Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 72

Tema: Ne idemo na more

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Ne idemo na more

Kako ovo objasniti djetetu od 3,5 g. Razlog je financijski , ali riječi : "nemamo novaca " mi se ne čine dovoljne. Kad se radi o nekoj igrački to objašnjenje prihvati dosta dobro, ali za ovo se bojim. Mislim da će biti jako tužan.Ili barem tako mislim jer sam ja tužna.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

od kuda si? Neki ljudi iz Zg. odu preko dana do Crikve na kupanje, krenu ujutro, vrate se navečer. A možete i na bazen, nekamo na izlet gdje Vam je blizu i manje košta. Nebrojene su mogućnosti, stvar je predstavljanja djetetu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da, to bi mogli.Velim , ja sam izbedirana pa se bojim da će me dijete skužiti i da će to više utjecati na njega nego sama činjenica neodlaska na more. Moram prvo ja to prihvatiti pa onda prezentirati djetetu.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    od kuda si? Neki ljudi iz Zg. odu preko dana do Crikve na kupanje, krenu ujutro, vrate se navečer. A možete i na bazen, nekamo na izlet gdje Vam je blizu i manje košta. Nebrojene su mogućnosti, stvar je predstavljanja djetetu.
    Kako mu objasniti ne znam, ako ćeš mu ići pričati da nemate novaca, ali dijete nije preveliko da bi baš inzistiralo ili da će biti opterećno jer svi u razredu pričaju o moru, a ono ne.
    A s ovim se slažem, elin, moje cure još uvijek više vole bazen nego more, valjda se osjećaju sigurnije. Možda negdje ima i prirodnih jezera pretvorenih u toplice, bilo što slično, i to košta, ali puno manje nego smještaj na moru.
    Nije to djeci tako teško objasniti, ne mora im se čak ni specijalno objašnjavati, djeca su mala i daju se zabaviti na druge načine, nešto probaj jer često ljudi ne mogu ići na more, ne samo zbog novaca, bude tu i bolest, pa trudnoća, gradnja kuće (eto, kod mene bilo svega) i djeca ništa nisu gnjavila, mi s puno rekvizita na bazen, luda zabava i sve dobro.

Čini mi se da si više ti tužna, ali nisi jedina, puno ljudi ne može otići na more, dugovi, krediti, nije to danas ništa čudno, djeluje kao da baš svi idu nekud, ali nije tako.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa
    Da, to bi mogli.Velim , ja sam izbedirana pa se bojim da će me dijete skužiti i da će to više utjecati na njega nego sama činjenica neodlaska na more. Moram prvo ja to prihvatiti pa onda prezentirati djetetu.
    daj, srećo, znam da ti je teško, ali nema razloga bediranju (vidim da si iz Zg. ). Klincima je dovoljna avantura - možete ju imati i u Maksiću, Bundaću, a možete otići na jedan izlet u Stubake, pa Krapina je blizu isto (jako je lijepa), pa imaš Trakošćan koji ja obožavam i super je za klince: puno livada, pakova i sl., a tu je i dvorac (klincima u dvorcima mašta radi 100 na sat). Sve to košta jako malo, važna je mašta. Da, u Trakošćanu, ima negdje i spilja ako se ne varam: avantura samo takva.
    Ma da, i Samobor mi je zakon - odete se zekati, pa na samoborske kremšnite poslije. Ako se sjetim još gdje bi mogli ići javim. A da, sjetih se Fužine: 1 sat voženje od Zg. - super je (Gorski Kotar). Gdje to piše da baš moraš ići na more.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

a evo naprimjer i jedan mali vikend se da islanirat. tolikos u tih cesta izgradili približila i čuda da vam je do npr. Rijeke ustvari 1,30 h što nije puno, neki toliko putuju na posao svaki dan. uzmete si šatorić i lijepo krenete u subotu rano ujutro za 2 ure ste na položaju i uživate do nedjelje navečer i krenete doma.

tako možete čak isplanirat i dva vikenda tokom ljeta jedan na početku i drugi kasnije.

i eto mora, i svi sretni za malo novaca!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

islanirat=isplanirat

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga cappy, očito je da si ti ta kja je "izbedirana"...Djetetu od 3,5 godine takvo što ne predstavlja problem (osim ako mu ga ti tako ne predstaviš)..Da je to starije dijete, koje o tome priča s prijateljima...e to bi bila druga stvar...Ovako - smislite plan izleta u okolicu Zg-a i dječjoj sreći nema kraja :D

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    daj, srećo, znam da ti je teško, ali nema razloga bediranju (vidim da si iz Zg. ). Klincima je dovoljna avantura - možete ju imati i u Maksiću, Bundaću, a možete otići na jedan izlet u Stubake, pa Krapina je blizu isto (jako je lijepa), pa imaš Trakošćan koji ja obožavam i super je za klince: puno livada, pakova i sl., a tu je i dvorac (klincima u dvorcima mašta radi 100 na sat). Sve to košta jako malo, važna je mašta. Da, u Trakošćanu, ima negdje i spilja ako se ne varam: avantura samo takva.
    Ma da, i Samobor mi je zakon - odete se zekati, pa na samoborske kremšnite poslije. Ako se sjetim još gdje bi mogli ići javim. A da, sjetih se Fužine: 1 sat voženje od Zg. - super je (Gorski Kotar). Gdje to piše da baš moraš ići na more.
    Da se nadovežen na Elin... možete do Zaprešića do konjskog kluba ili Novih dvora... u Stubicu na Jezerčicu... ma ima toliko ljepota nedaleko Zagreba da svaki vikend imate gdje ići.
    Vjerujem da vam nije lako, ali držte se i pogledajte ljepotu oko sebe

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kad vec svi predlazu - ni Mreznica nije za odbaciti ima ljudi, kupaju se, moze si naci i prijatelje (mi smo bili prosle godine nekoliko puta i bilo je par ljudi s malom djecom), zarostiljas...jos pozoves par frendova, mozda isto s malom djecom i veselju nema kraja

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tako malo dijete teško da će razumijeti da nema dovoljno novaca, jednostavno neće povezati novac i odlazak na more. Jako je bitno kako se postaviš, ako osjeti da si nesretna zbog toga što ne idete na more, i ono će to "pokupiti", a ako mu vedra i nasmijana ponudiš alternativu (cure su već navele), možda će i više uživati. Mene su u cijelom životu roditelji dvaput vodili na more (nismo neki obožavatelji), više smo uživali na obližnjem jezeru. A možda neće ni pitati zašto nema mora ove godine.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tako malo dijete najčešće ne povezuje ljeto - godišnji - more.
    ona će biti presretna što ćete biti zajedno, bez obzira gdje da jeste.

iskoristite tatekove "putopise" po okolici; on čak i zagrebačke ulice učini zanimljivim.

ni mi prošle godine nismo išli na more, naša šetstgodišnjakinja se nijednom nije zapitala zašto.
    mene je boljelo što jedino ona od sve vrtićke djece nije bila na moru, ali... ići će ove godine, ne zamaram se više time.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    tako malo dijete najčešće ne povezuje ljeto - godišnji - more.
    ona će biti presretna što ćete biti zajedno, bez obzira gdje da jeste.
    potpis. mislim da je ipak to tebe više pogodilo.
    prilagodi se situaciji, ipak je puno važnije da budete zajedno nego bilo kakvo more.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

CAPPY, tvoje dijete je još malo i mislim da mu ne odlazak na more nije neki problem, več tebi. Pa što onda što ne idete? Ni mi nismo bili niti prošle godine, a vjerojatno niti ove ne idemo. Ne vidim tu nikakav problem.
    Nemoj reflektirati svoju tugu na dijete i lijepo iskoristite zajedničko vrijeme.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi neidemo na more + sto sam ja razbila auto i necemo ga imat sigurno sljedeca 2 mjeseca. Sta cemo mi?

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i moj se sto puta vise veseli bazenu nego moru

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala vam cure, utješile ste me i dale mi dobrih ideja. Mene ta situacija tim više pogađa što D.ima problema s bronhitisom pa znam da bi mu more godilo, ali šta je tu je.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

zar dijete od 3,5 uopće može znati da će uskoro ljeto, godišnji, more...?

Uživajte, igrajte se, odite na bazen...i to je to

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pretprošle godine smo bili na moru 10 dana i klincima je već 7 dan bilo dosta,tulili su da hoće doma.Puno su se bolje zabavljali u Tuhelju na bazenima.
    Prošle godine sam počela raditi 1.7. i nismo mogli na more.Uopće nisu bili tužni,otišli smo par puta na bazene i bili su s tatom par dana kod bake u Osijeku.
    Zapravo sam bila ja najviše tužna kao i ti,mislim da to njima i nije tako veliki problem.Bitno im je da su s nama pa makar i na Šalati

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moj Janko već od zime ispituje kada će na more.
    Zna da se na more ide kada je jako vruće vani i kada se može kupati. I stalno ispituje kada ćemo na more.
    I sada ako ne odemo, a ne znamo još, imamo to u planu, vjerujem da će biti razočaran.
    A kaj se tiče odlaženja svakog vikenda negdje...pa nije ni to baš jeftino! Gorivo, ulaznice koje ruku na srce nisu baš jeftine...Ok, jeftinije nego more, ali opet se nakupi.

CAPPY pa je li imate bar kod nekoga otići pa da pokrijete eventualno samo rećije za tih 7 dana mora?
    Tak smo mi prošle godine, isto smo mislili da nećemo ići, besparica, na kraju smo otišli kod jednih ljudi koje znamo od prije, ali ne nešto prebliski. više su s mojim stracima, da li smo im tek toliko za potrošenu vodu i struju u tih 7 dana i stvarno nismo potrošili puno novaca...

Sve se nekako da izorganizirati.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ana.m je napisala:
    CAPPY pa je li imate bar kod nekoga otići pa da pokrijete eventualno samo rećije za tih 7 dana mora?
    Tak smo mi prošle godine, isto smo mislili da nećemo ići, besparica, na kraju smo otišli kod jednih ljudi koje znamo od prije, ali ne nešto prebliski. više su s mojim stracima, da li smo im tek toliko za potrošenu vodu i struju u tih 7 dana i stvarno nismo potrošili puno novaca...

Oprosti, ali na ovo se mogu samo nasmijati. Pa večina ljudi da ima kud ići, a da plati samo režije bi išla. To mi je znanstvena fantastika.
    Da, da se izorganizirati, ako imaš kod koga ići, a ako nemaš, nemaš, onda i najbolja organizacija ne pomaže.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    ana.m je napisala:

Oprosti, ali na ovo se mogu samo nasmijati. Pa večina ljudi da ima kud ići, a da plati samo režije bi išla. To mi je znanstvena fantastika.
    Da, da se izorganizirati, ako imaš kod koga ići, a ako nemaš, nemaš, onda i najbolja organizacija ne pomaže.
    Pa pitala sam! Ni mi nismo do zadnjeg trena znali i mislili da ćemo ići (ove godien mislimo ponoviti isto) pa smo eto u zadnji čas se sjetili toga.

A napisala sam to zato jer sam eto tako u trenutku očaja, već je bio 8. mjesec, rekla mužu kako bi mogli bar koji vikend na bazene, na što mi je odgovorio ono što sam napisala, kada zbrojiš gorvio, karte za bazene, ručak i tako par puta....Ali eto, mi smo imali tu sreću da nam je uletilo to kaj nam je uletilo.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A koliko kunača treba za tjedan dana ljetovanja na našem Jadranu, za tročlanu obitelj? Znam da je individualno, ovisi i koliko je dalek put ali eto baš da malo usporedim.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala vam cure, utješile ste me i dale mi dobrih ideja. Mene ta situacija tim više pogađa što D.ima problema s bronhitisom pa znam da bi mu more godilo, ali šta je tu je.
    jednodnevni izlet do crikvenice je oko 100 kuna, ne znam koliko je za djecu. a možda se može naći i jeftiniji smještaj tamo. tamo je bilo i lječilište u koje su dolazila djeca sa astmom, bronhitisom isl, ne znam šta je sad s tim-sad živim u zg pa nisam u toku. kao što su već mnogi napisali bitno da ste zajedno. nadam se da ćete već nešto smislit.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Stvar je u tome koliko potencirate priču o moru, kod nas je normalno da se ide na more i to veći dio ljeta . Leon priča o moru , ali mi smo nedavno bili na moru i mi pričamo o tome. Inače, moja djeca nisu pretjerano zaluđena morem jer su tamo kao kod kuće.

Mislim da nitko ne spominje more, niti on se nebi sjetio

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    Mislim da nitko ne spominje more, niti on se nebi sjetio
    x

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moje dijete je premalo, no sjećam se dok sam ja bila mala - nismo išli na more jer nismo imali. I to je bilo normalno, nije da su moji previše objašnjavali.

A koliko kunača treba za tjedan dana ljetovanja na našem Jadranu, za tročlanu obitelj? Znam da je individualno, ovisi i koliko je dalek put ali eto baš da malo usporedim.
    Puno (za osobu prosječnih primanja, ne mislim na Todoriće ili sl.).
    Nas je izašlo skoro 1000€, a imali smo smještaj (doduše to je krajnji jug, pola nam je otišlo samo na gorivo i cestarine).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Juls prvotno napisa

Zavisi kako netko ljetuje
    Najjeftiniji je apartmanski smještaj , ako sam kuhaš , ne ideš po restoranima, ideš na besplatne plaže..... u tom slučaju je to trošak goriva i
    smještaja - npr apartman za 7 dana 350 eur i 100 eur gorivo.
    Ukoliko ideš u hotel , restorani,izlasci, zabave.... tu je samo nebo granica

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E vidis, nebi se slozila. Ako placas apartman npr. prosjecnih 30-35 eura po danu + hrana, znaci dorucak, rucak i vecera o tvom trosku (a znamo kak je na moru sve skupo) + gorivo i cestarina izade ti za tjedan dana oko 10 000 kn. Tu racunam troclanu obitelj. A hotel, puni pansion, nades i po 1000 kn dnevno. I jedes ko car, ne maltretiras se s kuhanjem, potragama za ducanom i sl.
    Mi smo dosad uvijek isli u apartman, ove godine neidemo nigdje ali sljedece, ako cemo moc, idemo u hotel.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ma u kojem je hotelu puni pansion za 1000 kn?? Ove smo godine baš tražili hotel...e, nemamo mi tih novaca.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja računam da mi za 10 dana na moru treba dodatnih 5000kn. Tu računam smještaj (apartman - meni je maltretiranje ak ne mogu jesti kad ja hoću ), cestarinu, trajekt, gorivo....
    Hranu ne računam jer bi jela i da sam doma. Nešto ponesem. Nešto stanem u zadnjem Metrou/Getrou ili sl.
    Općenito ne mislim da je to što kupujem nešto puno skuplje od onoga što plaćam doma. Trošim svakodnevno samo na kruh i vodu - što doma ne radim.
    Ne idem na plaže gdje se plaća parking ili upad jer više plaćam apartman blizu plaže.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    E vidis, nebi se slozila. Ako placas apartman npr. prosjecnih 30-35 eura po danu + hrana, znaci dorucak, rucak i vecera o tvom trosku (a znamo kak je na moru sve skupo) + gorivo i cestarina izade ti za tjedan dana oko 10 000 kn. Tu racunam troclanu obitelj. A hotel, puni pansion, nades i po 1000 kn dnevno. I jedes ko car, ne maltretiras se s kuhanjem, potragama za ducanom i sl.
    Mi smo dosad uvijek isli u apartman, ove godine neidemo nigdje ali sljedece, ako cemo moc, idemo u hotel.
    Čuj , imamo i mi na moru Getro , Metro i ostale , nije baš sve skupo,
    cijene su kao i u svim dućanima , čak i na nekim otocima.
    Apartman , hmmm, 30 eur , teško da za toliko nađeš dobar apartman u sezoni.
    Da je hotel tako povoljan , ma tko bi onda uopće bio u apartmanima ?

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne budi tužna. cure su ti već sve rekle, klincima smo sami mi bitni. nije ljeto more!

Da se nadovežen na Elin... možete do Zaprešića do konjskog kluba
    nedjeljom se može jahati poni od 13-17h. moja tri i pol godišnjakinja je oduševljena njime

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ASTRA prvotno napisa
    ma u kojem je hotelu puni pansion za 1000 kn?? Ove smo godine baš tražili hotel...e, nemamo mi tih novaca.
    Bila frendica u Primostenu na medenom mjesecu proslo ljeto, hotel samo sto nije na pjescanoj plazi, svedski stol, usluga odlicna! Zena u tjedan dana dobila 3 kile jer kaze nije znala odkud bi krenula jest kad su postavili stol. Nakon tih njenih prica (a i slika) bome sam se zapitala zasto ja nakuhavam na 35 stupnjeva kad bi mogla sve 4 u zrak!
    Jer mi smo prosle godine placali apartman 40 eura, kupili u zg sve sto smo mogli nosit, tamo gdje smo bili nema u blizini veceg ducana tipa konzum, dakle, davali smo za benzin da bi dosli do ducana, malac je jos bio mali, trebalo je naci svjeze voce i povrce za njega, kuhala sam posebno za njega i za nas, klime u aparmanu nije bilo...ma za poludit! Jedino smo na plazu mogli pjeske pa smo eto tu malo ustedili.
    Pa kad se sve to zbroji...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo potrošili možda nekih 1500kn prošlo ljeto.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što se tiče potrošnje na moru, gledala sam cijene apartmana, pa čak su i do 50 EUR - a, za 3 člana. To je 7x50=350 (znači puno, ako ih nemaš), pa benzin, pa cestarine. Meni hrana na moru nije skuplja nego doma, jer na moru kupujem u Getrou ili Jolly - u , i sličnim centrima. I mislim da se tu cijena ništa specijalno ne razlikuje. Jedino nam je dosta skupo voće, koje tamanimo u nemilim količinama. Ne volim svu hranu natezati od kuće, radije kupim dolje. Doma uzmem eventualno ako imam na vrtu paradajz, paprike.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo, da se pridružim od početka...

Djetetu od 4-5 godina stvarno nije bitno idemo li na more ili ne... Moji su uživali bez kraja i konca 2 sezone kad si nismo mogli priuštiti more (jer smo financirali kupovinu vikendice bez kredita, pa nije bilo "lufta" ni financijski, ni vremenski). Bilo im je sjajno kad smo obilazili kućice i birali koju ćemo kupiti. Kad smo je kupili, kakvo more... njihov raj bio je tu, blizu Zagreba. I danas je tako. Na more odemo tjedan dana, više iz zdravstvenih razloga, a dulje NE STIGNEMO (ne možemo u 3 tjedna godišnjega utrpati i majstore i vikendicu i more i kojekakve izlete i 100 drugih stvari).

Stvarno, mislim da je kinder dobro rekla - sve ovisi o tome kako se djetetu priča prikaže. Pitanje je kome more fali - djetetu ili roditeljima... Nije dijete ništa puno uskraćeno ako jedne godine preskočite more.

S druge strane, kad čitam o kojim cijenama pišete, čini mi se da ne živimo u istoj zemlji. Mi ćemo (valjda) i ove godine u app privatno. Lani nas je u okolici Zadra koštalo 2000 kn najam apartmana na 7 dana za nas četvoro (sve po regulama). Nažalost, ne možemo tamo i ove godine jer je popunjeno, ali naći ćemo nešto slično, možda skuplje ali zato bliže. Uvijek nosim torbetinu hrane (paštete i fileki iz konzerve su jela koja jedemo ISKLJUČIVO I SAMO za vrijeme tih 7 dana mora, zatvorimo jedno oko na zdravu hranu - nosimo konzerve graha, kukuruza i mahuna, vreću krumpira, paradajz i krastavce od doma ako idemo u neko manje mjesto gdje nema velikih dućana, kupujemo tamo samo kruh, mlijeko i voće i priuštimo si jednu, samo JEDNU večeru vani i to klinci znaju. Od prvog dana. Ne pitaju za sladoled (kupimo povremeno, ali nije obaveza), ne pitaju za drangulije po štandovima, ne treba im ništa osim mora i sunca...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo i mene.
    financijeski ne stojimo lose, MM je s mora, otac mu je bodul, a mama iz ST. dakle mozemo na more sto bi se reklo, samo uz nas trosak puta, jer u ST-u mozemo biti koliko god zelimo cijelo ljeto.
    prosle godine smo bili na moru jedan vikend, produzeni. na ljetovanje samo isli u austriju na planine. bilo nam je prekrasno, jer nisam si zeljela razmisljati da cijelo vrijeme provedem u nekom apartmanu od 10-17 zatvorena s dvoje malih klinaca.
    godinu prije toga nisam uopce otisla na more jer sam rodila pocetkom srpnja. MM i BC su otisli na kraju ljeta tjedan dana, jer MM nije mogao podnjeti da se nece smociti u moru to ljeto .
    more inace volim, tako da ne ispadne da sam u onoj skupini kojima more nije zabava.
    tako da se slazem s svim gore koji su napisali da ljetovanje ne mora znaciti i more automstski. ljetovanje je uzivanje u dugim danima, u vocu kojeg ima u obilju, a sve to covijek moze organizirati i u gradu u kojem zivi. vec su mnogi nabrojali sta u ZG iu okolici ima. dakle uzivajte u dugim danima, laganoj hrani. i ako to pocnes gledati s te sstrane uzivat ces i ti i tvoj trogodisanjak.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja djeca i mi obožavamo more. S tim da mislim ako i ne bi išli, moj sin zbog toga ne bi bio tužan ili nesretan, on je ionako zadovoljan kad je s nama, napunimo bazen i svi se doma trackamo. Moja kćer bi vjerojatno više zanovijetala i mrgljala jer je naučena svake godien ići na more, ali ako se ne može - ne može se. Mislim da je bit u tome iskoristit godišnje odmore, tj. ljeto za beskrajno uživanje jednih u drugima, bez gledanja na sat, bez žurbe.
    Vidjet ćeš, uživat ćete u zajedničkim trenucima, bilo to na moru ili u kući ili vani na dvorištu
    Nije bitno gdje si, već s kim si, a djeca to jako dobro znaju i najbitnije im je da su s - mamom i tatom

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma da, sve je to i stvar navike, kako tko voli i kako je tko naučen. J aživim za ljeto i more, i ljeto u Zagrebu se ne može usporediti s tjedan dana na moru.
    Totalno druga klima, zrak, ma milina.
    Ali ja sam kao mala stalno išla na more, svako ljeto bar po 3 tjedna, prošli smo cijelu obalu...
    I jednostavno kada ne odem na more jako mi to fali.
    A klinci se ponašaju u skladu s navikama....
    Janko svega jednu godinu do sada nije išao na more, ono ljeto kada se rodila Iva... I pamti još i ono ljetovanje s dvije godine...
    I normalno da pita.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

suosjećam s tobom i jako mi je žao. nama je ista situacija - skoro - iznimka je ta što imamo prijatelje koji imaju vikendicu pa eto idemo tamo, inače ne bi ove godine sigurno išli. A i ove godine idemo i uzimamo sa sobom kantu pekmeza i paštete (uz smijanje - jer što nam drugo preostaje), možda prođemo koji put pored restorana da osjetimo miris pečene ribe, mislim smiješno ali ja se nadam i vjerujem da će biti bolje - i ovo sve se događa nama koji imamo jako dobre plaće i visoko smo pozicionirani u firmi (no dobro imamo hvala Bogu i kredite sa stalno rastućim kamatama pa u tome leži zec).
    Žao mi je ali probajte otići na vikend malo na more, pa ponekad u neku riječicu malo na kupanje (klincima je to sve zanimljivo).
    Bit će bolje, treba prebroditi, sunce uvijek svane, nekad poslije kiše a nekad poslije grmljavine.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Najljepša su nam ljetovanja u vrtu moje mame. Riječ more asocira me na gužvu, vrućinu i samonametnuti stres. Ne, hvala. Stvarno ne razumijem zašto je ne otići na to famozno more postalo navodni hendikep za današnju djecu, a izgleda i odrasle.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Lovorka prvotno napisa
    Stvarno ne razumijem zašto je ne otići na to famozno more postalo navodni hendikep za današnju djecu, a izgleda i odrasle.
    X
    Mene općenito nervira ta histerija oko mora - ono kad već u 4mj. počinju bjesomučne potrage za kamo ići. I onda dizanje kredita za 7dana ljetovanja i mukotrpna otplata idućih pola godine.
    Pa radije ne bih išla nigdje i guštala u praznom gradu.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pa gužvu ni ja ne volim, no nama more ne znači gužvu, mi idemo na more u jedno selo, nema gužve, plaža gdje idemo je skoro prazna, 3-4 para budu a i oni nisu blizu, nema dućana ni kafića ni ničeg "civiliziranog" na plaži, nama je baš odmor i mi doista moramo otići jer mm ima takav posao da ak ne ode poprilično daleko - bio bi na poslu - što iz potrebe što iz navike, ovak kad odemo onda imamo mira (mada je i dalje povezan i stalno se čuje s ostalima - poslom, jednostavno ima takvu vrsta posla).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cure, tko traži jeftino rješenje, pogledajte malo po Oglasniku iznajmljivanje kuća - mislim da se za cijenu koja se ovdje spominje za apartmane može iznajmiti kuća u kojoj ima više ležajeva, pa možda dve familije podijele troškove. Naravno, ne očekujte komfor.

Mi imamo vikendicu i idemo na more, normalno da onome tko to nema zvuči bogohulno, ali ja kad se malo ranije vratim sa mora i imam dan-dva slobodna u Zagrebu totalno uživam. Obožavam imati godišnji i biti doma.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

da dizanje kredita za more i ostale praznike/godišnje - i meni je totalna stupidnost pa čak snobizam, treba se prilagoditi, mi ove godine idemo jer nam je sve badava, jest ćemo i piti jednako ko i doma (možda i jeftinije), oprema za plažu nam je nepoznanica (ne kupujemo nove badiće, natikače, cvikse i šta ja znam šta). Nas ove godine košta jedino benzin do mora a to ćemo pregrmit. Na kredit ne bi išla na more pa da me djeca ne znam kak mole, dost nam je kuća na kredit a to je moralo biti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    pa gužvu ni ja ne volim, no nama more ne znači gužvu, mi idemo na more u jedno selo, nema gužve, plaža gdje idemo je skoro prazna, 3-4 para budu a i oni nisu blizu, nema dućana ni kafića ni ničeg "civiliziranog" na plaži, nama je baš odmor i mi doista moramo otići jer mm ima takav posao da ak ne ode poprilično daleko - bio bi na poslu - što iz potrebe što iz navike, ovak kad odemo onda imamo mira (mada je i dalje povezan i stalno se čuje s ostalima - poslom, jednostavno ima takvu vrsta posla).
    isto tako, ne volim razvikana turistička mjesta gdje je čovjek na čovjeku, uvijek nađemo nešto za sebe, za dušu.
    Isto tako kad rezerviramo neki apartman, važno mi je da ima najnužnije - kupaonu, mjesto za kuhanje, frižider i krevet.
    I važno mi je da je blizu plaže, zbog djece.
    I ne mora odmor biti preskup - niti idemo na ručkove ni večere, kuhamo isto kao doma, jedini luksuz je navečer sladoled za klince.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

U ovom kontekstu valja spomenuti da je najnovija preporuka svjetske zdravstvene organizacije ne izlagati djecu suncu prije navršene TREĆE godine (radi preveniranja melanoma).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Lovorka prvotno napisa
    U ovom kontekstu valja spomenuti da je najnovija preporuka svjetske zdravstvene organizacije ne izlagati djecu suncu prije navršene TREĆE godine (radi preveniranja melanoma).
    Točno, ali to vrijedi za sve dijelove Lijepe naše - ne samo za more!

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i ne samo za ljeto, no naravno pojačana je opasnost ljeti.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •