Citiraj AmaranthQuinoia prvotno napisa Vidi poruku
Ajooj..nije mi jasna poveznica, uopce.
I nema veze jedno s drugim. To je hrvstski odgoj-djeca ovisna o roditeljima do 30.
Ok,ako su djeca ziva pa ih treba pojacano opominjati,ali blizanci o kojoma pricam su mirnija djeca,al brate, ne mogu ni potrcat bez da ih se opomene.
Svakodnevno u parkicu cujem "nemoj se ljutiti,zlocesta si, nemoj plakati..nemoj,nemoj"

Kad to usporedim sa odgojem sjevernjaka koji ih puste da padnu,da se udare,da uce na vlastitim pogreskama,vidim da pretjerujemo.
Poveznica?

A što ti muža onda ne pustiš da uživa onako kako bi pustila djecu? Ja svog pustim. A djecu ne pustim. ALIII mm podmeće leđa isto koliko i ja. Sad i djecu u teen godinama učimo tome, zajedno. Ali kad su bili mali, nije bilo šanse da ih ostavim (onako kako SUmskovoce kaze) jer su bili mali istovremeno, pa je bilo razbijenih glava i koječega ako bih se ja "opustila".

Tja, nikad ne znaš - drugi roditelji IMAJU svoje razloge koji ne moraju biti vidljivi ovakvom promatraču. Ja imam jedno dijete s alergijskom astmom, a drugo je kao malo imalo motoričke poteškoće i smetnje vida. I te kako sam pazila na njih u parkiću. S druge strane, unatoč tim poteškoćama, prvi put smo na hitnoj bili prošle godine kad je mlađi uganuo nogu - s tim stvarno nisam mogla ništa drugo. Do tada - 13, odnosno 14 godina bez ekscesa. Pa si ti sad misli...