Pokazuje rezultate 1 do 50 od 146

Tema: Epidemija popustljivog odgoja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nena Jabuka je dobro rekla, slažem se s većinom rečenoga.
    Meni je sve jasnije da djecu treba učiti da se prilagođavaju okolnostima i životu i da popustljivost zapravo stvara slabe pojedince, jadne i nesretne. Mogu samo reći - koliko je lakše kad dijete od početka ima strog odgoj (moja malena) i koliko je teže kad rodiš malog princa pa onda shvatiš da mu to ništa ne koristi pa moraš mijenjati pravila. Ali da se. To je važno. Ako se i pogriješi, opet moraš imati autoritet roditelja i moći usmjeravati i odgajati svoje dijete.

strogost rula

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Nena Jabuka je dobro rekla, slažem se s većinom rečenoga.
    Meni je sve jasnije da djecu treba učiti da se prilagođavaju okolnostima i životu i da popustljivost zapravo stvara slabe pojedince, jadne i nesretne. Mogu samo reći - koliko je lakše kad dijete od početka ima strog odgoj (moja malena) i koliko je teže kad rodiš malog princa pa onda shvatiš da mu to ništa ne koristi pa moraš mijenjati pravila. Ali da se. To je važno. Ako se i pogriješi, opet moraš imati autoritet roditelja i moći usmjeravati i odgajati svoje dijete.

strogost rula
    Da, da... ima nas još koji smo to iskusili. Jasno postavljene granice su zakon. Možemo oko njih pregovarati.... ponekad. ALi zna se tko je zadužen da ih postavi. Nije to uvijek lako (pogotovo ako nisi rođeni vođa, a moraš biti).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ajme, drage moje, kad vas čitam malo mi je lakše, jer se ponekad osjećam kao generalni zapovjednik, kad nešto želim da naprave, kad im ne popuštam i sl. Neke stvari im dopuštam, ali oko nekih nema pregovora i te se stvari moraju poštivati. Zna se kad se npr. gleda crtić, igra, jede, ide spavati (dobro sitna odstupanja su moguća, ali to je otprilike to).

Ali kad se uspoređujem s MM-om - on im više popušta jer je manje vremena s njima, pa to malo što je, im popušta puno više - vidim nakon nekog vremena njegovog popuštanja i nejasno postavljenih granica - da i sami klinci (pogotovo žensko dijete )postaju razdražljivi i nervozni. A ja, nekako preduhitrim takvo ponašanje, pa kod mene imaju manje takvih ispada. Eto, to mi daje nadu da moje metode i nisu tako loše.

Tamo gdje ima mjesta za pregovore s klincima - pregovaram, tamo gdje nema - ne popuštam. I točka! (kako bi moja D. rekla - to je naučila od mame ).

Sad je ispalo da su moji klinci ne-znam-kako-zločesti,. Ali mislim da se roditelj najviše treba voditi promatranjem djeteta - i tako će uočiti gdje škripi i na čemu treba poraditi: posvetiti više/manje pažnje djetetu, kazniti loše / nagraditi dobro ponašanje, itd.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da uopce nije upitno trebaju li granice vec kako ih postaviti, zasto se misli da je samo strogost adekvatna metoda za postavljanje granica?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •