Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Poveznica?

A što ti muža onda ne pustiš da uživa onako kako bi pustila djecu? Ja svog pustim. A djecu ne pustim. ALIII mm podmeće leđa isto koliko i ja. Sad i djecu u teen godinama učimo tome, zajedno. Ali kad su bili mali, nije bilo šanse da ih ostavim (onako kako SUmskovoce kaze) jer su bili mali istovremeno, pa je bilo razbijenih glava i koječega ako bih se ja "opustila".

Tja, nikad ne znaš - drugi roditelji IMAJU svoje razloge koji ne moraju biti vidljivi ovakvom promatraču. Ja imam jedno dijete s alergijskom astmom, a drugo je kao malo imalo motoričke poteškoće i smetnje vida. I te kako sam pazila na njih u parkiću. S druge strane, unatoč tim poteškoćama, prvi put smo na hitnoj bili prošle godine kad je mlađi uganuo nogu - s tim stvarno nisam mogla ništa drugo. Do tada - 13, odnosno 14 godina bez ekscesa. Pa si ti sad misli...
A ti si bas zapela za mog muza! Kakve veze ima sta ne "pustim" muza koji ne shvaca obveze i sta pustim dijete da se samo snalazi u jednosravnim situacijama u parkicu da se nauci samostalnosti.
Rekla sam da primjecujem kako mnogi (jedan dan ih je oko mene bilo 3 para) roditelji guse djeciju slobodnu volju.

Jedno je reci "ne", drugo je govoriti :"nemoj se ljutiti,dobra djeca se ne ljute". Jedan tata je cijelo vrijeme maloj curici od 14 mj govorio sta da radi s loptom (koju joj je dodala druga curica), doslovno :"hajde daj ani loptu,dodaj loptu,nemoj baciti u stranu,donesi loptu,pusti loptu,vrati loptu,zasto se ne loptas sad?" !!! (Kao da je pas)

Meni to nije normalno. Kao sto djeci treba jasno reci ne i postaviti im granice,tako im treba dati slobodu izrazavanja,osjecanja,razmisljanja.
Ne zelim uci u svoje dijete i mijenjati njenu osobnost.
Pustim ju u parkicu nek se igra. Kad joj pridju djeca,promatram,ali ne uplicem se. Ako joj netko uzme loptu,pustim. Ako ona nekom uzme,pustim na kratko da vidim hoce li rijesiti problem. Uplicem se kad vidim da nastaje problem.

Meni je nesuvislo pratiti dijete u stopu i stalno ga opominjatu. Vecina njih su sterilizirani i ne smiju dotaknut nista sto je na podu. A meni je pojam sretnog djeteta-boso,prljavo,nasmijano dijete,znojno od trcanja...

Ja sam navela ono sto svaki dan primjecujem.