Drage moje, molim pomoć!
Danas mi je 8 dan od transfera i trebala sam primiti choragon 2000, a greškom sam dobila 5000.
Što da radim?
Jel se kome desilo nešto takvo ?
Jako sam tužna![]()
Drage moje, molim pomoć!
Danas mi je 8 dan od transfera i trebala sam primiti choragon 2000, a greškom sam dobila 5000.
Što da radim?
Jel se kome desilo nešto takvo ?
Jako sam tužna![]()
Najbolje bi bilo da nazoveš svog MPO-ovca izvijestiš ga o tome što se dogodilo i pitaš za savjet...
...u osnovi ne bi se trebalo imati nikakvih posljedica ako nije bilo hiperstimulacije jer bi ju tolika količina značajno pogoršala, jedino što će trebati malo duže da se izluči iz organizma pa ovisno o tome kad trebaš vadit betu postoji mogućnost da podatak nije vjerodostojan...ali ipak još jednom ponavljam; konzultiraj se s dr.!
Ako je frka odes do medicinske sestre, pokazes joj papir na kojem pise kada i koliko trebas primiti Choragona, ona ce ti izvuci koliko treba ostatak baciti i to je to.Tako sam ja napravila zadnji put.
Zvala sam dr. MPO i rekao je da ako bude trudnoće ili ne, da choragon ne utječe na to, ali za kasnije?
Da li choragon samo može izazvati hiperstimulaciju ili može utjecati i na razvoj ploda?
Filipah - prije jedne od inseminacija primila sam Choragon 5000, a kod druge 10000 -stoji u povijesti bolesti. Ako se može dati 10000, onda pretpostavljam da ovih 5000 nije prestrašna doza.![]()
nece ti ništa zasmetati i meni je jedaput sestra dala više onda je ona odmah pitala doktora da li ce to smetati a on je rekao da ne . sve je ok![]()
opusti se i uživaj![]()
Drage moje, hvala Vam lijepa![]()
Stvarno me to mučilo, jer sam se bojala da nešto ne pođe po zlu bez veze![]()
Hvala Vam puno, utješile ste me
Mislim da ne smeta što si primila malo više coragona,ja primam 10000
Molim vas za savet.
Ja sam do sada primala Pregnyl od 5000 i odlicno sam ga podnosila, ali nije davao rezultata (folikuli nastavljaju sa rastom , ne pucaju) , moja Dr je najavila duplu dozu od 10 000 sledeceg meseca. Ja se malo pribojavam da to nije prejako i da ne dovede do nekih komplikacija ili reakcija organizma ili jajnika. Da li je neka od vas imala iskustva.
Mislim da su Pregnyl i Coragon bazirani na istim supstancama (tj. nadam se da govorimo o istom).
Mislim da se ne moraš bojati - jedine nuspojave supstanci a la Choragon, Pregnyl itd., koliko ja znam, su malo bolnije grudi. Sretno, i da na tu dozu puknu!Nikitta prvotno napisa
cure,da ne otvaram novu temu,stavit cu pitanje na ovoj.
naime, meni je dr. rekla da mogu primiti pregnyl ili ovitrel. cula sam i ja da je pregnyl jeftiniji,pa me zanima je li i manje kvalitetan?
mislim,prvi put smo u postupku,pa ako je vec ovitrel skuplji i kvalitetniji ,odabrala bih njega,cisto da si poslije ne prigovaram sto nisam.
![]()
tuzna, ako su ti dali da mozes birati onda je svejedno, ja sam primila Pregnyl 5000, mislim da je bio oko 5 eura,i sve super. Ne znam na osnovu cega nekom daju jedno a nekom drugo, ali ako je vec svejedno vidi sta ti je jeftinije, jer pare samo lete...
ma,da ,dali su mi ili jedno ili drugo.pregnyl 10 000,i znam da je tako nekako oko 10e,a za ovitrel sam cula da je mnogo skuplji.
ja sam iz BiH ,pa ne znam niti gdje bih ga nasla uopce....samo se bojim da pregnyl nije nekvalitetan jer je jeftin,eto samo to....
hvala,draga
tužna, pregnyl koriste i u klinici adebar u beču, jer mi je dr. rekao da uz ovitrell neke žene ne dobiju zrele js.
u rh tu štopericu nije lako nabaviti, pa je planiram uzeti choragon ovaj put, ovitrelle više ne (prvi put sam od 9 js imala samo 5 zrelih)
hvala,drage moje.ipak cu onda potrudit se da nadem pregnyl.
cure,i ovdje cu da pitam,jer sam se sva pogubila u ovome. naime,ja sam 22 dana ovog ciklusa primila diferelin-supresija,a od 14.d narednog ciklusa,puregon pen.zasto sam citala da cure primaju injekcije od 1 -2 dc,a ja od 14? :?
nis' ne kuzim vise....
![]()
![]()