Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: granica razlike u godinama

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno granica razlike u godinama

koja je po vama granica za razliku u godinama ako je ona starija..ili ako je on stariji?

ja bas i nemam neku ideju...no, ima jedna koja radi sa mnom...decko je mladi od nje 14 godina.....ona ima kcerku odprije od 14 godina i sad je ta kcerka nasla decka koji je 10 godina stariji od nje...tako u cijeloj oprici mama i kcerka imaju decke iste dobi.....sad se mama zxali da joj je kcerka nasla prestaroga..........i da nije dozvoljeno i da ce uzeti odvjetnika jer je kcerka maloljetna a on punoljetan.....

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: granica razlike u godinama

osobno mi je to prevelika razlika bez obzira tko je stariji, ali kome paše zašto ne. Ja bih na maminom mjestu isto reagirala jer je njena kčer ipak maloljetna, a ne vjerujem da je tip od 24g. misli samo držati za ruku.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja bih se na maminom mjestu zapitala ima li izbor kćeri ikakve veze sa mojim izborom partnera. Naime, čini mi se da i mama ima određene preferencije koje baš nisu uobičajene za njezinu dob i ne bih se previše čudila neobičnom kćerinom izboru, a pogotovo ne bih poduzimala mjere zabrane pristupa itd, koliko god je kćerin dečko neprikladan za kćer Osobno mislim da majci predstoji jedno temeljito preispitivanje same sebe i jedan otvoren razgovor sa kćerkom.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni dob nije bitan parametar ukoliko se sve druge stvari poklapaju.
    Povlačim granicu doduše kod razlike od trideset i kusur godina i sl. - jer vjerujem da su te veze većinom iz interesa.

Doduše, za dijete od 14god. je svaki dečko prestar :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa iskreno, kad vidim nekog/neku starkelju sa pet puta mlađim partnerom/icom malo mi je fuj. Svatko neka radi što hoće s kim hoće, ali da mi je lijepo vidjeti mlade ljude koji se ljubakaju sa nekim što im može biti baka/dida

Što se pak navedenog slučaja tiće, sad dok ona ima 14 g. razlika je velika, ali već za 5 godina neće biti tako strašno.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Potpis na Plisku, s time da sumnjam da će ista veza opstati 5 godina.
    Ne zbog RAZLIKE u godinama, nego zbog GODINA kao takvih-rijetko koja veza počne s 14 i traje cijeli život

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Koliko ja shvaćam, problem i jest u tome što je kćer trenutno premlada da shvati da kasnije u životu tolika razlika u godinama nije neki bed, i sada je u dobi kada intenzivno uči iz primjera, pogotovo od majke, i ono što sada nauči bit će joj pouka za cijeli život.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Citiraj single prvotno napisa
    a bas i nemam neku ideju...no, ima jedna koja radi sa mnom...decko je mladi od nje 14 godina.....ona ima kcerku odprije od 14 godina i sad je ta kcerka nasla decka koji je 10 godina stariji od nje...tako u cijeloj oprici mama i kcerka imaju decke iste dobi.....sad se mama zxali da joj je kcerka nasla prestaroga..........i da nije dozvoljeno i da ce uzeti odvjetnika jer je kcerka maloljetna a on punoljetan.....

a mogle bi i zamijenit dečke vršnjake,

meni osobno paše da je razklika šta manja, tako mi je logičniji da nam interesi idu u istom smjeru......
    ajde do nekih 5godina max....

a i ovisi kolko ima tko godina, jer manje je !primjetna razlika od 30 i 35 godina,
    ili kako moja prija od 26g ima dečka od 20 (pa on je još dječarac, student...) a ona već osam godina naveliko radi......
    i prvih par mjeseci im bilo super a sad kad bi kao veza trebala postat ozbiljna sad se njemu neda više.... 8)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislim da to nije bitno u kasnijim godinama (ajmo reci iza 30) a za decka od 24. koji 'hoda' s curicom od 14., on je po zakonu kaznjiv a da se o mojem djetetu poduzela bi sve u svojoj moci (i u okviru zakona) da tu 'vezu' brzo okoncam.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Za maloljetne - razlika u godinama je bitna stavka!
    I zakonom kažnjiva - samo po sebi jasno.

Za punoljetne - stvar izbora i srca.
    Znam neke parove kojima razlika u godinama nije bila prepreka za ljubav.
    Pa i priču da su čekali punoljetnost izabranice.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moj tata je puno stariji od moje mame. i to toliko nije dolazilo do izražaja do njegove duboke starosti. već 10-ak godina ona je njegova njegovateljica, ne može nikud mrdnut iz Zagreba i sloboda joj je na prilično maloj razini
    a tko će se tako brinuti o njoj
    po meni malo nezgodno

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako moja prija od 26g ima dečka od 20
    i prvih par mjeseci im bilo super a sad kad bi kao veza trebala postat ozbiljna sad se njemu neda više
    eto vidis, identicno je bilo kod mene i MM-a.
    a sad u sretnom braku s dvoje djece, planiramo trece
    a veza postala "ozbiljnija" puno vise na njegovu, nego na moju inicijativu

e da, dobna razlika medju mojim roditeljima je 15 godina.
    tata sad ima 75. i jos ga nitko ne njeguje, dapace, on jos uvijek radi i vrlo je mlađahan.

nemojmo generalizirati

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kako moja prija od 26g ima dečka od 20
    i prvih par mjeseci im bilo super a sad kad bi kao veza trebala postat ozbiljna sad se njemu neda više
    eto vidis, identicno je bilo kod mene i MM-a.
    a sad u sretnom braku s dvoje djece, planiramo trece
    a veza postala "ozbiljnija" puno vise na njegovu, nego na moju inicijativu

e da, dobna razlika medju mojim roditeljima je 15 godina.
    tata sad ima 75. i jos ga nitko ne njeguje, dapace, on jos uvijek radi i vrlo je mlađahan.

nemojmo generalizirati

ajde ok,
    ima i cura koja je išla samnom u srednju, sad ima znači 27 godina,
    i ima dečka koji ima ni više ni manje već cca60, :/
    i stariji 10/15 godina od njezinih roditelja.......

ima i toga ali puno je više parova koji su "tu negde sličnih godina....."

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa naravno da ima
    ali to ne znaci da je svaka veza s razlikom u godinama osudjena na propast

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ne znaci da je svaka veza s razlikom u godinama osudjena na propast
    x

ivy shvaćam tvoj stav, ali nitko se od nas ne vezuje razmišljajući što će biti kad ostari. osim toga takve situacije u kakvoj su tvoji roditelji mogu se dogoditi i da ljudi imaju isto godina.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Navedeni primjeri su me uvjerili da sam pretjerivala u mišljenju da je razlika od sedam godina (tata stariji od mame) preveeeelika.

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

muž moje sestre je stariji 30 godina. `41. i `71. (roditelji su nam mlađi od njega)
    iz prvog braka on ima dvoje djece uzrasta moje sestre tj njegove sadašnje žene (kao da se oženio svojom ćerkom)
    ima unuku koja je starija od njegove djece iz drugog braka (s mojom sestrom)

mislim da tu ništa nije kako bi trebalo biti.

i mislim da su ruže u tom braku davno uvenule

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    ivy shvaćam tvoj stav, ali nitko se od nas ne vezuje razmišljajući što će biti kad ostari. osim toga takve situacije u kakvoj su tvoji roditelji mogu se dogoditi i da ljudi imaju isto godina.
    je, slažem se, moglo je biti i obrnuto. to sam navela zato jer smo upravo u krizi s njim i stalno mi se to mota po glavi

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ajme, s. oliver!
    Ne sudim tvojoj sestri, ali to je stvarno oooogromna razlika.
    Treba se nositi s tim.
    Mislim da tu nema niti ruža niti trnja. Uf!

Anajat avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Marna prvotno napisa
    Navedeni primjeri su me uvjerili da sam pretjerivala u mišljenju da je razlika od sedam godina (tata stariji od mame) preveeeelika.
    Ja sam starija od muža 7 godina. Poznajemo se 10 godina, od toga smo bili frendovi nekih 2, pa 4 godine "hodali" i sad smo u braku 4 godine . Stvarno nam super i na istoj valnoj dužini smo, iako sam ja starija. Također sam sretna što mi i genetika skida 10-ak godina :D tak da se razlika niti kuži niti vidi...dapače, on uvijek nekako zaštitnički i full brižan prema nama, pa imam dojam da je on stariji

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Baš smo mm i ja nedavno odgledali jedan film kojem je tema ljubav između starijeg profesora i mlade studentice, zove se "Elegy" /Ben Kingsley & Penelope Cruz/, pa smo poveli i razgovor na temu...
    Ne može se tu generalizirati i podvlačiti crte, jer nas onda uvijek život razuvjeri sa svojim pričama /npr. moja prijateljica u braku sa 28 godina starijim muškarcem, brak iz čiste ljubavi/, ali ipak ću reći da iako ne osuđujem - ne kužim te ogromne razlike u godinama između partnera / pričam o razlikama tipa 20 godina i više/.
    iza takvog odnosa uvijek postoji priča, netko bi rekao i određena patologija, koliko god ta riječ zvučala preteško.
    ja od mm-a mlađa 3 mj., uvijek su me privlačili vršnjaci, ili malko mlađi

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kod drugih mi je sve prihvatljivo, ali ja ne bih.
    gledam svekrvu i svekra, razlika 13 godina "u njegovu korist": on starac od 80 godina koji sjedi u fotelji, čita i gleda TV.
    ona, žena u naponu snage oja bi okretala svijet.
    ne razumije on nju, ne razumije ona njega. :/

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni se nekako čini da je neka granica 10 god. iako mi i to izgleda previše. naravno da se ne može generalizirati i da se uvijek mogu naći izuzeci

ovog sestrinog muža ja ne mogu ni smisliti ni očima vidjeti.

Anajat avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ili malko mlađi [/quote]

He-he, mlađe je slađe...tog se ja držim :D

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj sir_oliver prvotno napisa
    muž moje sestre je stariji 30 godina. `41. i `71. (roditelji su nam mlađi od njega)
    iz prvog braka on ima dvoje djece uzrasta moje sestre tj njegove sadašnje žene (kao da se oženio svojom ćerkom)
    ima unuku koja je starija od njegove djece iz drugog braka (s mojom sestrom)

mislim da tu ništa nije kako bi trebalo biti.

i mislim da su ruže u tom braku davno uvenule

i ne samo ruže..............

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Marna prvotno napisa
    Za maloljetne - razlika u godinama je bitna stavka!
    I zakonom kažnjiva - samo po sebi jasno.

Za punoljetne - stvar izbora i srca.
    Znam neke parove kojima razlika u godinama nije bila prepreka za ljubav.
    Pa i priču da su čekali punoljetnost izabranice.
    Htjela sam ovo potpisati u potpunosti, ali ipak sam se malo zamislila.
    Mislim da ne bi bila oduševljena da moj sin od 25 godina ima "curu" od 40 :/
    Baš sam licemjerna?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja jednostavno ne bih mogla živjeti život s nekim tko ga je već proživio pola prije nego što sam se ja rodila , ali možda je baš to nekome privlačno.
    mislim da osobe u takvim vezama uvijek popunjavaju neke "rupe" u sebi, ali neću sad dalje u filozofiranje...love works in mysterious ways

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sunce.m, nisi licemjerna, jer također ne bih voljela da mi babac bude nevjesta, niti dedek zet.
    Pa, sad ti misli koliko nas je još licemjernih.

U vezama tipa Rucner-Kalember mora biti malo patologije.
    Ionako je pjevao "O Ana, tugo mojih dana!"

Ali svakome svoje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je nekako 15 godina gornja prihvatljiva granica ( ne za mene), ja sam imala dečke tu negdje svoje generacije i MM je 1.5 godinu stariji, zato što su mi nekako bili najbliži u svemu...
    Moja sterija sestra ima mlađeg muža, ali nije neka strašna razlika...
    Dok smo mi u SA imali susjeda, dečeca koji se nakon vojske(sa 19) oženio ženom 3 godine mlađom od svoje mame( oko 45),kao sve divno i krasno, dobro izgleda...ali meni osobno je malo previše.
    Samo ne znam kako je danas kad on ima 35, a ona oko 60 :/

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

osobno bih isla nekih desetak godina u plus i moooozda 3-4 u minus (u 'njegovu' korist)

moji roditelji su 20 godina stariji od mene pa ne bih voljela imat partnera generacijski blizeg njima nego meni, a mladje nisam nikad bas preferirala (a i taj jedini put kad jesam - nije dobro zavrsilo, mada se radilo doslovno o tjednima mladjem muskarcu )

mada, nikad ne znas, ne gleda se bas na brojcice u jmbgu kad ti netko 'legne'

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    Citiraj anamar prvotno napisa
    je, slažem se, moglo je biti i obrnuto. to sam navela zato jer smo upravo u krizi s njim i stalno mi se to mota po glavi

a ja sam svoje navela također iz osobnog iskustva.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je sasvim normalna razlika do nekih 10 godina u njegovu korist (da je stariji), do 15 mogu nekako navuć svoju shvaćanje. priko toga mi nije najmilija pomisao.
    a velika razlika u godinama mi je gadljiva.
    npr. moj bivši gazda je oženio žensku koja je od mene mlađa 5 godina. i ništa tu ne bi bilo čudno da on nije 39. godište, a ona 77. godište. bljak i odvratno. on je već stari dida (a izgleda i gore od toga), a ona mladica u punoj snazi (i još sasvim fino izgleda). o razlozima njene udaje za njega ne bih jer nam je svima bila jasna ko dan, a on mi je gnjusan.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Citiraj single prvotno napisa
    koja je po vama granica za razliku u godinama ako je ona starija..ili ako je on stariji?
    Ja cu ti samo reci da je moj muz 3 mjeseca stariji od muza moje mame
    Moj je od mene stariji 12 god a mamin je 10 god mladji od nje.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kaj ja znam...MM je 9 godina mlađi od mene. Za sad nam ide dobro (vidi potpis ). A nije da mi nije već nekoliko puta palo na pamet da je kod mene riječ o patologiji. Ali ne da mi se čačkat, baš mi je dobro ovak

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ajme ključić, čestitam :D

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ključić i

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa naravno da ima
    ali to ne znaci da je svaka veza s razlikom u godinama osudjena na propast
    Veliki potpis pod ovo. U ljubavi i ratu sve je dozvoljeno.

MM je od mene stariji 14 godina.
    Bili smo zajedno 5 godina prije braka i sad smo 10 godina u braku.
    Kad smo profurali ja sam imala 18 (pa računajte).

Nije u početku mojim roditeljima bilo svejedno, ali na sve se živ čovjek navikne. MM je od moje mame mlađi 6 godina.

Marsupilami i sve funkcionira, zar ne?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Marsupilami i sve funkcionira, zar ne?
    Moja mama je sa svojim M 13 godina, a ja sa svojim 8.
    Veze funkcioniraju savrseno, a i moj odnos s mamom je postao puno bolji od kada su oni zajedno, pomladio joj je poglede na zivot vjerovatno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sta ja znam meni ta razlika od 5,10,15 godina(ovo podrazumijevam i kad je zena mladja, ili muz stariji) mi je sasvim ok (sve dok su oba partnera punoljetna)
    a ove razlike od 20,30 godina su mi malo :/ :/ :/

i kao sta anek rece, ne bih voljela imati partnera koji je prozivio jedan solidan zivot, dok se ja nisam rodila :/

moj muz je mladji sedam mjeseci

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pratim i podižem.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

prvi put vidim ovu temu, baš mi je fora

Moj tata 15 godina stariji od mame, moj muž SAMO 3 god stariji od mene.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i ne znam zašto mogu zamislit da mi je partner stariji od mene 15 god al nikako da je mlađi pa ni 5 godina, nema mi pomoći

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moj tata je bio 9 godina stariji od mame. on danas slavi 85. rođendan i još uvijek je dosta umno aktivan, fizički ipak dosta manje, a mama je nažlost pokojna već 22 godine. a i u njihovom braku je uvijek ona bila ta koja je djelovala zrelije i ozbiljnije tako da ta razlika i nije dolazila do izražaja.

mm je stariji od mene 2 godine i to mi je bilo čisto ok kad smo počeli hodati. s obzirom da sam imala tek 16 kad smo se upoznali i počeli ljubovati, njegovih 18 mi se činilo baš onako cool sad mi je to smiješno iz ove perspektive. ali za razliku od lili, ja što sam starija volim pogledati mlađe frajere i mogla bi se zamisliti u vezi s mlađim iako ne planiram jer mi se mm skroz solidno drži i nije još za zamjenu starije uopće skoro više ni ne primjećujem. :cougarwoman:

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo kratko imali susjeda 25 godina mladjeg od svoje zene. Nismo se druzili, nekoliko puta s njim razgovarali. Stalno nam je imao potrebu objasnjavati kako je ona divna zena. Ona ima djecu iz prvog braka. On nema svoje djece. Kad sam ih vidjela zajedno prvi puta nista mi nije bilo jasno. Bilo je ocito da mu nije mama.

Ja kao Bodulica. Pedesetogodisnjake ne primjecujem Iako mi je nezamislivo da jedan dan ja imam 55, a on 45 i snima koke od 25.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bodulice, Jelena
    Skroz ste sasave.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pridružujem se onima koji primjećuju mladce...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku

Pridružujem se onima koji primjećuju mladce...
    I ja... odavno.... Btw. mm je od mene mlađi 4 godine i nikad nam to nije bila smetnja. Osim toga, moj tata je mlađi od mame, deda je bio mlađi od bake, drugi deda je bio 12 godina mlađi od moje bake (ona je ostala udovica s malom djecom u doba onog rata i tek se dosta kasnije ponovno udala). Nije to ništ posebno. Isto imam primjere i da su muški bili stariji od žena. Ako se ljudi slažu, sve je to ok. A sve ostalo je samo logistika. To što je netko 15 godina stariji ne znači da će onaj mlađi nužno o njemu brinuti - nikad ne znaš, snađe te bolest pa godine ništ ne znače...

Dodatak - za ozbiljno gledat koke/komade okolo isto nema veze s godinama. Ako je ozbiljno, to mi je neprimjereno u svakoj dobi, osim ako je neka teška zafrkancija...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.10.2015. at 08:24

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    moj muž SAMO 3 god stariji od mene.
    I moj od mene točno 3 godine (isti smo znak u horoskopu ).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

MM je od mene stariji 11 mjeseci. isto ne gledam ove starije, a nema ni potrebe jer ovaj moj još izgleda mlađahno. jednom se zapričao s nekim "starijim" tipom i ja ga poslije pitam tko mu je to a on kaže da su išli u školu zajedno, ja ostala paf i sad ga uspoređujem s našim vršnjacima i mogu reći da je za njega vrijeme stalo (doduše, prorijedila mu se malo kosa na glavi, ali sve ostalo kao da je stalo...). jbg sad sam se zabrinula...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja kuma ima 14 godina mlađeg muža. ona ima dijete iz prvog braka od 16 godina, i s njim curicu od dvije. i super funkcioniraju. svi zajedno. a isto im nisu prognozirali svijetlu budućnost. za sad je tako, sve super. a šta će bit...ko da znamo. evo, u njenom prvom braku je sve bilo po ps-u, pa sve ošlo vrit.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •