Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Dijete kod stomatologa

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Dijete kod stomatologa

Vodim jednu raspravu s prijateljicom stomatologom (ako čitaš pozdrav), o djeci kod stomatologa - maloj djeci - od 3-6 godina, pa me zanima
    1.) Kako se ponašaju vaša djeca kod stomatologa?
    2.) Da li surađuju, ili se natežete i pregovarate?
    3.) Da li se dijete boji?, Na koji način pokazuje strah?
    4.) Od koje dobi bi vaše dijete mirno moglo sjediti kod stomatologa i razumno trpjeti rad na zubiću?
    5.) Da li kad izađete van, pomislite: Bože dragi, pa ovo kao da nije moje dijete, što si je negdje stomatolog mislio?
    Kakva su vaša iskustva sa stomatolozima?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo mene da budem prva!

Mi smo bili dva puta kod zubara sa 2 i sad sa 4,6 godine, i sad ćemo nastavit redovit ić jer je tu već prva šestica.

inače iznenađujjuće dobar, tj. odličan kao veliki, oba puta iako je velika razlika u vremenu kad smo išli, a pogotovo sad kad puno više razumije. bio je jako dobar, naravno obijasnila sam mu kamo idemo i zašto o n je sjeo i odamh otvorio usta i čeka, a zubarica ko njega vidi imamo ovo pa ovo pa ovo da se ne prepadne, ali eto sreća nije bio slučaj s njim.

jedino što smo radili po zubićima bio je premaz zuba s kistom i to je super prošlo, a sad kako će reagirat n aprvo brušenje i sl. nemam pojam lai nadam se dobro , jer se sjećam sebe da sam bil.a jako grozna za zubara do jako puno godina .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja taman pokrenula slicnu temu na Zdravlje djece

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zasad smo dogurali da su zadnji put (na hodniku) otvorili usta na par sekundi, a dr. na brzaka škicnula zubiće. Zasad još (hvala bogu) nije bilo potrebe za intervencijom.
    Po naputku zubara (a to se i meni sviđa) u zadnje vrijeme, kad god ja idem kod nje, vodim i klince, tak' da me gledaju kad 'zijevam'.
    Zasad (uh što ponaljam ovu riječ ) vole tamo ići, jer zubarica ima hrrrpu igračkica iz kinder jaja, pa je mojima to glavna zanimacija.
    Kak' bu bilo kad bu trebala prava intervencija, još ne znam.

Aha, uvijek zubarica iskoristi pa ih malo 'provoza' na zubarskom stolcu gore-dolje, pa malo toče vodu u čašu u onom malom lavabou, i tak.
    Njima je zasad zabavno (ni ne znaju još što ih čeka ).

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

S obzirom da nam je cetvorke napao karijes cim su izasle, a da smo ih dobili jako mali, imamo dosta iskustva sa zubarom.

Uglavnom odlicno, svakim putem sve bolje, iako smo imali jednu traumu kod drzavnog zubara. Sad opet redovno idemo kod privatnika, lagan, ljubazan pristup, i sve ok.

98% saradjuje.

Ima faze kad se boji, ali to nije "the strah". Plasio se zvuka i lampice kojom suse plombe. Uspevamo da razbijemo strah.
    Novi jednostavno kaze da se plasi.

4.) Od koje dobi bi vaše dijete mirno moglo sjediti kod stomatologa i razumno trpjeti rad na zubiću?
    3 godine i 2 meseca.

Od pune dve sam ga pripremala, ranije nije bio spreman, na zalost.

5.) Da li kad izađete van, pomislite: Bože dragi, pa ovo kao da nije moje dijete, što si je negdje stomatolog mislio?

Ne.

Pa, kod nas se ispostavilo da su drzavni stvarno zastareli i u pristupu i u tehnici, ne znam da li je i kod vas tako. Bas se primeti razlika.

Eto, ja sam pozitivno iznenadjena svojim detetom!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nismo još bili ali ako je na mamu i tatu...ah bit će problema

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mi smo za sad na ok sa zubarom... ne boji se ništ više nego kod "običnog" doktora, a to nije strah, nego više ono, drži se malo rezervirano.

za sad nije bilo nikakvih zahvata na zubićima, svi su mu ok pa mu je zubar samo premazao zubiće i provozio ga na stolici gore- dolje... pa je imao malo onu sisaljku u ustima itd... zubar mu je sve lijepo objasnio i pokazao kaj će mu raditi i gledati, čak mu je dao da u ruku primi neke alatke... sjedio je mirno, surađivao bez riječi... ne znam kak bi se ponašal da je trebalo nekaj popravljati... a na kraju je za hrabrost dobio neku sitnu igračkicu... uglavnom, nije ga frka i sve mu je to više kao neka avantura... pozitivno iskustvo...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo kod stomatologa redovni od cca godinu i pol. S 2 godine išao je svakih 10 dana, sad idemo svaka 2-3 mjeseca (zbog čišćenja naslaga sa zubića, na sreću, karijesa još nema i neka ga ne bude što dulje).
    U početku je bio sav prestravljen, i to zbog zubaričine maske na licu. Jedno vrijeme smo je molili da skine masku dok njega pregledava. Pa smo kupili maske u apoteci i vježbali doma.
    Pa smo ga podmićivali malim "nagradama" (obično bi to bila neka sitnica za 10-20 kn). To mu je strašno puno značilo u vrijeme dok je bio sav uspaničen i kad nije htio ni pogledati zubaricu. Nakon 3-4 takva posjeta s "nagradom", nagrada više nije ni bila potrebna.
    Od 3. godine se sam penje u zubarski stolac i ne treba ga nitko držati. Otvori usta i otrpi proceduru. Nakon obavljenog posla, dobije na ruku štambilj sa smajlićem i onda je sav ponosan.
    Prije par mjeseci smo se smijali, pjevao je dok mu je zubarica čistila zubiće. I zubarica i sestra su bile ushićene, kažu da još nisu doživjele da im netko pjeva u zubarskom stolcu (i to netko tko je svojedobno imao napade panike čim bi ih vidio).
    Na kraju mi je drago što je tako ispalo... naslage na zubićima su sad puno manje vidljive, karijesa nema, a on se rano navikao na redovite odlaske zubaru.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naša je išla prvo nekoliko puta s nama pa kad smo konačno došli do pedodonta nije joj ništa bilo strano- po pitanju stolice i onih svih silnih aparata na njoj.
    kod pedodonta smo bili već par puta. nema za sada karijes pa joj samo ispolira i premaže zubiće. ona bez problema otvori usta a najveća joj je fora onaj usisnik-slamka (što-li-već) za slinu. to si uvijek ponese sa sobom za uspomenu.
    inače kad god idemo bilo kod doktora bilo kod zubara puno pričamo o tome unaprijed tako da je dobro pripremljena na sve što ju čeka i time smanjimo mogućnost nesuradnje na minimum.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moram se i ja javiti. Mi smo jednom tjedno kod zubara u zadnje vrijeme.

Prvih par posjeta je bila super. Onda joj se dogodio granulom taman na veliku subotu a tad se i zubarka selila iz stare ordinacije u novu i nije nigdje imala stolac. Tako da smo subotu, tu noć i cijeli Uskrs proveli po dežurnim zubarima. Nitko nije ništa uspio osim isprepadati je i dati joj antibiotike. Svi su išli pipati tu gnojnu vrećicu, a ona je jadna bila sva otečena i sve ju je boljelo
    Čim se njena zubarka preselila smo išli njoj. I niti njoj se nije dala. Onda ju je ona uzela sa sobom u ordinaciju, rekla joj da mi moramo na posao i da ćemo doći po nju kad budu gotove. T je s njom bila 4 sata unutra, pomagala joj je dok su bili drugi pacijenti i na kraju je odlučila da će joj ipak dati da joj to sredi. Nije joj prvi puta sasvim otvorila jer joj nije dala, ali za par dana je dovršila. I od tada smo redovito išli na čišćenje tih kanalića bez ikakvih problema.
    Mislim da najviše ovisi o zubaru. Koliko mi je naša pričala bilo je djece koja su s njom prosjedila cijeli dan u ordinaciji i onda nakon tih osam sati ipak odlučila otvoriti usta.
    A da kod nas nije išlo milom išlo bi silom, tako nam je ona rekla. Da joj gnoj ne izjede čeljust. Srećom, super je prošlo i T je odlučila da će i ona biti zubarka kad naraste.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odlicna iskustva, srecom nije bilo potrebe za vecim intervencijama.
    ja osobno imam strah od zubara, mm isto i nama je veci problem - tko ce je voditii a da joj ne nametnemo vlastite osjecaje straha

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Dijete kod stomatologa

mi smo krenuli dosta rano, nije mu bed, sjedi tati u krilu, premazujemo svakih mjesec dana. zubarica ima brdo plišanaca kojima prvo premaže zube

nema natezanja ni pregovaranja, jedino se malo ukoči kad mu krene premazivati, ali drugi put joj opet dođe normalno bez straha

to ćemo vidjeti idući put, jer mu je našla karijes :/ ovaj put mu je samo pokazala kako štrca ona štrcaljka s vodom, pa onda kako puše zrak i kako izgleda kad buši, ali mu nije prislonila na zubić (ja se ježila )
    mirno sjediti od druge godine.trpiti rad...vidjet ćemo
    5.) Da li kad izađete van, pomislite: [i]Bože dragi, pa ovo kao da nije moje dijete, što si je negdje stomatolog mislio
    upravo to

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

znači ja dobrano kasnim s posjetom? :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svade se i tuku koji će prvi (ako su obojica naručena).

U početku su ih obrađivali, u stvari samo starijeg zbog lošeg iskustva, manjii nije imao nikakvo iskustvo, pa ni problem s "obrađivanjem"

Ne boje se

Mlađi s 2,5 godine. Stariji je imao traumu pa je trebalo duže

Da, ali zbog toga što sve žele znati i ne daju se van

Uglavnom loša. Što zbog pristupa, što zbog manjka vremena za svakog pacijenta, što zbog loše obavljenog posla :/

Trenutno sam jako zadovoljna jer smo našli stomatologe (u istoj ordinaciji) koji imaju i vremena i volje i znanja napraviti posao kako treba (i djeci i odraslima)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi povremeno odlazimo teti zubi negdje od 1 rođendana, provozamo se na stolicama, prekopaju ordinaciju dobiju mini pastice, pregledamo zube...
    Na svu sreću nismo još imali karijesa( 7.5 i 3 godine) jednom je bilo pečaćenje šestica i jednom čišćenje naslaga, pa je za ovo drugo bilo malo straha... Ali srećom su tete divne, pa su nam odlasci zubarici ko izlet...
    Nadam se da su djeca na mamu a ne MM-a koji se panično bojao zubara!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

T ide kod zubara od svojih 2,5 godine, s tim da se od 3,5 borimo sa cirkularnim karijesom i što je to dijete stoički podnjelo, ja ne bi ni pod konjskim sedativima.
    ali on je čak zahvalan zubaru/zubarima na tome jer su ga riješili boli.
    sjeda bez problema, pristaje na sve i super mu je u ordinaciji.

J je prvi put bio sa 2 i sitno godine, za sad se vozio na stolici i na stoječki otvorio usta samo da doktorica vidi zubiće.

on se prvo nećkao, ali je na kraju, nakon štio je odgledao moj i T -ov pregled bez problema zinuo.

ja inače umirem od straha na sam spomen zubara, ali trenutno se borim sa tim strahovima i dio "terapije" mi je da klinci idu sa mnom jer su mi oni motiv za obuzdavanje.

što se tiče zadovoljstva zubarom, mi smo svi kod iste i ova nam je super, za razliku od prošlog koji je djetetu od 5 godina , sa granulomom koje nije spavalo dan i pol rekao da mu ne može pomoć prije nego se naspava jer je cendrav.
    mm je taj tren skupio karton od njega.

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da sam o tome već jednom pisala:
    Mi imamo grozne traume na tu temu.

Ja genetski imam strašno loše zube, poznatije kao "groblje". Još u trudnoći sam sve proučavala i pokušavala da spriječim da i moje dijete tako prođe, pila sam i one tabletice fluora.

Od početka peremo zubiće, a negdje sa 1,5 godina počela sam ga voditi kod zubara. Išli smo redovno u Valdent, imao je tetu zubarku, lijepo bi sjeo u stolicu, ona se s njim poigrala i premazala mu zubiće. Sve 5

Onda ga je baka tijekom ljeta navukla na sok u flašici i ja sam otkrila točkicu na jednom zubiću. Ponovno smo otišli par puta kod zubara, ali sad je bio "striček". No i njega je super prihvatio, jer mu nije ništa bušio (liječili smo ozonom), a dobio je dvd "Ninja kornjače" na poklon (pa se na njih zakačio ). A ja bankrotirala 8)

Ali,.... jedan petak ga počeo boljeti zub. Prvo malo, a do ponedjeljka bogme i jako.
    Ujutro sam sumanuta zvala zubare. Jedino sam uspjela doći do mojeg zubara i on nas je primio.
    Čovjek je super za odrasle, ali ne zna s djecom. Ujedno, ovo što mu je radio moralo ga je boljeti. Izbušio je i otvorio zub. Mališa je, naravno vrištao, a ja u komi
    Drugi dan se bol nije smirila i ja ponovno do istog zubara, a on mi veli: To je Vama prvo dijete pa titrate nad njim. Pustite neka ga malo boli, proći će.

Poludila sam! Dijete ne jede niti pije danima ( jadnik je i dudu odbacio jer ga je boljelo da je cucla), a on meni ovako!
    Uspjela sam se naručiti kod zubarke kojoj su išle nećakinje i ona mu je jedva stavila lijek, ali ga je napokon prestalo boljeti.

Od tada idemo kod te zubarke. Nakon par mjeseci smo konačno uspjeli postići da on sjedne u stolicu i dozvoli da mu popravlja zube. Svo to vrijeme bilo je uglavnom natezanja, nagovaranja, podmićivanja,moljakanja, prijetnji i svega
    Kad je navršio 3 god., kao da je iznenada odrastao i postao "veliki" dečko koji ide kod zubara.

Da ne pričam da je dugo želio ići kod onog "koji nema bušilice"

Raspisala se, ali to je moje grozno iskustvo

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi smo prvi puta bili kod zubara sa jedno 3g.MM i ja smo joj doma sve objasnili,da će joj teta zubarka samo pogledati zubiće i premazati sa pastom za prvi put i da će samo pogledati ima li koji karijes.I doma je sve bilo super,sve je razumjela i čak je jedva čekala dan kad će ići kod zubara.I po putu do tamo je sve bilo super,čak smo po putu izabrali i nagradu za hrabrost...i bila je hrabra sve dok nije sjela u stolicu.A onda plač,vrisak i urlici.I ni pod koju cijenu neće otvoriti usta.A zubarka mlada i strpljiva na sve joj moguće načine pokušava skrenuti pažnju na svoj alat ne bili ju uspjela smiriti.Na kraju je jedva pristala otvoriti usta na brzinu i na svu sreću nije bilo karijesa.Sada je u zadnjih dva mjeseca išla sa tatom dva puta kod njegove zubarke i pristala je da ju tatina zubarka naruči za pregled.Sad me baš zanima kak će to proći.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Vodim jednu raspravu s prijateljicom stomatologom (ako čitaš pozdrav), o djeci kod stomatologa - maloj djeci - od 3-6 godina, pa me zanima
    1. normalno
    stomatolozi koje sam ja srela su bii vrlo ljubazni prema djeci i vrlo pazljivi i i uvijek sve unaprijed objasne sto i kako
    ovje se pocinje sa posjetima zubaru kad dijete napuni 1 g i ide se u posjet svake 2 godine ako ema razloka prije toga doci...
    nakon osjet obicno doniju sa sobom cetkicu za zube i ima malih sitnica kao poklon sto odaberu
    2. do sada nije bilo problema, djeca su voljna suradjivati
    3. ne boje se, ja mislim da se strah zasniva na losem iskustvu, a toga nisu imali
    4. do sada jos nikome nije trebao popavak zubiju
    5. nikad ne razmisljam o mojoj djeci na taj nacin, imaju pravo reagirati na situaciju kako zele

nema veze sa stomatolizima, ali prije neki dan isla sam s mojim blizancima na redovitu kontrolu razvoja za petogodisnjake
    mjeri se visina, tezina, provjeri vid i cijepljenje dtp+polio
    da pprije smo razgovarali kod kuce sto ce se desavati tokom osjete, i na putu do pregleda je jedno od njih htjelo da se cijepljenje odradi prvo. sestra koja ih je pregledavala se slozila s time, i oboje su prvo se cijepili
    kad je dosao pregled vida, ona sto je htjela cijepiti se, odbila je pregled vida, zavukla se ispod stolice i nece cut da procitta par slova s ploce, ni zaz igracku ni za sladoed ni za slatkise, nista nije pomoglo, i izasli smo van neobavljenog posla, he he

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

1.) super, na najboljem je ponasanju! toliko da smo mi ostali :-O
    2.) suradjuje u potpunosti, sad kad je navrsio 3, prije toga smo bili par puta onak da se navikne
    3.) ne. obozava ici, svaki put dobije dinosaura ili neku igrackicu i gleda film o gricu i grecu
    4.) nasa zubic vila (zubarica) kaze da uz danasnju tehnologiju i pravilnu njegu dijete ne bi nikada trebalo imati karijes. tome se duboko nadamo!

Iako i mm i ja smo svasta prosli i imamo i losa iskustva sa zubarima, toga smo zeljeli postedjeti naseg djecaka. a bome i nas. vazno je imati pravi pristup. mi idemo na kontrole svakih 6 mjeseci i sve funkcionira za 5+!

lp, dunya

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa
    naša je išla prvo nekoliko puta s nama pa kad smo konačno došli do pedodonta nije joj ništa bilo strano- po pitanju stolice i onih svih silnih aparata na njoj.
    kod pedodonta smo bili već par puta. nema za sada karijes pa joj samo ispolira i premaže zubiće. ona bez problema otvori usta a najveća joj je fora onaj usisnik-slamka (što-li-već) za slinu. to si uvijek ponese sa sobom za uspomenu.
    inače kad god idemo bilo kod doktora bilo kod zubara puno pričamo o tome unaprijed tako da je dobro pripremljena na sve što ju čeka i time smanjimo mogućnost nesuradnje na minimum.
    Daj na pp kod koga ste išli
    Mi stalno odgađamo odlazak, jer se ja bojim

Datum pristupanja
    Sep 2005

dijete ce mi krajem srpnja navrsiti 4 godine.
    Krenuli smo kod zubarke s dvije i pol jer su mu se na gornjim dvojkama pojavile mrlje.
    Otpocetka je sve bilo u redu(uz blaze negodovanje kada smo trebali krenuti k zubarki(to se desavalo na pocetku)+ da je jednom bila situacija takva da on nikako nije htio potji sjesti da mu pregleda zube,a taj dan je i sama zubarka bila sva bezvoljna i ne bas neke volje pa je sjela kraj njega u naslonjac i rekla:"cuj,meni ti od jutra dolaze nervozni i mrki ljudi i ja sam sad sva umorna,a vidim da se i tebi ne da,pa ajde ti meni dodji drugi put pa cemo lijepo pogledati zube u miru,moze?".Ovo mi je znakovito jer od tada su prestale te situacije da ne zeli suradjivati,vjerujem zato jer mu je dano prostora,priznati su mu bili osjecaji i nije se islo protiv njegove volje vec su se dogovorili.
    tu je zubarka veliko povjerenje dobila od njega.
    dok je bio manji sjedio je meni u krilu,stomatologinja mu je pokazivala zube s kamerom,zatim ih cistila,mazala pastom,ozonirala..Nema nikada pregovaranja,nagovaranja-on jednostavno sjedne(u pocetku je samo sjedio mi u krilu),"provoza se kao u liftu" dok stomatologinja povisi stolac(ili kako to oni vec nazivaju)i cim upali svjetlo ponad njega on zine i ceka..Ne boji se iako,to iskustvo mu nije povezano s boli jer smo radili uvijek samo ciscenja kamenca,naslaga s vodom te ozoniranje.Tako da,i ako krene "bolnije" do sada imamo dobru podlogu i pozitivno iskustvo pa ce vjerujem ici i dalje glatko.
    Kada izadjemo van iz ordinacije i kada ljudi ugledaju maleno dijete,glasno se cude-pa jesi to ti bio sada kod zubarke,tako dobar,tako tih?

Jos jedna zgodna situacija koja nam se sada dogadja jest da(posto sam i ja sama u medjuvremenu pocela ici k njoj te je sada i moja zubarka)ako idemo skupa k zubarki,on me ne pusta prvu sjesti k njoj jer to je njegova zubarka i tek kada njega pregleda,onda ja smijem(iako mi cesto on ide samo kao pratnja,tj ne treba raditi na njemu).
    Ono sto moram naglasiti jest da smo mi imali veliku srecu kod pronalazenja pedijatrice i zubarke(a eto sad i logopedice).Sve odreda su veoma kvalitetne i vedre osobe.

U citavoj prici mislim da je sveukupnoj situaciji pomogao moj stav,nemam straha od zubara,to je nesto sto je potrebno i to se treba uciniti bez obzira na sve i time pomazemo zubima da ljepse i zdravije rastu.Uz takvo ozracje,i bez nervoze/naseg unutrasnjeg straha i brige sto ce dijete ovaj puta izvesti kada podjemo zubaru,svasta pozitivog moze proizatji.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Oboje djece izvrsno surađuju, nemaju straha, podnesu ono što moraju podnijeti. M. smo vodili zubaru negdje od 3. godine, na pečaćenje šestica i na kontrole. B. je morala jako puno ići zubaru - bilo je puno toga za sanirati. Uvijek je odlično surađivala. Osim što su mi djeca skroz stabilna i realna, mislim da je najviše tome doprinjela zubarica koja je jednako dobra kao stručnjak i u komunikaciji s djecom.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo cistili kamenac i podnio je dobro. malo je vriskao dok mu je cistila, ja sam mu rekla da slobodno vice ako mu je tako lakse
    inace kad je tek dosao zubarica mu je nudila hoce sjedii na mami ili sam, odabrao je na mami. izvozala ga je na stolcu, dala mu da sam toci vodu i igra se sa sisaljkom. to sve ga je jako opustilo.
    iduci put kad sam ja trebala zubaru trazio je ide samnom i uvalio se sam u stolac :shock: i trazio da mu premaze zube

karijesa bogu hvala nema. ali nadam se da i kad bude nece biti problema.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Lovro je prvi put bio kod stomatologa sa 4,5 godine. Birali smo stomatologa koji popravlja zube sa ozonom, baš iz razloga da se ne prestraši, jer je imao jedan karijes.

prije popravka zuba, dolazili smo oko 4 tjedna, 1x tjedno kod zubara na premazivanje zubića i da se upozna sa zubarom i tehnikom.
    Sjedio je na meni na zubarskoj stolici (i danas još uvijek sjedi na meni). Nakon tih premazivanja, sljedeći dolazak dopusti je zubaru da mu popravi ozonom zubić. Bio je upoznat i nije radi problema.

Uvijek je surađivao, ali je bilo važno da zubar ima razumijevanja za njegov strah, da nije agresivan u namjeri i da...dobije nagradicu (da..da...potkupljivala sam ga. Na odlasku sam zubaru strpala autić u ruku i tako je dobio poklončić za hrabrost). I to mu je bilo prevažno.
    Sad više ne dobiva od zubara, već od nas (uspjeh )

Nisam primjetila strah. Niti najmanje. Bilo je bitno da je uz mene.

Otrpio je sa cca 4,5 g. Ali sjedeći na meni i popravak ozonom. Ne bušilicom.
    To ću mu ostaviti za što kasnije.

Ne.

Sa Lovrinim savršena. Moja, kao dijete, grozna. Pogotovo sa školskim. I sa ženama zubarima.
    Zato uvijek tražim muške doktore. I zubare.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh da... s obzirom na vlastita grozna iskustva sa ženskim zubarima, moram napomenuti da je Lovrin prvi zubar bila žena. I to sa savršenim pristupom.

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Friški smo. Jučer posjetili moju zubaricu. To nam je 3. puta. Do sada smo samo išli "brojati zubeke" sa 3 i 4 godine. Ovaj vikend je na proslavi svog 5 rođendana pao i zub doslovce visi. I klima se. A meni vrag nije dao mira i jučer smo išli "pogledati kada bi mogla doći zubić vila".
    1. ponašao se super. osim uzbuđenja i straha (od nepoznatog) u tragovima.
    2. surađivao bez pregovora.
    3. mislim da nije bilo straha - više bih to nazvala uzbuđenjem
    4. do sada ništa nismo radili na zubićima, Bogu hvala dijete ima zube na tatu i karijesu niti traga.
    5. kad smo izašli bila sam stvarno ponosna mama.

Odlasku je predhodilo puno razgovora. A mm i ja smo se jako veselili jer idemo. Ponašali smo se kao da idemo na izlet. Veselo.
    Ne znam kaj bi bilo da je kojim slučajem taj zub morao izvaditi (i na to smo se pripremili razgovorom) ili možda popravljati. Bilo je super i na vratima je obaćao da će ponovo doći!!

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pripremila sam ga na zubara,ali ipak mu nije bilo baš svejedno jer u i sestra i doktor bili skroz pod maskama ali ajde prođemo i taj strah i ajmo se zajedno malo vozit u svemirskom brodu pa če nam dr i mami i tebi pogledat zubiče kako smo se dogovorili i zine on a dr mu rukama primi čeljust da se ne miče i djete ulovi strah i neda više :shock: mislim iči ga lovit na silu i još mi kaže da bi trebao bolje vidjet pa mi miga nek ga stisnem :shock: naravno da nisam :/

Vjerojatno je pigmentacija i da netreba ništa a i kaže da šta sam ja mislila kako bi išta i napravio i da je npr. karies a hvali se da je radio jedno vrijeme samo s djecom i još nas na kraju vuče za rukav da se upišemo pa sam ih fino odbila

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja curica je 6 godina

kod zubara smo bili pre 3-4 mjeseca, ima 4 stalna zuba, 2 mljecna su joj ispala i izrasle su nove, stalne donje jedinice

3 stalna zubica su ok, jedan je malo poceo da se kvari. to je sanirano i svi su zubici "zaliveni" kako to kazu stomatolozi.
    savetovano nam je da dolazimo na kontrole svakih 3-4 mjeseca

zubar nam je inace jedan super lik, koji izgleda kao dzin dobrog srca, mnogo velik covek ali izvrsan pedagog.
    moja pojasnjavanja cemu sluzi sta u ordinaciji su kod nje izazivali strah a njegova tipa - pcelica za busilicu, i slicno su je zabavili, nasmejali i proslo je sve super
    nikakava trauma niti cak los osecaj nije ostao posle odlaska

u nasem slucaju prelomna dobra stvar je bila pristup zubara

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    znači ja dobrano kasnim s posjetom? :/

da, to će vam reći i stomatolog.
    al ako je sve ok, super.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu