Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: šok teletekst

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno šok teletekst

Moj Do kreće u školu i već odlično čita velika slova, sad ga zanimaju i mala i zainteresirao ga teletekst. Kad nije bio u sobi idem ja malo pogledati čega tu sve ima i :shock: Očito ih je recesija natjerala da prijeđu svaku granicu ili je to možda oduvijek tu, ali ja nisam nikad obraćala pažnju na to. Sad sam si dala truda i otvorila chat bez cenzure samo za odvažne, a i naslov na glavnoj stranici"voli se# uživo" uz broj telefona ne treba dodatna objašnjenja.
    Dakle da li je moguće nešto poduzeti u vezi sa reklamama za seksulane usluge na teleteksu? Dovoljno je samo pročitati naziv ili uz malo dječje znatiželje pogledati i tu stranicu na teletekstu da jedan osnovškolac bude upoznat s tom vrstom tržišta iz svojeg dnevnog boravka za nekoliko sekundi. Zar to nije zastrašujuće? Zar stvarno ne možemo ništa protiv toga? I bez fotografija ili slika opisi "usluga" na nekim programima su šokantni i odraslom čovjeku koji imalo drži do sebe i svojeg ukusa prvenstveno na Novoj i RTL-u.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Znam da klinci danas u školi mogu do svega i da je dovoljno da virnu na mobitel od starijeg frenda, ali to je druga priča i uključuje i druge roditelje i školu itd. Ovo je u mojem dnevnom boravku u pola bijela dana i ja ništa ne mogu protiv toga osim da isključim TV :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zatuci daljinski.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vidiš, dobra ideja Ipak razmišljam da sročim mail glavnim urednicima, ali ne mogu naći kontakt Nove TV, ako netko ima bit ću zahvalna

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trust me. Najjednostavnije rjesenje. Za nas je to obavio Lovro prije nekoliko godine. Prvo smo se bavili mislju da nabavimo novi, ali nije nam bas toliko falio. Kad procitam ovakve stvari jasno mi je da ga ni necu nabavljati.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mene još više straše oglasi za tarot i svakojaka proricanja koja stoje na teletekstu!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

moja još ne zna čitati, ali naš daljinac ne radi osim onog + - za jačinu tona i programe. vidim da ga neću popravljati još duuuuuugo vremena.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zato se kod nas tv uključuje SAMO kad mm i/ili ja možemo nadzirati. Nema samostalnog gledanja televizije (ni čitanja teleteksta) i nikad nije ni bilo. Neke kanale s kabelske smo svjesno obrisali, a možda ćemo i nova tv - nije teletekst jedini razlog.

Vrijedi i za internet.

Nadam se da ćemo tim zajedničkim korištenjem tv stvoriti dobre temelje da djeca razlikuju što je dobro, a što loše - ponekad naletite na scene nasilja, ne bježimo od toga (iako ne potenciramo) ali RAZGOVARAMO o tome da li je to u redu, zašto nije itd. Pa da djeca danas-sutra znaju sama prepoznati. Nije daleko dan kad će ostajati sami nekoliko sati dnevno. Treba ih na neki način poučiti odgovornom ponašanju i zaobilaženju neprikladnih sadržaja. Nećemo ih moći sačuvati u potpunosti od svijeta koji je svakakav, ali tu se malo može učiniti.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

kod nas kao kod marte
    nacela ga Leda, a dokrajcila Lana
    ne nabavljamo novi, nego koristimo onaj od videa, + i - i to je to

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Trust me. Najjednostavnije rjesenje. Za nas je to obavio Lovro prije nekoliko godine.
    Lovro,...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a zašto uopće čita teletekst?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kod nas je isto daljinski uništen
    a teleteksta nemamo, srećom nema ni sveki gdje jedino malo pogledamo tv

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Zato se kod nas tv uključuje SAMO kad mm i/ili ja možemo nadzirati. Nema samostalnog gledanja televizije (ni čitanja teleteksta) i nikad nije ni bilo. Neke kanale s kabelske smo svjesno obrisali, a možda ćemo i nova tv - nije teletekst jedini razlog.

Vrijedi i za internet.

Nadam se da ćemo tim zajedničkim korištenjem tv stvoriti dobre temelje da djeca razlikuju što je dobro, a što loše - ponekad naletite na scene nasilja, ne bježimo od toga (iako ne potenciramo) ali RAZGOVARAMO o tome da li je to u redu, zašto nije itd. Pa da djeca danas-sutra znaju sama prepoznati. Nije daleko dan kad će ostajati sami nekoliko sati dnevno. Treba ih na neki način poučiti odgovornom ponašanju i zaobilaženju neprikladnih sadržaja. Nećemo ih moći sačuvati u potpunosti od svijeta koji je svakakav, ali tu se malo može učiniti.
    Potpisujem. Izbjegavam TV i koristim ga samo kao informativno ili zabavno sredstvo u preciznim dozama. I tako isto učim djecu, i isto kao Peterlin pojasnim ako nešto treba pojasniti, i gradim njegov stav o svemu tome.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne kupujem novine pa sam na txt-u znala pogledati kaj ima na tv ili prognozu, a Do je trenutno u fazi "malih"slova pa mu je privuklo pažnju. Slažem se da ih treba učiti što je to, ali kaj je preveč je preveč. Zašto se mi moramo pomiriti s tim, ako postoji zakon o tome i dječji pravobranitelj :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •