Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: silikoni

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno silikoni

evo, neki dan sredoh kolegicu još iz srednje, i tako ćaskamo o svem i svačem i ona izjavi kako se preporodila od kada si je dala povećati sise.mislim,nemam ništa protiv plastičnih operacija, tko voli nek izvoli, ali mi pade napamet nešto: kako te žene doje? doje li uopće? mislim, ako ti žljezde prorade i u fazi si laktacije kao svaka od nas kada rodi kako to mlijeko prođe kroz silikonsku masu? eto, razbibriga...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ponekad takva operacija stvarno moze bitno povecati kvalitetu zivota pa ne bi odmah sve te zene osudjivala zbog eventualne nemogucnosti iskljucivog dojenja nakon operacije.

zena koja je povecala dojke najcesce moze tek nakon poroda znati hoce li moci iskljucivo dojiti ili ce trebati i nadomjestak, tj da li su joj i koliko osteceni zivci i mlijecni kanalici ovisno o tome gdje je bio rez za umetanje silikona (rez oko areole nosi najvise rizika po dojenje). svakako se zene koje imaju umetke trebaju javiti kirurgu koji im ih je stavio i pitati koju metodu je upotrijebio te koji umetak je stavio (imaju neka istrazivanja, ali nikad priznata od relevantnih institucija tipa AAP ili FDA o stetnosti umetaka za dojene bebe).

znaci dojenje je najcesce moguce (kad umetci idu kao boosteri ispod zljezdanog tkiva, ne prekidajuci kanalice i zivce koji utjecu na proizvodnju i otpustanje mlijeka), cak i iskljucivo, ali bebu treba u pocetku dobro promatrati jer je nekad moguce i da se mlijeko stvara, grudi nabreknu, ali neki kanalici prekinuti i ne moze van: ako su neki kanalici i zivci prekinuti opet je moguce dojiti, ali uz nadomjestak.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ponekad takva operacija stvarno moze bitno povecati kvalitetu zivota pa ne bi odmah sve te zene osudjivala zbog eventualne nemogucnosti iskljucivog dojenja nakon operacije.
    ivarica, da se razumijemo, nisam ovime htjela nikoga osuđivati. nekoliko mojih dobrih prijateljica učinilo je ovakvu ili onakvu korekciju na sebi. da budem iskrena, i ja sam svojevremeno pomišljala na operaciju pa bi bilo glupo da sad izmišljam poeziju o svetosti institucije tijela i sl. rekoh već, ovo je čisto sinulo iz razbibrige. i tak... no hard feelings.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

hvala ti na objašnjenju

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ako su neki kanalici i zivci prekinuti opet je moguce dojiti, ali uz nadomjestak.
    Kakav nadomjestak? Misliš na dodavanje adaptiranog uz dojenje ili...?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, nadomjestak za mmlijeko

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dakle i ja sam od onih koje bi povećale cike. Jer imam nekakvu jadnu jedinicu, a kako sam nakon poroda s Janom imala jako puno mlijeka i veličinom cika dostigla peticu :shock: , sad kad mlijeka više nema ja sam se vratila na 1,5 ali to izgleda strašno. Kao npr. dva vodena balončića, viseća naravno.
    Iskreno nikad me nije bilo briga tko što misli o mojim cikama, nego mi je oduvijek bitno da sam ja zadovoljna sa samom sobom. A s ovakvim visuljcima se osjećam kao krava muzara.
    Isto tako nema šanse da umetnem silikone dokle god mislim rađati, a treba i lovu imati, jer to je ipak luksuz i mislim da je taj novac potrebniji mojoj djeci.
    Za sada se nadoštukavam liscinim grudnjacima sa gelom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •