Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Šta nositi na more!?!?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Šta nositi na more!?!?

Sam naslov kaže ono kaj me zanima!

Šta vi nosite kad idete na more sa svojim klincima?
    Znači, od ljekova, opreme, klope....

Svaki odgovor je dobrodošao!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Garederobu letnju i nešto toplije (npr. 2 duksa i 2 donja dela trenerke).
    Obuću (sandale, patike)
    Kremu za sunčanje, sapun, četkicu za zube.
    Frotir za posle kupanja (2 kom)
    Šešir
    Nešto malo omiljenih igračaka (par slikovnica, neku sitniju lutku...) Pribor za plažu kupimo tamo (kofice, lopatice i to)
    Prošle godine (imala je 17 meseci) nosili smo i kišobran kolica, više ih ne bih nosila.
    Maramu za nošenje.
    Klopu za put (ja nosila skuvanu palentu i voće posebno, pa mešala po potrebi, ali put nam je bio dug, cca 12 sati).
    Toplomer, paracetamol sirup, alkohol i pincetu, kapi za nos, fiziološka (pokazalo se kao odlično jer joj se nos zapušio još u vozu i ne bi celu noć spavala da ga nismo očistili).
    I to je to od stvari za dete. Nešto još malo preko garderobe za nas, MMov lek za alergiju, par frotira više....
    I da, dokumenta obavezno

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Šta nositi na more!?!?

Citiraj Lucija12 prvotno napisa
    Sam naslov kaže ono kaj me zanima!

Šta vi nosite kad idete na more sa svojim klincima?
    Znači, od ljekova, opreme, klope....

Svaki odgovor je dobrodošao!

ljekove možeš nabaviti svugdje ( osim vjerojatno na otoku ) tako da ja više ne nosim ništa ( a nosila sam sve čega sam se sjetila ), eventualno panadol i onu kremicu kad te pikne komarac ( ne mogu se sjetiti kak se zove )
    što se tiče klope sada imaš getro, metro, konzum, plodine, jolly i u malim mjestima tak da mi se i to čini suvišnim
    oprema-ako tu spadaju igračke onda samo kantica i lopatica ( sve ostalo je suvišno a i teško za dovuć na plažu....mada smo mi nosili i krokodile, peseke,lopte itd....ali više )
    škarice,igla i konac i pinceta su jedino što mi uz obleku, ručnike, papuče za vodu, kolute za plivanje, panadol, kremu za sunčanje ( koju možeš nabaviti i na moru ) pada na pamet.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na moru je sve puno skuplje, pa treba i o tome voditi računa . :/

tvoja beba ima godinu dana - stoga mislim da je pametnije da se "oboružaš" (bar prve godine) i nekim viškom stvari, nego da npr. juriš na hitnu (kao što sam ja). ili da pješačiš 5 kilometara do dućana u kojem navodno ima banana - da bi otkrila da ih više nema

ne sjećam se više točno - no znam da sam nosila sve što mi je uobičajeno trebalo, plus ono za more. napravila sam kategorije tipa:
    dan
    noć
    plaža
    igračke
    hrana (ono što može stajati - a nisi sigurna da ima tamo gdje ideš)
    lijekovi
    itd...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kopiram svoj post na sličnoj temi na 0-1:

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Mi smo imali godinu ipo kad smo išli na more, al evo našeg iskustva:
    Putovali noću, busom, većinom je spavala, platili i sjedište za nju da ima gdje da se muva dok je budna
    U putu jela sise , grickala praznu kiflu i pila vode
    Ponijeli sljedeće:
    Dokumenta: pasoš, zdravstvena knjižica (i ovjeren papir iz zdravstvenog o snošenju troškova liječenja u inostranstvu ako isto bude potrebno)
    Odjeća: platnene pelene, kavere, majice kratkih i bez rukava, kratke pantalonice više komada, nekoliko bodija kratkih rukava, sandale za u vodu, dva velika peškira i nekoliko manjih, šeširiće i dvije komplet presvlake za hladnije vrijeme (nije trebalo, al nek' se nađe) Sve zaprljano prala na ruke i isti dan sušila (ljubazni domaćini su obezbijedili sušilo i ponudili čak da operu koju mašinu veša )
    Od "hemije" sapun za veš , šampon, pavlovićku, neku kremicu sa gigantskim zaštitnim faktorom, antibiotik (on je trebao!) i brufen sirup (i on je trebao!)
    Accesories- bazenčić na napuhavanje, lopta, "mišići" za "plivanje" tj. ulazak u vodu, kantica za pijesak i sve što uz nju ide
    Ostalo - toplomjer, flasteri, jod, hidrogen 3%, Orosal 65 (za rehidraciju, kod vas se drugačije zove); suncobran, sling
    Na plažu išli rano ujutro i predveče.
    Išla je u vodu samnom, kad je htjela, inače se igrala na liniji vode i skupljala kamenčiće (i trpala ih u usta ) Poslije "plivanja" nismo se sapirali običnom vodom. Na plaži je bila gola (grozim se dječijih kupaćih kostima :brrrrr
    Na plažu nosili suncobran, dva velika peškira i vode (mi smo jednostavan svijet ) Do plaže je šetala, od plaže je tata uprti u sling.
    Komarce nismo našli, a ni oni nas, vjerovatno je u pitanju čista sreća

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mhm.. mi smo na moru i inace ali vikendom i praznicima ... smo kod mojih jos malo juznije i naravno kad god je moguce na plazi!
    sto uzeti ... pa to najvise ovisi o vama!
    nama su razlicite stvari trebale s Elenom, a evo sad s Gregorom je opet neki drugi djir ..
    ali eto:
    igracke za pijesak,
    PVC bazencic - onaj skroz mali - jako prakticno jer se brzo napuse, lagan za nositi i zacas se more zagrije u njemu .. nama to treba jer Gregoru je hladno u moru pa mu nalijemo vode u bazencic i posjednemo ga unutra, nabacamo igrackica i ... pa kad mu dosadi, onda na pijesak pa opet u more malo, pa bazen ...,
    onaj iglu -sator je jako praktican, slozi se kao 'kisobran' i odlican je !,
    kapa sa UV zastitom, legionarska - preporucam!,
    voda za piti,
    rucnik ponco sa kapuljacom - jakooo prakticno!
    neke sandalice za more,
    mi nosimo vise komada kupacih jer ga skinem iz pelene na plazi,
    takodjer mi obicno idemo na more goli .. samo u peleni, a kad idemo s plaze obucem ga u k.majicu i hlacice, nekad mu stavim i carapice.. jer idemo dosta kasno na plazu, a zna navecer biti malo prohladno
    Fenisti se zove kremica protiv uboda kukaca ali odlicno je i eter.ulje cajevca ili lavande (naravno cisto ulje),
    a, sto se hrane tice.. eee.. ja za Elenu nisam nosila nista osim poneke vocke, a evo sada nosim skoro pa cijeli rucak , jer G- slabo jede pa imamo posudicu od TomeeTiipee - kupili u ljekarni, koja ima i zlicicu u poklopcu - zatvara se hermeticki, pa nekad stavim rucak, nekad mu napravim vocnu kasicu ... ! Suhi keksi su zakon! Voce je super ali pazite na pcele, odnesite ostatke u smece sto dalje od rucnika ili spremite u torbu!

nadam se da sam pomogla ...

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Prosle godine (imala je oko 6 mj) smo nosili pola kuce. Ove godine cu desetkovat stvari.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sa svojim izoljevačima bilo kud da idemo nosim polakuće.

odjeća:- koliko dana tokliko kratkih hlača ,majica za svakog + svakom dvije duge presvlake+ 5-6 pari čarapa + 10 gaćica za T ( i ove godine milijun za J), dvije potkošulje za T, 6-7 bodića za J, kupaće za T više komada (da se dijete modira), kape i marame za glavu (gusarske)
    tenisice svakom, sandale, japanke, za J neke cipele za vodu

dodatna oprema - milijardu i jedno čudo na napuhavanje, role, autić na odgurivanje (naš auto ima veeeeliki gepek), dvije tri društvene igre, par bojanki, blok i hrpa bojica, igračke koje si oni izaberu, nogometna i obična gumena lošpta.

lijekovi - čepići, aqua maris sprej (nama je fiziološka niš koristi), andol, sirup za kašalj, flasteri, vata, alkohol

ostalo - manikircajg, štapići za uši, kreme za sunčanje - faktor 50, dipterol i autan,četkice i svakom njegova pasta....

još kad se tome dodaju naše stvari, hrpa hrane koju mi ne pada na pamet kupovat na moru (kupujemo samo kruh, mlijeko i sladoled), auto je pun.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala vam cure, zaista ste nam pomogle!
    :D

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ako je pitanje bilo GO a ne samo odlazak na plažu, onda obavezno ZDRAVSTVENA ISKAZNICA od djeteta. Mi smo ponijeli čuda, ali smo zdravstvenu zaboravili.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •