Hm... moram reci da ja lakse spavam kad znam da moje dijete neće stvoriti gomilu tesko razgradivog otpada obavljanjem najprirodnije stvari na svijetu...
Kad sam to bratu govorila koji koristi jednokratne, samo se nasmijao i rekao "its a tough life, je da budu nam unuci hodali po planinama pelena, ali šta da radiš..."
što se tiče slatkog dezena... kao prvo postoje razno-razne platnene pelene... kod mojih je npr platneni dio samo ona starinska pelena, a zaštitne gaćice su simpatične sa šarenim točkicama, zvijezdicama i slično...
A još možeš pokušati i ostaviti komentar na Rodinom web shopu da misliš da bi bilo logičnije da naprave simaptične zaštitne gaćice, a ne platneni dio. Mislim da su prilično otvoreni komentarima i da postoji šansa da poslušaju tvoju sugestiju, koja ja mislim stoji...
A zaštitne gaćice imaju praktičnu funkciju... pamuk (ili slični materijali) se brzo natope, te ako nemaš zaštitne gaćice, više manje kod svakog mokrenja, beba i sve oko nje bi bilo mokro. a zaštitne gaćice služe da to ne dozvole, nego da vlaga ostane unutra.