijsku ravnotežu u mozgu te stoga četverostruko povećava rizik za kronično pušenje već u mlađoj životnoj dobi.

Znatno slabiji utjecaj je imalo pušenje majke nakon što su djeca ušla u školsku dob, kao i eventualno pušenje očeva.

Pokazalo se i kako djeca majki koje su pušile u trudnoći znatno teže uspijevaju prestati pušiti nego što je to slučaj s adolescentima čije majke nisu pušile dok su ih nosile.

Pušenje u trudnoći je poznati faktor rizika za prerani porod i razvoj astme kod potomstva.
    http://www.plivazdravlje.hr/vijesti/...-trudnoci.html

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jao kud ste otišle......
    a mene je samo zanimalo jel idete na neka mjesta s klincima na koja ranije niste jer se pušilo....... :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kako ste pak sa cigareta došle na tvornice i automobile

Ti pušači će svašta povaditi kao argument da nebi ispali krivi za pušenje.

Činjenica je ta da nepušačima dim cigareta smeta i da uopće nije ok da moramo trpiti to što netko hoće pušiti, i to niti u kafićima, niti u restoranima, a niti u parku. Ja sam za to da bi pušač, ako ima imalo pristojnosti, pita prisutne nepušače, ma gdje god se nalazio, sme ta li im ako zapali.

hočeš pušiti? Puši, ali nemoj dimiti ostale!

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    DiLala je napisala:
    Mene dim smeta ali ja bi i pretrpjela taj smrad (svako malo po pol sata/sat kolko neko ide na kavu) radije nego da toliko ljudi ostane bez posla, pa u kafić većinom i idu pušaći. Ili ne? Kaj su kafići sad puni nepušaća???? Aha malo sutra.
    E pa ja ne želim više trpjeti. A što se tiče da u kafić večinom idu pušači, da išli su večinom, ali iz razloga što je večini nepušača smetao dim.
    I glupo mi je uspoređivati našu zemlju s nekom skandinavskom ili amerikom - sasvim drugačiji mentalitet, kod nas su kavopije koji vole sjediti i piti kavu. i zapaliti. Kod nas su uvijek terase po ljepom vremenu pune ljudi, vani???' Baš i ne.
    Uvijek taj mentalitet, e pa ja i tom našem "mentalitetu" dajem malo fore. Svaka promjena je teška i treba vremena da se svi prilagode. To je i razlog zašto nepušači nisu "pohrlili u kafiće". Sve će doči na svoje, ljudi su prilagodljivi, pa zdravlje je u pitanju, nas i naše djece. Koji su nam prioriteti?
    I iskreno sumljam da će se toliki otkazi podijeliti zbog zabrane pušenja.
    Mislim da je ova kriza koja je donjela smanjenje plaća i otkaze, lagano utjecala i na taj dio, a ne nepušenje. Prilagoditi će se ljudi.
    Ovo je tvrdnja koja se poteže u svakoj ovakvoj raspravi..Mada meni osobno zvuči poprilično, hm, optimistično...I baš me zanima, što će se moći utvrditi tek s dolaskom hladnijih dana, pije li vodu... :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam kavopija i velika večina mojih prijateljica
    a MM je pivopija, i njegovi frendovi
    sve nepušaći

visili smo na kavama uz dim
    a sad uživamo bez dima

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam kavopija i velika večina mojih prijateljica
    a MM je pivopija, i njegovi frendovi
    sve nepušaći

visili smo na kavama uz dim
    a sad uživamo bez dima
    ja ne pijem kavu i nikada nisam voljela obilaziti kafiće ali zato jesam restorane Uvijek mi je bilo mrsko bilo gdje otići upravo zbog dima. XY puta smo na kraju s društvom nešto izorganizirali kod kuće najviše radi dima po restoranima. Sada više nije tako :D

Kafići su mi oduvijek bili mrski isto zbog dima. Više sam puta znala odbiti poziv na kavu zbog toga. Sama pomisao na dim i na usmrdjelu robu i kosu, ma bljak. Sada mogu otići na kavu (ja kakao )

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Pliska prvotno napisa
    Ti pušači će svašta povaditi kao argument da nebi ispali krivi za pušenje.
    ma gle, to uopće nije niti mišljeno kao argument (to bi pri zdravoj pameti takav argument i isticao). Mene samo zanima iz kojeg je razloga dim cigarete singled out kao zagađivač, a ispušni plinovi automobila nisu (osim što icyoh kaže - korisnost, o kojoj se opet da raspravljati). Nije mi argument za puhanje dima cigarete škvadri u facu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ima li ovaj topic još neku svrhu osim larpurlartističkog polemiziranja?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

elin, nije dim izdvojen kao zagadivac nego trovac okoline. naravno da truju i ispusni plinovi, ali nisu istaknuti jer cijelo drustvo ima korist od tog zagadenja, a od necijeg pusenja korist nema nitko, ukljucujuci pusaca samog.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    elin, nije dim izdvojen kao zagadivac nego trovac okoline. naravno da truju i ispusni plinovi, ali nisu istaknuti jer cijelo drustvo ima korist od tog zagadenja, a od necijeg pusenja korist nema nitko, ukljucujuci pusaca samog.
    o.k. istina, ali velim, na stranu korisnost. I od industrije duhana ima koristi - ljudi puše (jest da truju i sebe i druge), a države kupe nemali novac od toga. Korisnost od prijevoznih sredstava je, istina, nemala, ali što veli MGrubi, postoje i el. prijevozna sredstva - zašto se ne koriste? I isto su tako štetni za zdravlje svih. Dakle, zašto ovo ne, a ovo drugo da, oboje imaju i koristi i štete. Siguran sam da postoji razlog zašto, bolji lobiji, ograđivanje industrije duhana od nemalih šteta koje su zadnjih godina na sudu morali platiti, što?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

lipo san ti rekla: integracija u EU

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Ne.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Ne.
    a dokaz je ovaj tvoj post.

MGrubi, zašto baš to, a ne nekaj drugo: npr. transparentnost javne nabave, reforma uprave i pravosuđa, potrošačka prava, izaberi, ima toga ohoho, a sve nam je kritično? Meni sve to smrdi na točku Davida Coperfielda - ono lik lebdi, ali ti ne vidiš špagu na koju je zakačen, jer sve oko njega eksplodirava i blješti, pa se diviš tome. Wow, show

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Ne.
    a dokaz je ovaj tvoj post.

MGrubi, zašto baš to, a ne nekaj drugo: npr. transparentnost javne nabave, reforma uprave i pravosuđa, potrošačka prava, izaberi, ima toga ohoho, a sve nam je kritično? Meni sve to smrdi na točku Davida Coperfielda - ono lik lebdi, ali ti ne vidiš špagu na koju je zakačen, jer sve oko njega eksplodirava i blješti, pa se diviš tome. Wow, show
    pogledaj malo bolje djelovanje naše Vlade zadnjih godina, vidjeti ćeš uvijek postojanje dimne zavjese da bi se nešto drugo provuklo

istovremeno je prošišala jedna vijest koju sam uhvatila u fragmentima , pa je sad ne mogu locirati, a govori o največem vanjskom zaduženju države sa odgodom na 2012.g. .... zna li tko više?

znaš zašto mogu povući el. automobile? jer nije u pitanju samo moć naftne industrije, nego je u pitanju globalna stabilnost
    neke države imaju moć zahvaljujući nafti, i te države su zapad-frendly
    ako izgube moć, ta zone će postati nestabilne

zato je njima (a i samoj naftnoj ind.) u interesu otkupiti patente za el. aute i povući ih sa tržišta

duhan nema toliku važnost, duhanska industrija jest velika, ali nije u uskoj sprezi sa globalnom stabilnošću

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pogledaj malo bolje djelovanje naše Vlade zadnjih godina, vidjeti ćeš uvijek postojanje dimne zavjese da bi se nešto drugo provuklo

duhan nema toliku važnost, duhanska industrija jest velika, ali nije u uskoj sprezi sa globalnom stabilnošću
    točno i ja tako mislim. Nije da žalim duhansku industriju, samo neće mi nitko govoriti da je ovaj zakon donesen zbog alturizma, jer nisam takav debil da u to fakat povjerujem. Osobno, niti sam za niti protiv ovog zakona - potpuno mi je svejedno (nije da baš nekaj sjedim po kafićima). Samo smatram da u našoj zemlji ipak ima puno više gorućih sutuacija za rješavati od ove. I najgore od svega, uvijek im uspije zabaviti raju, nevjerovatno.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ničiji profit nije iznad života

ljudi će se priviknuti, i za 20g čemo imati prve generacije koje će ići u kafić na piće ili kavu bez nužnosti da zapali uz kavu
    cigaret uz kavu je samo štetna navika i ništa više
    Sve si rekla!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Najjači su mi ovi prosvjednici za zabranu zabrane pušenja , a koje u zadnje vrijeme viđam na televiziji, kad daju izjave tipa "imamo pravo na izbor!". Sva sreća da to isto pravo nije potrebno npr. mojoj dvogodišnjoj kćeri, mom nerođenom djetetu i meni. Mi bi valjda trebali stati doma, ja za špaherom - gdje mi je mjesto . A ne landrati okolo po slastičarnama ili izvesti dijete na objed u restoran.
    Imam nekiloš predosjećaj da ni ovaj zakon neće dugo trajati i da ćemo opet provoditi zime u svoja 4 zida...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pčelice, nemoj brinuti, mislim da će ovaj zakon opstati, ako se baš želimo uskladiti s EU
    Ali svakako mi se čini nepotrebnom tvoja aluzija da su pušači (tj., ovdje konkretno ugostitelji) reakcionarni šovinisti, uz to se iskreno čudim ako ti je jedino mjesto na koje zimi možeš izaći kakav kafić ili restoran :?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Ali svakako mi se čini nepotrebnom tvoja aluzija da su pušači (tj., ovdje konkretno ugostitelji) reakcionarni šovinisti, uz to se iskreno čudim ako ti je jedino mjesto na koje zimi možeš izaći kakav kafić ili restoran :?
    Niskoooo...

Pa tako bi ona mogla reći da se čudi da pušači baš moraju izlaziti u kafiće i restorane, kada tako lijepo mogu pušiti npr. na nekoj livadi...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pčelice, nemoj brinuti, mislim da će ovaj zakon opstati, ako se baš želimo uskladiti s EU
    A koja mi je to alternativa? Postoje još neka mjesta gdje mogu izvesti dijete na objed, čisto da malo izađemo kad kod nas na jugu danima pada kiša? OK, kod mame, prijateljice i sl. Ali ja bi nekad baš da ne kuham i da me služe i da nisam ni u koga doma Inače, kod nas se puši(lo) i u slastičarnama i u picerijama u kojima se organiziraju dječji rođendani.

I uopće nisam imala nikakve aluzije, ne znam između kojih redaka si to pročitala. Samo prepričavam što sam vidjela i čula.
    Možda sam baš propustila prilog u kojem su neki od ugostitelja komentirali da je zakon dobar utoliko što štiti prava njihovih zaposlenika i da se nadaju da ćemo se i mi, kao i ostatak svijeta oko nas, naviknuti i da će sve doći na svoje. Neeee, samo prijetnje i ucjene gubitkom radnih mjesta, nimalo otpimizma.
    A ja se pitam, što je vrijednije od zdravlja? Radno mjesto?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Postoje još neka mjesta gdje mogu izvesti dijete na objed, čisto da malo izađemo kad kod nas na jugu danima pada kiša?
    ja svoje dijete od dvije godine nisam još niti jednom izvela na objed u restoran. Dva su vrlo važna razloga za to:

1. dijete od 2 godine ne može sjediti na miru i jesti i kakav bi to objed u restoranu bio u kojem ja trčim za njom i smještam ju u stolicu da bi joj dala 1 žlicu, nakon čega bi se ona opet digla i klis
    2. restorani nisu baš najčišća mjesta bez obzira koliko se ljudi trudili - zbog stalnog kuhanja hrane uvijek se nađe i žohara i štakora i sl. a da ne kažem da niti ono kaj skuhaju ti nije baš svježe (u nekim slučajevima ima hrane koja je tik pred kvarenje). Za onoga tko ne vjeruje preporučam knjigu Goli kuhar. Imajte na umu da se radi o svjetski poznatoj klasi restorana u New Yorku.

Smatram da je hrana u restoranu o.k. za odrasle osobe, ali malenu djecu - nikako.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A ja se pitam, što je vrijednije od zdravlja? Radno mjesto?
    ne znam što bi trebala točno odgovoriti na ovo kao i na čitavi post. Znači, PM bi htjela voditi dijete od 2 godine u restoran u kojem hrana baš i nije primjerena za djecu i zato ima pravo da se ne puši u blizini njoj i njezine djece. Općenito, PM ima pravo tražiti ovo drugo, ovo prvo je, naravno, njezin izbor u koji ne želim ulaziti (vidi se što o tome mislim u postu iznad). I za sada je to o.k., međutim, ova rečenica nije o.k. i pokazuje potpunu neosjetiljivost na probleme ljudi koji će zbog svega ostati bez posla - dakle, bez svoje životne egzistencije. Smatram da je tim ljudima reći da je u potretku stvari vrijednije zdravlje od njihova radnog mjesta (dakle, njihove egzistencije) vrlo okrutno, neosjetljivo i podsjeća me na one pušače koji su isto tako pušili i puhali dim nepušačima u lice ili pušili u liftu.
    PM, ono što ugostitelji govore nije prijetnja, to je realnost. Oni će stvarno morati otpuštati radnike i zatvarati obrt. Ima jedan kafić-restoran koji je prije ovog zakona dodao još dva stola da bi ljudi mogli sjediti - sada doslovce svaki put kad provirim imaju dvoje ljudi u restoranu, nekad troje (uglavnom za istim stolom). Dodali su sladoled - ništa se nije promijenilo, dodali su jeftinu juhu - ništa se nije promijenilo. Ovo što ugostitelji govore nije prijetnja, i točno je što cure pričaju na forumu treba se navići, ali dok se ljudi ne naviknu restorani i kafići bez terase će zajpiti prazni, a država nema počeka na poreze i doprinose.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma OK, ženama s malom djecom je mjesto doma.
    Ja sam nemajka eto svoje dijete vodila na picu, a bome i u restoran i fino smo papali i uživali. Čak joj i doma dam da jede Kiki bombone, što je pretpostavljam smrtni grijeh.
    Mi volimo putovati pa smo malu prvi put vodili u Beč kad je imala svega 7 mjeseci. I tada smo se hranili po restoranima (doduše, ona je u to vrijeme još uglavnom sisala). U svakom slučaju, kad smo na odmoru ne pada mi na pamet kuhati u iznajmljenom apartmanu, a u hotelima tu mogućnost i nemamo. Tako da mi uopće nije jasna ova primjedba za djecu u restoranima :?
    Dalje, ne mislim da gubitak radnih mjesta nije problem, samo pokušavam ukazati na činjenicu da nisu svi konobari pušači i nehumano je da rade u uvjetima gdje ih drugi namjerno i svjesno truju, a ne mogu to izbjeći ukoliko žele zadržati svoje radno mjesto. Uvijek sam smatrala i ostajem pri tome da je zdravlje najvažnije.

I nemojte molim vas više o (ne)toleranciji, jer se ovdje sve nekako svede na to - nepušači ostanite doma ako vam nepotrebno trovanje smeta ili ajmo zabranit i aute jer su i oni zagađivači

Iskreno, ne vidim smisao ove rasprave i potrebe da se opravdavam jer vodim djecu vanka na sok i u restoran, vozim auto, cijenim zdravlje i sl. Samo se nadam da moja djeca neće pušiti i da će, dok oni narastu, biti najnormalnija stvar izaći vanka na kavu bez cigareta.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam nemajka eto svoje dijete vodila na picu, a bome i u restoran i fino smo papali i uživali. Čak joj i doma dam da jede Kiki bombone, što je pretpostavljam smrtni grijeh.
    Mi volimo putovati pa smo malu prvi put vodili u Beč kad je imala svega 7 mjeseci. I tada smo se hranili po restoranima (doduše, ona je u to vrijeme još uglavnom sisala). U svakom slučaju, kad smo na odmoru ne pada mi na pamet kuhati u iznajmljenom apartmanu, a u hotelima tu mogućnost i nemamo. Tako da mi uopće nije jasna ova primjedba za djecu u restoranima :?
    Dalje, ne mislim da gubitak radnih mjesta nije problem, samo pokušavam ukazati na činjenicu da nisu svi konobari pušači i nehumano je da rade u uvjetima gdje ih drugi namjerno i svjesno truju, a ne mogu to izbjeći ukoliko žele zadržati svoje radno mjesto. Uvijek sam smatrala i ostajem pri tome da je zdravlje najvažnije.

I nemojte molim vas više o (ne)toleranciji, jer se ovdje sve nekako svede na to - nepušači ostanite doma ako vam nepotrebno trovanje smeta ili ajmo zabranit i aute jer su i oni zagađivači

Iskreno, ne vidim smisao ove rasprave i potrebe da se opravdavam jer vodim djecu vanka na sok i u restoran, vozim auto, cijenim zdravlje i sl. Samo se nadam da moja djeca neće pušiti i da će, dok oni narastu, biti najnormalnija stvar izaći vanka na kavu bez cigareta.

Ja sam isto loša majka...L je već bio u restoranu, bome se i naputovao...a i loša žena sam, MM malo malo pa jede nešto iz dostave.

Jesmo opet na početku rasprave?

Elin bome svaka čast, ne daš se meni je već dosadila tema

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pčelice Mara x, sve si rekla.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Glasao sam "NE".

Zapravo mislim da je pušenje/nepušenje samo jedna strana općeg "begovskog" mentaliteta ekipe koja podrazumijeva samo svoju komociju i ničije druge potrebe. Recimo za čistim zrakom.
    Dok je u kafićima normalno imati izdašnu količinu pepeljara, a nenormalno imati sjedalicu za dijete - obitelji s djecom tamo nemaju što tražiti (zatekao sam na svoje zaprepaštenje samo jednu jedinu takvu u meksičkom restoranu - u kojem je i ostatak dekora podsjećao na slične restorane u Americi)

Od pasivnog pušenja u svijetu umire približno jednak broj ljudi kao i od opojnih droga i takva vrsta zagađenja se ne mora tolerirati.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni je upravo fenomenalno da se od svega napravi komentar tipa: ti si rekla da sam loša majka i ti smatraš da žena treba biti uz štednjak (i kud baš ja, deklarirani feminist, k vragu). Nisam i to tvrdim, izvoli mi navesti dio posta gdje bi to itko mogao tako shvatiti. Ja sam samo rekla da svoje dijete ne vodim po restačima dok je malo, jer joj ne želim priuštiti gastrobakteriju od hrane koja po njihovim frižiderima stoji i po mjesec dana (pizzerije - vjerojatno ne stoji dugo, ali zar zbilja misliš da ne nabavljaju žnj kategoriju koja je već pred kvarenje). I da, dala sam svom djetetu pizzu koju sam napravila u kućnoj radinosti (sad me ubij što sam robovala kraj štednjaka).
    S druge strane tvrdiš da je zdravlje najvažnije, ali nemaš problema sa trovanjem ostalih zagađivača - nešto u toj teoriji ne štima, jer mi se čini kao linija razmišljanja ako je meni o.k. bez obzira što i ostali zagađivači uzorkuju zdravstvene probleme, onda je o.k. Ova linija razmišljanja me, moram priznati, zbunjuje i smeta mi: ako je zdravlje najvažnije, onda bi i na sva ostala zagađenja trebala dići glas. Ja ti samo kažem da i oni pušači o kojima smo raspravljali ovdje imaju istu retoriku kao i ti - to je retorika "meni ne smeta" i smatram tu retoriku lošom i neosjetiljivom za druge.
    Zapravo, kad malo zagrebemo ispod površine, nitko se svog komota ne želi odreći i to je to i svatko za svoj komot nađe opravdanje.

Elin bome svaka čast, ne daš se meni je već dosadila tema
    a čuj, samo se sjeti što sam rekla o pravnicima na jednoj temi - nema tu odustanka, draga moja. 8)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo vijesti da će zakon najesen bit izmjenjen - austrijski model - do 50m2 pušački, preko 50 m2 pola-pola - pola pušačko, pola nepušačko - znači, nazad na staro.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Evo vijesti da će zakon najesen bit izmjenjen - austrijski model - do 50m2 pušački, preko 50 m2 pola-pola - pola pušačko, pola nepušačko - znači, nazad na staro.

a kvragu znala sam. točno sam znala da to ne treba ni pokušavat među balkancima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da ja sam pušač, povremeni, i nije mi drago zbog toga, ali sad sam se opet svela na 3 cigarete dnevno

no zbog svih ovih rebalansa i restriktivnih mjera neću si moći odvojiti 5-7 kn po kavi i 20 kn po kutiji tjedno, jednostavno neću imati novaca

znači 55 puta 4 ja od jeseni nemam tih 220 kn mjesečno

i to je to ....isto tako ode i50 kn mjesečno za gloriju ( da znam plitka sam ali obožavam tračeve sa kraljevskih dvora, osobita slabost mi je španjolska kraljevska obitelj )

potpuno mi je svejedno više jel kafić za pušače , nepušače, košer, za medvjede itd

ja više nemam love za to

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma daj kaj ne bi imala love, pa ti si profesorica, bar nisi na minimalcu Hoćeš se mijenjati?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pošto imam kredit( činu) nisam karikirala da mi je 250 kn puno.

I nastojat ću skresat sve troškove osim režija na minimum. Nema mi druge.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa
    Citiraj ina33 prvotno napisa

a kvragu znala sam. točno sam znala da to ne treba ni pokušavat među balkancima.
    Pa naravno...
    Ajde, neka puše, šta ću im ja. Nastojat ću putovati u EU (ili najprije nigdje, dok kriza ne jenja) i tamo ići u restorane. Ionako, sudeći po Elin, ovdje služe same splačine, ali to naravno nije razlog zbog kojeg bi ugostitelji mogli izgubit posao. Bitno je da im lokal smrdi po duhanskom dimu, a kakva je hrana - neš ti važnog detalja.
    Fuj! Za Milinovića. Iz 1001 razloga. Fuj!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ionako, sudeći po Elin, ovdje služe same splačine
    nije istina, to ja nisam rekla. Hoćeš restoran sa 5 zvjezdica sa dobrom klopom - plaćaš grdu lovu. Ti govoriš o pizzeriji gdje pizza (ovisno o restoranu) košta cca 40 kuna (ako se ne varam): draga moja, trebaš biti svjesna da za 40 kuna sigurno ne jedeš svježe i kvalitetno i to je to. Ajmo izračunati: prava šunka te košta preko 100 kuna (ako je bilo kakva kvaliteta) - 15 dkg preko 20 kuna, pravi sir isto - dakle opet najmanje 10 kuna, brašno, voda, sol, kvasac, struja, ako staviš gore šampinjone, pa kečap - sigurno si prešla 20 kuna. Dakle, zar bi se njima isplatilo prodavati pizzu koja tebe definitvno više košta da napraviš doma nego njih u restoranu.
    Kod tebe je sve ekstremno, da li ti ikada slušaš što ljudi pričaju? Hoćeš dobar restoran (ne kažem da čovjek nekada ne treba otići ako ima love) za obrok se plaća 100 EUR po osobi, pizza od 40 kuna jest splačina, a što bi drugo bila po toj cijeni. A ti idi, što to i mene i ostale briga, ja ti samo kažem što je.

maria 71 veliki potpis - stvarno su financije pretanke za takve izlete - dakle, sav luksuz (uključujući i cigarete i kafiće, slatko itd.) van.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma šala Elin
    Smiješno mi je bilo ovo branjenje "jadnih" ugostitelja, a poslije priča da im je hrana žnj kvalitete.

Nije važno, pušači su očito pobijedili, ali meni je sad svaki Milinovićev poraz toliko drag da mi je povratak pušenja nekako u drugom planu.

Istina, nisam sigurna da će, unatoč svemu, kafići na jesen biti baš prepuni. Bome, mi nećemo previše izlaziti, a tko još ima i za kupovat cigare i vanka ispijat kave... :/

Jedno je sigurno, popušit ćemo mi svakako, svi zajedno u ovoj našoj banani.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jedno je sigurno, popušit ćemo mi svakako, svi zajedno u ovoj našoj banani.
    evo ti jedna pusa i x prije spavanja. Mislim da pušači nisu pobijedili, već kriza - tako da će ugostiteljima biti svejedno najesen jer nitko neće imati love za odlazak u kafiće. Ako malo i pogledaš, i pravedno je, pobiše se frakcije pušači-nepušači međusobno (riječima naravno ), a sad će svi u nepušače... Ma u konačnici, koga briga, samo da mi je preživjeti ovu koma godinu...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nakon što sam danas čula u najavi za RTL Exkluziv ( ) da je Ante Gotovac snimio pjesmu "Popušili smo" koja kritizira zakon, postala sam najveći pobornik zabrane pušenja!
    I, priznajem, lijepo mi je ući na glavni ulaz AM-a i ne onesvijestiti se od dima-sve je tako...prozračno

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nakon što sam danas čula u najavi za RTL Exkluziv ( ) da je Ante Gotovac snimio pjesmu "Popušili smo" koja kritizira zakon, postala sam najveći pobornik zabrane pušenja!
    I, priznajem, lijepo mi je ući na glavni ulaz AM-a i ne onesvijestiti se od dima-sve je tako...prozračno
    Pa šta sad i Ante pjeva :shock:
    Ili to prati ženicu.
    Kako god, gasim TV za svaki slučaj, da ne naletim

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ili to prati ženicu.
    zastrašujiće - sva sreća mi je crk'o TV pa nema šanse da naletim. Tko bi rekao da se čovjek može veseliti kad mu TV crkne.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ili to prati ženicu.
    zastrašujiće - sva sreća mi je crk'o TV pa nema šanse da naletim. Tko bi rekao da se čovjek može veseliti kad mu TV crkne.

ajme šta su svestrani ti Gotovci......

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

navodno je ovdje navedeni viđen kako ulazi u jednu optičku radnju u kojoj sam bila - reče mi prodavačica da je bio to on. Ja ga nisam vidjela, ali nije niti čudo budući mi je mala strgala naočale, a bez naočala ne bi vidjela niti da je kamion ušao. Ja vam kažem - božanski upliv. 8) Sad čekam božanski znak za prestanak puštenja 8)

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

prestanak puštenja 8)
    sorry, prestanak pušenja, fuck, fakat slabo vidim, ali i dalje vrijedno tipkam - da li sam možda ovisna o ovom forumu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •