-
Bez obzira što ću potvrditi gornje postove...moram komentirat...
Imaš se pravo tako osjećati...to je užasno..U svemu tome vidim ne jednu, nego najmanje 3 greške:
1. kakav izlet za jasličare, a bez roditelja???nebulozno...
2. očita je diskriminacija djeteta...kakve podjele djece po bilo kakvim kriterijima, grozota...
3.ne zbrinjavanje djece koja ne idu je katastrofa..mislim da čak i u ugovoru piše da je vrtić dužan zbrinut djecu...
Da, ovo gore stvarno mislim, ali što ti je činiti nisam sigurna...jer...i meni se slično dogodilo...Naime, skupina moje kćeri je išla u posjet HRT-u, vidjet Bembu i sl...o tome se je danima govorilo, djecu se je pripremalo i tako...Da bi dan prije tete rekle da moja kćer ne može ići jer nema 5 godina (mlađi od 5 ne smiju, ima takav neki zakon, neznam)..Bila je adaptirana, u toj grupi je bila od 2,5 godina i tada ona sa 4 godine i 10 mjeseci nije mogla ići o ostali sa 5 jesu...Neću pisati kako sam bijesna bila...Prvo djeci obećaju posjet a onda ih diskriminiraju..Taj dan (posjeta) sam kćer odvela u grupu od druge kćeri koja je isto tada bila u vrtiću i prezentirala joj to kao super privilegij "oni idu u posjet, ali ti ideš u grupu kog velike seke a to nitko drugi ne može i sl"..Kćer mi se odlično zabavila, svi "veliki" su se s njom igrali...ali...Bilo je još nekoliko djece mlađe od 5 koji taj dan nisu mogli ići u posjet i to jutro su izgubljeno s roditeljima/dedama/bakama hodali po hodnicima tražeći "tko će im uzet djecu u sobu"..Koma... U svakom slučaju...prašinu sam digla...Nikad im više nije palo na pamet takvo što..Ako bi slučajno trebali neki dan ići u neki posjet (npr zubaru), a ja rekla da ću doći po kćer ranije, zvali bi me i obavještavali, te pitali što učiniti..
Ali neznam koliko je to bilo dobro za moju kćer...Nisam nikad poslije imala osjećaj da ju tete prihvaćaju...Bilo je to sve formalno ok, ali nije bilo one fine niti osjećaja između djeteta i teta...Tako da ti neznam reći je li bolje da "dižeš prašinu" ili ne...
Ali reći ću da me uvijek i nanovo čude takvi postupci onih koji bi o odgoju trebali znat najviše...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma