Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: U cemu bebine stvari kada bebu nosimo u marami?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno U cemu bebine stvari kada bebu nosimo u marami?

Sorry za neinventivni naziv topika. Trazim i trazim, ali ne mogu naci odgovor na pitanje. Mi smo kupili maramu, ne zelimo kolica.
    E sada, pitanje za sve vas koji nosite bebu, u cemu staviti bebine stvari za prematranje, tipa pelena i odjeca kada idete vani?
    dali je prakticnije neka torba na rame ili ruksak?
    ja razmisljam o ruksaku. Kakva su vasa iskustva?
    *
    ako je tema bila ranije please dajte mi link.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ruksak je praktičniji jer će ti torba spadati s ramena. bilo s maramom, bilo sa slingom.

no, meni je ruksak dosadio prošli put pa sam ovaj put odabrala torbu, veliku nalik na ceker, u koju sam natrpala: podlogu, pelene, maramice, vrećicu s odjećom, par igračkica, ponešto za starijeg (igračke, neku majicu i sl.), bocu vode, a u džepiće sa strane sramežljivo su se sakrile moje stvari (novčanik, mobitel, ključevi, maramice, žvake - najosnovnije).

svakako će ti dobro doći više pretinaca - jedan veliki i nekoliko malih, da ne moraš prekapati u potrazi za svakom sitnicom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tnx Ms.Ivy
    ja sam mislila da trebam veliki ruksak sa puno pretinaca i dzepova i da ce mi biti prakticniji jer volim pjesaciti, pa se nadam da cu uzivati sa bebom u setnji.
    ali zeljela sam i prakticne savjete od tipa, sta je bolje.
    jos jednom tnx.
    *
    i opet pitanje od zbunjene trudnice.
    Ruksak ti je zdosadio od kojeg razloga? ili onako, zeljela si nesto novo sa novom bebom?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jednostavno - inače ne nosim ruksake još od studentskih dana. prošli put sam ga nosila jer je praktičniji, ali ovaj put sam se ipak odlučila za torbu (torbetinu ). spadanju usprkos...

nikakva filozofija.

a vi uživajte u šetnjama.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ruksak!

bez obzira jel sling, mt, marama ili pouch

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

još je i dobra protuteža

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako s brojem djece opada i kolicina opreme koju nosas sa sobom, ja sam ovako:

s prvom - imala kolica koja su imala ogromnu kosaru i jos onu mrezastu vrecicu na "volanu" - sve ispunjeno

s drugim - povecu torbu na rame (mogla se nosat onako dijagonalno)

s trecim - torbicu od fotoaparata

s cetvrtom - onu malu oko struka torbicu, najmanji model (ja je zovem marsupio - mm pederusa al sam je nosala preko ramena...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

litala

pa dobro, ali što kad se dijete u šetnji pokaka (blag izraz - u našem slučaju to je ekološki incident)? ne prakticiramo bezpelenaštvo, neću zbog toga doma a neću ga ni ostaviti pokakanog tri sata.

kad skinu pelene, onda je lako... pederuša je sasvim dovoljna, osim što ja nikamo ne idem bez vode pa i flaša mora nekamo stati.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Arkana, dijete u maramu ili sling a kupiš neka mala kolica samo za torbu da ne moraš tegliti. Šalim se ali ne sasvim, meni su kolica služila zbilja kao skladište jer smo išli uvijek u jako duge šetnje, cjelodnevne nekad i u torbi na kolicima i ispod kolica bi ponijeli sve što može zatrebati i uglavnom bi i zatrebalo, pogotovo kad bih bila sa oboje.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

o, da... još utovariš i špeceraj koji si kupila po putu, pa objesiš jaknu kad ti je vruće...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je u pederusu stalo:

kljucevi
    novcanik
    mobitel
    paket papirnatih maramica
    grickalica za nokte
    labello
    jedna pelena (birala one tanje modele)
    mali paketic mokrih maramica (one iz dm-a za lice i guzu )

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

za kraće šetnje tipa npr Jarun (da sam za po ure doma) idem s malom pederušom u koju naguram sve osim pelene jer mi se praktičnije vratiti doma ako se mali pokaka.
    za cijelodnevne izlete naguram sve u auto koje mi zamjeni kuću pa mi je lakše samo skoknuti do auta nego naprtiti sve na sebe.
    češće (duže) šetnje bez auta završe u kombinaciji kolica /mt ili nosiljka.onda mi kolica služe da sve u njih natrpam.uglavnom kad se s nekim šećeš jedan gura kolica a ti nosiš bebu.

nadam se da sam pomogla

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam davno postavila isto pitanje, pa na kraju sama došla do zaključka: ruksak ili "pederuša". Ovisi jesmo li 5 metara od stana ili idemo nekuda dalje. Onda ruksak sadržava obavezno bočicu vode, čistu pelenu, i onda tu uvijek bude još i ova i ona igračkica, grickalica, zezalica...
    Meni je s maramom&ruksakom jedino bio bed što sam se osjećala k'o dvogrba deva, s jednom grbom na krivom mjestu

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

kad idem vani samo u šetnju (cca do 1,5h) po naselju i nasipu nosim malu torbu koju dijagonalno prebacim
    dok je bilo hladno i dok je ona bila manja znala bih staviti "bisage" (ne znak kkao se to zove - onaj kao remen s dva đepa sa strane) i to je blo super jer mi nije dodatna težina na leđima
    kad idem u cjelodnevnu skitnju onda uzmem torbu (tipa onih sto se kupe uz kolica) i dijagonalno prebacim
    zgodnije mi je od ruksaka jer ovako samo malo nagnem torbu i sve dohvatim, a ruksak treba skidati kako bi dosla do nečega

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kupila sam jedan veeeliki ruksak i uvek ga nosim. Ako je dete u marami onda ruksak na leđa, ako je u kolicima (sad kad je veća) ruksak na kolica.
    Ja sam štreber tako da uvek nosim jednu kompletnu rezervnu presvlaku, vodu, neku voćku, šeširić, maramice vlažne/suve, u zadnje vreme gospođica isto vuče neku silu igračaka obavezno..... Svaka šetnja završi u bar nekakvoj kupovini pa ako nemam kolica sve natrpam u ranac da ne bih nosila u rukama....
    Nama je idealna kombinacija marama-kolica-ruksak (za dete, stvari, špeceraj, igračke....)

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ruksak ako smo išli negdje gdje će trebati presvlačenje
    ako smo išli samo u šetnju onda mala torbica (tipa one za fotoaparat) u njoj pored ličnih dokumenata i ključeva voda i vlažne maramice
    i to je to

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovisi je li duga šetnja ili kratka. Ako smo malo duže bili vani, nosila sam ruksak. Za kratke šetnje samo platnenu vreću ili svoju mrežicu nosisvojutorbu s mobitelom, novčanikom, vodom.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam uglavnom dugoprugas a klinci bezpelenasi, pa tako uvijek nosim ruksak (unutra komplet rezervna odjeca za oboje, kreme za suncanje, kombinaciju protiv komaraca, rescue kremu, neku trajnu klopu (uglavnom suho voce ili sl.), vodu, male vlazne maramice, obicne maramice, uglavnom sve za slucaj manje katastrofe ) i malu torbicu--pederusu--mudobran u koju stavim novcanik, kljuceve i ne znam kaj, melem ili tako nesto za usta.

primjetila sam da mi je nekad lakse setati s malom naprijed a ruksakom iza, nego bez njega (netko je vec spomenuo, dode kao protuuteg). zanimljivo. sad vec tezimo zajedno oko 100 kila (ajde nesto manje, ruksak ipak nije toliko tezak) pa sam ja otisla na dijetu da mi ne stradaju koljena i gleznjevi.

nekad nosim i platnenu vrecicu (povecu) ako imam ekstra klope i hrane i igracke, e onda stvarno izgledam ko da idem na ekspediciju na mt. everest

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, da ne bi sad ispalo da sam ja houdini ili copperfield ili da se samo pravim vazna

ovo s pederusom i minimalistickom opremom je opcija kad je setnja direkt iz kuce i u radijusu kretanja iz kojeg za najdulje 20min-pola sata mogu doci pjeske kuci (to ako se netko bas ono us*ere do pod pazuh, pa ga oplahnem u moru i trc nazad doma ) ili kad je setnja iz auta a auto je onda "bazni kamp"

i napisala bi ja sad sta je u autu pod obavezno, ali nije tema topica

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim da smo arkanu i ovako dovoljno isprepadale

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sad vidim da sam izgleda i ja štreberica ali nama fakat UVIJEK zatrebaju UV krema, šeširić, voćke, voda, labelo, vlažne maramice, autići, lopta, rezervna majica..(da ne spominjem mob, novč, ključeve)

Mi naime svaki dan idemo u ekspediciju po kvartu po svim parkićima i to traje cca 2-3 sata.
    Spomenute stavke zapravo najčešće zatrebaju meni da se ne onesvijestim od gladi, žeđi i da se poplahnem malo nakon 10-og spuštanja toboganom

Ovo sa mići sport billy torbicom mi je SF 8)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    rescue kremu,
    :? a šta ti je ovo, mikka?

ja inače kao litala, osim grickalice za nokte. a kako često i ono najosnovnije zaboravim, uzdam se u solidnu opskrbljenost lokalnih dućana.
    naravno, ne govorim o izletima u prirodu, nego one redovne šetnje - kvart, grad i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    mislim da smo arkanu i ovako dovoljno isprepadale

citam i ucim...
    danas sam gledala ruksake da kupim jedan poveci.
    mislila sam na duze setnje.

za kratke ili kad sam u auto, cu nositi jednu predivnu torbu koju sam dobila na poklon

hvala svima

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj ruksak je normalnih dimenzija, ali ima puno dzepova i to mi je super, pa tako je najveci dzep roba za seficu, onaj malo manji je za f. robu, onaj jos manji je za vodu, hranu ili popisane stvari, najmanji je za kreme, manje igracke i sl. ima i raznih pretinaca pa po njima poslazem ako jos sta treba.

rescue krema je homeopatska krema, sluzi za posjekotine, ubode komaraca, opekotine od sunca, razne osipe i takve stvari. djeluje u hipu, odlicna je.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja nosim ruksak (veličina ko mikkin)
    unutra su uvijek 2 pelene,vlažne maramice,3 boce vode,kompletna rezervna obleka,neko voće,krema za sunce,sprej za ogrebotine,papirnate maramice,novčanik

u igri je dvoje djece

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mikka ovaj koji sam gledala je malo veci od tvog. Ja zelim da mogu u njemu nositi jedna presvlaka, platnene pelene, kako ne volim vlazne maramice napravila mi mama od gaze i kupicu mali termos da imam toplu vodu za brisanje i sve sto treba. Pa sam mislila da dobro dodje kad je malo poveci.
    kad ga kupim stavicu sliku.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

super. meni je definitivno najbitnije da ima dosta dzepova, da mogu sve fino rasporediti.

ninatomato avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    rescue krema je homeopatska krema, sluzi za posjekotine, ubode komaraca, opekotine od sunca, razne osipe i takve stvari. djeluje u hipu, odlicna je.
    ot mikka gdje si kupila tu kremu?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

narucila sam ju preko interneta, zajedno sa rescue remedy i rescue remedy kids (bez alkohola). u austriji vjerojatno ima za kupiti u ljekarnama. u njemackoj sigurno. to mi je stvarno bila odlicna investicija, sve 3 stvari, bas sam zadovoljna.

ninatomato avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

stvarno si brza! hvala na odgovoru.

imam nekog u njemačkoj pa ću probati preko njega.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da si odgovorim na temu
    ruksak jos nismo kupili. nosimo se non stop. za van nosim malu tasnicu gdje imam novcanik, pelenu, masramicu i telefon. kad idemo na poduze setnje idemo autom. ali ipak zelim kupiti ruksak.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam si kupila od Nature torbu za platnene pelene koja je ustvari rusak na jedan remen, ali moram reci da, iako idealan za nosenje stvari, nije bas kvalitetan, cicak za ljepljenje je otisao, plastiku koja drzi krug smo popravljali, a i konci su se izrepali s materijala.
    Nosim uvijek po par platnenih pelena (ovisno koliko cu se zadrzati vani), vlazne maramice, rezervne zastitne gacice, presvlak, gazu i sesiric za dojenje te eventualno bocicu izdojenog mlijeka.

Sto se tice toga da neces nabavljati kolica, Arkana zelim ti srecu s time, jer sam ja nakon tri mjeseca i tjedan dana ipak kupila.... Sve ovisi o stilu zivota, nas je takav da apsolutno svaki dan idemo negdje, vrlo cesto smo u kaficu ili restoranu (da ne bi sad pomislili da smo besposleni tajkuni - ni blizu tome!) ili putujemo i vise nemamo kud s bebom.
    Nosili smo je dosad u pouchu, ali ona tamo zeli samo kada je pospana i umorna, pa odmah zaspi u njemu, a kad je budna - nema sanse. Jednostavno zeli gledati svijet i sve oko sebe. Dosad smo vucarali sa sobom kojekakve kosare i klackalice, ali to je stvarno neprakticno. Da ne govorim o tome da je beba otezala, a za Mei Tai je jos prerano.
    Kolica su joj se svidjela i odmah je uzivala i tokom voznje zaspala Ali ja imam griznju savjesti jer imam dojam kao da je sve vise odvajam od sebe i osamljujem i ne zelim si priznati da to njoj vjerojatno i pase (vidim joj po raspolozenju!) nego mislim da joj falim

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ruksak, sa puno džepova.

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Najčešće sve potrpam u džepove od jakne. Doduše, ne znam što ću kada dođe ljepše vrijeme. Kad idemo na duže šetnje nosim ruksak.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •