Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: odvikavanje od bocice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno odvikavanje od bocice

drage moje, ne znam vise jel radim dobro ili ne. moja mala ima dvije godine i mjesec dana, a jos je uvijek jako vezana uz svoju bocicu i u bocici uvijek mora biti tekucina. nece se ostaviti bocice. da li mi neko moze pomoci savjetom kako se s tim nositi. da li je ostaviti da nju to samo prodje ili pokusati nekom metodom odvikavanja? danas mi je napravila prilicnu scenu kada joj nisam dala bocicu. help!!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo fakat slucajno zaboravili bocicu kod bake i dede u drugom gradu. Upalilo je odmah... tako da sam se i sama iznenadila. Djecak je tada imao oko 2 godine.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja nastarija (koja je i jedina imala dudu i bocicu) - dude se rijesila skroz bezbolno kad smo je na dalekom putu zagubili. imala je nesto manje od dvije godine...

bocica je, s druge strane, bila nesto tvrdokornija... ali, moram reci, nisam se nesto ekstra bedirala, pila je samo mlijeko (jutro i uvece po 250ml) i to je bilo to. danju nije koristila bocicu s dudom. onda smo se spremali na daleki put (jos dalji od onog prije ) i pricali kako nam je nezgodno bocicu nositi i kako bi nam se putem mogla zagubiti ili razbiti i zamolili smo nonu (kojoj smo isli u posjet) da za nju kupi posebnu i lijepu - salicu

uglavnom - bocu smo doma ostavili, putem se snalazili s casama, kod none nas docekala salica, bocu vise nismo vracali...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo lani (2 g i 2 mj.) 'zaboravili' ponijeti dude na more.

A ove godine ćemo 'zaboraviti' ponijeti bočice i pelene (nešto smo zaboravni ). Jedva čekam da se riješimo bočica, nemrem ih više gledati, a nekako mi je glupo samo ih baciti u smeće iz čista mira, pa čekam neki izgovor da ih se riješim.

Ali, nekako se i sami skidaju s bočice, traže sve više sami piti iz čaše, u vrtiću im tete daju u čaši,... Dude od bočica su već pomalo i pohabane, i kad se do kraja potrgaju, ne namjeravam kupovati nove.

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi smo se isto bočice riješili kod bake - igrali su se na dvorištu tako da su natakali vodu iz pipe i prolijevali po dvorištu tako da je i sama bočica završila na podu i zamazala se. Od tada je bočica prljava i nema druge. Sada se mlijeko/kako pije iz lončića i bočica se više ne spominje.
    Duda :/ - to je druga priča - to bi možda isto konačno mogli negdje izgubiti - ali onda bi veći uzeo dudu od manjega - a možda da sve dude zauvijek izgubimo
    Dosta mi je već tih stvarčica - možda je ljeto pravo vrijeme za to.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja to gledam ovako, kad odrastu, cinjenica da li su pili zi flase 2 godine ili 4 godine cini mi se prilicno nebitna...

jedino na sto bih ja pripazila je kakva tekucina se valja u bocici, moji su uglavnom dobivali vodu, iznimno mlijeko, radi zubiju, buduci da oni tu bocu gustiraju, pa onda to pijenje ima tendenciju da traje vremenski, a valjati bilo kakvu hranu dugo medju zubima lako dovede do karijesa...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj majoslava prvotno napisa
    ja to gledam ovako, kad odrastu, cinjenica da li su pili zi flase 2 godine ili 4 godine cini mi se prilicno nebitna...
    potpis

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

majoslava je napisala:
    potpis
    Moj pije mlijeko iz bočice, 2x u jutro i 1x prije spavanja. Nikakve druge napitke ne pije iz bočice i ne vidim u tome nikakav problem. Do nedavno je pio 5xna dan mlijeko iz bočice, evo u mjesec dana je smanjio na 3x, samoinicijativno. Tako će i sam izbaciti kad će željeti.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja i sada ima bočicu ali ne s dudom nego (kršitelj koda)ovu bocu s kljunom onu zelenu i drži je uz sebe mislim kao neka sigurnost više nego da gucne malo vode tijekom noći....ali nama je problem duda

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo prvo "slucajno" ukinuli bocicu kod bake (kod nje je po sat vremena navecer) i nije bilo problema, pio je na casu. Pa smo "slucajno" ukinuli u vrticu isto tako bez vecih problema. Isto tako smo "slucajno" ukinuli i doma. Zasad je jedini problem sto pije puno manje vode, a to opet ima i pozitivnu stranu jer se ujutro budi suh za razliku od prije kad je svako jutro bio mokar skoro do vrata.
    I jos jedna mana postoji, sad je veci ovisnik dude dok mu je prije sluzila samo za spavanje. A posto mu je bocica s vodom bila tjesilica sad je duda preuzela tu ulogu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni samo nije jasno zbog cega je neophodno rjesiti se bocice

kad bude emocionalno zrela i spremna to ce se srediti

pa nemoj joj od najranijih dana nametati rokove

(moj ima 5 god i 3 mjeseca i jos uvijek ga dojim, ne pada mi na pamet "odvikavati ga". kad bude spreman prestat ce)

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da nije problem sto dijete ima bocicu vec sto to mami i okolini smeta?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne smeta osobito jer na boci nije klasična duda nego kljun ali mislim da je vrijeme (kod nas) za dudu ali ne znam način kako :/ probali sve i svašta,kao izgubili,kao ukrala nam ptičica...ništa ne vrijedi kaže odi pa kupi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

DRAGE MOJE MAME,
    HVALA VAM NA OVIM SAVJETIMA, JER MI JE SADA LAKSE. ISTINA JE DA MENI SMETA BOCICA, OKOLINU NE GLEDAM. KADA BACI NA POD PA ONDA OPET SIZI DA JOJ JE DAM A MENI SE GADI KAKO JE PRLJAVA. PA TO SE VEC PONAVLJA DOSTA DUGO. TVRDA JE TO GLAVA I KADA SAM JOJ LIJEPO OBJASNILA I KADA SAM JOJ ODVRACALA PAZNJU, SVE NESTO U FINO, ALI NE TO SE DERE BOCICA I TO JE TO. NIJE NI MENI DRAGO UVODITI ROKOVE, ALI NEKADA SI MISLIM DA BI IPAK TREBALA NESTO PODUZETI. HVALA VAM PROCITALA SAM VASE ODGOVORE BAREM DVA PUTA I SADA MI JE LAKSE. ZNACI, SVE U SVOJE VRIJEME. POZDRAV

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa probaj cesce nudit na casu, nama je to upalilo. Kad je usavrsio casu bocica mu vise nije bila toliko zanimljiva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •