-
papa papa papa... nikad dosta...
Evo mi imamo totalno suprotni problem od većine, ali se nadam da netko i nama može pomoći.
Imam dečkića koji će za koji dan napuniti 10 mjeseci i koji obožava jesti i nikad mu nije dosta. Naši dnevni oboci izgledaju ovako:
1. 04:00 - podoj
2. 07:30 - podoj
3. 10:00 - voćni obrok (210 ml)
4. 13:00 - ručak (240 ml)
5. 15:30 - podoj
6. 18:00 - AD sa žitaricama (210 ml)
7. 20:30- podoj
Jedva smo uspjeli doći do ovakvih obroka jer da se pita mog sina on bi stalno nešto jeo ili barem bio na cici koju u međuvremenu sam raspakirava kad god mu dođe da bi jeo, nebitno jesmo li doma ili vani, npr. u kafiću.
Uglavnom, moje dijete kad u toku obroka shvati da je tanjur poluprazan počinje se žaliti, a kad je prazan neutješno plakati... Nije moguće da je gladan, mislim da je on naprosto pravi pravcati pero ždero. Prije dva tjedna sam mu dala jesti dok god je zijevao i ostala zgrožena kad sam vidjela da je za ručak pojeo 380 ml (konkretno jeo je brokulu sa tikvicama i krumpirom i piletinu). Naravno da je slijedeći obrok tražio za 2 i pol sata kao i obično. Uglavnom već smo se sutradan vratili na staru količinu jer smatram da bi mu ovakvim prežderavanjem samo raširila želudac.
Svi mi kažu nek budem sretna što malac hoće jesti i ne vide u ovome problem kao ja. Ima li još netko ovakvu izjelicu i kako ste to riješili???
frida editirala spominjanje proizvođača koji krši međunarodni pravilnik o marketingu nadomjestaka za majčin mlijeko.
-
moj ti je sa 10 mjeseci već imao 4 obroka i ni jedan nije bio manji od 3-4 deci.nisam dojila,tako da znam točne količine šta je jeo.i jednom mi je sa 7 mjeseci pojeo i 6 dcl kašice.UŽAS! a opet bilo mi je bed ne davati kad je halapljivo jeo i nije se debljao iako je bio po svim centilama na 95.pa sam mu odlučila davati koliko hoće i pratiti rast.moram napomenuti da je puzao već sa 5 i pol mjeseci i vjerojatno mu je trebala ta hrana jer se jako umarao fizički.i tako ti je on jeo i jeo ko slon,goleme količine,nitko nije mogao vjerovati i štanga.sa cca godinu i pol velika nejelička faza,do skoro 2 godine,jeo je ko komarac.pa oko 2 rođendana opet projeo,ali normalno.i sad oko 2 i pol godine opet nejelička faza,ali grozna.doslovno jede ko komarac.ali težina je OK,visina isto,krvna slika isto,tak da mu valjda ne treba više.dakle,ja sam davala da jede koliko hoće (s tim da ne dajem slatkiše,hrenovke,voćne jogurte i junk) i pratila težinu.ako ti mali nije predebeo mislim da mu možda toliko i treba.konzultiraj se sa pedicom.a možda mu treba još jedan konkretni obrok.naime 3 deci brokule nije isto što i 3 deci npr.riže ili nečeg kaloričnijeg.
-
-
e da curke malo nas je al nas ima
mene isto "muči" upravo što voli papat i to dosta (ma zapravo mi je drago) svakim danom sve više.Čak mi se čini bolje razbit u više obroka po "manje" nego da u manje obroka natrpa velike količine u sebe.
i hvala Frida što si linkala i moj topic.
Lasica kad si uvela 4.obrok malenom?
-
Eto i meni je drago da postoji još mama koje se pitaju da li im bebe previše jedu. Moja je isto prava izjelica i moram ja određivati količine jer može strašno puno potrpati u sebe. Čak i nakon što je brdo pojela, ako vidi da mi nešto jedemo negoduje pa joj ponekad i rižin kreker dam. A nije debela, ne znam koliko ima kila ali lijepa je punašna, ma baš sasvim normalna.
Odgovor (iako nisam Lasica
), mi smo uveli 4. obrok kada je nakon sistematskog sa navršenih 8 mjeseci pedica rekla da ima premalo kila, iako je samo bila na donjoj granici. Tada sam joj počela davati:
noćna cica,
ujutro pahuljice sa voćem,
oko 11.30 žitarice sa voćem,
oko 14.30 ručak (znači povrće, meso, riba, žitarice),
17.30 nešto, uglavnom voće,
19.20 formula mlijeko.
Između obroka sam joj oko dvaput davala dojiti.
Uglavnom, svime je bila zadovoljna osim onim obrokom u 11.30, baš joj nije išao, tako da sam ga zamijenila mlijekom i sada je okej.
Što znači da je sada na 3 obroka dohrane a ostalo cica i formula, taj četvrti je baš bio siljenje.
Pusa svim izjelicama
-
Moju L nemaš što vidjeti, sada sa godinu dana ima osam i pol kila, a isto je sa deset mjeseci jela više od 200 ml po obroku, ručak je jela oko 300-350 ml (miksano) a ponekad i 400 ml kad sam znala biti u šoku koliko je zapravo pojela.
Po meni, dokle god dijete izgleda normalno ne treba brinuti.
Osobno ne bi dozvolila da mi dijete ide preko granice normalno uhranjenog :/ a sad to je stvar roditelja.
-
Cure, molim vas nastavite na linkanom topicu. Hvala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma