Citiraj pomikaki prvotno napisa
ja nisam pročitala ali pročitat ću kad je nađem, zašto da ne.

Deaedi - baš sam iznenađena tvojim popustljivim odgojem, očekivala bih nešto strože od tebe - više manje to su i moje metode, i za sad jako dobro funkcionira, moguće da to ovisi i o karakteru djeteta, pa mi imamo suradljivije primjerke
Stvarno ovisi o karakteru djeteta, ali i o dobi djeteta, utjecaju vrtića, naspavanosti, vremenskim prilikama i sl. dodala bih ja. Moj stariji sin zna biti jako kooperativan i divno dijete 1-2 dana u tjednu (stvarno ovisi o vremenskim prilikama), tad se svi čudimo kako je "dobro dijete". Ali ima dana i situacija - sačuvaj bože. Ništa što inače funkcionira s njim - tada ne pali Jednostavno ima loš dan ili se zapili za nešto ili protestira ili, ne znam ni sama... Što je stariji i više pod utjecajem drugih vršnjaka - to gore. Ne znam, ja isto ko i vissnja razmišljam o promjeni našeg odnose - manje rasprave - više "čvrste ruke".
Jasno da bi autoritativni odgoj bio ideal - ali kako ga postići (pročitala Juula - sve knjige i sve mi je jasno u teoriji, ali praksa :/ ).
Ne znam, željela bih čuti iskustva s malo "težom" djecom. Također i iskustva majki s dvoje i više djece.