Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 63 od 63

Tema: ja kuham- on neće

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

dakle, za ovo kaj je napisala i linkala pomikaki tek sad saznah. Da, GM, probaj, mi smo tako počele jesti. Moja mala isto tako nije htjela jesti što sam kuhala, tako da sam u trenutku očaja i Betty-ine stravične ugojenosti dala maloj žlicu neka jede sama, a ja sam je drugom hranila (nekada su se znale naći i po 3-4 žlice) - kad sam vidjela da to funkcionira, onda sam joj počela davati komadiće (prvo voća: marelica i lubenica) kad sam vidjela da niti sa time nema problema prestala sam joj miksati hranu i upalilo je - sada stvarno jede. I ne voli nikaj miksano.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj GrgurovaMama prvotno napisa
    to je bilo pozitivno...samo sa upozorenjem- što vas očekuje nakon baby led weaninga....

kod nas pali miksanje malo na žlicu malo sa ručicama...a sad je počeo pokušavati sam sa žlićicom jesti...tako da mogu reći da jedemo sa tri tehnike :D
    naravno da je pozitivno, kako i ne bi kad sam tako simpatična

da, brzo se nauče i koristiti žličicom ako im se dozvoli, problem je jedino s tekućom hranom dok ne nauče prinositi ustima žlicu bez da je okrenu (mislim da se to dogodi oko 18mj).

A upozorenje stoji, za preporučiti je korištenje stare odjeće ili plastičnih keceljica dok se jede na takav način, ako je ljeto najbolje da nema nikakve odjeće na sebi

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    A upozorenje stoji, za preporučiti je korištenje stare odjeće ili plastičnih keceljica dok se jede na takav način, ako je ljeto najbolje da nema nikakve odjeće na sebi
    i pomogućnosti kod susjede...pa nek drugi čiste

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja Tara ima 10 mjeseci. Kada smo počeli s dohranom, sve je voljela jesti. I voće i povrće. Tada sam ju još dojila. Sve sam sama radila, rijetko kada je jela kupovno (baš ako smo negdje bili). Postupno je počela ne jesti povrće, pa sam počela povrće mješati s adaptiranim mlijekom. E sad, od kada više nije na prsima, neće više ni voće ni povrće. Nikako. Pojede 10-ak žlica i gotovo. Samo bi jela flašicu. Ne znam što više da radim. Kuham i bacam. Prva kćer je isto bila takva, ali još 100 puta gora. Kad je krenula u vrtić polako je počela jesti. Ne znam da li je to nasljedno i da li da joj uvedem više adaptiranog mlijeka?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno baš dobro :-)

eto upravo imam sličan problem i baš sam sretna što sam pronašla ovu temu. moja beba ima osam mjeseci... i dalje dojimo i sve je super, no počeli smo malo i s kašicama. priznajem, krenuli smo s kupljenima i sad smo u problemu...
    naime, kad ja napravim kašicu, kao baš prije nekoliko trenutaka bananu i marelicu, njoj se diže želudac i izgleda kao da će povraćati... na istu takvu kupovnu ne reagira nego jede... ne kužim gdje griješim (osim što sam očito pogriješila s uvođenjem kupovne hrane)

savjeti su vidim žlica po žlica pa ćemo tako nekako i probati ...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mama martina, kod nas je bilo vrlo slično - odjednom je prestao jesti i skoro 4 mjeseca nije htio ništa osim voća. samo, vaših 10 žlica uopće nije malo - nama je to bio obilan obrok u toj dobi.

i - s nekih 11 mjeseci iz čistog je mira počeo ponovo jesti. sve.

mi dojimo pa sam ga u tom periodu jednostavno puštala da siše koliko želi. pretpostavljam da i ti svoju curicu hraniš na zahtjev, odnosno ne prema nekim propisanim količinama? čini to i dalje, a dohranu ponudi. jednog dana će te iznenaditi.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo i naše iskustvo o maloj količini popapanog.

Malecka ima 8 mjeseci za koji dan, a još uvijek sisa svako malo (pod tim mislim na ono novorođenačko papanje svakih oko 2h, tako i spava).

Dohranu smo krenuli s malo više od 6mjeseci, ali uglavnom se vrtimo oko 5-10žličica po obroku (doručak- ručak koji je uvijek doma pripremljen, još uvijek imam averziju prema kupovnim kašicama + voćka tu i tamo nakon ručka). Krenuli sa žitaricama i one su išle nešto bolje i više, vjerojatno radi tog neutralnog okusa.

Kad krene papati, ona se baš bori da sama prihvati svojom rukom žlicu, grabi prve zalogaje kao da nije jela danima, ali onda jednostavno stane, kao da je sita.

Danas sam joj nudila po 2žl. u razmaku od oko 5minuta i to je palilo, tj.popapala je, no nije je omelo u sisanju nešto kasnije.

Hranu ne miksamo, samo koliko se da usitniti vilicom, ili ako su žitarice u pitanju do neki dan sam ih pasirala kroz cjedaljku, no sad i bez toga, a uz baby led weaning tu i tamo.

Nekako ne želim je forsirati ili brinuti jer doista mislim da će jesti više kad joj se bude jelo, a do tad nek isprobava okuse, teksture jer vjerujem da nije gladna sudeći prema veselosti s kojom krene papati, a posebice prema naborima oko nogica i stomčića koji se prelijeva preko pelene

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo malo podižem...

samo da utješim sve one zabrinute mame kakva sam i ja bila kad sam pokrenula ovu temu...

danas, kada G ima 16 mjeseci- on je pravi gurman, jede apsolutno sve, u velikim količinama, jede sam sa vilicom, žlicom ili rukama...kako mu se sviđa koji put i istinski uživa u tome...jede doručak, ručak i večeru uz hrpu međuobroka kojekakvih i to traje već cca 3 mjeseca...dakle nakon 13. mjeseca sve se okrenulo...

i još doji i to su još ekstra međuobroci cca 3 x dnevno i puuuno puta po noći...

i čak ni nered nije više grozan...pojede i zadnju mrvicu...a na kraju obroka me traži vlažnu maramicu da sam očisti tripp trapp stolicu...zlato mamino- budući da sam ja non stop sa krpom/metlom/saugerom u rukama valjda me kopira

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

neću reći... told you so

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ima nade i za nas :D
    Trenutno smo u fazi prskanja hrene meni na facu.
    Ima 7mj, preko 10kg, siki i ne želi dohranu. 2-3žličice su rekord. Ja mu vjerujem i nesilim ga na hranu. Bude mi žao truda. Dobavim eko povrće, voće imam i naberem, skuham, malo zdrucam, zaprljam tanjurić, body, hlačice njegove,stolić, a onda mi još to pljune u mene. Kao ono prrrrrrrrbrrrrr puhanje mjehurića. I tako svaki put. Sad kad vidi hranilicu mlati glavom i smije se.

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    neću reći... told you so
    dobro ti ide žongliranje...

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jkitanov prvotno napisa
    Ima nade i za nas :D
    Trenutno smo u fazi prskanja hrene meni na facu.
    Ima 7mj, preko 10kg, siki i ne želi dohranu. 2-3žličice su rekord. Ja mu vjerujem i nesilim ga na hranu. Bude mi žao truda. Dobavim eko povrće, voće imam i naberem, skuham, malo zdrucam, zaprljam tanjurić, body, hlačice njegove,stolić, a onda mi još to pljune u mene. Kao ono prrrrrrrrbrrrrr puhanje mjehurića. I tako svaki put. Sad kad vidi hranilicu mlati glavom i smije se.
    strpljen- spašen

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Imam ja strpljenja na pretek. kad, tad će poćeti papati, a zasad ima dobre rezerve.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •