-
tipizacija, kolposkopija, biopsija..... :(
Trebam pomoč, savjet...!!!!!!!!!!!
Najprije da kažem da nisam bila 3 i pol god na ginekološkom pregledu
. A sad ču ukratko....
Imala sam HPV, nikad nisam išla na tipizaciju niti bilo što drugo... Nakon poroda, HPV se "povukao". Prije tjedan dana sam bila na gin pregledu a danas me dr zvala i rekla sljedeče: na papa-testu vide se nekakve promjene.... a s obzirom da sam imala hpv moram na tipizaciju, kolposkopiju i biopsiju da se utvrdi što se dešava i kakve su to promjene. E sad, naravno da me strah jer razmišljam o najgorem
Po novom papa-testu više se ne vidi koji je CIIN tj nema brojeva, nego se samo vidi dali su prisutne kakve promjene (kao kod mene).
Ono što mene zanima je slijedeče- dali se sve to treba raditi i kod "obične" upale, infekcije... i slično..... ili se tipizacija i sve ostalo mora raditi samo kad je baš "frka"?
Nadam se da ste me shvatili što želim pitati jer je sve zbrda-zdola, ali i sama se trenutno tako osječam pa ni nemogu bolje i opširnije objasniti...
-
Obicno kod promjena na stanicama i sumnje na hpv dr radi tipizaciju da se vidi radi li se o virusu visokog ili niskog rizika,nakon tipizacije daju terapiju i ponavlja se papa.Nisam od nikoga čula da se odmah radi i biopsija i kolposkopija.
-
ponedjeljak-tipizacija
srijeda-kolposkopija
... i onda biopsija....
-
ja sam tipizaciju radila kada mi mi otkriven Hpv i to je sve što sam tada mogla napraviti jer sam bila trudna 2 mjeseca . inače bio je cin 1 .
Nakon poroda i prvog pape , cin je bio 3 , Hpv visokog rizika , i naravno nakon takvog nalaza , odmah sam poslana na kolposkopiju i biopsiju koji su papu nažalost potvrdili .
Ne znam šta da ti kažem , čudno mi je da te odmah šalju na sve to kad je riječ o cinu , al ja bih isto to napravila , zašti ne . Nije to ništa strašno , a možda ti pokaže nešto više , nikad ne znaš ....
Naravno nadam se da neće pokazati ništa
Ja bih ipak napravila , ništa te ne košta osim živaca naravno ...
Sretno
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma